Ev Sahibi Evden Çıkmamı Söyledi.Ne yapacağimi Bilmiyorum.Lütfen Yardim Edinn!!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Asker polis çocukları en azından okullar bitince yer değiştiriyorlar. Okulun ortasında değil.Servis vs ayarlanmistim okulda eve yakındı başka böyle bir ev bulamadım bu nedenle ağırdan aldim.Cik der demez çıkmam lazimmis nerden bileyim böyle olacağını.Simdi ne yapabilirim onu düşünüyorum

Siz olsaydınız verilen süreyi kullanmaz miydiniz
ülkede uzun süredir kiralık ev sorunu var, ne kadar erken çıkmış olsanız o kadar kolay ev bulurdunuz. şmdi depremle ortlaık 1 kat daha karıştı.

sizin ev alma gibi bir durumunuz da anladığım kadarıyla yok
hani ev alacak olsanız 8 10 ay daha oturayım da evimi alayım çıkayım, demiş olsanız, eyvallah anlarım
ama sizde "çocuğun düzeni" eninde sonunda değişecekmiş, bundan kaçarınız yokmuş ki!
bu nasıl bir bahane ki hiç anlamadım.

4 yıl olmadı daha.1 temmuza kadar mühlet vermişti.
Anlıyorum;ama size tavsiyem deprem, ekonomik kriz, barınma krizi, seçim savaşları derken ortalık iyice karışmadan bir kiralık ev bulup hemen taşının. Kiralar daha çok el yakar. Her şey usulüne uygun, ihtarını çekmiş ve yapmanız gereken şey çıkmak ve bir an evvel çıkmak da en çok sizin yararınıza olacak. En fazla kendi oturmayıp da başkasına kiraya verirse dava açar tazminat alırsınız.

Kendi gelip oturacakmiş

Depremden önce ihtar çekmişti.

Depreme adam napsın? Aylar önce ihtar çekmiş zaten, kendinize ev bulup çıkacaksınız yapacak bir şey yok. Kendi kafanıza rahat davranmışsınız kendi tabirinizle de çocuğun düzenini bahane etmişsiniz sadece. Hepiniz taşınıyoruz.

2 3 kat mı olmuş? Hiç vicdanlı insan yok mu memlekette bu nasıl bir fırsatçılık yazıklar olsun... Allah yardımcın olsun.

İyi de eylülden beri ev bulma şansınız vardı ama bulmadınız. zaten bildiğim kadarıyla ihtardan sonra 6 ay çıkma hakkınız var. yani bu aylarda zaten normal zamanda çıkmanız lazımdı. adamın evine konacak değilsiniz. Deprem olması da ev sahibini alakadar etmez ki. Bir şekilde ev bulun 1+1 bile olsa. servisi de bırakırsınız. Ev fiyatları düşmeyecek daha da çıkacak

Çıkacağım zaten merak etmeyin.Cikmayacagim demiyorum ki

yaoacak bir sey yok .ilanlari takibe baslayin begendiginiz icinize sinen ev oldugunda direk tasinin .1 temmuzdan sonra olay mahkemeye intikal eder davayla cikip dava masrafi da odersiniz isler karisir

Çıkacağım zaten merak etmeyin.Cikmayacagim demiyorum ki
bakın bu deprem hiç aklıma gelmeyecek bir sürü sıkıntıya yol açtı planlarımda
deprem bölgesiyle alakam yok işimin alakası yok çevremde kimse 1. dereceden etkilenmedi ama bu ayın tüm düzeni gitti gelecek ay da gitti, baştan 3 aylık planlama yaptım o da ne kadar tutacak bilmiyorum. sürekli alternatif plan yaparak yaşıyorum ben mesela hayatım böyle geçiyor...
buna rağmen maddi kaybımı hesaplayamam şu anda
ama ne yapalım? yani hayat bu insanlar öldü gitti, bunun ötesi dahası var mı?...felaket yaşandı ve üstelik bile bile oldu bunlar. bu ülkede yaşıyoruz uzaydan gelmedik...görmediğimiz ne kaldı ki?

yani bilemiyorum ama bu ülkede çocuk yapmış olmak gibi "yürek yemiş" bir harekette bulunmuşsanız her an herşeyin olabilitesi aklınızın bir köşesinde durmalı
kaldı ki konut krizi depremden ibaret bir konu değil bas bas bağırıyor herkes en az 1.5 senelik mevzu bu.

Yani adam 1 temmuza kadar size süre verdi diye sonuna kadar beklemeniz mi gerekiyordu.
Sonuçta kiralar her geçen gün artıyor bulup çıksaydınız keşke hemen.
Bize de eski ev sahibimiz çıkın dedi 1 yıl süre verdi biz hemen başladık ev aramaya 6 ay içinde bulduk ev sahibine de haber verdik çıktık.
Yani son ana kalınca olmuyor illa bir terslik çıkıyor işte.
Bir de her şeyin fiyatı gün gün artıyor nakliye bile öyle ne kadar çabuk o kadar iyi.

Çok iyi anliyorum suanki çaresizliği çünkü bende aynı durumdayim. 9 senedir aynı evdeyiz uyguna oturuyorduk iki katından fazla zam yapar kesin diyorduk. Karne tatilinde ailemin yanına gittim bir hafta sonra kötü haber geldi kendisinden hazirana kadar evi boşaltın akrabam gelecek demiş eşime. Yalandır muhtemelen zaten kirayı elden veriyorduk eşimde birşey dememiş tamam demiş. Şimdi sürekli ilan bakıyorum ama yok yok. Suanki kiramın 5 katına çok kötü daireler düşüyor oda günde 1-2 tane.. Cocugumu okuldan almak istemiyorum çünkü daha önce öğretmenle yaşadığımız büyük problemden dolayı inanılmaz korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan... He bu arada evde pek sağlam değilmiş tahmin ediyordum ben.. baya yazdım niye yazdım seni anliyorum. Ne yapicaz bende bilmiyorum inanılmaz bir caresizlik.. ev bulduktan sonra nasıl gecinicez onuda bilmiyorum okul değiştirmem diyorum ama iş imkanı olsa gitmek istiyorum İstanbul'dan oda ayrı

Ben sadece akıl almak istemiştim eleştirilmek değil.Derdimi paylaşmak istedim
Mersin'de misiniz eger öyleyse keşke Eylül ayından itibaren yavaş yavaş baksaydiniz deprem öncesi de göç almaya başlamıştı yabancı nüfus olarak ve kiralar yine yüksekti.

Şimdi de kiralık ev bulunmuyor olanda kira fiyatları yüksek 1+1 ler bile yüksek.

Siz olsaydınız verilen süreyi kullanmaz miydiniz
Eleştirmek için söylemiyorum ama ülke son iki senedir kafayı yemiş durumda , yani çıkmanız şart ise o an yani eylul ayında çıkmanız lazımdı, mantikli olan hareket oydu , çünkü her ay kiralar katlanarak gidiyor , ülkedeki ekonomik krizin farkında değil misiniz?
Bizim sitede eylul ayında 4 bin olan kira şu anda 7 bin tl , siz eylülde ev bulup çıksaydıniz mantikli olanı yapacaktınız, kimse böyle bir devirde temmuza kadar beklemez
Çocuğun okulunu düşünüyorsanız aynı semtten yada yakın bir semtten bakabilirsiniz
Şimdi ne yaparsınız bilemem ama deprem iyice çıldırttı bazı ev sahiplerini , deli gibi kira arttiriyorlar , Allah yardımcınız olsun

Ne yapacağımı bilmiyorum demişsiniz ama yapılacak şey belli değil mi ? Ev bulmak için Temmuz'a kadar beklemeyi düşünmüyorsunuz herhalde.
Bulunduğunuz şehirde kiralar çok fazla ise nisbeten daha uygun şehirleri tercih edebilirsiniz.Çocuklar farklılıklara bizden daha kolay adapte olurlar.
Beklemek sadece kiraların ve masrafların daha çok artmasına sebep olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…