ev östüne ev olurmu cok şaşkinim

O kadar çocuk doğur birde değerin yok , sözün özü bu işte her gün o evde geçim kavgası olur adamda başka sevgili bulur artık düşünün o çocuklar nasıl yetişecek

çocuklar kendi kendine yetişecek. Yemek yesin üstünü başını yıkasın yeter mantık bu sanırım.

15 yaşında evlendirilmiş sanırım kendiside kalabalık aileden geliyor bu zincir böyle devam eder oda kızı 15 yaşına gelince evlendirecek
Kendi seçimleri ile budurumda

15 yaşında evlendirilmiş sanırım kendiside kalabalık aileden geliyor bu zincir böyle devam eder oda kızı 15 yaşına gelince evlendirecek
Hiç şaşırmam gerçekten yakın çevremde örnegi var
İlk okulu bitiren 2 kız kardeş okula devam edemediler zaten 8 kardeşler ev curcuna. Anne baba 15 yaşına gelince kızları akrabaları ile nişanladı. O zavalla kız 15 yaşında çok güzel birşeymiş gibi ay ben nişanlıyım diye sokakta geziyordu. Telefondan birilerini bulup eve davet etmeler gizli saklı buluşmalar derken babası yakaladı. Çocuk yaşta okumadan cahil bırakılan kızın feci sonu

Ben burada yazılanlar gibi düşünmüyorum. Birlikte yaşama kararı alan ailelerin ortak evi oluyor orası. Dolayısıyla ev halkından herkesin söz hakkı oluyor.

Zor mu zor , çok zor birlikte yaşamak ancak bu karar alındıysa kimse sığıntı değildir, kendi evidir.

Ayrıca bir kişi bakabileceğini düşünüyorsa ve o çocuklara yetebiliyorsa istediği kadar doğurur.

Hani kürtaj konusu olduğunda deniliyor ya , " sanane hayat benim vücut benim " diye işte doğurmak söz konusu olduğunda neden bu söylenmiyor ?
..

Siz bu durumda ayrı eve çıkmak için uğraşmalısınız. Eşiniz ne diyor merak ettim.
Kp.niz doğru bir karar almış. Hatta imkanı olsaydı evinin yakınında bir ev tutabilseydi baba evine yıllar sonra gelmesinden daha iyi gelebilirdi belki ona.
Kendi mutfağından başka mutfağa taşınmak çok zordur baba evi çok iyi olsada.

Yazılanları hayretle okudum size ne kac cocugu varsa var. Kimisi yok sevişme rekoru demiş, kimi böyle cocuklar büyüyünce ilerde sahtekarlık yapıyor demiş. Ne kadar ayıp! Yazmısta yazmıs millet.. Size ne?? insanlar konu acıyorsa bu kadar da yüklenmeye hakkınız yok. Belki kp evinde rahatlar huzurlular ne biliyorsunuz..??

Konuya gelince konu Sahibi orası senin oldugu kadar görümcenin de evi zor günlerinde destek ol gecici bir durum nasıl olsa .

Yani tutup 5-10 çocuğu destekliyor
Sonra misafir evinde ortalığa salınan çocukalara laf edince anormal olan biz oluyoruz
O ev benim baba evimse eğer, o evde ne şartla ne kadar süreyle kalacağıma dair laf etmek yengemin haddine olmaz.
Onane

Su yaptiginiz tam olrak densizlik.
Eger begenmiyosaniz gidin ayri eve cikin.

" maddi durumumuz el vermiyor' demeyin bana. Siz kendi maddi durmunuzdan korkarken o kocasiz kalmis kadin napsin?
Sokaktami kalsin?

Şu mesajı yazana kadar uyenin eski mesajlarını oku neden bu denli tiye aldığımızı anla..kocam beni aldatıyor de altıncı çocuğumu duşurdum de ..kendi evinde yaşama..evin kızı gelecek diye laf et..tabi konu sahibinin eşinin tüm sulalesi konu sahibesine çalışacak o da doğurup yatacak..

Valla biz 2 kardeşiz, annemler yeri geliyor zorlanıyor. Eğri oturup doğru konuşalım arkadaşlar, fabrika sahibi falan olmayan biri nasıl bakacak 5 çocuğa? Kendi kararı, size ne bik bik bik demeden önce dürüstçe bir cevaplayın, koca Türkiye'de orta-alt gelir grubundan olan ailelerin hangi birisi 5 çocuğa tamamen yetebilir? Bence hiçbiri.
Lan her konuda rızk rızk diyorsunuz da Somali'de neden yok bu rızk? Sadece bizim ülkeye mi has yoksa? Sonra da açlıktan ölen çocuk resimlerine bakar bakar ağlarsınız, ah vah edersiniz. Hadi o ülkelerde korunmak için imkan bile yok ama ya bizim ülke? Sağlık ocaklarında ücretsiz, hadi oraya gitmedin bir kutu hap kaç para ki ya? Korunmak ihtiyaçtır, tıpkı seks gibi. Bunun için de ayda bir 5 tl ayırın bir zahmet. Bakamayacağınız çocukları yapıp da sokağa salmayın. Çocuk bakmak demek çeyrek ekmeğe salça sürüp tv'nin karşısına oturtmak ya da sokağa göndermek demek değildir. Eğer öyleyse siz olayı çook yanlış anlamışsınız demektir.
Çocuk bakmak demek, kuş sütüyle olmasa bile dengeli beslenmesini sağlamak, mevsimine, rahatına uygun sağlıklı bir şekilde giydirmek, en önemlisi onu yetiştirmek; büyütmek demiyorum yetiştirmek diyorum; her istediğini alamasan da yine de boynunu bükük bırakmamak, eğitimi için hiçbir masraftan kaçınmamak demektir. Bu saydıklarım zaten olması gerekenlerdir, bunları tam anlamıyla yapanlar da hiç övünmesinler zaten görevleri. Çocuk kendisi doğmak istemiyor, sen doğuruyorsun, seçim sana aitse sorumluluk da sana aittir. Eğer sorumluluğunu alamayacaksan da çocuk yapmayacaksın demektir.
E şimdi tüm bunlardan sonra 5 çocuğun beşine cidden bakabiliyor mu sizce konu sahibi?

Ben konu sahibini hakkı bulmadım zaten orası adamın kızının da evi diye belirttim. Ama o kadar cok yüklenilmiş ki lendi gelip tek birsey bile yazmamıs.
Bakabilecegi kadar cocuk yapılması taraftarıyım zaten.. Kendi bilecegi iş isterse 10 tane dogursun ama burda sorun cocuk degil ki konu sahibi görümcesini istemiyor evde.

İşte belkide konusu sahtedir ya da yazılanlar işine gelmemiştir burası her turlu konuyu gordu nitekim daha öncede beş çocuklu 20li yaşlarında bir uyenin konusu vardı ama onun anneliğine doğurduğuna hiç laf etmedik ha bir iki istisna hariç çunku kendi evinde kendi hayatlarını yaşıyorlardı..ve konusu çok farklı bir durumdu.

Arkadaşin eski konularini bi okuyun isterseniz eşte aldatiyor ciddi değilim vakit geçiriyorum diyor. Ama yapsin tabi 5 çocuk ne olacak koca aldatiyorsa kp evinde yaşiyorsa.

Gelin kayinbabanin evine gelir onun evi sayilir ama ,sadece sayilir ...
Isin aslina bakacak olursak kimsenin libidosunun urunlerini kiskanan yok tek cocuk elit diyen de yok okudugunuzu anlamamissiniz kendi evi bile yok bu kadinin ,kayinpederinde olsa onun degil ,gorumceyi istememek ne alaka ..
Ayrica kendine ev bile acmamis insanin kesin kulturdendir o da 5 cocuk dogurmasinin mantigi nedir size gore ?
gecim kaynaklari ne ,annenin egitimi ne ,babaninki ne bunlar onemli degil mi?

Arkadaşin eski konularini bi okuyun isterseniz eşte aldatiyor ciddi değilim vakit geçiriyorum diyor. Ama yapsin tabi 5 çocuk ne olacak koca aldatiyorsa kp evinde yaşiyorsa.
Adamın uçkurunun bağı yok ki seksomanyak baktı kadın doğurgan dışardakiler korunuyor evdekinin korunmasına da musade etmiyor her gece bir fenerde söndürüyor şartellerini :S

Adamın uçkurunun bağı yok ki seksomanyak baktı kadın doğurgan dışardakiler korunuyor evdekinin korunmasına da musade etmiyor her gece bir fenerde söndürüyor şartellerini :S
Aslinda ben konu sahibine üzüldüm belliki söz hakki yok. Koca ne derse o oluyor.

Aslinda ben konu sahibine üzüldüm belliki söz hakki yok. Koca ne derse o oluyor.
Ozaman korunsun daha evi bile yok cocuklarin odalari yok 5 cocuk neyine. Önce bir evini ayir.masallah kayinbabdanda cekinen yok özgürce sevisme buna denilir.birde konu acmis dusuk yaptim diye 6 geliyordu demek. 5 cocukla bir evin icinde tavsan gibi nasil sevisiliyor anlamadim saray galiba bu ev. Haa gorümce gelince kisitlancak malum... ya dogurmak marifet degil konu sahibi evin yok kocan ev bile acmamis size bu hiz niye...

Eger ki bu konu kendine eglence arayan bir ergenin hayal urunu degilse ben konu sahibine cok uzuldum. Ilk mesajimda da belirtmistim zaten. 15 yasinda evlenip ezildi muhtemelen cahil kaldi. Hep baskalarinin lafina sozune gore yasidi. Korunmak diye bir sey var bu dunyada amma nedense tercih etmemis.

Acikcasi her konusunda ü ile baslayan bazi kelimelerin ö ile yazilmasi bana bu konunun bir senaryo oldugunu dusundurdu.. Velev ki egitim almamis olsun. Illa ilkokul bitirmistir. Üstune yazmayi bilir. Hadi klavye azizligine ugradi diyecegim. O da bir kere olur iki kere olur. Her defasinda... sivesi var konustugu gibi yaziyor diyecegim. Ciks o da beni tatmin etmedi. bilmiyorum konu bana ilginc geldi..

Son düzenleme:

Eski konularına bakmadım ben direk ilk sayfadaki 5 çocuk yapmasıyla dalga geçilen yorumlar için yazdım. Aldatma mevzusunu benim mesajımdan sonra birisi atmıştı ordan okudum. Ki aldattıysa ve beş çocuk yaptıysa bu kadının salaklığı. Ama dediğim gibi yine de kimse ona sevişme rekoru kırmış vs diyemmez. Kimsenin vardı ne değil kimin ne kadar o isi yaptığı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…