- 24 Eylül 2010
- 6.093
- 19.855
- 448
Niyet uzmanıysanız fal açın. Ticarete çevirirsiniz. Vakıfım ve sizi asla ilgilendirmiyor. Güle güleSende Maşallah elalemin bütçesine kadar vakifsin ne haddineyse. Böyle birinin iyi niyetli olmadığını herkes az çok anladı zaten .
Siz ev odaklı olmasanız bile bir şekilde yatırım odaklısınız gibi anladım. Ev olmaz araba olur, tarla olur ya da ne bileyim borsada parası olur insanın. Benim kastettiğim tüm parasını harcayıp, yarın yokmuş gibi yaşamak aslında.Benim o benimçok kızıyordum gelirinin çoook büyük bir kısmını ev kredisine yatırmaya çalışan özellikle yeni evlilere. Bi durun gezin tozun falan diyordum. Finansal okur yazarlığım da iyidir aslında, yatırım fırsatlarını güzel yakalarım ama calla öngöremedim ben ne yalan söyleyeyim. Kendi evimi de piyasa patlamadan hemen önce kıl payı aldım
Film delisi genelde yorumlarınızı beğenirim ama ekonomi konusunda gözümde sınıfta kaldınız:)Anlattığınız hikayede iki hata var.
Birincisi faiz getirisini olduğu gibi harcamak,
ikincisi diğer getiri aracını boşta tutmak.
Atıyorum faiz 60 bin tl, bu demek değildir ki 60 kiraya çıkayım, aksine yarısını ya çeker altın döviz borsada ayrıca değerlendirirsiniz ya da anaparaya katarsınız.
Enflasyona elbette yenilecek bu söylediğiniz şekilde.
Arkadaş da olsa bu kadar karşılaması doğru mu?Kişisel harcamaları ile doğru düzgün birşey kalmıyor ki bu konuda uyarıyorum, lükse kaçmamasını, birikim yapmasını vs ama bunu bile eve bağlıyor. Zaten bir evim olmayacak ne gerek var üç beş kuruş biriktirmemle mi Olacak vs diyerek. Muhtemelen imalı bir mesaj yazmışsınız bana karşı. Doğru olan sizinki elbet ancak bunu takıntı haline getirmiş, şu durumda bir milyon kredi çekse bile ödeyemeyecek derece de borç harç ödeme olan birine ev atmak çok da anlamlı olmazdı galiba. Teşekkürler
Karışmak kendi isteğim değil. Dahil edildiğim bir durum. Eden memnun olan memnun. Bu kısmı tartışmaya gerek var mı sahidenArkadaş da olsa bu kadar karşılaması doğru mu?
İnsanlar kendi kardeşine,ailesine karışamazken
Ev önceliğimiz değildi açıkçası aile evinde kira ödemeden oturuyorduk. Sadece muhitten memnun değildik ev de eskimeye başlamıştı. Çok yatırım odaklı da değiliz aslında harcamayı seviyoruz biz karı koca. Ama kenara attığımız bir miktar bişeyler vardı tabi. Annem de sağolsun tam zamanında mirasımsı bişey dağıtınca biz bunu yeriz kalk bey krediye girelim dedim de ev aldıkSiz ev odaklı olmasanız bile bir şekilde yatırım odaklısınız gibi anladım. Ev olmaz araba olur, tarla olur ya da ne bileyim borsada parası olur insanın. Benim kastettiğim tüm parasını harcayıp, yarın yokmuş gibi yaşamak aslında.
Eşim finansal konularda baya iyidir, yıllardır ev fiyatları dünya ortalamasina göre çok ucuz, patlayacak deyip duruyordu mesela. Bizde evlenirken almıştık bu arada evio zaman kredi benim maaşıma yakındı, şimdi site aidatı gibi bişey oldu.
En yakın arkadaşınız dahi olsa ev ilanı falan atmak doğru değil sizden böyle bir şey talep edilirse ilan atılır tabii ki ev almaları için biraz teşvik edilir sonrası en yakın arkadaş bile olsa ters tepiyor.Benim arkadaşımın evine 70 80 para girse
Aylik 25 bin kira odemeleri olsa
Gaza getirip ev alırsınız inşallah diye dua ederim her an
"Aman ne evi" Derse git bi yardım al falan derim Puahhashdhh yok yok burası şaka ama full desteklerim kredilerle alakalı haber görsem atarım, güzel küçük uygun fiyatli ev görsem atarım ben de normal değilim sanırım :)
En yakın arkadaşınız dahi olsa ev ilanı falan atmak doğru değil sizden böyle bir şey talep edilirse ilan atılır tabii ki ev almaları için biraz teşvik edilir sonrası en yakın arkadaş bile olsa ters tepiyor.
Ben de size katılıyorum kardeş de olsa çok karışmamak gerekiyor ki bu arkadaş üstelikArkadaş da olsa bu kadar karşılaması doğru mu?
İnsanlar kendi kardeşine,ailesine karışamazken
KomediKarışmak kendi isteğim değil. Dahil edildiğim bir durum. Eden memnun olan memnun. Bu kısmı tartışmaya gerek var mı sahiden
Allahtan enflasyon uçtu da
Ev piyasasından pek haberiniz yok anlaşılan.Film delisi genelde yorumlarınızı beğenirim ama ekonomi konusunda gözümde sınıfta kaldınız:)
Ev satıp parayı faize yatırmak en yumuşak tabirle akıl dışı bir şey. Hele hele tecede yaşıyorsan. Bu ülkede stabil olan tek bir şey yokken ekonomi berbatken,konut fiyatları haftalık yükselirken. Kaç milyonu hangi bankaya yatırıyorsunuz faize? ortalama 70-80 bin aylık getirisi olan faiz 1 yılda olsa olsa 840 bin yapar. Sizin eviniz bir yıl sonrası sadece 840 mı yükselmiş olur yoksa iki ayda bile bu kadar koyabilir mi?ev fiyatları tl bazında düşmez de üstüne koyar mı koyar. yani ev satıp faize koymak şahsen kafama silah dayasalar yapmayacağım bir durum
Eşiniz haklı yıllardır ev fiyatları dünya ortalamasına göre çok ucuzdu benim bakış açımla evler bildiğin bedavaydı keza araba da öyle sektör tepetaklak oldu ne ev alan var ne arabaSiz ev odaklı olmasanız bile bir şekilde yatırım odaklısınız gibi anladım. Ev olmaz araba olur, tarla olur ya da ne bileyim borsada parası olur insanın. Benim kastettiğim tüm parasını harcayıp, yarın yokmuş gibi yaşamak aslında.
Eşim finansal konularda baya iyidir, yıllardır ev fiyatları dünya ortalamasina göre çok ucuz, patlayacak deyip duruyordu mesela. Bizde evlenirken almıştık bu arada evio zaman kredi benim maaşıma yakındı, şimdi site aidatı gibi bişey oldu.
Kişisel harcamaları ile doğru düzgün birşey kalmıyor ki bu konuda uyarıyorum, lükse kaçmamasını, birikim yapmasını vs ama bunu bile eve bağlıyor. Zaten bir evim olmayacak ne gerek var üç beş kuruş biriktirmemle mi Olacak vs diyerek. Muhtemelen imalı bir mesaj yazmışsınız bana karşı. Doğru olan sizinki elbet ancak bunu takıntı haline getirmiş, şu durumda bir milyon kredi çekse bile ödeyemeyecek derece de borç harç ödeme olan birine ev atmak çok da anlamlı olmazdı galiba. Teşekkürler
2020 ve 2023 şartları aynı değil ama sorun burdaYani o kadar yoğun bir hayatım var ki arkadaşımın derdini dert edinip buraya yazacağım:/ Yani size ne diyeyim geldi.
Gayette alırlar,karı koca devlet memuruyuz,2020 de aldık.
Arkadaşını cesaretlendiren kalırsın ki şu kira artışlarındaki evhamı bence normal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?