Ev kadını mı daha sosyaldir?Sizce yoksa çalışan kadın mı?

Normalde ev kadınının zaman itibari ile daha sosyal olması gerekiyor, yani sosyal olması için imkanı bulunuyor.. Çünkü diğerinin çalıştığı esnalarda o bu tür etkinliklere katılabilir. Ama bizim ülkemizde durum böyle değil. Sanırım önemli ölçüde ekonomiye bakıyor bu işler. Derneklere, sinema, tiyatro, geziler, etkinlikler vs belli bir bütçe gerektiriyor. Sosyalleşmek de parasız olamayacak şeylerden. Ha ev hanımlarının komşu ziyaretleri ve günlere katılması da bir nevi sosyalleşmedir....

Gelelim çalışan bayana bana göre daha sosyaller, çünkü iş arkadaşları bir organizasyon düzenlediğinde bunlara iştirak edebilir, toplu iş arkadaşları işe ara sıra yemeğe çıkabilir, yılbaşı çekilişileri falan...
Sanki çalışan kadın daha sosyal her gün yeni birileri ile tanışabilir(işine bağlı olarak)

Bence birazda ekonomik durumla ilgilidir sosyallik.
Ekonominiz iyi ise istediğiniz herşey size daha
yakındır,dolayısı ilede çalışan kadın daha sosyal gibi
görünüyor.................................

bence bunlar kişinin kendisine bağlı .çalışıpta hiç bir faaliyeti hatta kendinden vaz geçmişler bile var .ev hanımı olupta bişeyden eksik kalmayan bayanlarda var kaydirigubbakcemile3
ev hanımıyım ve saydığın etkinlikleride yaparım ama ben sevmiyorum fazla biyerlere girip çıkmayı.saolsun eşim hiç bir konuda baskı yapmıyor.zaten ben yerine ve insanına göre hareket eden insanım oda benim yanlış yapmayacağımdan emindir kısacası yerine göre çok aktifim yerine görede çok pasifim .herşey insanın içinden gelmesine bağlı

Bence birazda ekonomik durumla ilgilidir sosyallik.
Ekonominiz iyi ise istediğiniz herşey size daha
yakındır,dolayısı ilede çalışan kadın daha sosyal gibi
görünüyor.................................

hayır canım çalışmayla hiç alakası yok sadece kişinin kendisiyle alakalı bişey

mesala ben ev kadınıyım ve biri 5 biri 3 yaşında iki kızım var onları bırakıp bir yere çıkamıyorum aslında buda beni sıkmıyo değil bence hem maddiyatta önemli bana kalsa daha faal bi hayat isterim ama şimdi olmuyo ilerde belki

bnce kısı ve yaptıgı işe gore değişir calısan bırı olarak aynı zamanda evde oturupta cocugu varsa yada eşinin calısma durumuna gorede değişir..
calısan biri işinin yogunlugundan oturu gidemeyebılır sınema ,tiyatro veya caz konserine..
ama evde oturanda cocuklu olmasına ,veya aileden yaslı birine bakması mumkunse gidemez tabıkı..

Bence de değişir.Çünkü hergün evde oturup sosyal olmayan,her gün işe gidip yüne de sosyalleşemeyen nice insanlar tanıdım yaşım ve sosyal olmam itibarı ile.
Kabuğuna çeklip de yaşamak bana göre değil.
Evet çalışmıyorum ama asosyal de değilim.Bu yüzden de bana evdeki herkes çok kızıyor diyebilirim.

aslinda bu calisan ve calismayan sorunu deil bence...
kisisel ve ekonomik bir durum artik...

bu ne ev kadını olmaya ne çalışan kadın olmaya bakar sosyal olmak.bu biraz madidyata bakar.

çalışan kadının sosyalleşmek için daha çok imkanı var..parasını kazanıyor ,iş çevresi oluşuyor,arkadaşlıklar ediniyor..fakat..
asosyal bi insansa evden işe işten eve gider o kadar...

benim kayınvalidem ev hanımı...nerde sinema,tiyatro orda biter..kadınlar lokaline üyedir..onlarla gezilere gider,kurslara katılır...

yani bu iş kişiye göre değişir..insanın önce içinde olacak..

annem ev hanımı ben çalışan bir bayanım...
inanın annem benden daha sosyal...
ikimizin kişiliği neredeyse aynı ama benim hiççç vaktim yok, iş okul akşam mesailerii...
artık annem geziyor-anlatıyor ben de dinliyorum :)

sosyal yaşamdan ne anladığına göre de değişir... sabah 8 de işe akşam 5 te eve geliyorum. çalışmadan öncede kalabalık ortamları insanlarla iletişim kurmayı hiç sevmezdim. hala sevmiyorum.
ben asosyal olarak yaşıyorum.. böyle de çok mutluyum...

ya yeni mezun oldum.. kriz var iş yok güç yok haliyle para yok...neyle sosyalleşcem alla sen..:1no2:

habire evde sıkıntıdan besiye çekiliyorum artııı kpss belası da cabası....senağlama

kişinin kendısınde bıtıyor sanırım ayrıca çalıştığı işe görede değişiyor yaşadığı yere göre de tabı

ya yeni mezun oldum.. kriz var iş yok güç yok haliyle para yok...neyle sosyalleşcem alla sen..:1no2:

habire evde sıkıntıdan besiye çekiliyorum artııı kpss belası da cabası....senağlama

Sosyallik ekonomiye dayanıyor herşekilde.............................................

bence bu çocuk olduktan sonra değişen bı dururm .ama bence bir ev hanımı tartışma götürmez antısosyal oluo.çalışınca herşey farklı.evhanımı olan komşularından arkadaşlarından neyı nereye kadar öğrenebılırsın..acımı debreştirdiniz.bıde zati iş sorunu var gündemde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…