Ev sahibi nasıl olurum

2 yıllık evliyim İstanbuldan ev almak istiyoruz fakat fiyatlar yüksek her ay 2200 kira ödüyoruz siz bu işleri nasıl başardınız? Pandemi dönemi borca girmek mi her ay kira ödemek mi? Kendi evimiz olsun çok istiyorum

Biz her 2500 kira odemektense ustune 2000 daha koyup kredi çekip icerisindede oturacagimiz bir ev olsun dedik ve aldik, sukur 1 sene geçti bile, faiz oranları dusuk düşünülebilir..

Faiz oranları düştü diye girişmeyin bu işe. 1.5 senedir piyasayı takip ediyorum. 1.5 sene evvel 550 bine satılan daireler şimdi 750 ya satılıyor. Faizler düştüğü an ilanların üstüne en az 30 bin koydu ev sahipleri. Benim apartmada içi yenilenmiş evi 445 e sattılar bir ay önce şimdi başkası -üstelik içi de kötü- 475 bine ilan koymuş. Kim ne tutturabilirse hesabı gibi geliyor artık bana.
Bizim de kenarda 170 binimiz var, istediğimiz evler 650-700 civarı. Eşim havacı, korona bizi de vurdu. Marttan beri yarım maaş alıyorlar. Biz 1 sene daha durup şu korona bize maddi olarak daha neler yapabilir görmek istedik. Riske girmeye değmez. Sizin de birikmiş paranız yoksa sıkıntıya sokmayın kendinizi

Siz kiradayken yatırımlık ev almaznı saçma olur, aldığınızda oturursunuz ki kiradan kar edebilesiniz. Uzun vadeli oturacağınız bir ev düşünüyorsanız 2+1 tabiki. Nerden baksanız 2000 karda olacaksınız aslında kira ödemeyeceğiniz için. biraz daralacak olursanız ailelerden destek alma şansınız varsa düşünmeyin

Tokilerde falan olursa belki ama bu ara ev fiyatlarında uçuk durumlar oluştu. Bence yeni faiz indiriminin hazmedilmesi lazım. Bir kaç ay sonra bakın kış başı mesela.

Değişik bir soru olacak ama İstanbul dışında başka bir şehire yerleşme şansınız var mı?

Canım 1+1 de ne bilim bi çocuk olsa nasıl olacak?

Bu dönemde oturmayacaksanız eve girmeyin 1+1 evde otururum diyorsanız bakabilirsiniz. Nerde işiniz bilmiyorum ama bostancı altıntepede ev fiyatları 2+1 ikinci el binalarda 300-400 max. Keza Maltepe civarlarıda öyle, daha yeni binalar isterseniz çekmeköy tarafları uygun bakabilirsiniz. İçini dert etmeyin eliniz rahatladıkça yaptırırsınız. Biraz peşinatınız olsa iyi olur kredi içinde uzun vadeli çekersiniz, bir kaç yıl sonra çerez parasına döner

Back
X