• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev peşinatını versem mi?

Bir ben mi tuhafim diyordum iyi yetistiniz

Ben boyle para saklasam esimden, evde onun kazanip getirdigi parayla bir sey yemek bile icime sinmez. Cunku ayri gayri varsa benim de onun parasinda hakkim yoktur.
Aynı şeyi düşündüm. Madem evlilikte para saklamak mantıklı geliyor, o adamın emeğiyle kazandığı paradan yemek boğazımdan geçmezdi.

tabi ki verme. daha 2 aylık evlisin. biraz zaman geçsin birbirinizi iyice tanıyın.
bak ben 6 yıllık evliyim. eşimle çok severek evlendik. baya mücadeleli evlendik. düğünümde sahte altın taktım ki sırf eşim zora girmesin millet de laf edip canımızı sıkmasın diye.
zorla lojman aldım kurumumdan. 2 çalışan olmamıza rağmen sıkıntılı bir mahallede oturdum. tüm birikimimizi bizim üzerimize olmayan bir yere yatırdık. neyse biz sıkıntılar yaşamaya başladık. boşanalım tamam dedik. şartları konuşurken bana dediği şey oğlumun tüm masrafları bana ait. ben de bir şey demedim.
sonra problemelerimizi çözünce dedim. ya hu o kadar birikim yaptık o kadar emeğim var hiç benim hakkımla ilgili konuşmadın diye. bişey demedi.
ki benim eşim fazlasıyla merhametli evliliğimize bize çok emek veren biri. o bile işler terse girince nasıl değişti.
neyse o günden sonra ben de ufak ufak birikim yapmaya başladım kendine de dedim bundan böyle bu şekilde diye.
sen de n'olur n'olmaz. o paradan bahsetme.

O da ev almak istiyor. Önce peşinat biriktirmeyi amaçlıyor, sonrasinda da kredi çekeriz diyor.
peşinat senede 20-30 bin biriktirsen ev fiyatları senede 70-80 bın tl artıyor
aynı sekılde kredı fazılerı de

öyle biriktirme ile ev alma dönemleri 1980 lerde kaldı.

Merhabalar
Ben 2 aylık evliyim. evlenince işten ayrıldım ve eşimin yaşadığı yere taşındım. Su an çalışmıyorum. Bir sure daha calisabilecegimi sanmiyorum.

Esim calisiyor. Önceden yaptigi bir birikimi yok esimin.Kiradayiz. Kiraya verdigimiz para boşa gidiyor gibi geliyor bana. Bir an önce krediyle bir ev alalim diye düşünüyorum. Ama su an pesinat olarak bir paramiz yok. Daha dogrusu benim evlenmeden önce biriktirdigim bir para var. Bu pesinat olarak yetebilecek bir para. Esim bu birikmis paramdan daha dogrusu ne kadar oldugundan haberdar değil.

Şimdi ben bu para kenarda kalsın, dunya hali ne olacagi belli olmaz diyordum. Ama pesinat olarak versem bizim icin daha faydalı olacak gibi geldi.
Sizce ne yapmaliyim?
Evliliğin otursun ondan sonra gir boyle islere

Tabii ki evlilikte paylasim önemli ama su an calismiyorum ve uzunca bir süre de calisacagimi sanmıyorum. Dolayisiyla o para bir anlamda benim kenardaki tek param. Acil bir sey olsa kullanabilecegim baska bir para yok.

Esimden parami gizlemedim. Belli bir miktar param oldugunu biliyordu. Isten ayrilinca tazminat da aldim bunun üstüne. Ama hic ne kadar paran var kenarda diye sormadi. Ben de miktar olarak soylemedim

Ben nikah kıyıldıktan sonra daha düğünde bileziklerimi takmadan satıp evimi aldım birikimim vardı tapumuz içinde onu verdim eşime iyiki de vermişim şükürler olsun evim oldu :) ikimizde çalışıyoruz şükür ödüyoruz.

kredi faizleri şuanda çok yüksek beklemenizi öneririm ya da güvendiğiniz bir firma üzerinden sıfır faiz şirket bünyesi vade değerlendiririn ama inşaat sektörü daralıyor çok firma battı bunuda göz önüne alın. Sektörün içinden biri olarak bunu söylüyorum sorun varsada konut alımı ile alakalı sana yardımcı olabilirim.

Bence verin. Ev de sizin adınıza olsun madem. Neden boşuna kira ödeyesiniz ki. Gerçi aklıma şu takıldı sadece. Evlendikten sonraki edinimler ikiye bölünüyor diye biliyorum. Onu bir araştırın.

ev krediyi çeken kişinin adına oluyor. yani otomtikmen tapu kocanın adına olacak

Kesinlikle verme erkeğe para verdiğin zaman değişik bişey oluyor :/ ben evliliğimin 3. Ayında hali hazırda para verdim ev peşinatı yapacaz diye hepsi gitti elde tutulur birşeyde yok bu yüzden hala tartışıyoruz boğazlamak istiyorum kocamı o derece :sinirli:

Evi ustunuze yaparsaniz sorun olmaz die dusunuyorum ama evlendiktennsonra edinilen mallar hakkindada bilgi edinin, zira sadece sizin paraniz, dunya hali diyoruz daha 2 aylik evlisiniz Allah bozmasin tabi ama anlasamama durumu vs cok seyler duyuyoruz ozaman verdiginiz paraya aciyabilirsiniz, ya biraz daha bekleyin yada iyice aratirin analiz edin derim..

öncelikle eşinizin tavrını ve etrafını tanımıyoruz
eşiniz ailesinin sözüne bakan biriyse o para uçar gider

siz eşinize ailenizin size yardım edeceğini söyleyin
eşlerin bazıları hatta çoğunluğu hazır toplu para görünce ailelerine arkadaşlarına duyurma merakında bu yüzden de eldeki bulgurdan da oluyorlar

Merhabalar
Ben 2 aylık evliyim. evlenince işten ayrıldım ve eşimin yaşadığı yere taşındım. Su an çalışmıyorum. Bir sure daha calisabilecegimi sanmiyorum.

Esim calisiyor. Önceden yaptigi bir birikimi yok esimin.Kiradayiz. Kiraya verdigimiz para boşa gidiyor gibi geliyor bana. Bir an önce krediyle bir ev alalim diye düşünüyorum. Ama su an pesinat olarak bir paramiz yok. Daha dogrusu benim evlenmeden önce biriktirdigim bir para var. Bu pesinat olarak yetebilecek bir para. Esim bu birikmis paramdan daha dogrusu ne kadar oldugundan haberdar değil.

Şimdi ben bu para kenarda kalsın, dunya hali ne olacagi belli olmaz diyordum. Ama pesinat olarak versem bizim icin daha faydalı olacak gibi geldi.
Sizce ne yapmaliyim?
Ben dünya hali ne olacağı belli olmaz kimsenin miktarını bile bilmediği bir paran var madem bırak öyle kalsın

Peşinat olarak vereceksen evi senin üstüne yapsın ya da Tapuya ortak isim yazdırın . Para da benim birikimim deme annemden aldım dersin .

Bu şekilde olmayacaksa da bence verme dünya hali daha 2 aylık evlisin Zaman'ın ne getireceği belli olmaz .

2 aylık mı evlisin ay bunu bilmiyordum anam sakın verme
dünya hali
evlilik 4. ayyda başlıyor bir gör huyu suyu nedir ne yapar merhameti senin bildiğin gibi mi bir öğren
sonra ama şuan aslaaaa değil verme sakın

Back
X