Ev mi araba mı?

50 bin para değil ki ev asla alamazsınız araba belki o bile zorlar 200 bin kredi çekseniz 8 bin aylık ödeme ki araba demek aylık 2 bin masraf demek
Ev kredisini sormuştum 500 bine aylık 8.215 faiz çıkmıştı ama 500 de işime yaramıyor.Araba için tabi 5 yillik vadede dediğiniz gibi olabilir

Zor valla durumu.
Onceki konulardan biliyorum.
Tüm parası aileye gitti.
Kendisiyle okul masrafları hayat pahalılığı konusunda tartışmıştık aylar önce. Ben unuttum çoktan kendisine destek olmak fikir vermek istedim bu konuda. Hayat o kadar pahalı ki artık . Öğretmen tek maaşla çocuk okutup ev alabiliyordu araba alabiliyordu. Artık kirasını verip karnını zor doyurur oldu maalesef. Hepimiz aynı gemideyiz bir konu sahibi değil ki.çocuğu henüz küçük. Okul çağına gelince görecek kursların özel derslerin etkinliklerin korkunç masraflarını. O yarışa sokmak zorunda olacak evladını. Çünkü rekabet korkunç. Kiralar gelirin 3 de biri oldu artık. Arabaya binmek lüks oldu. Kuruyemiş lüks oldu. İyi bir otel tatili hayal oldu. Yapacak bir şey yok. Günü kurtarıp yaşayacağız mutlu olmaya çalışarak.

Sizin peşinat dediğiniz paraya maalesef eve eşya bile alınmıyor.
Birikimimizi artirmaniz lazim.
Çocuğun da velayeti sizde şuan onunda gideri çok olur.
Siz biriktirmeye devam edin.
Keşke önceliğiniz kendiniz olsaydiniz.
Bekarken harcadığınız paralar aileye yardım vs size negatif yönde etki ediyor.
Allah yardımcınız olsun
Amin teşekkür ederim,hepimizin🙏
Evet en büyük pişmanlığım bekarken kendimi hep öne öne atıp kendime yatırım yapmamak

Tokiyi düşündüm hatta burada konu da açtım,düşük başlıyor ama yılda iki kez memur maasi oranında artiyormus,mesela son bir yılda yüzde 76 zam geldi bize bayağı artış olmuştur TOKİ de de beklenmedik bir artış..Sürprizleri sevmiyorum on yıl sonunda belkide çok para ödeyeceğim ama TOKİ nin satılırken değeri olmuyormuş normal ev gibi o yüzden onu eledim
Eee olsun siz zaten kiraya vermeyi düşünüyormussunuz. Gelen kirayla taksitleri öderdiniz. Az bir peşinatla , bankaya göre daha az bir taksitle alabilirdiniz.

İkiside lazım ama sizin şartlarınıza göre hem evi hem ayağımı yerden kesecek iyi kötü demeden orta düzey bı araba alırdım.ki zamanında yaptım.Zaten kredi cekeceksiniz.Sartlariniza bakın,iyice araştırın ince hesapla ikisinde sahip olabilirsiniz.Araba çok lazım.Heleki çocuğunuz varken

Hiç anlamıyorsun emlak işinden. Toki evleri düşük mü satılıyor? Toki evleri 2 yıl içinde değerini 5 e katladı ankarada.kiralarına da yüzde 200 zam geldi.
Pandemiden önce 3+1 TOKİ için başvuru yapmıştı. Çok şükür çıktı. Pandemi falan derken yeni teslim ettiler. Toplam ev bedelimiz 280 bin. 50 bin peşinat verenler bile taksitleri devam ettiği halde 500 bine devredenler var. Şu an bizim taksitimiz 1300 lira hadi ocakta zam gelsin ödeyeceğimiz 2000 küsur olur en fazla. Kim kime bu fiyata ev veriyor bu dönemde. Bizim burda kaç yıllık TOKİ evlerini 750 bine satıyorlar.

Kendisiyle okul masrafları hayat pahalılığı konusunda tartışmıştık aylar önce. Ben unuttum çoktan kendisine destek olmak fikir vermek istedim bu konuda. Hayat o kadar pahalı ki artık . Öğretmen tek maaşla çocuk okutup ev alabiliyordu araba alabiliyordu. Artık kirasını verip karnını zor doyurur oldu maalesef. Hepimiz aynı gemideyiz bir konu sahibi değil ki.çocuğu henüz küçük. Okul çağına gelince görecek kursların özel derslerin etkinliklerin korkunç masraflarını. O yarışa sokmak zorunda olacak evladını. Çünkü rekabet korkunç. Kiralar gelirin 3 de biri oldu artık. Arabaya binmek lüks oldu. Kuruyemiş lüks oldu. İyi bir otel tatili hayal oldu. Yapacak bir şey yok. Günü kurtarıp yaşayacağız mutlu olmaya çalışarak.
Kurslar devreye girince elbette hayat zorlaşacak,şu an kreşe 2300 ödüyorum, ilkokula benim okulumda (devlet)başlayacak,kreş ödüyor gibi kursa veririm dengelenir.Yoksa hem özel okul hem kurs beni aşar büyük ihtimalle.Cocugumun şu an aylık masrafı yine 6000 değil ama özel okula versem ki seneye özel okulun ana sınıfına gidecek o zamsn öyle olacak

Kurslar devreye girince elbette hayat zorlaşacak,şu an kreşe 2300 ödüyorum, ilkokula benim okulumda (devlet)başlayacak,kreş ödüyor gibi kursa veririm dengelenir.Yoksa hem özel okul hem kurs beni aşar büyük ihtimalle.Cocugumun şu an aylık masrafı yine 6000 değil ama özel okula versem ki seneye özel okulun ana sınıfına gidecek o zamsn öyle olacak
Kendi okulunda okut ilkokulu . 4. Sınıftan sonra kolej vs bakarsın. O zamana dek de birikim yap yapabildiğin kadar. Toki fırsatlarını da değerlendir derim ben. Oturmasan da iyi bir yatırım olur. Ben pişmanım almadığıma. Beğenmediğim ev ulaşılmaz oldu. Eşyalı kiraya verirdim rahatça.

İşte ben de sırf bu yuzden evden vazgeçtim,alsam alsam araba alabilirim o da çok masrafliymis hem kredisi hem masrafı birleşince belkide ev kredisi kadar olcak.Dun arkadaş diyor zırt pırt ceza kesiyorlar hız limitini 40 a kadar düşürüyorlar filan,cezalar da ayrı masraf demek
Orasını bilemem ama eğer araba almazsanız bile paranızı kesinlikle TL de bekletmeyin

1 milyon varken kredi çekip ev alamayan ben konu sahibi 50 bine nasıl alacakmış biraz tüyo almaya geldim. :KK53:
3 milyonluk eve bakıyorsaniz alamamaniz normal.Annemden destek alabilirim dedim düzgün okumadan dalga geçmeye geldiniz bence

3 milyonluk eve bakıyorsaniz alamamaniz normal.Annemden destek alabilirim dedim düzgün okumadan dalga geçmeye geldiniz bence
Ben de isterdim 700 binlik ev bakmayı ama Antep’te ortalama semtlerde 15-20 yıllık düzgün daireler 2 milyondan başlıyor. 🥲

Back
X