ev mi araba mı? sizin önceliğiniz hangisi?

kızlar sizce önce ev mi alınmalı araba mı? hangisi daha öncelikli? daha doğrusu önce hangisi için birikim yapılmalı? artılar eksiler nelerdir? iki arada bir derede kaldık

Bu kişiye göre değişir ama madem fikir sorulmuş, söyleyelim: Araba tabii ki. Gerçi bu biraz da nerede yaşadığınıza göre değişir. Istanbul için merkezi bir semtte ev almak zordur. Merkezden uzak lüks daireler görece daha ucuzdur. Merkezden uzak lüks bir dairede kirada da otururum, arabasız olmaz ama. Zaten merkezde bir daire alabilecek kadar bütçeniz olsa araba da alabilirdiniz sanırım. Istanbul'da yaşamıyorsan söylediklerimi unutabilirsin.

Son düzenleme:
kızlar sizce önce ev mi alınmalı araba mı? hangisi daha öncelikli? daha doğrusu önce hangisi için birikim yapılmalı? artılar eksiler nelerdir? iki arada bir derede kaldık

Bence ev. Araba hem masrafli oluyor. Ev daha cok degerleniyor hem de kiralar cok pahali. Ev almak mantikli. Hele de faizler bu kadar dusukken.

bizim için öncelik evdi,evimizi aldık Allah'a şükür.
arabamızıda 2 hafta önce aldık.
bana her zaman öncelikli olarak evin alınması daha mantıklı geliyor.

Kesinlikle ev almalısınız en azından oturmasanız bile kira getirisi var ama araba durdugu yerde bile masraf bakımları sigortası kaskosu vsvs..

hem kira hem kredi yetişemeyiz demişssinz o dikkatimi çekti... aldığınız eve bir kiracı bulursunuz eğer başka lşehrden alıyorsanız onun kirasıyla kendı kiranızı ödersinnz kredinizide birikimnzle maaşınızla bnce de ev

kesinlikle ev

başımı sokacak evim olmayınca arabayı neyapayım.yarının neler getireceğini kimse bilemez,en azından eviniz olursa kaygınızda en aza iner

Araba her türlü alınır. Benim için ev sahibi olmak çok önemli. Benim tüm düşüncem bu..

... diyorum ki krediyle ev alsak kendi evimizde oturrsak..

Aman kredi çekmeyinde....Biraz karıştırınca dert köşesini ne çok kredi mağduru olduğunu göreceksindir...Aç kalmadıkça,sokakta kalmadıkça,ciddi bir sağlık sorunu olmadıkça Allah korusun kredi çekmemeli hatta o durumlarda bile çevreden borç alınmalı gene faize bulaşmamalı...Benim düşüncem...

Son düzenleme:
Ev bence.ben yurt disiba gtcem mesela.orda ev almak imkansiz. ama turkiyede ev alabiliyosan ne iyi.benimde kucuk bi evim olcak evlenince. beklycez bakalim mutlu olalimda ev kirada olsn.

kesinlikle bir borç altına girilcekse ev icin olşun snucta her ay odedgn kira cope gdyo ama krdi cekp kendi evnde otursan kiranin ustne bi miktar daha koyup snucta ev sahibi oluyosun kabul ev fiyatlari bazi sehrlerde cok fazla ama arabda hem masraf hemde mtlaka dgeri dusuyo

Biz dizel araba aldık daha az yakıyor yakıtı da 50 krş daha az benzinden.. Ve 2. el 13.750 tl ye aldık.. Krediyle tabi.. Öyle iyi oldu ki çok işimize yarıyor.. Bi kaç yıl para biriktirip birazda krediyle fiesta alcaktı eşim ben vazgeçirdim.. 48 bin tl fln yapıyodu.. O ne öle ev parası gbi o lükse gerek yok dedim çok tatlı bi araba aldık sonunda o da memnun kaldı :) Bizim evimiz olcak Allah'a şükür.. Şuan kiradayız ama bir sene içinde kendi evimize geçicez inşallah.. Kirada olmak çok zor her ay 500 tl yi çöpe atıyoruz sanki.. Allah kirada olanlara sabır versin..

ev al derim.
biz ev aldık senin gibi kararsızdık ve tayıncıyız. buraya yerleşmedik ama
gidene kadar kendi evimizde oturuyoruz. hem de çok seviyorum evimi.
içime çok sindi.

tabi bunun yanında çok sıkıntı çekiyoruz.
ev kredisi ödüyoruz ve 2 çocuğum var. çocuklarla arabasızlık perişan etti bizi.
yatırımımız çok iyi oldu ev ile ama acısını da çektik.

millet pikniğe gitti biz evde oturduk. tatile gidemedik.
bavullarla şehir şehir gezdik canımız çıktı. acile gideceğiz hasta olsa çocuklar bu da dert oldu.
havaalanına gidilecek kaç araba değiştirerek gittik çok zor oldu.

bu zorlukları 2 sene daha yaşamak zorundayım. o zaman çocuklarım da büyüyecek biraz daha.
belki o kadar ihtiyacımız kalmayacak ama sıcacık evimde otururken arabasızlığın da acısını derinden yaşadım.

ben de ev olsun araba masraflı diyordum. evet araba masraflı ama şu an
araba ihtiyaçmış diyorum .
yaşanmışlıklar fikrimi değiştirdi.

karışık yazmışım
karar senin ev de araba da sana yatırım olacak.
şartlarına göre karar ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…