Ev Sahibi Evden Çıkmamı Söyledi.Ne yapacağimi Bilmiyorum.Lütfen Yardim Edinn!!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok kötü bir durum gerçekten. Umarım bütçenize uygun bir daire bulabilirsiniz. Bi de sağa sola haber verin. Bazen insaflı ev sahipleri çıkabiliyor.

Eylülde ihtar çekmiş 6 aylık zaman dolmuş. Depremle ilgisi yok. Gelip oturacaksa ne yapabilirsiniz. Ev adamın. İnsan 6 ay neden durup bekler anlamadım. Sizin eviniz olsa çıkmasa kiracı ne yapardınız? Yani 1 temmuza kadar deyip cayması tabi olmamış. Ama hayat şartları bakalım onda ne gibi dengeler değişti. Yapacak bir şey yok. Umarım şu kira yükseltenlere bir çözüm bulunur. Herkes kafasına göre para istiyor. Çok zalimce.

Kaç yillik kiracisiniz ?
5 yıldan az ise ihtar çekme hakkı yok.
Kiranizin kaç TL olmasını istiyor da çıkmanızı istiyor?

Tek evi değil.Kendisi İstanbul da yaşıyorum.Orda da evi var.6 ay burda 6 ay orda kalmak için çıkartıyor beni
yasadiginiz sehirde tek evi olmasi ihtar icin yeterli .kendisi barinacak sonucta 6 aylik olayi kiraciyi hic ilgilendirmez .isterse yilda 5 gun kalsin kendi kaldigi surece sizi cikartabilir

Tamam yanlis yapmışım anladım.Ben de ilk defa kiraci oldum bilemedim düşünemedim.Kusura bakmayin.Hemen ev bakacağım insallah bir ev bulur tasinirim

Öğretmen olduğum için şehir değiştiremiyorum hemen.Mecbur bir yer bulmam lazım.

1 temmuza daha var hemen yarın çıkın demiyor sonuçta neredeyse 1 yıl bekleyecek çıkmanızı. Ne kadar gec kalırsanız o kadar kötü olacak sizin için. Temmuzda daha da artacak kiralar yani ne kadar erteleyebilirsiniz. Akil almak istiyorum diyorsunuz herkes aynı seyi söylüyor size. Sizinde durumunuz zor olabilir anlıyorum ama yapacak birsey yok adamın evi.

Bilemedim böyle olacağını gerçekten ne deseniz haklısınız. Yaşadığım siteden de hemen ayrılmak istemedim ne bileyim belki burdan bir ev boşalır diye bekledim.Bilemedim

Tek evi değil.Kendisi İstanbul da yaşıyorum.Orda da evi var.6 ay burda 6 ay orda kalmak için çıkartıyor beni
Sizi evden çıkarmanın yasal zeminini oluşturmaya çalışıyor ama hayır başka evi var ihtar çekemez
baska sehirden gelicekmis .konu sahibinin dedigine gore 6 ay istanbul 6 ayda kiradaki evinde barinacakmis .yani kendi oturacagi icin kanunen hakli oluyor
İstanbul'da bir evi varsa ihtar çekemez

Bilemedim böyle olacağını gerçekten ne deseniz haklısınız. Yaşadığım siteden de hemen ayrılmak istemedim ne bileyim belki burdan bir ev boşalır diye bekledim.Bilemedim
Aksine evler bosalmiyor mesela benim sitede kiralık ev yok şuan tanıdıklarım ev arıyor yan tarafımda komşu sitede sormuşlar 9 bin demisler depremden birkaç gün önce mesela .

Zaten emekliler genelde kış ayını İstanbulda yazı ise memleketlerinde geçiriyor. Bu sizi ilgilendirmez ki. Siz kiralar daha da artmadan bir an önce ev bakın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…