birikmişi,niz yok ve iki cocuk varsa çok zor hiç bulasmayın içinden cıkamazsınızBirikmiş yok gibi birşey..2 çocuk var ve eşim de sigara içiyor,oy oyy...
Şimdi öğretmen olmak da çok zorlaştı,mülakat çıkardılar ve çakılı 6 yıl kalmak..sistem berbat halde..Dediğiniz gibi çok çalışmalıyımki,atanabileyim..450 tl aylık ödeme iyiymiş bu arada..mesleğiniz varmış zaten
asılın çalışın
bakın şimdi geçiniyorsunuz
siz çalışırsanız o parayı olduğu gibi krediye verip ev alabilirsiniz
bunu hedefleyip çalışın
biz nasıl aldık?
biraz biriktirdik Tokiden ödemleri devam eden bir ev aldık
sonra başka nedenlerle onu satıp kiraya çıktık
o evden gelen ve düğün altınlarına biraz daha birikim koyduk ve kalanı da kredi ile ev aldık
4 yıl geçmedi evin değeri iki katı oldu
bizim kredi az aylık 450 Tl o da arada ödeniyor işte
Hiç ev hayali bile kurmayın diyorsunuz yani...birikmişi,niz yok ve iki cocuk varsa çok zor hiç bulasmayın içinden cıkamazsınız
Orası neresi ve bahsettiğiniz sistem nasıl bir sistem,biraz detay verir misiniz?Hayırlı olsun bu arada..Biz kira oder gibi ev borcu odedigimiz bir sisteme girdik.insallah 1 sene sonra ev sahibi olacagiz.bikac senedir oduyoruz cunku.evimiz kira esim tek basina calisiyor.askeri ucretten az biraz daha yuksek maasimiz.burda gecenlerde 120 liraya sifir guzel bir daire buldum..var yine uygun.
yani çok zorHiç ev hayali bile kurmayın diyorsunuz yani...
2 maaşla siz hayal diyorsanız,benim hiç ev düşünme-hayal etme lüksüm yok o halde..Amin inş..Destek olmadan sizin şartlarınızda ev almak zor.
Bizim de 2 maaş giriyor eve, ev almamız hayal şimdilik.
İlerde Allah büyük diyorum....
Allah tüm isteyenlere nasib etsin, bana da inşallah...
Siz de mi Antalyada yaşıyorsunuz,biliyor musunuz buraları,real tarafında diyeyim bahsettiğim ev..Doğrudur üniversite taraflarında mı bu fiyat ne tarafta düşünüyorsunuz ki siz?
Başınız sağolsun,ne mutlu size,arkanızda anneniz var..Babam vefat etti için annem bizimle yaşıyor annem sağolsun hep destek . Sonu iyi ama şimdi alamiyoruz amin herkeze.
Durum bundan ibaret diyorsunuz,açık ve net...%25 peşinatınız olması lazım
bu peşinat dısında minimum bi 15 bin tl de paranız olması lazım
emlakcı tapu masr dosya masrf naklıye abonelıkler vs vs için
240 bin tl ye ev aldık
60
peşinat verdik
10 sene ödeyeceğiz
aylık ödememiz 2.650 tl
destek yok ise asgari ücret ve tek maasla cok zor
bizim maaslarımız iyi oldugu halde bizi acayip kasıyor suanda
sorularıma cevap vermıyorsunuz kiDurum bundan ibaret diyorsunuz,açık ve net...
Doğrudur,gerçekler acıdır,fiyat olarak belirlediğimiz bir şey yok da,yeni bir ev olsun hayalim tabii..yani çok zor
almak ıstedıgınız min ev fiyatı nedir?
bunun yüzde 25 i peşinatınız var mı
evın fiyatının %8 i tapu masrafı bu para var mı kenarda?
evınızı tasımak ıstesenız min naklıye 1000 tl
doğalgaz elk su abonelıgı 1500 tl
kredi çekerken 1000-1500 tl arası masraf alıyor banka
şu zamanda sahıbınden ev bulmak cok zor ,
emlakcılar da yuzde 3 alıyorlar
yanı hadı bu paraları topladınız farzedelım
ıkı cocukla asgarı ucretle aylık kredileri nasıl denklestıreeceksınız
siz şanslıymıssınız eminevimden genelde ınsanlar memnun değilBende 2014 yılı ocak ayında eminevime basvurdum. Nasip işte ilk kurada çıktı bize 2014 kasım ayında evimizi aldık. 100.000 tl lık 10 sene borçlu olarak geri odemesi 134.000 tl oldu. 2016 da bitiyor. Nerdeyse 3 sene oldu. 1.100 tl aylık odememiz var. Esim 2100tl maaş alıyor. Benim maas direkt ev kredisi ne. Eşimin de maaşı kiramiz ev giderleri vs gecinip gidiyoruz. Bu arada aldığımız evi kiraya verdik. İstanbul da o paraya ev alamazdim . İzmit ten aldım. Şimdi 2 katına çıktı evin fiyati. Şimdilik herşey iyide bebek olursa biz bayağı zorlanacağız gibime geliyor.
Yok cvp yazmaya çalışıyorum da sırayla gittiğimden,ve yavaş yazdığımdan,ee siz de hızlı olunca yetiştiremiyorum..aylık 500 ödeyebiliriz,birikmiş olarak 10.000 civarı çıkar,tam net bilemiyorum..sorularıma cevap vermıyorsunuz ki
o kadar yazıyorum :),
siz ne kadarlık ev dusunuyorsunuz
elınızde ne kadar var
ve aylık ne ödeyebılırsınız
bız alalı 3 ay oldu
ben deneyımımı paylastım
orta hallı sıfır bı daire aldık
Evet gerçekten şanslı idik. Akrabalardan katılan oldu ama onlara henüz çıkmadı.siz şanslıymıssınız eminevimden genelde ınsanlar memnun değil
maşallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?