Ev kadını mı daha sosyaldir?Sizce yoksa çalışan kadın mı?

Evde oturan kadınmı daha sosyaldir sizce?(Sinema,tiyatro,
kültürel faaliyetler,dernekler v.s.)Yoksa çalışan kadınmı?.......

Ben sahsen calısmadan once de pek sosyal degıldım o da evlenınce yenı bır ortama gırmemden kaynaklandı.Okulum var ama o da acıkogretım oldugu ıcın sadece stajda karsılastıgım kısıler var onlar da sadece staj ıle ılgılı sorular olunca felan arıyorlardı mirmirmirmir Sımdı ıse gırdım ve bırcok arkadasım var ıste cok mutluyum her ne kadar ıdare kısmı buna comak soksa dakaydirigubbakcemile3 Esım zaten cok evcımen. Ben sınemaya gıdelım derım o evde ben sana ındırırım ınternetten der. Senı gezmeye cıkarıcam der akvaryum alısverısıne cıkmısız da haberım yokmus oturup bı yerde cay ıcmez ıctırmez de.Eve gelınce e artık gezmek ıstemezsın bı hafta der :1shok:

Tabiki çalışmak kadını daha sosyal vede daha ekonomik kılıyor........................................

bence bu insanın kişiliği iile alaklı ..çok çalışan tanıdğım var içine kapanıkkk çok ev hanımı tanıdğım var acayip sosyal...

bir çok arkadaşın dediği gibi kişilikle ilintili bu durum.bir de maddiyatla eşinle olan uyumu ile alakalı.paran yoksa eğer gitmek istesende gidemezsin bir yere.çalışan bayanlar içinde geçerli borç ödeyerek ev idare etmeye çalışmaktan gezmeye tozmaya ekonomi izin vermeyebilir.

bencede öncelikle kişilikle alakalı bi durum...çalışmak sadce işin maddi boyutunu kapatıyor...
çalışdığım dönmelerden de biliyorum..gelir ne kadar varsa gider de o kadar artıyor...insanın elinde sosyal ortamlara girmek...ev hanımları da sadace parayla sosyalleşmek zorunda değil ki..
bir sürü tanıdığım var belediyelerin açtığı çeşitli ücretsiz kurslara katılan.. hem sosyal ortamları genişliyor hemde etkinliklere aktivitelere katılabiliyorlar...:1rolleyes
:

ayrıca çalışan kadın olmak da sandığım kadar muhteşem bişi değilmiş.. ev işi başımda.. e kendime bakmam lazım işte vitrin kadınlarda çok önemli.. her türlü ıvır zıvırla biz uğraşırken erkekler sanki dünyayı kurtarıyor.. bazen salak mıyım ben diye düşünüyorum hem para kazan, hem yemek yap, hem ev temizle, hem başarılı ol, hem erkeğini mutlu et, hem bakımlı ol, hem hamarat ol, hem sportif ol... ol allahım ol.. kadın olmak keyifli ama bu kadar şey aynı tepside taşınmaz çünkü günde sadece 24 saat var ve 8 saat de uyumak lazım.. çocuk olayına girmedim bile... yani kimse ben çalışan kadınım diye kendini evhanımlarından mutlu zannetmesin..

kitap tiyatro sinemayla sosyalleşme olmuyor.tabii tiyatro veya sinemaya bir grupla gitmiyorsanız...
küçük bir çocuğum var tiyatro sinema bize hayal oldu...
int.indirip gündemdeki filmleri seyrediyoruz,yakınımdaki kütüphaneden kitap alıp okuyorum da ama bunlar yalnız yapılan şeyler.başka insanlarla yapılmayınca pek sosyalleşilmiyor...
bence sosyalleşmek için iletişim şarta.s
bunun da çalışıp çalışmamakla alakası yok
ister ev hanımı ister çalışan bayan, başkalarıyla birarada olmaktan hoşlanıyorsa buna vakit bulur ve ortam sağlar bence. arkadaşlarıyla sık sık görüşür veya evine davet eder.yeni insanlar tanıyacağı ortamlara(kurslara,derneklere) katılır.

al benden de o kadar..
budur daha açıklamaya gerek yok!!
yoruldum, ama ayaklarımı uzatıp dinlenmeye vakit yok

Bu kişinin tercihlerine, hayat koşullarına göre değişir bence.
Kimi bayan vardır evde oturur ve her türlü sosyal aktiviteye
dahil olabilir, kimileri ise çalışarak bundan daha fazlasını
yapar. Ya da tam tersi. Kişiye göre değişir bence.

ne demek sosyallik? bence iş ortamı sosyallik değil.. çıkıştan sorada akşam bi yemek ye bi ere git bunlard eğil sosyallik.. sosyallik çok çeşitli insanlarla tanışım paylaşımdır.. ama çıkarsız.. bazen sokakta görsen suratına bakıp selam vermeyeceğin adamka iş için muhattap oluyorsun bu mu sosallik

efendiim bence burada kişilik çok önemli
kadın gezmeyi eğlenmeyi seviyorsa zevk alıyorsa çalışır veya çalışmaz aktif olabilir
ama çalışan ekonomik özgürlüğü olan kadın herzaman daha rahat dışarıda sinamada tiyatroda
yani parayla yapılabilecek herşeyde daha rahat olur kanaatindeyim

kişilik yapı meselesii.gezmeyi seven insan çalışsada çalışmasada sosyal olur.

Bunun çalışmak ya da çalışmamakla ilgili olduğunu sanmıyorum.
Sosyal olmakta kişilik yapısı, hayat felsefesi, ilgi alanı, yaşam koşuları, ekonomik faktörler ve o zamanın şartları etkilidir bence.

maddiyat önemli fakat sosyal olmak için çalışmaya gerek yok ben çalışmıyorum ama eşimin her ay verdiği maaş yetiyoda artıyo yetişemiyorum zamana nasıl akıp gidiyo gezmelerede çarşılarda sinemada yemekte alışverişte vakit öyle çabuk geçiyoki aman çok sıkıldım diyecek vakit kalmıyo yani sosyallik insanın kendisiyle alakalı bişey eve kapatırsan kendini yada insanlara ve hayata asosyal olursun

bence sosyal olmak isteyen kadın sosyaldir..

ama istemiyorsa; ne ev hanımı ev işlerinden vakit bulup sosyal aktivitelere katılır ne de iş kadını vakit bulup sosyalleşir..

ama bir kişi sosyal olmak isterse mutlaka bir şekilde sosyalleşir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…