Ev işlerinden nefret ediyorum anlatamam size bana boşa zaman geçiriyormuşum gibi geliyor bana bir taktik verir misiniz?

Ben de çok üşenirim temizliğe ama başladığımda da hiç duramam saatlerce ovalarım her yeri. Allahtan eşim aşırı yardım ediyor o konuda heryeri toparlar havalandırır. Evde robot süpürge var her gün işe gitmeden önce çalıştırıyor evi bir posta süpürüyor o. Döküntü kalmıyor. Ben de eve gelince el süpürgesiyle üstünden geçiyorum. Tuvalet mutfak temizliği bitti gitti. Ama yazın daha da eziyet oluyor camlar açık olunca içerisi toz oluyor. Tavsiyem yoksa robot süpürge almanız. Çok kolaylık sağlıyor.

öyle bir şey deyin veya söyleyin ki ev işlerini yapmak benim için işkence olmaktan çıksın?Ayrıca benim gibi olan var mı ?ya yap yap yine aynı yine aynı bıktım usandım.
Her isin makinesini alicaksin. Kuvvetli bi moplu robot supurge. Cam silen makine. Toz halilardan yagiyo. Halilari cok iyi supuren bi makine. Vs vs ya da temizlik icin duzenli bi hizmetli almaniz lazim.

öyle bir şey deyin veya söyleyin ki ev işlerini yapmak benim için işkence olmaktan çıksın?Ayrıca benim gibi olan var mı ?ya yap yap yine aynı yine aynı bıktım usandım.

Ev yaşayan bir şeydir işi bitmez o yüzden
Yine de derli toplu, temiz bir evin huzuru bambaşka bence
Ev işlerini programlamak en güzeli
Fazla mobilya, fazla halı, fazla ıvır zıvır eşya tutmamak lazım
Günlük rutin işler ve haftada bir , bir yer olmak üzere derin temizlik yeterlidir. Benim camlar problemli çok zor silinen bir modeli var o yüzden her hafta bir cam olmak üzere planlarım. Camını sileceğim odanın kapısını da siler, tozunu alır ve yerini silerim asla ikinci bir derinlik temizlik eklemem o güne. Mutfağı asla komple döküp temizlemem ama hemen her gün bir yere el atarım ; mutfak toplarken iki çekmece temizlerim, baharatlıkları başka bir gün, bir gün aspiratör vs... bu şekilde sürekli temiz kalır. Dağılmaya izin vermeyin gidip geldikçe toplayın ve günlük işleriniz bitince kendinize bir keyif çayı ve kitap okuma seansı gibi bir ödül verin ne seviyorsanız artık, o zaman daha keyifli oluyor :)) bir de robot varsa fark yaratıyor, her gün süpürgeden kurtarıyor insanı

şuan idolümsün darkmore bense sabah servise binmeden 15 dk önce uyanan biriyim bir yanım darkmore gibi ol diyor diğer yanım amaaaan hayata bir kere geleceksin önce sen diyor.. ( evim temizdir arada ufak tefek dağınıklıklar olabiliyor)

ben olayı çözdüm gibi... şuan ki aklım olsa yemez içmez direk aşağıdaki sıralayağım listeyi alırdım.. hepsini aldım ama keşke evlenir evlenmez alaymışım
1- kesinlikle fissler düdüklü... en zor pişen yemekler bile 10 dkda hazır ediyor ve aşırı lezzetli yemekler çıkıyor. bu da zaman tasarrufu demek ve diğer işlere daha fazla zaman ayırabilmek demek
2- robot süpürge.. mesela ben bir odayı toplayıp arkamdan robotu odaya gönderiyorum diğer odaları hallederken oda topladığım odayı hallediveriyor sağ olsun. veya vaktim kısıtlı ise bütün evi toplayıp evden çıkıyorum o silip süpürüyor.
3- çamaşır kurutma makinesi.... kesinlikle evin temiz kalma süresi uzuyor ve makineden çıkan çamaşırları hemen katlayıp kaldırırsanız ütü derdiniz de olmuyor otomatikman bir işten yırtıyorsunuz.. ayrıca canım o an çamaşır kaldırmak istemezse bile amaannn diyorum katlayıp kaldırayım da ütü derdi olmasın:) ve yine tabiki zamandan tasarruf.. çamaşır asma toplama ve kurutma çabalarımı ve süremi kendime ayırıyorum.
4- çamaşır işlerimi cuma gününden komple bitiriyorum ki cumartesiye sadece genel temizlik kalsın.. çalışıyorum 3+1 evim var ve cumartesi öğlene kadar dip köşe bitmiş oluyor bu sayede. ve her cumartesi temizliğimde mutlaka cam kapı silerim mutfak dolaplarımı elden geçiririm. çünkü her hafta yaptığım için çok kirlenmez toz alır gibi temizlemek yetiyor hem sürekli temiz kalıyor hem yine iş gücü azalıyor. ayda bir cam kapı girsem sadece 1 günümü onlara ayırmak zorunda kalırım. ayrıca koltuklarım yerden yüksek bazam da öyle ayakları yüksek olmayana da internetten yüksek ayak alıp monte ettim ki robot altına rahatça girip temizliyor yine dip köşe temizliğe ek gün ve çaba ayırmamış oluyorum
işte benim uyguladıklarım bunlar.

Çok taktir ettim sizi. Bunları yapacak enerjiyi motivasyonu nerden biliyorsunuz . Ben de erken kalkıyorum ama arkamdan çocuklar da kalkıyor. Böyle olunca sadece kahvaltı hazırlayabiliyorum.
Teşekkür ederim,işler bittkten sonraki rahat zaman geçirecek olmak en büyük motivasyonum bizim evde hayat hep erken başlar,bekarken de öyleydim,annem benden daha erken kalkar,güneş doğarken herkes uyanıktır. Öyle alışmışız sanırım.

Öyle tabi önce sen,sonra diğer her şey. Ben erken uyanınca kendime zaman ayırabiliyorum,kitap okuyorum,manikür pedikür yapıyorum,ojelerimi yeniliyorum,saçlarımı yapıyorum,pilatese başladım onunla ilgilenebiliyorum. Geç uyansam bunları da yapamam,akşam eve gelince ev işleri de birikmiş olur diye düşünüyorum. Sabah 5gibi uyanınca evin işi de yetişiyor,kişisel bakım da yetişiyor,kendime de zaman kalıyor. Hele akşamları oğlumla eve geldiğimde tüm zamanımı ona ayırabiliyorum. Bizim evde herkes böyle yaşıyor,eşim de öyledir,eve gelir yemek için canı bir şey ister mesela kalkıp onu yapar,buzdolabı temizler (benim gücüm yetmiyor çekmeye itmeye)

Evde etrafa bakip bakip toz gorecek kadar bos birakmayin kendinizi. Bi mesgale, hobi bulun. Ev tozlanir kirlenir normal, gunluk mutfak salon toplanir supurulur, camasir yikaninca katlanir yerlesir, birkac gunde bir tuvalet banyo temizlenir bitti gitti. Her gun ucusan tozlari incelesek ev isi bitmez

Fissler candır

Benim temizlik rutinlerim var eğer böyle yaşamazsam evi götürür ve bende kafayı yerim. 3.5 yaşında bir oğlum var birde 5 aylık papağanım yaşadığım şehir de çok kirli . Sabah 07:00 den kalkarım ilk iş yatakları toplar el yüz yıkar girmiştiler tuvalet lavabo temizlerim . Kahvaltıdan sonra orayı topar çıkarım . Pazartesi çarşamba cuma ben büyük süpürge ile süpürürüm silerim tozları alırım wc temizler balkon yıkarım bunların hepsini 10:00-12:00 arası bitiririm . Öğleden sonra da robotu çalıştırırım . Diğer günler günde 2 kere robot çalışır bizde . Çamaşır azken yıkarım biriktirmem . Az eşya çok iyi bence . 3 ayda bir büyük temizlik yaparım oda oda dolap içleri perdeler vs. Kapıları her toz aldığımda silerim mutfak dolap yüzleri de öyle haftada 3 kere silerim . Yani başka bir yol göremiyorum ben

Hepimiz de aynı dert ile başlamadan önce sabahtan evi toplar, süpürür, toz alır, banyo wc temizliği yapardım. Günlük yapıldığı için bir saate biterdi. Her gün belirlediğim bir odayı dip temizlik yapardım. Belli zaman sonra rutin hale geliyor. İşe başlayınca valla saldım gittiolduğu kadar yapıyorum, kendini yormuyorum.

Ayni konuya +1 minimallesmekle basla. Mesela evimdeki tum Dekor objelerini, ortuleri kisaca yatak-dolap-koltuk-masa-sandalye gibi zorunlular disindakilerin tamamini attım/verdim. Ortalık bos, Robot supurge gayet yetiyor. Haftada 1 kere de ben kendim supuruyorum. Toz alacak yer de çok az. Utu desen , evimin tek Dekor objesi, tum kiyafetleri utu gerektirmeyenler olarak aldim.

Saatlerce ev isi yapip zamanimi cope atmak bana gore asla degil

herkes robot süpürge demiş de evim çok büyük değil ve çocuklar var halı kullanıyorum küçük de değil kullanışlı mıdır acaba robot süpürge

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…