Ev sahibi çıkın dedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiiiç korkma o zaman. Belirsiz süreliye dönmüş sözleşmeniz. Kendi evi de varmış. Kiranızı da düzenli ödüyomuşsunuz. Çıkartamaz sizi. Çıkartıcam diyosa uğraşsın dursun mahkeme mahkeme
Ama kontrat bir yilliksa ?

Böyle adilik olur mu diye sormuşsun
Cevap bu millet üçkağatçı tacir kafalıdır
Olur bal gibide olur
Arap kültürünün bu özelliğini çok güzel benimsemişiz
Benim eşim Arap. Adi, üç kağıtçı ve tacir kafalı değil. Dünyanın en düzgün, adaletli, merhametli ve iyi insanıdır. Bir insanın yaptığı davranışları bir kültüre göre genelleme yapılamaz. Her milletin iyisi kötüsü vardır.

Ben taşınalım dedim. Eşim hayır dedi. Ama korkuyorum çünkü evi yakarım demiş. Çıldırmış telefonda. Bas bas bağırmış. Aynı sokaktayız. Hep karşılaşıyoruz. Oğlum var. Onu çıkarıyorum hep. Korktum adamdan.
E niye mesajla demedi eşiniz ?

Ama kontrat bir yilliksa ?
Zaten türkiyedeki kira sözleşmelerinin hemen hemen hepsi 1 yıllık yapılıyor. 1 yıl dolunca kiracı çıkmadıysa sözleşme uzuyor. 1 yıl sonunda da çıkıp çıkmamak kiracının inisiyatifinde. Ev sahibi belli gerekçeleri yoksa 10 yıldan önce çıkaramaz.

Peki bir şey soracağım, bilmediğim için öğrenmek istiyorum. Şimdi siz kiracı olmanıza rağmen odayı boyamışsınız falan, ev sahibi bununla ilgili size bir yaptırımda bulunabilir mi? Bildiğim kadarıyla ev sizin değilse, kirada oturduğunuz evde böyle kalıcı değişiklikler yapılması sıkıntı oluşturabiliyor 😔
O kalıcı değişiklik değil ki otri

Kabul etmiyor ki
Güya o bize 2 yıl sonra çıkın demiş
Yok öyle bir şey
Demedi
Kim 2 yıllığına ev tutar allah aşkına
Sallayıp duruyor
Çok eminmiş öyle dediğine
Öyle dese turar mıydım bu evi
Dedimli dudumlu yürümüyor bu işler, yazılı ispat şart canım

Yaptığınız masrafları söyleyin onunla beraber taşıma masrafınızı karşılarsa çıkabileceğinizi diğer türlü çıkamayacağınızı söyleyin. Mesela kira ise zaten direkt kabul edecektir. Değilse ve kendi oturmakta kararsızsa vazgeçebilir.

Kabul etmiyor ki
Güya o bize 2 yıl sonra çıkın demiş
Yok öyle bir şey
Demedi
Kim 2 yıllığına ev tutar allah aşkına
Sallayıp duruyor
Çok eminmiş öyle dediğine
Öyle dese turar mıydım bu evi
Ee sözleşmeye yazsaymış madem. Öyle saçmalık mı olur. 2 yıl için kim taşınma masrafı yapar.

Eskidendi o kilit değiştirme. Sıkar biraz. Resmen tehdit bu.
haneye tecavüzden ceza alır sıkıysa kilidi değiştirsin.kiracı evimde altın vardı para vardı çalınmış şikayetçiyim dese ne yapacak?yıllar önce kiraları ödemeden kaçan ama dükkanda az eşya bırakan kilitleyen kiracının bile kilidini açamadık suç olduğu için.hukuki yoldan hallettik aylar sonra

Yazsaymış sözleşmeye, tahliye taahhütnamesi imzalatsaymış.

Cidden şu durumda hiç bir şey yapamaz ama sen korkmuşsun bir kere.
Korktum valla
Oğlum olmasa neyse
Eşim mesaj atmış tehditiniz hış değil diye
Kıvırmış
Ben öyle demedim. Siz çıktıktan sonra evi yakarım dedim demiş. Yazılı kanıt bırakmıyo mal

Zaten türkiyedeki kira sözleşmelerinin hemen hemen hepsi 1 yıllık yapılıyor. 1 yıl dolunca kiracı çıkmadıysa sözleşme uzuyor. 1 yıl sonunda da çıkıp çıkmamak kiracının inisiyatifinde. Ev sahibi belli gerekçeleri yoksa 10 yıldan önce çıkaramaz.
Son 3 ayı ödemeyin. O kirayla evden çıkın demiş. Mümkün mü bilmiyorum ama sonra ister bu paragöz 3 ay kira ödemediler diye

Korktum valla
Oğlum olmasa neyse
Eşim mesaj atmış tehditiniz hış değil diye
Kıvırmış
Ben öyle demedim. Siz çıktıktan sonra evi yakarım dedim demiş. Yazılı kanıt bırakmıyo mal
Kayıt alın telefon konuşmalarını. Başta söylerseniz kayıt aldığınızı yasal kanıt sayılıyor. Ben cesaret edip bişey yapabileceğini sanmıyorum da işte yasal yollarla çıkaramayacağını bildiği için çamur yapıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X