Ev işlerinden nefret ediyorum anlatamam size bana boşa zaman geçiriyormuşum gibi geliyor bana bir taktik verir misiniz?

Kız anacığım 15 dk mi benim elektrik supurgesini odaya getirmem 15 alıyor valla şaka Maka bayılıyorum böyle hızlıca işini yapana

Ev işi yapmaktan nefret eden biri olarak benim evi sürekli temiz tutma yöntemim şu; her gün 1 saat temizlik yapıyorum ama asla daha uzun veya daha kısa yapmıyorum. Kahvaltıdan sonra temizliğe başlıyorum 1 saat evde ne iş varsa yapıyorum evde hiç iş yok diyelim her yer temiz bu sefer 1 saatlik derin temizlik yapıyorum. Akşam da sadece bulaşıkları makineye koyuyorum o kadar. Ama benim çalışma saatlerim çok esnek haftada 2-3 gün işe gittiğim bazen gitmediğim oluyor. 5-6 gün çalışanlar için işler daha farklı olur tabi

Kız anacığım 15 dk mi benim elektrik supurgesini odaya getirmem 15 alıyor valla şaka Maka bayılıyorum böyle hızlıca işini yapana
Günlük olarak dikey süpürge kullanıyorum. O yüzden çok pratik oluyor. Şipşak her yeri süpürüp siliyorum. Zaten halılarım az.

kurutma makinesi alıp almama konusunda çok kararsızım yıllardır. 2 küçük çocuk bizim kıyafetler bitmiyor şu an. napsam ki. çamaşırları çok yıpratıyor diyorlar. ben de burdan kaynak olayım
Ne küçültüyor ne yıpratıyor. Aksine beni ütü derdinden ve toz belâsından büyük ölçüde kurtardı.

öyle bir şey deyin veya söyleyin ki ev işlerini yapmak benim için işkence olmaktan çıksın?Ayrıca benim gibi olan var mı ?ya yap yap yine aynı yine aynı bıktım usandım.
Tamamen sizinle ayni fikirdeyim; o yuzden soyleyecek sozum yok ev islerini marslilar yapsin diyip gidiyorum

öyle bir şey deyin veya söyleyin ki ev işlerini yapmak benim için işkence olmaktan çıksın?Ayrıca benim gibi olan var mı ?ya yap yap yine aynı yine aynı bıktım usandım.
Of ben de nefret ediyordum ama çözümün şu oldu. Enerji psikoloji ile falan ilgiliysen, ev işi bir meditasyona dönüştürülebiliyor. 1. Yöntem, ev işi yaparken sadece yaptığın işe odaklanmak ve gelecek geçmiş veya hayatın hakkında düşünmeden sadece temizliğe odaklanmak. O zaman beyin anda kalarak inanılmaz rahatlıyor ve uzun vadede görünüşün dahi daha huzurlu sakin ve dinç oluyor. 2. İse, bir şeyleri yıkarken veya toplarken kendi iç dünyanı temzilediğini hayal etmek. Böyle hayal ettikçe, arınıyor ve enerjini temizliyorsun. Mesela yemek yaparken kendime gençlik iksiri hazırlıyor gibi davranıyor ve öyle yiyiyorum. Plasebo olarak olsa bile o yemek o işine yarıyor ama bu işlerle ilgili değilsen işe yaramaz tabi, ben böyle böyle temizliği sevdim.

kurutma makinesi alıp almama konusunda çok kararsızım yıllardır. 2 küçük çocuk bizim kıyafetler bitmiyor şu an. napsam ki. çamaşırları çok yıpratıyor diyorlar. ben de burdan kaynak olayım
Ben herkese mutlaka tavsiye ediyorum. Hele çocuklu aileler için çok gerekli sürekli minik minik kıyafetleri yıkayıp asmak eziyet resmen. Benim şimdiye kadar hiç bir kıyafetimi yıpratmadı. Bir de nemli bölgede yaşıyorsanız mutlaka alın derim

Belli bir düzen oturtmak gerekiyor. İşler birikince yap yap aynı gibi geliyor. Günlük toplama süpürme evi düzenli tutar. Kıyafetleri hemen katlama, aldığınizi hemen yerine koyma vb.

Sleepy temizlik için ıslak mendiller var toz bırakmıyor her yeri silebiliyorsuniz kullan at pratik.dikey süpürge ya da robot alın...haftalık temizljkci çağırın durumunuz müsaitse, ama ev isi nankör asla bitmez evden kacin başka şeylere vakit ayırın. Ev asla dört dörtlük olmaz eksik te olsa işler takılmayın hayatınızı yaşayın..

Temizlik yapmayı sevmiyorum ama temiz ortam da yasamayı seviyorum o yüzden düzenli olarak temizlik yaparım benim için motivasyon kaynağı bu.

Evdeki bütün fazla eşyaları dağıttım, düzenli olarak her hafta sonu dolap içlerini temizlerim dip köşe süpürüp silip toz alırım. Çamaşır biriktirmem, her sabah işe gitmeden WC yi yıkarım, evi toplarım, mutfakta bulaşık varsa makineye atarım, çamaşır makinesini çalıştırırım evden çıkmadan robot süpürgeyi çalıştırırım. Eve gelince üzerimi değiştirip ocağa yemek koyarım, yemekler pişene kadar çocuklar ödevlerini bitirir ben makineleri boşaltıp sofrayı kurarım. İş biriktirmediğim için çok zorlanmam

Benim en iyi bulduğum yöntem çok da takmamak çok gözüme batmaz bir süre tozlu kalabilir. Az eşya bir de bu sleepy temizlik mendilleri aşırı işimi kolaylıştı. Kapıda leke gördüm alıyorum bi ıslak mendil siliyorum geçiverirlen öyle her kapıyı sileyim özel vakit ayırayım diye uğraşmıyorum. Robot temizlenmiş evi uzun süre temiz tutuyor bir de baya işe yarıyor. Camlarımı pek silmem. Yılda bir tül perde ve koltuk kılıflarını yıkarım.
Mutfakta çöp artık yiyecek olmasın yeter bazen sudan geçirir bırakırım ertesi gün dizerm birikse de umursamam.
Her hafta cuma (belli gün koyarsanız daha iyi oluyor) nevresim değiştiririm.
Dağınıklığa da pek takılmam. Arada toparlama perilerim gelir sadece

Son düzenleme:
Ev işlerine ayırdığım vakti kendime ayırıyorum deyip, dağınıklığı var hatta pis olmayı öven bir üye vardı onu aradı gözlerim

Benim formülümde az esya, is biriktirmemek evdeki herkesin buna uyması, aldığı eşyayı geri bırakması. Mesela çocukları odalarında serbesttir,istedikleri kadar ama uyumadan önce beraberce toplarız. Evin diğer odaları da aynı şekilde. Sabah dağınık eve uyanınca mutsuz oluyorum. Arada aksi durumlar oluyor, canım istemiyor falan ama genel olarak ipin ucunu kaçırmamak en güzeli. Yoksa biriken işlerden bir şey yapasım gelmiyor insanın.

aslında o aklımda ama hiç etrafımda deneyen yoktu.. videolardan gördüğüm kadarı ile onun temizliği bir başka ışıl ışıl duruyor sanırım

işte karşıdan bakınca öyle olabilir ama arada ağır bir şekilde yapmaktansa her hafta yarım gün ayırmak daha kolay geliyor. temizlik hastası değilim sadece çalıştığım için hem beden gücüm ve zamanım değerli.. senelerce günlük temizlik ve dip köşe temizlik diye ayırdım rutin çok zor geliyordu böyle daha kolayıma geldi tabi ki tercih meselesi.

Maşallah size Ben sizin gibi olamıyorum hafta içi en fazla çamaşırları yıkıyorum onlarda kuruyor hafta sonu katlıyorum. deterjana alerjim var beyaz sirke ile yerleri silmek hiç aklıma gelmemişti sizden kaptım bunu bende beyaz sirke kullanıcam artık. Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…