- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.831
- 348
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet çok az hatta kesintiyle elime geçen 747 TL,800 e bile itiraz etti adam istinafa taşıdı.Hic babalığı hak eden biri değilmiş,neyseki tefe Tüfe oranında artış olacak her yıl...Yıllık artış kararı olduğu icin nafaks yükseltme davam kabul gormezmis özel okula gitmediği sürece..ortaokula gelince bakacağımEv alın gidin oturun. Araba durduğu yerden masraf. Çocuğunun nafakasını artırım talep edin 800 ₺ ne var bu devirde. Kreş masrafını ödesin babası. Eğitim masrafları babaya aittir. Yargıtay kararı var. İstemiyor olabilirsiniz ama 800 çok az nafaka olarak.
Öyle demeyin ya ben de devlet okulundayim,gayet de öğreniyorlar fakat sınıflar kalabalık işte.a
gecen yil ted anaokulu donemlik 50 bin diye laf etmistim simdi ne oldu bakamiyorum bile. Gerci bize daha cok var. Ozel okula gondermeyip napican cocuk arapcayi soker devlet okulunda okumayi ogrenemez. Borsa iyi kazaniyo bu ara ev alinmaz araba alinmaz borsalama times![]()
Evet emlakciya komisyon veriliyor yüzde 4 diye hatırlıyorum ama ev sahibini de mi biz veriyormusuz demekEmlakçı komisyonu vereceksiniz genelde satan kişinin de emlak komisyonunu ödüyorsunuz.Evin satış değerinin binde 3 üçü diye hatirliyorum.Bizim evi aldığımız kişiler o şartla satmıştı.Tapu masrafı zaten ikiyle carpilacak .hiçbir ev satan kişi tapu masrafina karışmaz.Bu iki gidere bile sendeki peşinat yetmez.Paranizi altın dövizde biriktirmeye devam edin.emlak komisyonu tapu masrafı için hesap kurdu diye bir site var .Oradan bakabilirsiniz.Hangi kredi diye sitedende çekeceğiniz kredi miktarina göre aylık ne ödeniyor .Ufak ufak bakmaya başlayabilirsiniz.Kredi çekilirken Evin satış degerinin yüzde 80 i kredi yüzde 20 si peşinat diye hesaplaniyordu.gecen arkadaşım ev için arastiriyordu devlet bankalari çok cüzi 250 -300 veriyormuş.is bankası daha fazla dedi.birde seçimden dolayı yine kredilerin düşme ihtimali var.
ev daha önemli,araba 2.çocuğunuz olacakMerhabalar,45-50 arası bir birikimim var evin arabam yok, öğretmenim 4 yaşındaki oğlumla birlikte yaşıyoruz babasının 800 nafakası var başka desteği yok,Efe Tüfe oranında artacak her yıl Haziran da.Oglum kreşe gidiyor, çalıştığım okul,kreş,ev birbirine yakın.
Ehliyetim var pratiğim yok ama arabam olsa direksiyon geliştirme dersi alırım.
Kiram şimdilik 1300,Şubat'ta zam gelecek,kreş 2300 TL,borcum yok.
2+1 lik 700 bin civarı daireler var yakınımda,kiraya verip onlardan mi alsam diyorum ama ev alırsam arabam asla olmayacak çocuğu olana lazım deniyor ileride okuluna getir götür yapmakta.Bu defa da çocuğun ihtiyaçlarına eğitim ödeneklerine yetişebilir miyim kafam çok karışık ..
Ocak ayında hem Ocak zammı hem uzman öğretmenlik farkına güveniyorum biraz,biraz cesaret geldi sanki..
Altın birikimi çok tatmin etmiyor beni iki adım ileri uç adım geri geliyorum sanki,somut bir şeyler yapmalıyım,ama ne ?![]()
İşte ben de sırf bu yuzden evden vazgeçtim,alsam alsam araba alabilirim o da çok masrafliymis hem kredisi hem masrafı birleşince belkide ev kredisi kadar olcak.Dun arkadaş diyor zırt pırt ceza kesiyorlar hız limitini 40 a kadar düşürüyorlar filan,cezalar da ayrı masraf demekAylık nasıl 800 nafaka olabiliyor şaşırdım acikcasi bana çok düşük geldi. Ayrıca 50 bin peşinatla 700 binlik evi krediyle almak imkansız ötesi birşey. Bunu seçenekler arasına bile koymayın bence. 650 bin cektiginiz kredinin ana ödemesi ne kadar olacak? Aylık taksidiniz ne kadar olacak? Çünkü maalesef sizin almak istediğiniz ev için hiç paranız yok denebilir. Arabalara bakmaktan başka seçenek yok konuda üzgünüm
Tokiyi düşündüm hatta burada konu da açtım,düşük başlıyor ama yılda iki kez memur maasi oranında artiyormus,mesela son bir yılda yüzde 76 zam geldi bize bayağı artış olmuştur TOKİ de de beklenmedik bir artış..Sürprizleri sevmiyorum on yıl sonunda belkide çok para ödeyeceğim ama TOKİ nin satılırken değeri olmuyormuş normal ev gibi o yüzden onu eledimTokiye başvurdunuz mu ? Onda peşinat az gerekiyor.. taksitler de nispeten daha düşük oluyor.
Peşinatsız direkt kredi ile ev alan duydum sankiŞu durumda ev almak sizin için bir seçenek değil. Yani mucize falan olması gerek 50 bin birikmişle ev almanız için. çoğu banka ekonomi iyiyken bile kredi vermek için ev fiyatının en az dörtte biri kadar peşinat olmasını istiyodu. Sizde onda biri bile yok. Şu an zaten bir milyon peşinatı olan kişiye bile 250-300 bin krediyi zar zor veriyolar. 50 bin lira peşinatı olan birine 650 bin lira konut kredisi verecek bir banka yok şu an. Zaten biriktirdiğiniz para, almak istediğiniz evin tapu harçlarına ve emlakçı komisyonuna anca yeter.
O parayla araba da alınmaz ama belki çok zorlarsanız alt segment bir araba alırsınız. Onun da dünya masrafı olduğunu unutmayın. Bizim arabanın şu an yasal olarak bakıma girmesi lazım. Birkaç haftaya vericez ve bakım masrafı olarak istenilen para 5 bin tl.
siz hiç araştırmadınız mı? bir bankaya gidip konuşsanız şu an bırakın peşinatsız kredi çıkmasını çok yüksek peşinat olmasına rağmen kredi vermediklerini görürsünüz. şu ikilemde kalmak için bile piyasadan bihabersiniz gibi yazdıklarınızdan. enflasyon böyle patlamadan, politika faizi bu kadar düşürülmeden önce %100 kredi çıkan evler vardı ama hayal oldu onlar şu an. çok kulaktan dolma hareket ediyorsunuz. ev ya da araba almaya niyetliyseniz biraz daha detaycı ve sağlam adımlar atmalısınız. yok arkadaşım togg dedi, yok çıkan kredi duydum bunlar çok afaki. çocuğunuz var, hesapsız, risk alabilecek durumda değilsiniz. şu an araba için kredi çekseniz aylık ödemesi 7500 lira ki araba fiyatını 250 bin kabul ediyorum. 250 bine 2010-2012 model araba alırsınız en fazla. o da yine kredi verirlerse. lütfen gidip bankalarla görüşün. şu anda memur olmanız kredi çekebileceğiniz anlamına gelmiyor.Peşinatsız direkt kredi ile ev alan duydum sanki
Fiyatlardan haberim var ama iki sene sonra belki şimdiki 10 bin kredi bile çöp gibi kalacak, gözümü karartıp karartmama aşamasındayim
Dalga geçtiğinizi düşünmeye başladım. Belli ki piyasayı cidden bilmiyorsunuz. Bunu anlayabilirim. Ancak bunca insanın lafına da inanmıyosunuz, kaç yıl öncenin kulaktan dolma söylentilerine inanıyosunuz. Emlakçılara benim 50 bin lira peşinatım var diye söylerseniz size ev bile gezdirmezler. krediyi falan geçtim.Peşinatsız direkt kredi ile ev alan duydum sanki
Şimdi alabildinizmi?bende kaçırdım o fiyatlarla çok üzüldüm evet bazen gözü karartmak gerekiyor ama ne olacağını bilemiyoruzki.İki yıl önce 260 binlik bir ev bulmuştum iki sokak aşağıda fakst peşinatım yoktu gözüm korktu 3500 ödeyecektim maaşım 5500 du ek ders ile birlikte, şimdi o kadar pişmanım ki o evi almadığıma.Gozumu karartmak mi lazım bilmiyorum ki..
17.00 ye kadar çalışıyorum bankaya gidemedim henüz, yorumlara bakılırsa gitmeye gerek de yok.Zor çok zor artıksiz hiç araştırmadınız mı? bir bankaya gidip konuşsanız şu an bırakın peşinatsız kredi çıkmasını çok yüksek peşinat olmasına rağmen kredi vermediklerini görürsünüz. şu ikilemde kalmak için bile piyasadan bihabersiniz gibi yazdıklarınızdan. enflasyon böyle patlamadan, politika faizi bu kadar düşürülmeden önce %100 kredi çıkan evler vardı ama hayal oldu onlar şu an. çok kulaktan dolma hareket ediyorsunuz. ev ya da araba almaya niyetliyseniz biraz daha detaycı ve sağlam adımlar atmalısınız. yok arkadaşım togg dedi, yok çıkan kredi duydum bunlar çok afaki. çocuğunuz var, hesapsız, risk alabilecek durumda değilsiniz. şu an araba için kredi çekseniz aylık ödemesi 7500 lira ki araba fiyatını 250 bin kabul ediyorum. 250 bine 2010-2012 model araba alırsınız en fazla. o da yine kredi verirlerse. lütfen gidip bankalarla görüşün. şu anda memur olmanız kredi çekebileceğiniz anlamına gelmiyor.
Almamıştım satıldı işteŞimdi alabildinizmi?bende kaçırdım o fiyatlarla çok üzüldüm evet bazen gözü karartmak gerekiyor ama ne olacağını bilemiyoruzki.
15 bin zaten veremem gelirim o kadar değil,8000 maksimum o bile şüpheli..Evet araba işi çökertir gibi görünüyor psikolojimi,birikime ve kısa mesafelerde dolanmaya devam45-50 peşinat ve öğretmen maaşıyla 700k lık evin kredisine nasıl gireceksiniz ki? Zaten masraflarıyla püsürüyle küsüratıyla 700 lük ev 720 730 a çıkar en az, faturaları açtırmak bile para (kombisi takılı olmayan daire aldın diyelim 10 bin sırf ekstra o tutacak mesela). Bir de o kadar yüksek kredi şu an verilmiyor. Aylık en az 15 bin lira kredi verip nasıl geçineceksiniz? Bence şu an araba da alınmaz, ucuza almış olmak için almayın masrafı bıktırır. Kaskosu sigortası benzini var daha zaten her yer yakınmış su an. Siz bence biriktirmeye devam edin şu an
Bu süreç geçecek. Faizler artınca ev fiyatları dengeye gelir. Nakit parası olan ciddi faiz alacaksa parasını faize koyar. Şimdi faiz çok az. Şaka gibi yüzde 12 idi en son. Ondan herkes mal alıyor kazanç için. Şu an yuzde 80 90 faiz verse bankalar bu kadar ev araba satılmaz. Alan da 1.evini alırdı. O zamana kadar parayı dolar veya euro da tutun. Faizler yükselip kredi imkanı artınca alın. Biraz daha var buna. Şu an geliriniz çok iyi bile olsa kredi vermiyor bankalar. 100 bin 200 bini saymıyorum. Doğru zamanı kollayın. Kredi imkanı açılınca uygun bulduğunuz bir evi alın.17.00 ye kadar çalışıyorum bankaya gidemedim henüz, yorumlara bakılırsa gitmeye gerek de yok.Zor çok zor artık