- 3 Temmuz 2021
- 709
- 1.517
- 33
- 32
- Konu Sahibi uzakdiyarlar7
-
Bunlara ek olarak bir de buhar makinesi kullanmak da çok kolaylık sağlıyor. Haftada bir kez süpürülmüş yerleri buhar makinesi ile geçmek de çok rahatlatıyor. Halı varsa daha temiz görünüyor, yerler fazla toz tutmuyor. Tavsiye ederimben olayı çözdüm gibi... şuan ki aklım olsa yemez içmez direk aşağıdaki sıralayağım listeyi alırdım.. hepsini aldım ama keşke evlenir evlenmez alaymışım
1- kesinlikle fissler düdüklü... en zor pişen yemekler bile 10 dkda hazır ediyor ve aşırı lezzetli yemekler çıkıyor. bu da zaman tasarrufu demek ve diğer işlere daha fazla zaman ayırabilmek demek
2- robot süpürge.. mesela ben bir odayı toplayıp arkamdan robotu odaya gönderiyorum diğer odaları hallederken oda topladığım odayı hallediveriyor sağ olsun. veya vaktim kısıtlı ise bütün evi toplayıp evden çıkıyorum o silip süpürüyor.
3- çamaşır kurutma makinesi.... kesinlikle evin temiz kalma süresi uzuyor ve makineden çıkan çamaşırları hemen katlayıp kaldırırsanız ütü derdiniz de olmuyor otomatikman bir işten yırtıyorsunuz.. ayrıca canım o an çamaşır kaldırmak istemezse bile amaannn diyorum katlayıp kaldırayım da ütü derdi olmasın:) ve yine tabiki zamandan tasarruf.. çamaşır asma toplama ve kurutma çabalarımı ve süremi kendime ayırıyorum.
4- çamaşır işlerimi cuma gününden komple bitiriyorum ki cumartesiye sadece genel temizlik kalsın.. çalışıyorum 3+1 evim var ve cumartesi öğlene kadar dip köşe bitmiş oluyor bu sayede. ve her cumartesi temizliğimde mutlaka cam kapı silerim mutfak dolaplarımı elden geçiririm. çünkü her hafta yaptığım için çok kirlenmez toz alır gibi temizlemek yetiyor hem sürekli temiz kalıyor hem yine iş gücü azalıyor. ayda bir cam kapı girsem sadece 1 günümü onlara ayırmak zorunda kalırım. ayrıca koltuklarım yerden yüksek bazam da öyle ayakları yüksek olmayana da internetten yüksek ayak alıp monte ettim ki robot altına rahatça girip temizliyor yine dip köşe temizliğe ek gün ve çaba ayırmamış oluyorum
işte benim uyguladıklarım bunlar.
aksine hiç yorulmuyorum ki.. camlar toz almak kadar kolay çünkü pislenmiyor akıtmak için ekstra uğraşmıyorum zaten şimdi yeni nesil bezler kurulamaya gerek bıraktırmıyor. evimde vitrin vs olmadığından sadece yatak odasının konsolunun tozunu alıyorum. silme süpürme işi zaten robotta. ütü desen gömlekler hariç yapmıyorum kurutma makinası yetiyor. mutfağın da kapaklarını her hafta silerim zaten dolaplarım küçüktür çok yok, dolapların içini de bulaşık makinesine bardak tabakları attığım baktığım zaman boşta kalan yerlere şöyle bez gezdiririm bitti gitti öyle misafirlere ayrı günlüğe ayrı takımlarım ıvır zıvırlarım da yoktur bir tane takımım var en güzeli kendimce tabi yetiyor. yorulacak birşey yok gibi ya. haftaiçi çalışıyorum ve işten sonra haftanın 3/4 günü spora gidiyorum cumartesi tüm işleri halledip pazar günü eşimle vakit geçiriyorum bir yerde de mecburum yani
ya dakikalarını pişme süresini nasıl ayarlıyorsunuz? aldım çeyizime ama kullanmaktan çekiniyorum şimdiden sanki çok pişireceğim ve her şey püre oalcak gibi geliyor.vallahi büyük helal olsun darısı da başıma diyorum.. ama kafaya koydum bu yaz erken kalkmaya alıştırıcam kendimi
AlışkanlıkJane Eyre misin sen, her gün 5 te nasi kalkiyosun
Evet çalışıyorum,benim annem de öyledir,o alıştırdı beni gibi. Düzenini aynen devam ettiriyorum işte.aynı zamanda çalışan biriyseniz helal olsun valla bunları her gün yapamam heralde banyo tuvalet çok yoruyor beni yemek yapmayı seviyorum sadece tatlı dalan uğraşmayı ama mutfayğı banyoyu toparlamak ölüm geliyor
kurutma makinesi alıp almama konusunda çok kararsızım yıllardır. 2 küçük çocuk bizim kıyafetler bitmiyor şu an. napsam ki. çamaşırları çok yıpratıyor diyorlar. ben de burdan kaynak olayımÇok az eşya, küçük ve kolay temizlenebilir halılar, her gün temizlik rutiniyle çözersiniz. Sorun tozsa bir robot süpürge bir de çekim gücü kuvvetli alerji süpürge edinin, kurutma makinesi alın; yazın pencere açıkken sineklik kullanın. Her gün açık yerleri moplayın. Tozu minimuma indirir.
Gece kacta yatiyosun ortalama, yani kac sata uyuyosundur günde?Alışkanlıkyatmak istesem de yatacak lüks yok iş güç bekliyor
1 gibi yatıyorum şu aralar,malum ramazan vurdu geçti beni. 5te kalkıyorum su içip işe güce başlıyorum. Ramazan dışı da 2de yatıyorum 5.30-6 gibi uyanmış olurum. Pazar sabahları sadece 9a kadar uyurum.Gece kacta yatiyosun ortalama, yani kac sata uyuyosundur günde?
Kendinle mi kıyaslıcanGece kacta yatiyosun ortalama, yani kac sata uyuyosundur günde?
Bende öyleyim.Azar azar yapın.Gorev gibi değil.öyle bir şey deyin veya söyleyin ki ev işlerini yapmak benim için işkence olmaktan çıksın?Ayrıca benim gibi olan var mı ?ya yap yap yine aynı yine aynı bıktım usandım.
Kız nuran allah seni neetmesinBende öyleyim.Azar azar yapın.Gorev gibi değil.
Oha o tempoda ölürüm ben, yemin ediyorum 2 aya kalmaz helvami kavururlar1 gibi yatıyorum şu aralar,malum ramazan vurdu geçti beni. 5te kalkıyorum su içip işe güce başlıyorum. Ramazan dışı da 2de yatıyorum 5.30-6 gibi uyanmış olurum. Pazar sabahları sadece 9a kadar uyurum.
Yok kiz kadın dünya şampiyonu beni mahalle takimina almazlar, öyle bi fark bxbwbwvKendinle mi kıyaslıcanuyku hassas noktan yapmaa üzülürsün
Sen uyku şampiyonusun bosverYok kiz kadın dünya şampiyonu beni mahalle takimina almazlar, öyle bi fark bxbwbwv
Ay evet öyleyim gercekten bdbdbxb dun aksma 7 ye kadar uyuyunca gece 4 saat uyuyup uyandim mecbur sabah kizi okula götüreyim diye, su an şaftım kaydi, yari bayginimSen uyku şampiyonusun bosver
Sen tamamlamada yapıyosundur eksik uyuyunca assffAy evet öyleyim gercekten bdbdbxb dun aksma 7 ye kadar uyuyunca gece 4 saat uyuyup uyandim mecbur sabah kizi okula götüreyim diye, su an şaftım kaydi, yari bayginim
Ahaha aman Allah korusunOha o tempoda ölürüm ben, yemin ediyorum 2 aya kalmaz helvami kavururlar
E heralde simdi bu gece fazladan 4 5 saat uyumma lazim ki normal 8nsan moduna geceyimSen tamamlamada yapıyosundur eksik uyuyunca assff
Uyku konusunda taviz vermemenBenden haber alamazsaniz bilin kib
E heralde simdi bu gece fazladan 4 5 saat uyumma lazim ki normal 8nsan moduna geceyim
Iyi geceler sekerim,. Sen de yat göz altların kirismasin uykusuzluktan jcjfjfUyku konusunda taviz vermemen??
Hade iyi uykular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?