Ev mi tarla mı

Eşin kafayı yemiş
Bu zamandan İstanbul’un göbeğindeki ev satılır mı
Hem de tarlayı Antep’ten alacak
Uçmuş o

Eşiniz para işlerine dokunmasın rica ediyorum.

Mesele düşük kira ise 5 yılı geçti kira tespit davası açıyoruz diyin, kiracı o ortamda çıkar zaten.

Sonra taze, garantili yüksek kira geliriyle devam edersiniz.

Eşiniz tarla işinden anlamıyorsa, zarar etme ihtimali çok yüksek. Tarla işi uzaklardan olmaz, “akrabam var çok dürüst o ilgilenecek” ile olmaz. Başkasından rica edilerek bakılan tarlalar ya bakımsızlıktan harap oluyor ya da düşük mahsül bildiriliyor. Başında duracaksınız.

eşiniz bağ bahçe işlerini biraz hafife alıyo sanki nasıl ilgilenecek?
insanlar cebinde birikmişiyle ortada kaldi ev alamiyorum diye, kimsenin aklina neden ya bi fistik tarlasi alayimda köseyi doneyim demek gelmiyor sizce?
bag bahce tarla emek ister istanbuldan anetpde ki tarlayla nasil ilgilenecek?
böcek dadansa ne yapacak mesela o sene plani ne vs. vs
ev satip tarla almanin bir mantigi yok.

Tamam fıstık ucuz bi şey değil ama tarla emek, ilgi ister. Aldığında da bahane bulup işinin yoğun olduğunu söyler ilgilenmez zarara uğratır. Risk almış olacaksınız. Bence daire durmalı.

Eşimin bir arkadası vardı
İstanbulda oturuyordu arabayı satıp birikmiş parasını da ekleyip koyun aldı biriyle ortak🤦‍♀️

Sonra koyunlar hasta oldu denildi tabi adam burdan gidip başında duramadı hastamıydı gercekten yoksa satıldı da yalan mı söylendu belli değil
Arabada para da gıttı üstüne de bir yığın borç
Bilinmeyen işe girilmez
El elin eşeğini türkü çığırarak arar
Uzaktan davulun sesi hoş gelir

Öyle kolay olaydı o işler herkes toprak ağası olurdu 🤷‍♀️
Bir tanıdığım da kepçe işine girdi evini,arabasını sattı,yine yazlık köy evide varmış onuda satmış (onu sonradan öğrendik) babam yılların esnafı ikna edemedi adami çok güzel bir işi vardı maaşı cok iyiydi sakın işini bırakma evini vs satıp bu işe yatırım yapma o işin masrafı cok fazla tabi adam dinlemedi birde ortağı vardı sözde herşeyi satıp savip bu işe girdi üstüne bir sürü borclandi sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır olan sattığı evlerine,arabasına mis gibi maaşlı işine oldu bütün borç üstüne kaldı.

Arkadaşlara katılıyorum evinizi satip sakın tarla almayın.

Esiniz gidip işin başında duracak mı zannetmiyorum tarlanın bakımı,ilacı, gübresi,toplanması vs var bunları yapabilecek mi,çalıştıracak elaman bulabilecek mi onların yevmiyesi, yemeği,servisi var.

Genellike çiftçilik atadan dededen geliyor kendileri isletiyorlar,sıfırdan birinin bu isleri yapması mümkün değil .

Ayrica madem iyi gelir getiriyor sahibi niye satıyor diye düşünmesi gerek.

Selam herkese direk konuya girip akıl almak istiyorum eşimle bir çıkmazdayız. Üçüncü kişi olarak ailemize sorsak herkes kendi evladını tutuyor o yüzden sizlere sorayım dedim. Hazırda oturduğumuz hariç kira gelen bir evimiz. 2+1 normal bir daire. İstanbul da ev fiyatları uçtuğu için eşim satıp şuan Antep ten fıstık tarlası almayı istiyor. Hazır dikilmiş direk getirisi olacak bir tarla fakat 6 aydır bir açıklığa kavuşturamadık. Evin satılmasını istemiyorum kira getirisi az olabilir fakat iki evladımız var onlara yatırım olarak da görüyorum. Fakat eşim zamanın aktığını fıstığın da çok değerlendigini gelirimizin daha çok artacağını düşünüyor. Ev satılmaz demekten yoruldum. Tarlanın dönümü baya fazlaymış şuan hatırlamıyorum bile evle birebir denk geliyor hatta 200 falan da elimize kalıyor ama onun benim için bir değeri yok. Siz ne düşünüyorsunuz sormak istedim. Kiracimiz eski çok zam yapamıyoruz doğal olarak. Aslında bu yüzden de elinden çıkarmak istiyor bence...
Konuyu görünce elim ayağım titredi sinirden
Sakın sakın sakın ama sakın izin vermeyin bundan dört sene önce eşim ve akrabaları bir olup beni iknaya çalıştı yok Siirt fıstığı dağda taşta ucurumda bile yetiştirmiş su bile istemezmis öyle zahmetsizmis ama nasıl getirisi bolmus neler neler asla ikna olmadım ne eşim ne ben hiç ama hiç anlamayız tarla bağ bahçe işlerinden
Ben ikna olmadım o durdu mu hayır girdi bu işe
Başta verimli toprak getirip döktüler on kamyon neymiş toprak bedavaymis bu arada tüm bunlar Batman'da oluyor yahu diyorum nasıl bedava ben burda balkona çiçek ekmeye iki kilo toprak aldım 5 lira ama orda on kamyon toprak bedava
Nakliye de mi bedava
Dur canım daha bitmedi
Etrafını çevirdiler para
Sulama sistemi kurdular para
Tarla 20 dönüm bu arada
Bin tane Siirt fıstığı fidanı diktiler para
Gübre lazım para
Bilmem ne zararlısı dadandı para
Eşim Kazakistanda ben Ankaradayim hoş isterse başında durayım anlamam ki
Sozde beşinci yıl trilyonluk ürün kaldiriyordu öyle demişti o da yalan oldu
Bizi sersefil etti o bahçe için
Kime yaradı dersen akrabalarına yaradı
Bu vesileyle sürekli para istediler yazında mangal piknik gezme vs vs
Bende dert sahibi oldum
Kısacası sakın diyorum inşallah beni dinlersiniz

Selam herkese direk konuya girip akıl almak istiyorum eşimle bir çıkmazdayız. Üçüncü kişi olarak ailemize sorsak herkes kendi evladını tutuyor o yüzden sizlere sorayım dedim. Hazırda oturduğumuz hariç kira gelen bir evimiz. 2+1 normal bir daire. İstanbul da ev fiyatları uçtuğu için eşim satıp şuan Antep ten fıstık tarlası almayı istiyor. Hazır dikilmiş direk getirisi olacak bir tarla fakat 6 aydır bir açıklığa kavuşturamadık. Evin satılmasını istemiyorum kira getirisi az olabilir fakat iki evladımız var onlara yatırım olarak da görüyorum. Fakat eşim zamanın aktığını fıstığın da çok değerlendigini gelirimizin daha çok artacağını düşünüyor. Ev satılmaz demekten yoruldum. Tarlanın dönümü baya fazlaymış şuan hatırlamıyorum bile evle birebir denk geliyor hatta 200 falan da elimize kalıyor ama onun benim için bir değeri yok. Siz ne düşünüyorsunuz sormak istedim. Kiracimiz eski çok zam yapamıyoruz doğal olarak. Aslında bu yüzden de elinden çıkarmak istiyor bence...
Uff yazları o fıstık tarlasının kölesi olursunuz tatil mATil kalmaz

Tarla evden daha mantikli hele de fıstık tarlasi ne düşünüyorsunuz çabuk alın cocuklara ciddi gelir kalır zaten.

Millet bir sürü şey yazmış konu sahibi. Sen de tenezzül edip bir cevap yazsaydın iyiydi. :KK12:
İnanın okudum tek tek kusmeyin lütfen ☺️.. Herkese çok teşekkür ederim zaman ayırıp yazdıkları için... Sonuna kadar inanıyorum herkesin yaşanmışlıkları olup zarar ettiklerine veya çevresindekilere... Doğrusu benimde içimden geçen yazılanlardı. Hiç sevmediğim birşeyi yapmak zorunda kalıp iki üç mesajı eşime okuttum mecburen. O da zaten nereye ne yazdığımı ne sitesi bu falan deyip anlamadı. Ama en azından üzerimdeki baskıyı biraz olsun kaldırdı. İki gün küslüğün ardından... Bazen tamam deyip pişman olsun görsün demek geldi içimden. Fakat dönüşü olmayan yola sırf görsün bana hak versin diye giremezdim. Birde şu ekonomide😒

İstanbul'da şuan ev satılmaz bacım, anneannemler bundan bi kaç ay önce Anadolu yakasındaki evlerini apar topar yazlık alacaz diye sattılar , ellerinde patladı kıçımın kenarı kıytırık yazlığa bile yetmiyor para..
Tarla hakkındaki dusuncelerimi yazmama gerek yok sanırım arkadaslar guzel özetlemis, yani onun başında durman lazım hadi onu da bırak ne masrafına yetişebilirsin ne de emeğine zor iş

Back
X