Ev Sahibi Evden Çıkmamı Söyledi.Ne yapacağimi Bilmiyorum.Lütfen Yardim Edinn!!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öğretmen olduğum için şehir değiştiremiyorum hemen.Mecbur bir yer bulmam lazım.
tamam yazın kiralarin ucuz oldugu bir sehre tayin isteyin
çocukta rahat eder siz de
Karadeniz olur doğu Anadolu olur
küçük şehir olsun ki rahat yaşayın, hatta bence ilçe / Karadeniz'de özellikle muhteşem yerler var
tek öğretmen maaşıyla gecinmenin başka yolu yok .

Adam iyilik yapıp neredeyse 1 yıllık zaman vermiş. Ama siz son güne kadar beklerseniz elbette zararlı çıkarsınız. Deprem olmasa da ülkede enflasyon diye bir gerçek var. Şu an yapmanız gereken şey küçük büyük demeyip taşınmak.

Sizi evden çıkarmanın yasal zeminini oluşturmaya çalışıyor ama hayır başka evi var ihtar çekemez

İstanbul'da bir evi varsa ihtar çekemez
Siz olayı yanlış anladiniz sanırım.

Diyelim ki konu sahibi İstanbul da oturuyor ev sahibi de öyle 2 evi de İstanbul'da o zaman çekemez ev sahibi çünkü barınma ihtiyacı yok burada tam tersi 6 ay İstanbul'da kalıyormus 6 ay memlekette ev sahibi de artık memlekete gittiğinde kendi evinde oturmak istiyor çünkü o şehirde 1 tane evi var evler farklı şehirde olduğu için ihtar hakkı var.

Sizi evden çıkarmanın yasal zeminini oluşturmaya çalışıyor ama hayır başka evi var ihtar çekemez
güya
kendi oturacaksa her turlu ceker avukat misiniz yasal zemini var mi soylediginiz .cunku ben kendi yazlik olarak kullanilacak ev icin kiracisina ihtar cekebilen cok gordum(yazlik bolgede calistim ). kanun maddesi varsa yazarsaniz o ayri

kendi oturacaksa her turlu ceker avukat misiniz yasal zemini var mi soylediginiz .cunku ben kendi yazlik olarak kullanilacak ev icin kiracisina ihtar cekebilen cok gordum(yazlik bolgede calistim ). kanun maddesi varsa yazarsaniz o ayri
5 yıldan az süreli kiracı ise başka evim yok mağdur oluyorum deyip ihtar çekebilir değilse çekemez avukatın söylediğine göre

Ev sahıbı kendisi oturacak burada. Yanlişiniz var. Aynı yerde evi varsa çıkaramaz doğru ama evi İstanbulda. Her türlü ev sahibi hakli.
Kendinin oturabileceği ikinci bir evi varsa çekemiyor, farklı şehir kısmını bilemiyorum ben kiracisiyla aynı ilde oturan ark hakkında danismistim böyle söylemişti

o kadar yalan yanlış bilgiler veriyorsunuz ki..yok 5 yılı dolmadan çekemez yok itanbulda evi varsa çekemez..
neden çekemesin
kanunda öyle bir madde yok
adam kendim oturacam diye her türlü ihtar çeker ki zaten çekmiş bile çekemezi kalmamış

Yasal hakkı yokken çekse nolcak.
Avukatın bilgisini paylaşıyorum sinirlenecek bir şey yok,konu sahibine yazıyorum ben
Kanunlara mi baktınız

Kendinin oturabileceği ikinci bir evi varsa çekemiyor, farklı şehir kısmını bilemiyorum ben kiracisiyla aynı ilde oturan ark hakkında danismistim böyle söylemişti

İşte farkli şehir kısmı önemli. Yanliş yönlendirmeyin lütfen yorumunuza guvenip taşınmayı erteleyecek konu sahıbı öyle görünüyor kendi zararli çıkacak sonra her geçen gün artıyor kiralar.

Sizin ki farklı ama ev sahibinin aynı şehirde 2 evi varsa birisinde kendi oturup diğerinde kiracı varsa çık ben geleceğim diyemez elbette.

Yok taşıyacağım

5 yıldan az süreli kiracı ise başka evim yok mağdur oluyorum deyip ihtar çekebilir değilse çekemez avukatın söylediğine göre
siz cok emin yazinca gittim arastirdim .bakin ayni il bile degil ayni ilce,ayni semtte baska evi yoksa kendi oturacagim diye cikarabilir .sadece kiraya verirse problem
5 yil olayi diye bir sey bu konuda gecmiyor bile .5 yil mulkunun yeniden degerlemesi yapip kirayi artirabilmesi icin gerekli olan sure

Ben olsam avukata giderdim, buradan bilgi almak bu konuda doğru bir adım değil zaten

Paylaşır mısınız o bilgiyi

Ben taşınmayacagim demiyorum ki taşıyacağım sıkıntı yok

Ayrica 5 yıl olayıda kiranın emsal değerlere göre artışı için olan bir kural ki onun için de kira tespit davası açılması gerek .

ay ne meraklısınız başkasının evine çökmeye. kira geçici süreli tutulur. gayet de çıkarma hakkına sahip ev sahibi. Benim de özenle düzdüğüm evimi ev sahibim sattı 1 sene bile olmamıştı. yeni ev sahibi çık ya da 2 katı kira öde dedi ben de huzurumu bozmamak için başkasının da huzurunu bozmamak için tamam dedim 2 ay sonra çıktım 6 ay beklemeden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…