ev östüne ev olurmu cok şaşkinim

Konu gercek veya degil, bu durumda olan,erken evlendirilen kaynana evine gelin giden,suruyle cocuk yapip kocanin het seyine boyun egmek zorunda birakilan kadinlardan cok ne var bu memlekette..

bunu bize değil eşine söyleyeceksın
babası elbette arkasında olacak kızının. senın kızın aynı durumda olsaydı '' ne halin varsa gör'' mü derdın acaba?
şu dagdan gelıp bağdan kovmaların hastasıyım hee.. tamam senin için zor bi durum ama unutma onun kızı o

Kaynana evinde 5 çocukla yaşıyosanız bence çok koymaz. Rahatsız olursanız sizin eşiniz var yanınızda ev tutabilir.

Şu konulari bilerek mi açıyorsunuz gelin bana sayın der gibi

Evin has kızı dururken (hem de zor durumdayken,kocası yokken yaninda,3 cocukla) bir eli yagda bir eli balda olan geline mi laf dusmus? Hangi sifatla sordun ki bu soruyu?
Madem istemiyorsun, kocacigin size ayri ev tutsun tatlım. Yada paraniz yetmiyorsa git bir yerde calis da kira paranı cikar bi zahmet!
Boyle bedavacilik gormedim hayatimda. Sanki ev senin evin,sen geçindiriyorsun da bir de gorumceyi istemiyorsun. !

Sanıyorar ki hayat dümdüz krizsiz , sorunsuz gidecek

Burada ki bazı bayan arkadaşları anlamakta zorluk çekiyorum. Kadın ister 5 tane doğurur, isterse de 10 tane. bu hiçbirimizi ilgilendirmez. Allah mıyız, peygamber miyiz de yargılama hakkını kendimizde görüyoruz. Konu sahibi eşinin ailesinin evin de yaşıyor olabilir. Doğu kültürün de bu çok yaygın bir durum. O kültür de büyüyen kızlar bu durumu yargılamaz. Konu sahibi kayınvalide sinin evini o kadar çok benimsemiş ki, orayı kendi evi gibi sahiplenmiş.. Demek ki hep beraber yaşamaktan mutlu..
Konuya gelicek olursak, sonuçta eşinin kardeşi.. Kıza tabiki de bu zor günün de yardımcı olman destek olman gerekir. Eşinin babası hayatta da olmayabilirdi. Eşin abi olarak sahip çıkmak isteyebilirdi.. Sayılı gün çabuk biter, birbirinizi idare edin..

Bence ayrı eve çıkmak istiyorsanız.
Fırsat ayagınıza gelmiş.
Yok onu istemiyordum diyorsanızda
Yapacak bişey yok orası kızınında evi sonuçta.

Bir de başlığa ''Çok şaşkınım'' yazmamış mı, höst yani. İstila diye buna derim.
Ayrıca babamın evine gideceğim yenge orada yaşayacak, asıl ben şaşkın olurum yani bir de böyle konu açıp laf ettiğini duysam babama yollatırım onu evden.
Dağdan gelip bağdakini kovmak çok kötü bir durum gerçekten.

O degil de üstüne yazamayip defalarca ostune yazan biri nasil olmus da şaşkınım yazabilmiş
Ben de suan cok şaşkınım gercekten, durumu yok bir de babasının evine dönen kadına laf ediyor..
Neyse kınamayayım simdi, azicik egitim_akıl fikir_ insaniyet yahu..

Kiniyan yok tamam orda oturuyor anladik ama görümcesinin babasin evi gelindenmi izin isticek? Rahatsiz oluyorsa kendi cikqcak o evden

Bir de diğer konularında ısrarla düşük yerine döşük falan yazmış, ya kıro bir Türk erkeğinin eline düşmüş yabancı gelin, ya da cahil bir kadın. Kesinlikle, biri beni babamın evinde istemeyecek ha, değil gelin, abim, annem bile olsa yırtarım. O eve kimse benden daha çok ait olamaz.

O kadin sizden cok uzulup icerleniyordur bu konuda ayrica babasi tabiki sahip cikacak kizina

Kendinize ait bir hayat kuramamissiniz. Sizin eviniz degil orasi kp ve kv evi, kendi cocuklari istedikleri kadar oturtabilirler. Hatta esi hapis cezasi almasa bile hep beraber oturacagiz diyebilirler. Ancak Siz istemiyorsaniz ayri eve cikarsiniz. Soz hakki sahibi olmak istiyorsaniz hayatinizda evleri ayirin rahat edin.

Ev onlarin evi, isterse sulalesini doldurur oturur, Sana mi soracaklardi?

Oyle yazan bir kaç kişi tanıyorum.
Kendi kendine okumayı öğrenen çok kişi var.
Daha öncede yazmıştım ; burası yüzlerce farklı kültürden insanların buluştuğu nokta.
Kelimelere , imla hatalarına bu kadar takılmamak lazım.
Herkes aynı eğitimi almıyor.

Çok çocuk doğurmak ve asgari ücretli olmak toplumsal sorun sanane diyemezsin , bakamıyacağın çocukları mağdur etmeye kimsenin hakkı yok , ki bu çocuklar küçük kalmıyor büyüdüğünde herşey istiyor alamayınca anneye düşman kesiliyorlar , ya eğitimleri parasızlıktan yarım kalıyor yada
arabesk hayata maruz kalıyorlar , böyle düşüncesiz kadınlar yüzünden

ev üstüne ev olmaz tabii ki ama sen zaten ev üstüne ev durumundasın
kaldı ki orası senden çok görümcenin evi kusura bakma
sonuçta yalnız bi kadın tabii ki babasının yanında olacak ne yapsın
belki maddi sıkıntılardan dolayı kayınpeder ile yaşamak zorundasın ama madem öyle 5 çocuk niye yaptın bi de 6.yı da düşük yapmışsın o çocuklara yazık günah değil mi iş doğurmayla bitseydi keşke
gelecekleri eğitimleri vs ne olacak
Allah çocuklarının yardımcısı olsun senin şartlarını da bilemem tabi o yüzden senin ve görümcenin de yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…