- 21 Aralık 2008
- 182
- 295
- 628
- 40
- Konu Sahibi uzakdiyarlar7
-
Akşamları kaçta yatıyorsunuz. Bir şöyle becerikli hatun olamadımAz eşya,sıfır halı,dağılanı anında toplamak ve sabah erken kalkıp işleri bir an önce bitirmek. Başka formül bilmiyorum valla,varsa yazıversin Allah rızası için
Sabah 5te ayaktayım,yemeği ocağa koyarım,evi silerim baştan aşağı. Kahvaltı 6da hazır,çamaşır varsa katlarım,ütüleri her seferinde bitiririm. Sadece salonda bir tek halım var,gerisi hep açıkta evin. Çok az eşyam var, minimumla çok mutluyum. Evim asla dağınık olmaz,sadece çocuklu misafirim varsa dağılabilir.
Silme suyuna beyaz sirke koyarım. Deterjan kullanmam. Sadece tuvalet banyoya çamaşır suyu kullanırım. Tüm işler bitirir işe öyle giderim. Akşam geldiğimde ev tertemiz bekler beni. Bunu yapmazsam hayatta yetişmez.
O zaman robot süpürge yerine kablosuz dikey süpürge tavsiye ederim.herkes robot süpürge demiş de evim çok büyük değil ve çocuklar var halı kullanıyorum küçük de değil kullanışlı mıdır acaba robot süpürge
aynı zamanda çalışan biriyseniz helal olsun valla bunları her gün yapamam heralde banyo tuvalet çok yoruyor beni yemek yapmayı seviyorum sadece tatlı dalan uğraşmayı ama mutfayğı banyoyu toparlamak ölüm geliyorAz eşya,sıfır halı,dağılanı anında toplamak ve sabah erken kalkıp işleri bir an önce bitirmek. Başka formül bilmiyorum valla,varsa yazıversin Allah rızası için
Sabah 5te ayaktayım,yemeği ocağa koyarım,evi silerim baştan aşağı. Kahvaltı 6da hazır,çamaşır varsa katlarım,ütüleri her seferinde bitiririm. Sadece salonda bir tek halım var,gerisi hep açıkta evin. Çok az eşyam var, minimumla çok mutluyum. Evim asla dağınık olmaz,sadece çocuklu misafirim varsa dağılabilir.
Silme suyuna beyaz sirke koyarım. Deterjan kullanmam. Sadece tuvalet banyoya çamaşır suyu kullanırım. Tüm işler bitirir işe öyle giderim. Akşam geldiğimde ev tertemiz bekler beni. Bunu yapmazsam hayatta yetişmez.
Daha pratik oluyor. Ev buyüyüp eşya arttikça zorlasıyor. Kiyafet bile giyeceğin kadar olacak.ya şimdi kahvaltı yaptımmev tozlu Allahım durduk yere toz yağıyor her yere.acaba minimum eşya mı gerekli evlere? o zaman temizlemek kolay olur?
Ben çok seviyorum ev işlerini. haftasonlari hele erkenden evi piril piril yapip sonra tüm pencereleri açip havalandirip, sonra da guzel bir oda kokusu sıkıp guzelce çay keyfi yapmak gibisi yok benim için) yoğun çalişan biri olsam da evi daginik tutmam. Fazla efor da sarfetmem. Mesela aldigimi yerine birakirim. Fazla kirli biriktirmem. Tabi gunlerce bulaşik birikirse insan üşenir nefret eder. Hem daginik ev insani daha sinirli, daha kararsiz biri yapar. Insan gozu pislik gordugu yerde beyni guzel ve huzurlu çalişmaz. Mesela ders çalişirken uzeri ivir zivirla dolu masada mi aklinizda daha iyi kalir ya temiz ve guzel bir ortamda çalişinca mi? Tabiki ferahlik ve temizlik insanin iç huzurunu buyuk olçude temin eder. siz onlara iş gibi bakmayin. Yaşadiginiz yeri guzelleşdirmek gibi duşunun. Bir dizi açarim dinleye dinleye yaparim. Evde cok fazla ivir zivir olunca tabiki insan bikiyor. Hepsinin tozunu al yerini ayarla falan. Az eşya ve duzen herşeyi kolaylaşdiriyor.öyle bir şey deyin veya söyleyin ki ev işlerini yapmak benim için işkence olmaktan çıksın?Ayrıca benim gibi olan var mı ?ya yap yap yine aynı yine aynı bıktım usandım.
Jane Eyre misin sen, her gün 5 te nasi kalkiyosunAz eşya,sıfır halı,dağılanı anında toplamak ve sabah erken kalkıp işleri bir an önce bitirmek. Başka formül bilmiyorum valla,varsa yazıversin Allah rızası için
Kesinlikle.. bir ara bi arkadaşa vermiştim denemesi için o yokken mutfağa girmek istemiyordumFissler candır
vallahi büyük helal olsun darısı da başıma diyorum.. ama kafaya koydum bu yaz erken kalkmaya alıştırıcam kendimi
Öyle tabi önce sen,sonra diğer her şey. Ben erken uyanınca kendime zaman ayırabiliyorum,kitap okuyorum,manikür pedikür yapıyorum,ojelerimi yeniliyorum,saçlarımı yapıyorum,pilatese başladım onunla ilgilenebiliyorum. Geç uyansam bunları da yapamam,akşam eve gelince ev işleri de birikmiş olur diye düşünüyorum. Sabah 5gibi uyanınca evin işi de yetişiyor,kişisel bakım da yetişiyor,kendime de zaman kalıyor. Hele akşamları oğlumla eve geldiğimde tüm zamanımı ona ayırabiliyorum. Bizim evde herkes böyle yaşıyor,eşim de öyledir,eve gelir yemek için canı bir şey ister mesela kalkıp onu yapar,buzdolabı temizler (benim gücüm yetmiyor çekmeye itmeye)
yüzde bir milyon kullanışlı hem de.. eşim bir sene ısrar etti almam için ay yok ne gerek var süpürürüm bana çok bir şey katmaz ki diyordum halt etmişimherkes robot süpürge demiş de evim çok büyük değil ve çocuklar var halı kullanıyorum küçük de değil kullanışlı mıdır acaba robot süpürge
Ev eşyalarını azaltmak en mantıklıHalilari antibakteriyel toz hav kir yapmayan olandan . Camasir kurutucu . Dyson hava temizleyici camlar icin robot cam temizleyici ve en son robot supurge .. ev esyalarini azaltin
Her cumartesi bütün mutfak dolaplarıni bosaltip siliyo musun?ben olayı çözdüm gibi... şuan ki aklım olsa yemez içmez direk aşağıdaki sıralayağım listeyi alırdım.. hepsini aldım ama keşke evlenir evlenmez alaymışım
1- kesinlikle fissler düdüklü... en zor pişen yemekler bile 10 dkda hazır ediyor ve aşırı lezzetli yemekler çıkıyor. bu da zaman tasarrufu demek ve diğer işlere daha fazla zaman ayırabilmek demek
2- robot süpürge.. mesela ben bir odayı toplayıp arkamdan robotu odaya gönderiyorum diğer odaları hallederken oda topladığım odayı hallediveriyor sağ olsun. veya vaktim kısıtlı ise bütün evi toplayıp evden çıkıyorum o silip süpürüyor.
3- çamaşır kurutma makinesi.... kesinlikle evin temiz kalma süresi uzuyor ve makineden çıkan çamaşırları hemen katlayıp kaldırırsanız ütü derdiniz de olmuyor otomatikman bir işten yırtıyorsunuz.. ayrıca canım o an çamaşır kaldırmak istemezse bile amaannn diyorum katlayıp kaldırayım da ütü derdi olmasın:) ve yine tabiki zamandan tasarruf.. çamaşır asma toplama ve kurutma çabalarımı ve süremi kendime ayırıyorum.
4- çamaşır işlerimi cuma gününden komple bitiriyorum ki cumartesiye sadece genel temizlik kalsın.. çalışıyorum 3+1 evim var ve cumartesi öğlene kadar dip köşe bitmiş oluyor bu sayede. ve her cumartesi temizliğimde mutlaka cam kapı silerim mutfak dolaplarımı elden geçiririm. çünkü her hafta yaptığım için çok kirlenmez toz alır gibi temizlemek yetiyor hem sürekli temiz kalıyor hem yine iş gücü azalıyor. ayda bir cam kapı girsem sadece 1 günümü onlara ayırmak zorunda kalırım. ayrıca koltuklarım yerden yüksek bazam da öyle ayakları yüksek olmayana da internetten yüksek ayak alıp monte ettim ki robot altına rahatça girip temizliyor yine dip köşe temizliğe ek gün ve çaba ayırmamış oluyorum
işte benim uyguladıklarım bunlar.
Yanlız değilsinöyle bir şey deyin veya söyleyin ki ev işlerini yapmak benim için işkence olmaktan çıksın?Ayrıca benim gibi olan var mı ?ya yap yap yine aynı yine aynı bıktım usandım.
ben olayı çözdüm gibi... şuan ki aklım olsa yemez içmez direk aşağıdaki sıralayağım listeyi alırdım.. hepsini aldım ama keşke evlenir evlenmez alaymışım
1- kesinlikle fissler düdüklü... en zor pişen yemekler bile 10 dkda hazır ediyor ve aşırı lezzetli yemekler çıkıyor. bu da zaman tasarrufu demek ve diğer işlere daha fazla zaman ayırabilmek demek
2- robot süpürge.. mesela ben bir odayı toplayıp arkamdan robotu odaya gönderiyorum diğer odaları hallederken oda topladığım odayı hallediveriyor sağ olsun. veya vaktim kısıtlı ise bütün evi toplayıp evden çıkıyorum o silip süpürüyor.
3- çamaşır kurutma makinesi.... kesinlikle evin temiz kalma süresi uzuyor ve makineden çıkan çamaşırları hemen katlayıp kaldırırsanız ütü derdiniz de olmuyor otomatikman bir işten yırtıyorsunuz.. ayrıca canım o an çamaşır kaldırmak istemezse bile amaannn diyorum katlayıp kaldırayım da ütü derdi olmasın:) ve yine tabiki zamandan tasarruf.. çamaşır asma toplama ve kurutma çabalarımı ve süremi kendime ayırıyorum.
4- çamaşır işlerimi cuma gününden komple bitiriyorum ki cumartesiye sadece genel temizlik kalsın.. çalışıyorum 3+1 evim var ve cumartesi öğlene kadar dip köşe bitmiş oluyor bu sayede. ve her cumartesi temizliğimde mutlaka cam kapı silerim mutfak dolaplarımı elden geçiririm. çünkü her hafta yaptığım için çok kirlenmez toz alır gibi temizlemek yetiyor hem sürekli temiz kalıyor hem yine iş gücü azalıyor. ayda bir cam kapı girsem sadece 1 günümü onlara ayırmak zorunda kalırım. ayrıca koltuklarım yerden yüksek bazam da öyle ayakları yüksek olmayana da internetten yüksek ayak alıp monte ettim ki robot altına rahatça girip temizliyor yine dip köşe temizliğe ek gün ve çaba ayırmamış oluyorum
işte benim uyguladıklarım bunlar.
hayır dolap kapaklarını silerim.. içlerini de sürekli makineye yerleştirdiğimde boşluk olan yerleri hemencecik bezle geçiveririm hep temiz kalıyor böyleceHer cumartesi bütün mutfak dolaplarıni bosaltip siliyo musun?
Herşeyi aynı gün yapın kurtulun sonra kalan günlerde rutin işler dışındaki zaman size kalıröyle bir şey deyin veya söyleyin ki ev işlerini yapmak benim için işkence olmaktan çıksın?Ayrıca benim gibi olan var mı ?ya yap yap yine aynı yine aynı bıktım usandım.
Helal olsun size,Az eşya,sıfır halı,dağılanı anında toplamak ve sabah erken kalkıp işleri bir an önce bitirmek. Başka formül bilmiyorum valla,varsa yazıversin Allah rızası için
aksine hiç yorulmuyorum ki.. camlar toz almak kadar kolay çünkü pislenmiyor akıtmak için ekstra uğraşmıyorum zaten şimdi yeni nesil bezler kurulamaya gerek bıraktırmıyor. evimde vitrin vs olmadığından sadece yatak odasının konsolunun tozunu alıyorum. silme süpürme işi zaten robotta. ütü desen gömlekler hariç yapmıyorum kurutma makinası yetiyor. mutfağın da kapaklarını her hafta silerim zaten dolaplarım küçüktür çok yok, dolapların içini de bulaşık makinesine bardak tabakları attığım baktığım zaman boşta kalan yerlere şöyle bez gezdiririm bitti gitti öyle misafirlere ayrı günlüğe ayrı takımlarım ıvır zıvırlarım da yoktur bir tane takımım var en güzeli kendimce tabi yetiyor. yorulacak birşey yok gibi ya. haftaiçi çalışıyorum ve işten sonra haftanın 3/4 günü spora gidiyorum cumartesi tüm işleri halledip pazar günü eşimle vakit geçiriyorum bir yerde de mecburum yaniHer cumartesi böyle temizlik yapıp neden kendinizi yoruyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?