- Konu Sahibi _sekerpare_
-
hangi şehirdesiniz ki? yani 75.000e ev alıyorsanız istanbulda olmadığınızı daha küçük bir yerde oldugunuzu düşündüm. o zaman 1.100 lira ile daha kolay geçinirsiniz, sıkmadan birşey olmuyor malesef
zaten eşinin maaşı artar az da olsa. daha rahat olursunuz ilerleyen yıllarda.
kiraya öde öde öde sonu yok.
senin çalışma imkanın yok mu ki :26:
merhaba arkadaşım Allahım gönlünden geçeni hayırlısı ile nasip eylesin inşallah şuanda 2 arada 1 derede kalmış gibi hissediyorsun kendini ama sakın canını sıkmayın derim Allah nasip ettikden sonra başına vura vura veriyor gerçekden, bundan 1.5 yıl önce bana deselerdeki ev sahibi olacaksın hayatta inanmazdım. Kirada otururken içimden derdimdiki Allahım bizede bir ev nasip edecekmisin diye ne verirsen hayırlısını ver diye sonra bizim kira sözleşmemiz bitti tabi bizim evimiz çarşıya uzak kalıyordu ayrıca biz ilçede oturuyorduk hastane il'deydi ve 20 km bir yol oluyordu sürekli hastane işlerimiz oluyordu ben eşimi asla sıkıştırmadım hep kirada oturucaz diye düşünürdüm. Ama eşim madem bu yola çıkdık ben ele kira ödeceğime kira öder gibi evimin borcunu öderim daha iyi dedi ve Allah bizede nasip etti şimdi 3.5 yıllık ödememiz kaldı Allahım CÜMLE MUHAMMED ÜMMETİ kullarına hayırlısı ile başlarını sokacak bir ev nasip eylesin ödeme kolaylığı sağlasın Allah sakın canınızı sıkmayın herşey olacağına varır
ben de şu mübarek günlerde hep hayırlısıyla bir ev diye dua ediyorum.bizimde hastane masraflarımız çıkıyor ekstra bu yüzden tereddüt ediyoruz eşim zamanı kolluyo ailesiylede konuşcak en azından altınlarımı almışlardı onları isteyecek.düşünün benim altınlarıma bile tenezzül eden insanlar ..neyse sinirlendim şimdi.Allah evinizde ağız tadıu huzur versin canım
seni çok iyi anlıyorum ev almaya nasiplendiyseniz altınlarınızı bırakmayın sakın hastane işi girince gerçekden çok masraf oluyor bende şuanda hastaneye gidip geliyor bebek için uğraşıyoruz ilaçlar çok pahalı evimizin borcu hariç birde ilaç masrafları olunca biraz sıkıntıya giriyoruz. cümlemize ağız tadıyla oturmayı nasip etsin Allahım sizede tez vakit gönlünüze göre bir ev nasip etsin içinde mutluluğunuz eksik olmasın[/QUOTE canım iyi dileklerin için teşekkürler Allah size de en kısa zamanda hayırlı ve sağlıklı bir evlat versin inşallah da hastanelerden kurtulun
biz şu anda eşimin abisinin evinde kira vermeden oturuyoruz ama 1 yıl önce 500 kira veriyorduk .ev alınca burdan taşınacağız.Tatlım mesajlara göz gezdirdim ama dikkatimi çekmedi. Ne kadar kira ödüyorsunuz?
1000 TL. ile 200 - 300 TL fark varsa, biraz kemer sıkarak aradaki farkı denkleştirirsiniz.
400 - 500 gibi bir fark olursa, bütçeniz açık verebilir.
Elbette biraz dişinizi sıkarak ev sahibi olabilmek yönünde değerlendirme yapmanız doğru
olur. Uzun ve mutlak gününde ödenmesi gereken bir borç riski altına girmeden önce,
Allah korusun açık verebileceğiniz aylarda, açığınızı kapatabilecek bir güvence sağlamalısınız.
Bir kaç yakınınızdan zor dönemleriniz için destek sözü alabilirseniz, sağlığınızı ve huzurunuzu
etkileyecek streslerden korunmuş olursunuz.
Yıllar önce bir arkadaşımın destek sözü sayesinde borçlanarak ama arkadaşımın maddi
desteğine hiç ihtiyaç duymadan ev almıştım. Canım arkadaşımın destek sözünün manevi
boyutu ve itici gücü servet değerindeydi. Yıllardır ona duacıyım.
Sıçrama yapabilmemiz için risk almak gerekir. Lakin doğru planlayarak riskleri en aza
indirmeye çalışmak doğru olur sanıyorum.
Dilerim Rabbim en doğru, en hayırlı kararı vermenize yardım etsin. Rahatsızlığın için acil
şifalar diliyorum.
biz şu anda eşimin abisinin evinde kira vermeden oturuyoruz ama 1 yıl önce 500 kira veriyorduk .ev alınca burdan taşınacağız.
arkadaşlar beni yüreklendirdiniz teşekkür ederim .yarın eşim ailesiyle görüşecek biraz peşinat ayarlıycak inşallah tabii.biz bir giriş katı bulduk oturduğum apartmanın hemen iki bina ötesinde 85 bin diyorlar orası üzerinde yoğunlaşıyoruz .bu arada girişin bazı negatif yönleri var tabii tereddüt ediyoruz ama olsun benim olacak düşünmesi bile harika.bu arada oğlum 9 yaşında ve okuyor.ayrıca merak edenler için söyliyim biz geçen yıllar içinde ancak geçimimizi sağladık krediye filan kalkışmamız mümkün değildi.bundan sonra olacak inşallah.iyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar .
Herşey hayırlı ve hayal edemeyeceğiniz kadar güzel olsun İnşaallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?