- 15 Nisan 2017
- 13.641
- 16.062
- 298
- Konu Sahibi Nazlican333
-
Yineliyorum : "Farklı ildeki ev durumunda uygulamanın ne olduğunu bilmiyorum."Peki, en iyi siz biliyorsunuz. Pes ettim.
Elbette hukukçu olmak her şeyi bilmek anlamına gelmiyor. Ben o yüzden yeri gelince açıp bilgimi tazeleyip yazıyorum buraya. Keşke herkes öyle yapsa.
Ayrıca siz ısrarla insanlara avukat olup olmadıklarını sorduğunuz için yazdım ben. Yoksa durup dururken yazmıyorum.
Ama konu sahibi yüzünden vazgeçmiş, adam sözleşme imzalamak istemiş. Önce tamam diyip sonra abisinin aklına uyup vazgeçmiş. Adamın da hakkıdır yani.Eylülde ihtar çekmiş 6 aylık zaman dolmuş. Depremle ilgisi yok. Gelip oturacaksa ne yapabilirsiniz. Ev adamın. İnsan 6 ay neden durup bekler anlamadım. Sizin eviniz olsa çıkmasa kiracı ne yapardınız? Yani 1 temmuza kadar deyip cayması tabi olmamış. Ama hayat şartları bakalım onda ne gibi dengeler değişti. Yapacak bir şey yok. Umarım şu kira yükseltenlere bir çözüm bulunur. Herkes kafasına göre para istiyor. Çok zalimce.
Ama sizde aramamışsınız ki, rahat davrandığınızı kendiniz söylüyorsunuz.Adam hemen çık demiyor zaten.Ben sadece şimdiye kadar rahat davrandığım için kaygiliyim biraz.Yani birazda beni düşünün ev sahibi çık diyen hemen çıkıyormuş gibi davranıyorsunuz.Oyle bir şey yok malesef.İnsallah ev bulabilirim.Bulamazsam ne yaparım hiç bilmiyorum.
Yahu kadın avukat avukat.Yineliyorum : "Farklı ildeki ev durumunda uygulamanın ne olduğunu bilmiyorum."
Artık bu konuya bakmak istemiyorum alıntı yapmazsaniz sevinirim bildirim geliyor gelmesin.Yillarin tecrübesine sahip mi değil mi sadece mezun mu ne bilelim, bilmek de istemiyorum iyi forumlarYahu kadın avukat avukat.
Siz kulaktan dolma ya da avukatınızdan duyduğunuz yarım yamalak bilgilerle konuşuyorsunuz, kadın yıllarının tecrübesiyle.
İşi lütfen bilen insanlara bırakın yaptığınız hanımefendiye saygısızlık şuanda.
Ya yorumlarınızı okudum, deli saçması şeyler yazmışsınız.Artık bu konuya bakmak istemiyorum alıntı yapmazsaniz sevinirim bildirim geliyor gelmesin.Yillarin tecrübesine sahip mi değil mi sadece mezun mu ne bilelim, bilmek de istemiyorum iyi forumlar
Aynı muhitte başka evi varsa çekemez AMA adamın evi başka ilde. Hani anlayabiliyor musunuz?Sizi evden çıkarmanın yasal zeminini oluşturmaya çalışıyor ama hayır başka evi var ihtar çekemez
İstanbul'da bir evi varsa ihtar çekemez
Anlamakta zorlandiginix bir cumlemi niye okumszdsn geliyorsunuz inatla anlamadım.Farkli ildeki ev uygulamasıni BİLMİYORUM demek ne demektir? AçıklayabilirimYa yorumlarınızı okudum, deli saçması şeyler yazmışsınız.
Allah çevrenizdekilere yardım etsin, gerçekten bu kadar sabit fikirli ve kibirli olmak ne kadar zor. Hiç mi durup acaba ben yanlış biliyorum demiyorsunuz? Pardon da kadın en azından mezun olmuş, yani bi bilgisi var. Sizin avukatınızın söylediği 3-5 şeyden başka neyiniz var? Şu avukatlığı bu kadar basite almayın, bu insanlar dereceler yapıp sizin kilonuz kadar kitap bitiriyorlar, bunları da sizin gibi insanlar kendisine laf etsin diye değil.
Yok hanımefendi, siz kendiniz inatla herşeyi bildiğinizi sandığınız için yazıyorum hala.Anlamakta zorlandiginix bir cumlemi niye okumszdsn geliyorsunuz inatla anlamadım.Farkli ildeki ev uygulamasıni BİLMİYORUM demek ne demektir? Açıklayabilirim
K kardespayi üyenin attığı bir yazıya göre ikinci ev soz konusu ev ile aynı ilçede semtte vs olursa soz konusu evden çıkarma hakkı olmuyormuş, değilse oluyormuş.Bildigimi yazdım bilmedigime bilmiyorum diye de yazdım,ben burada kendine hakaret etmişim gibi yazanları anlamıyorum.Düzgünce konuşmak çok önemli bir şey,çok.Sinirlerin gergin oluşunu depreme bağlayıp rahatlamak istiyorum.(Şimdi bu da malzeme olur,geçici sinirler olduğunu düşünmek istiyorum anlamındaydi.)Yok hanımefendi, siz kendiniz inatla herşeyi bildiğinizi sandığınız için yazıyorum hala.
Bilmiyorsanız yazmayın o zaman, ısrarla yazan sizsiniz o öyle değil o öyle değil diye.
Ayrıca aynı ilde olsa da çıkarabilirmiş. Onu da yanlış biliyorsunuz bakın.
Eğer ihtiyacına uygun oluyorsa, yani ihtiyacını karşılayacak ev o evse çıkarabiliyormuş demek istiyorum bende. Mesela 2 evi var, kendi evi merdivenli ya da küçük vs. Ev sahibi hasta. Bu durumda merdivensiz evine sağlık sorunları nedeniyle geçmeyi talep edebilir. Sanırım kimse anlamıyor ama mülk ev sahibinin mülkü. Biz kiracılar olarak oturuyoruz ama ev onların evi. Dilediği zaman çıkaramasın diye kanunlarımız var zaten. Ama istenmediği halde oturulmak yüzsüzlük, milletin malını resmen gasp etmek. Bu mantıkta ilerleyin her zaman, mesela sizin konunuzu da okudum, adam gayet ılımlı yaklamış siz hala memnun değilsiniz. 3500 çok iyi bir rakam, istese %25 yapıp temmuzda 4 katı kira fiyatı çekebilirdi. Vicdanlı adammış. Bizim kiramız 1200den 2500 oldu, hemde sözleşmemizden 6 ay önceden başladık zamlı olarak ödemeye. Ama ne gerek var, biz mağdursak onlarda mağdur. Tonla vergi ödüyorlar, masrafı eksiği bitmiyor kiradaki evin. Ki 17 sene olmuştur herhalde bu evde oturalı.K kardespayi üyenin attığı bir yazıya göre ikinci ev soz konusu ev ile aynı ilçede semtte vs olursa soz konusu evden çıkarma hakkı olmuyormuş, değilse oluyormuş.Bildigimi yazdım bilmedigime bilmiyorum diye de yazdım,ben burada kendine hakaret etmişim gibi yazanları anlamıyorum.Düzgünce konuşmak çok önemli bir şey,çok.Sinirlerin gergin oluşunu depreme bağlayıp rahatlamak istiyorum.(Şimdi bu da malzeme olur,geçici sinirler olduğunu düşünmek istiyorum anlamındaydi.)
Bu konudan benim konuma atladık, harika.Sizin kiraniz yüzde 100 atmış benimki kiramın 4 katını (1300 den 5000 e) teklif etmişti zaten,3500 de anlaştık.5000 i beğenmedim evet çünkü ben yüzde 25 i muhatap bile almazken o kadar kiraya evet diyemezdim,başka ev bulurdum ama bu eve 5000 vermezdim.Zaten sallanıyor yürürken.Bir çocuğumla tek maaş bu evde yaşıyorum herkes kendi cebinin derdinde elbetteki kendimi de düşünmeliyim,ki yine insaflı olup yüzde 25 demedim.Temmuzda o oran kalksa da benim 2024 Şubat'ta bitiyor sözleşmem,o tarihten önce yasal olarak zam yapamaz,kabul etmedigim sürece.Bunu farklı bir konu olduğu için özelden yazacaktım özeliniz kapalı.Rica ediyorum artık bu mesaja da cevap yazmayın sıkıldım bu konudan artık iyi forumlarEğer ihtiyacına uygun oluyorsa, yani ihtiyacını karşılayacak ev o evse çıkarabiliyormuş demek istiyorum bende. Mesela 2 evi var, kendi evi merdivenli ya da küçük vs. Ev sahibi hasta. Bu durumda merdivensiz evine sağlık sorunları nedeniyle geçmeyi talep edebilir. Sanırım kimse anlamıyor ama mülk ev sahibinin mülkü. Biz kiracılar olarak oturuyoruz ama ev onların evi. Dilediği zaman çıkaramasın diye kanunlarımız var zaten. Ama istenmediği halde oturulmak yüzsüzlük, milletin malını resmen gasp etmek. Bu mantıkta ilerleyin her zaman, mesela sizin konunuzu da okudum, adam gayet ılımlı yaklamış siz hala memnun değilsiniz. 3500 çok iyi bir rakam, istese %25 yapıp temmuzda 4 katı kira fiyatı çekebilirdi. Vicdanlı adammış. Bizim kiramız 1200den 2500 oldu, hemde sözleşmemizden 6 ay önceden başladık zamlı olarak ödemeye. Ama ne gerek var, biz mağdursak onlarda mağdur. Tonla vergi ödüyorlar, masrafı eksiği bitmiyor kiradaki evin. Ki 17 sene olmuştur herhalde bu evde oturalı.
Hala insaflı olup diyorsunuz şaka gibi akdjsjshhshs. Keşke kabul etmeseydiniz de adam şubatta yapsaydı emsal kira oranını ödemek zorunda kalsaydınız 6bini. Allah rızası için yazışmayalım, sadece kendini ve kendi sabit fikirlerini düşünen insanlarla uzun süre konuşmam bünyemde şok etkisi yaratıyor, bu da son mesajım olsun.Bu konudan benim konuma atladık, harika.Sizin kiraniz yüzde 100 atmış benimki kiramın 4 katını (1300 den 5000 e) teklif etmişti zaten,3500 de anlaştık.5000 i beğenmedim evet çünkü ben yüzde 25 i muhatap bile almazken o kadar kiraya evet diyemezdim,başka ev bulurdum ama bu eve 5000 vermezdim.Zaten sallanıyor yürürken.Bir çocuğumla tek maaş bu evde yaşıyorum herkes kendi cebinin derdinde elbetteki kendimi de düşünmeliyim,ki yine insaflı olup yüzde 25 demedim.Temmuzda o oran kalksa da benim 2024 Şubat'ta bitiyor sözleşmem,o tarihten önce yasal olarak zam yapamaz,kabul etmedigim sürece.Bunu farklı bir konu olduğu için özelden yazacaktım özeliniz kapalı.Rica ediyorum artık bu mesaja da cevap yazmayın sıkıldım bu konudan artık iyi forumlar
Ne alaka,Eylül ayında ihtar çekmiş ev sahibi, o zaman deprem mi vardiişte evi depremzedelere daha pahalıya kiraya vermek için muhtemelen
Sabit fikirli derken kendinizin de sabit fikirli ve inatçı olduğunuzu görmüyorsunuz.Neyse son mesajınız olduğu için teşekkürlerHala insaflı olup diyorsunuz şaka gibi akdjsjshhshs. Keşke kabul etmeseydiniz de adam şubatta yapsaydı emsal kira oranını ödemek zorunda kalsaydınız 6bini. Allah rızası için yazışmayalım, sadece kendini ve kendi sabit fikirlerini düşünen insanlarla uzun süre konuşmam bünyemde şok etkisi yaratıyor, bu da son mesajım olsun.
Ev sahibi cik demiş.kadin mühlet istemis ev sahibi de belli bir tarihe kadar izin vermiş. O sırada deprem olduğu için de kiralar baya artmış göçler nedeniyle. Kadın cikmicam eve konucam ev sahibin Allah belasını versin demiyor ki kızımla yaşıyorum butcem belli yeni eve çıkacak durumum yok napicam kızımla diyor herkes e cik hakkına girme falan yazmis. Dert söylemiş ki ciddi bir dert akıl ariyor
Ev sahibi cik demiş.kadin mühlet istemis ev sahibi de belli bir tarihe kadar izin vermiş. O sırada deprem olduğu için de kiralar baya artmış göçler nedeniyle. Kadın cikmicam eve konucam ev sahibin Allah belasını versin demiyor ki kızımla yaşıyorum butcem belli yeni eve çıkacak durumum yok napicam kızımla diyor herkes e cik hakkına girme falan yazmis. Dert söylemiş ki ciddi bir dert akıl ariyor
şu an deprem bölgesinden gelenlerin olduğu bir ilse, şu an evler kıymete binmiştir, karaborsadırNasıl bir akıl verelim ki,ne diyelim mesela ? Tek söylediği"ben bilemedim,nereden bileyim,herkes şöyle söyledi"
Eylülden beri kılını kipirdatmamiş,ev sahibi Temmuz a kadar yine süre vermiş,yine ev bakmaya yanaşmıyor. Çocuğunun düzeni bozulmasinmiş,oturduğu siteden ayrılmak istememiş falan.Kiralar son iki yıldır müthiş artışta zaten,daha da artacağını öngörmek için âlim olmaya gerek yok.Keşke herkes her istediğini yapabilecek duruma sahip olsa.Ama değiliz maalesef,şartlar neyi gerektiriyorsa onu yapmak durumundayız.
Maddi durumu çok çok kötü ise kaymakamliğa başvurabilir,varsa ailesinin yanına yerleşebilir. Ya da evden çıkmayıp mahkemelik olup daha da zarara girebilir. Başka da bir seçenek benim aklima gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?