ev östüne ev olurmu cok şaşkinim

Bir insan nasıl beş çocuk yapabilir? Ben birisiyle baş edemiyorum.

Bir de çirkefleşiyorlar size ne doğuran doğurur diye, tabii canım zaten Sabancı Holding parası var hepimizde 5 çocuğun eğitimini çok güzel finanse edebiliriz. Kaliteli zaman ve eğitim diye bir şey var ama bilinçlerde yok maalesef. Ohh, bol kesen doğur gitsin. Hiç sevmiyorum bu tutumu.

Sonrada diyorlar ki neden insanlara sert yorum yapıyorsunuz,niye milleti azarlıyorsunuz.Gel de sinir olma şimdi konuya bak!

Senin eşin yok mu siz gidin o evden o zaman.En azından sen yalnız değilsin eşin var,o kadın ne yapacak 3 çocukla tek başına? Kadını kendi babasının evine istemiyorsunuz ya.Gerçekten ne kadar bencilsiniz.Kadının durumuna üzülüp destek olacağınız yerde,bir şekilde idare ederiz ne yapalım,ortada yalnız kalan görümcem ve çocukları var diyeceğiniz yerde,nasıl olacak ne desem diyorsunuz.Kusura bakmayında size hiçbir laf düşmüyor.Orası o kadının evi.Siz çıkın kendinize bir ev tutun,o evde söz sahibi olun.Biraz merhamet edin,ayıptır ya.

Bir insan nasıl beş çocuk yapabilir? Ben birisiyle baş edemiyorum.
Veren Allah rızkını da sabrını da verir diye doğuruyorlar doğurabildikleri kadar. Zaten baş ettikleri yok ki ben 1 tane görmedim 4-5 çocuğuna sahip çıkıp yetebilsin, akrabaların başına atıyorlar ya da sokağa atıyorlar.

Korunmanın nesi günah ya hu, böyle saçma bir düşünce olur mu. O zaman hasta olduklarında da doktora gitmesinler.
Allah verdi deyip deyip doğuruyorlar. Sağlık ocaklarında bedava spiral takıyorlar ya. bir ara bedava doğum kontrol hapı bile veriyorlardı. Günah ya o çocuklara. Benim amcam, yengem öğretmen 3 çocuğu amcamın ek iş yapması ile ancak okuttular. kursu, üniversitesi, yurdu, kitabı, kirası onu geçtim manevi sorumluluğu. İnsan kendisi sıkıntı çekince çocuğum çekmesin ister değil mi, okusun ister, iyi eğitim alsın ister. Bir arkadaşım var mimar şu an çok iyi bir yerde ve müdür konumunda, eşi mühendis aile şirketinde çalışıyor. Maddi durumları iyi kendi evleri. Arkadaşım 2 çocuktan fazla yapmam diyor. Benim ne hakkım var elimden gelen en iyi şartlarda bakamayacaksam çocuk yapmaya diyor. O çocuğa bakamayacaksan okumak isteyecek okutamayacaksan onun vebali günah değil mi. Bugün üniversitede okuyan bir öğrenciyi okutmak için bir asgari ücret lazım.

Bu devirde 5 çocuğa nasil yetişilir ki?
Üstelik durumu müsait olsa kp evinde oturmaz. Çocuklara yazik ya. Çok çocuk marifet değil o çocuklara iyi birer gelecek hazirlamak marifet.
Görümce konusunda yapacağiniz bir şey de yok adam tabiki sahip çikacak kizina.

Tabii ki saçmalık, ama onlar günah diye bakıyor. ''Allah'ın vereceği cana engel koyulmaya çalışıyor'' adı altında, kaderle oynanıyormuş. Kocam istemiyor korunmuyoruz, kayınpederim istemiyor korunmuyoruz yazanı gördüm ben burada. Emziriyorum süt korur, ilişkiden sonra hemen kalkıp banyo yapıyorum hamile kalmıyorum diyeni de gördüm. Bizim maddi durumumuz çok şükür fazlasıyla iyi ama 2 kardeşiz hala yetişemedikleri çok oluyor ailemin. Birikimini yapmadan eğitimini düşünmeden o çocukları kv kp başına atıyorlar sokaklara salıyorlar. İnsan düşünür ben bu çocuğa yetecek miyim? O zaman ''Aman canım o kadar ayrıntı düşünürsen hiç yapmazsın'' diyorlar. Böyle sorumsuzluk olur mu? Cahil cesaretine ben inanıyorum, eğitimli zenginlere bakıyorum da 6-7 kardeş ben hiç görmedim.

Oooo, basarım parayı yaparım çocuğu diyon haaa seni seniiii
Kocayi tr nin serin sularina gomdum kocasiz cocuk olmaz,bi cinli bulmam lazim
Evet canim eger ikinci cocugu odersen 15000 rmb para oduyorsun keske bizde de olsa da ,her seyi olan dogurmasa ..
Sonra o cocuklar telef olmasa,insan gibi buyuseler,insan olduklarinin farkina varsalar..
Ama bizim hanimlar agzina yemek tikistirinca cocuk buyutuyoz oluyo

ev üstüne ev olmaz taşının kayınpederinizin evinden
adam zor durumdaki kızına da rahat rahat sahip çıksın

Aynen. Bir de eskiler nasıl bakmış biz neden bakamıyorum diyorlar da eskiler de bakmamış ki. Yedirip yedirip ya sokağa salmışlar ya da birbirlerini oyalamışlar sadece. Bu kadar cahil cesaretiyle yaklaşılan tutumlar bana itici geliyor açıkçası. Kız kocayı buralara saldın da sen napıyorsun oralarda

Senin eşin başındaymış siz çıkın ayrı eve bu bahaneyle
görümcenin tek başına kalması olmaz babası ailesi tabi sahip çıkacak.

Allah yardimcin olsun tek sorunun görümcen değil. Korun lütfen kendin ve çocuklarin için.

O cezayı ödeyemeyecek durumda olanlar ne yapıyor merak ettim?

Canım kendi çocuklarını düşünmeyen insanlardan bize de saygı beklememeliyiz demek ki.. Hayır buraya konu açacaksan eleştirilmeye katlanacaksın. Kimse saygısızlık yapmamış ki. Yazık ben üzülüyorum o çocuklara. Ev arkadaşım öğretmendi evlendi şimdi, anlatıyordu çok çocuklu ailelerin çocuklarının durumunu. Ne bileyim çocuk arkadaşının kalemine özeniyormuş, beslenmesine bile özeniyormuş, çantasına, ayakkabısına, gözlerinden anlıyordum diyor. Faliyet yapıyorlar malzeme yok getiremiyorlar. Herşeyi geçtim bir de onlara manevi olarak yetebilmek var çok ayrı bir konu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…