Film delisi genelde yorumlarınızı beğenirim ama ekonomi konusunda gözümde sınıfta kaldınız:)
Ev satıp parayı faize yatırmak en yumuşak tabirle akıl dışı bir şey. Hele hele tecede yaşıyorsan. Bu ülkede stabil olan tek bir şey yokken ekonomi berbatken,konut fiyatları haftalık yükselirken. Kaç milyonu hangi bankaya yatırıyorsunuz faize? ortalama 70-80 bin aylık getirisi olan faiz 1 yılda olsa olsa 840 bin yapar. Sizin eviniz bir yıl sonrası sadece 840 mı yükselmiş olur yoksa iki ayda bile bu kadar koyabilir mi?ev fiyatları tl bazında düşmez de üstüne koyar mı koyar. yani ev satıp faize koymak şahsen kafama silah dayasalar yapmayacağım bir durum
Ev piyasasından pek haberiniz yok anlaşılan.
Satışlar yerlerde, bankalar kredi vermiyor dolayısıyla arz ile talep buluşamıyor.
Satılık bedeli iki senedir çok az oranda artarken kiralar yükselişte.
Son yılların en kötü dönemleri, keza araçlar da öyle.
Yediemin bekleniyordu piyasa canlılığı için, mümkün olamadı.
Bu durum getiri aracı olarak ev almayı mantıklı hale getiriyor ama kredi çekip borçlanıp ilk evini almayı cazip hale getirmiyor.
Elbette satın bankaya koyun kafası değil, elinizdeki meblağ ile ev alamıyorsanız ve peşinatınız var ise izlenecek yollardan biridir.
Keza ben yine evi satıp, yarısını bankaya koyup diğer yarısıyla aktif al sat yaparak ek gelir oluştururum.
Bu diğer bahsettiğimiz yurtdışı ev, işte ev alma faizle yaşa durumları çok eskilerden konu olan, günümüz durumuna uymayan ama benim hala desteklediğim bir yöntem.
30 40 bin kira vermeyeyim diye kendimi zora sokacağıma bana ev alma imkanı sunan ülkelerde elimdeki para ile bir şey edinir, oradan gelen kirayı burada yerim misal.
Risk severim, ama güvendiğiniz var iken ancak riske girebilirsiniz, onlar konu dışıydı yani, varını yoğunu riske etmek herkese uygun değil:)