Ev kadını mı daha sosyaldir?Sizce yoksa çalışan kadın mı?

Aynen canım................

bence bu konuda herşey etken ev hanımlığı yada çalışan kadın olmak dışında
öncelikle maddi olanaklar insanın yaşadığı yer eğitim durumu insanlarla iletişimi sevip sevmemesi vb..
sonuçta ev hanımı bir kadında sosyal faaliyetleri seviyosa ve olnaklarıda el veriyosa her şekilde içine girer ama bir insan sevmiyosa bu tür faaliyatleri çalışan bir kadında olsa bu tür faaliyetlerden uzak durur
ben kendi adıma şunu söyleyebilirim.şimdi 3 küçük kızım olduğu için iyice anti sosyal bir şekilde yaşıyorum ama bu benim tercihim değil.mecburen evden dışarı çıkamıyorum ama onlar biraz büyüsün kurslara katımayı bazı derneklere üye olmayı falan düşünüyorum
en azından bu kadar asosyal olmayacağımdan eminima.s

Çalışan-çalışmayan diye ayrım yapmak yanlış olur bence, sosyallik kişiye göre değişir, sosyal olmak isteyen her ortamda ve durumda zaman ayırır diye düşünüyorum, istemekle alakalı...

Çalışan-çalışmayan diye ayrım yapmak yanlış olur bence, sosyallik kişiye göre değişir, sosyal olmak isteyen her ortamda ve durumda zaman ayırır diye düşünüyorum, istemekle alakalı...

Paranız olmadımı ne bir kitap,ne bir tiyatro,ne bir sinema v.s.
Hiçbirine ulaşamazsınız.Onun için ekonomisi sağlam kadın
sosyaldir bence.Dolayısı ile de çalışan....................................

İnsan sosyal bir varlıktır.Başka insanlarla iletişim halinde olmak ister.
Bu sitede olmak bile sosyalleşmektir.
Ha birileri sadece okur geçer,birileri düşüncelerini paylaşmak ister.

İnsan elindeki olanaklar içerisinde kendi kabuğunun dışına çıkar.
Bu maddi olabilir manevi olabilir.

Ev hanımı olanlar kendi kendilerini harekete geçirmek zorundalar.
Çalışan kadın ise bir hareket içindedir.Bu harekete katılıp katılmamak kişinin tercihi olur.

Birileri mesaim bitince şunları şunları yapacağım diye plan yaparken,birileri bir an önce kapağı eve atmak ister.

çalışıyorum zamanım genelde işte geçiyor.Ama her zaman aileme kendime dostlarıma zaman ayırmaya özen gösteriyorum.

Bazı evhanımları kendilerini ev işleriyle heba ederken,bazıları çocuklarını alıp parka giderek oradaki diğer annelerle sohbet etmeyi tercih edebiliyor.Bunu zaman ve parayla sosyal olmayı bir tutmanın çok da anlamlı olmadığını düşündüğüm için örnek verdim.

Sonuç olarak sosyal olmak kişinin anlayışına kişilik yapısına göre değişen bir durumdur bana göre.

aaaaaah aaaah bu soruya nasıl yanıt veriyim bilmem ki:sm_confused:
işim evimden de monoton valla 2.5 senedir aynı iş aynı monotonluk
benim kadar saf akıllı yoktur bu dünyada:mymeka:

her iki durumdada kişinin fıtratı devreye girer.

bir kadın çalışır ama,asosyaldir,kabuğunda yaşar.
bir diğer çalışan kadın,kıpır kıpırdır,içi içine sığmaz.insanlarla bir araya gelmektan diyaloğa girmekten hoşlanır.

ev kadını vardır,hayatı pastadan börekten ibarettir,dünyası dört duvar arasıyla sınırlıdır.
ev kadını vardır,ne kadar faaliyet,sosyal ortam varsa katılır.

yani bana göre bu tamamen kişilikle ilgili bir konudur.

canım ben buna katılmıyorum
bence bu insanın kişiliğine bağlı daha çok
kimi çalışan bayan evden işe işten eve tarzı yaşar.başka bir hayatı istemez.bu nedenle her çalışan kadın sosyaldir diyemeyiz
evet maddi imkanlarda önemli kabul ediyorum ama eşinin durumu iyi olan yada vasat olan birçok kadında sosyal etkinliklere katılıyo.benim etrafımda örnekler çok
bayan ev kadını öyle çok varlıklıda değil ama dernek kermes sinema kurs vs tarzı etkinlikleri hiç kaçırmıyo
bence en önemli etken insanın böyle şeyleri istemesi sevmesia.s

bu konuya örnek olacak iki komşum var,biri alt katta,diğeride en üst katta oturuyor ve ikiside öğretmen.yaşları henüz 27,28 gibi.
hayatlarının en aktif ,kıpır kıpır olması gereken zamanı.maddi halleride oldukça iyi.
her iki bayanında evine geleni ben henüz görmedim,sayılı defa ailelerinden bir iki kişi geldi.
arkadaş,dost hak getire...
işten gelirler perdelerini dahi açmazlar.
buyrun bunlarda çalışan hanımlar,
onun için diyorum ki insanın yapısında olmalı...

Herşey parayla sınırlı değil canım, artık ücretsiz kurslar var, halkeğitimlerde değişik faaliyetler yapılıyor, açev güzel kurslar veriyor, insan yeterki istesin, isteyince yapamayacağı şey yoktur, bizim sınıf annemiz maddi imkanları kısıtlı bir hanım, ama nerde bir kurs var, seminer var orda, kendini mükemmel yetiştirmiş, istedikten sonra olur canım yeterki iste.

insanın kişiliğiyle ilgilidirr kesinlikle tartışılamaz bencee çok sosyal olabileceği bi ortamda pısırık olan bi insan sosyalleşemezkii ama sosyalleşemeyeceği bi ortamda bilee girişken insanlar gayet sosyal olabiliyor bana katılan varmı kızlarkaydirigubbakcemile5

sosyallik bence sadece bunlarla yani dernekle kermesle sınırlı değil
öğrenen,öğreten,gezip gören,anlatan,yazan,yorum yapabilen kişi de sosyaldir bence
bana göre bunları yapabilen ister iş kadını ister ev hanımı olsun her kadın sosyaldir bence...

ben yazları ınanılmaz sosyal kısları bı okadar asosl-yal olurum...
mevsım sartlarıda var...

bu insanın içinde olması gerek birşey
bazen ben bile diyorum okumusum para kazanıyorum ama hep iş iş iş -ev donemeç bu şekılde işliyor bazen
değiştirmekde bizim elimizde
sosyal ve maddi olanaklar tabikli çok onemli ama insanını içinde olsun...

çalışan kadının hafta içi sosyal olduğunu sanmıyorum. çünkü akşama kadar o kadar çok yoruluyoruz ki eve gidincede iş var tabiiki. ancak hafta sonları bişeyler yapabiliyoruz. birde sanırım maddiyatla doğru orantılı bu durum. ayın sonunu zor getiriyoruz zaten birde her hafta sinema tiyatro v.s. gidersek halimiz harap. ayda yılda bir hesabı valla.

Kendi adıma konuşmam gerekirse çalışırken daha sosyaldim.. Ve daha huzurlu..

Umarım o günler yakındır , özledim çalışmayı :çok üzgünüm:

:) hepınızın soyledıklerı cok doğru.Katılıyorum her olanak elınızde olmalı aslında.Sosyallesmek ekonomıden gecer cunku.Ama karakter meselesıde var yanı hıperaktıf bır ınsan yanı benım gıbı ıkızler burcu:) Bende okulumu bıtırdım yuksek lısansımdayım dahada yenı evlıyım yasımda genc hep evımdeyım sureklı evımle ugrasıyorum herkes bana gelsın ıstıyorum evımı cok sevıyorum cunku,yenı yemekler yapıyorum okuldan arkadaslarım gelır her hafta oturup lak lak yaparız mutfakta pasta borek yaparız oturup yerız, saskına ıner takılırız,vs.Kopegımde var onunla ılgılenıyorum ındır asagı dolastır gıbı o arada bıle kendıme arkadas buluyorum kopegı olan ınsanlarla.Insanın ıcınde olmalı.Bır ınsan zaten kucukken kısılıgını bellı eder:) Yınede asosyal olmak hıc ıyı degıl az da olsa ınsan fual olmalı.

ınsanın sosyalliğinin çalışmakla ya da evde oturmakla ilgisi yok...Tamamen kişilik meselesi...

Ben mesela, öğretmenim. Günde 200öğrenciyle yüz yüze geliyorum ama asosyallikte üstüme yoktur.

Evlendikten sonra eşimin ailesine alışıp adapte olmam 3 yılımı aldı.O kadar yani!!! Ben nie böyleyim diye o kadar çok sorguladım ki kendimi.En sonunda psikoloğa bile gittim...Doktorun bana söylediği şey: ınsan nasıl saçının gözünün rengini seçemezse kişiliğini de seçemez. Kendini değiştirmeye çalıştıkça kendine zarar verirsin.:1shok:

Ben de kafayı bozmamak için artık düşünmüyorum..

tabiki ev hanımları biz çalışan bayanlar ,sabah iş akşam ev cebellenip duruyoruz.banane yaa,ev hanımı olmak istiyorum.senağlama

Katılıyorum.Sosyalleşmek ekonomi ile aynı doğrultudadır.....
Ayrıca kişi mutlaka sosyalleşmeli vede insanların içine mutlaka
girmelidir...................................................

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…