• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi olmak konusunda

2 senelik evli sayılırım.şuan hiç istemediğim bir semtte, bütün hısım akrabanın tanıdığın yakınlarımda olduğu, kayınvalidenin üst katında ortalama 10-15 senelik müstakil bir evde oturuyorum. bunu belirtiyorum çünkü insanlarla mesafeli olmayı tercih eden, gereksiz yakınlığı sevmeyen, sık sık karşılaşmaktan hoşlanmayan, insanların ağzına laf vermeyi sevmeyen bi yapım var. bu yüzden tek hayaimdi birazda uzak bi semtte ev sahibi olmak.

evlenirkenki hedefimiz eşimin zaten iyi olmayan işini düzene sokup 1-2 sene sonra ev almaktı.düzene girmek bir yana eşimin işleri kötü gitti, iş değişikliği yaptı 4-5 ay oldu.ha bugün ha yarın kendimizi toparlicaz derken ben, 2 senede 1 arpa boyu yol alamadık hatta geri adım attık.

şimdi çocuk düşünüyoruz.ben biraz daha bekleyebilirim aslında ama eşim çok çok istiyo. çalışıyorum, doğumdan sonra çalışmaya devam edicem.

Bu konuyu çok düşündüm, fikirlerine güvendiğim birkaç yakınımada danıştım ama halen çok ikilemdeyim, bu yüzden sizlerede sormak istiyorum.

[ı]gönlüm diyor ki[/ı]; sık dişini lola ama 3 sene ama 5 sene bu ev için bi harcama yapma çocuğunu doğur, işe başla eşinin işleride yoluna girsin (maaşlı çalışan değil eşim, günlük kazanıyor), sonra hayallerin olan evi al.eski bi evin içinde evliliğinin ilk yıllarını, eşyanın evinin hevesini alamadan geçir. Yani sabret.
[ı]
aklım ve mantığımda diyorki
[/ı]
, lola kendini kandırma. şuan kendinizi zor geçindiriyorsunuz.üstelik çocuk bile yokken.
çocuk olacak onun masrafı olacak, benim aldığım maaş asgari ücretin az üstü, eşiminde şuan bundan fazla kazandığı söylenemez.
Eşimin işleri artacak,ben iş bulucam, şuan nekadar olduğu bile belli olmayan aylık gelirimiz net 3-4 bin olacak ki biz hem ev geçindirelim çocuk bakalım, hemde ev kredisi ödeyelim. Yani bu ihtimal bana çok uzak geliyor ne yazıkki.

Ve bu ihtimali düşünerek diyorum ki, eşimin ailesininde onayını aldıktan sonra çünkü başka kardeşleride var (birkere tmm yaptırın oturun derlerse bidaha çık demezler), lola sen bu eve güzel bi tadilat yaptır, bu evi benimse ve otur. Ileri doğru şartlar olgunlşaırda kredi ödeyebilecek duruma geldiğimizde gerekirse yatırım için küçük bi ev alırız.

çok kararsızım. Evet kesinlikle burda oturmayı istemiyorum aslında ama ev alıcaz diyede hayal dünyasında yaşamak istemiyorum, gerçekçi olmaya çalışıyorum. Buyüzden realist görüşlere ihtiycım var.

Gönlümü dinleyip ev alacağımız o belirsiz zamanı mı beklemeliyim, yoksa gerçekçi olan aklım ve mantığım mı bu evi yaptırp benimsemelimiyim ?
[ı]hayat maalesef hep planlı programlı gitmiyor ha deyince hemen çocugunuz olacagı ne malum öncelikle bunu ertelemeyin allah onunda rızkını verir emin olun.bebeğiniz doğunca işleri öle bir yoluna sokarki rabbim siz bile inanamazsınız hem kvnize yakın olmak sizin için kar,işe başladığınızda gözünüz arkada kalmayacak en azından
akışına bırakmak en güzeli
ev alıcam para biriktircem diye gençliğinizi harap etmek yerine
oluruna bırakın derim ben...
[/ı]

Ben size genel bir analiz yapayım.
Asgari ücretin biraz üstünde bir maaş aldığınızı yazmışsınız, eşinizde serbest meslek sahibi, yani bugün 5 lira kazanır yarın 1 lira, belki 3 gün hiç para kazanamaz, serbest meslekte net gelir diye birşey olmuyor, ne kadar gelirse.

Çocuk demek masraflarınızın artması demek, sadece bez, mama, doktor giderleri değil, çocuk büyüdükçe ihtiyaçları ve istekleri artacak.

İstediğiniz gibi bir evi almak, onu gönlünüzce dayayıp döşemek için şu anki şartlarınız elverişsiz, kira deseniz sizi zorlar. Sizin geliriniz belli olsa da eşinizin geliri sabit değil, kira, faturalar, mutfak masrafı, yakacak parası, giyim, çocuk masrafı ve kira artışları derken hem yıpranır hem zorlanırsınız.

Bence siz şu anki şartlarınıza göre adım atın, bir kadın için evinin içine sinmesi önemlidir, tadilatla evinizi güzelleştirip gönül rahatlığıyla oturacağınıza inanıyorsanız o zaman en mantıklısı evinize tadilat yapmanız.

Tadilatınızı yaptırırsınız sonrasında isterseniz eşyalarınızda biraz yenilik yaparsınız misler gibi oturursunuz, ilerde kısmet olur şartlarınız daha iyi hale gelirse hayalinizdeki evi alırsınız:34:

Ben size genel bir analiz yapayım.
Asgari ücretin biraz üstünde bir maaş aldığınızı yazmışsınız, eşinizde serbest meslek sahibi, yani bugün 5 lira kazanır yarın 1 lira, belki 3 gün hiç para kazanamaz, serbest meslekte net gelir diye birşey olmuyor, ne kadar gelirse.

Çocuk demek masraflarınızın artması demek, sadece bez, mama, doktor giderleri değil, çocuk büyüdükçe ihtiyaçları ve istekleri artacak.

İstediğiniz gibi bir evi almak, onu gönlünüzce dayayıp döşemek için şu anki şartlarınız elverişsiz, kira deseniz sizi zorlar. Sizin geliriniz belli olsa da eşinizin geliri sabit değil, kira, faturalar, mutfak masrafı, yakacak parası, giyim, çocuk masrafı ve kira artışları derken hem yıpranır hem zorlanırsınız.

Bence siz şu anki şartlarınıza göre adım atın, bir kadın için evinin içine sinmesi önemlidir, tadilatla evinizi güzelleştirip gönül rahatlığıyla oturacağınıza inanıyorsanız o zaman en mantıklısı evinize tadilat yapmanız.

Tadilatınızı yaptırırsınız sonrasında isterseniz eşyalarınızda biraz yenilik yaparsınız misler gibi oturursunuz, ilerde kısmet olur şartlarınız daha iyi hale gelirse hayalinizdeki evi alırsınız:34:

Çok teşekkürler Mune.

1- evimin fotoğrafları evim güzel evim bölümünde var. Ama benim yaptırmak istediğim kısım o görünen kısım değil mutfak ve banyo. Yani 10-15 binlik bi masraf ortalama. Ki tek birikimimi bu iş için harcamam gerekecek.
2- Kızdığım zamanlarda oluyor ama genel olarak çok sorunlu değiliz.
3-Hayır. Kendi işi ve asla kapatmaz. Bazen sır cep harçlığına çalıştığı günler bile oluyor neyazkki. 2 yıl sonrasını hiç göremiyorum malesef daha iyimi olur daha kötümü.
4-Çocuk yapmazsam hergün birbirimizi yicez çünkü eşim çok istiyor. Bende istiyorum açıkçası ama eşim çok baskın bu konuda.

Canim öncelikle huzurunuz,mutluluğunuz yerınde olsun.Şu yorumuxa göre fikrımi yazacağım.Bıraz daha dişini sıksan,evı mutlaka yaptırmgn mı lazım idare edemez misin?Hem elindeki parayı harcamayıp biraz daha birikim yaparsın.Madem kayınvalıden altta oturuyor çocuğunada o bakar sende eşinle çalısır bırıkim yaparsın.Bu arada her bebek doğduğu eve bereket ,uğur getirir bakarsın eşinin işi düzene gırer böyle çok örnek var yeterki sîz sırtsırta verın heşey yoluna gırer.Umarım dileklerin gerçekleşır.:16:

Canim öncelikle huzurunuz,mutluluğunuz yerınde olsun.Şu yorumuxa göre fikrımi yazacağım.Bıraz daha dişini sıksan,evı mutlaka yaptırmgn mı lazım idare edemez misin?Hem elindeki parayı harcamayıp biraz daha birikim yaparsın.Madem kayınvalıden altta oturuyor çocuğunada o bakar sende eşinle çalısır bırıkim yaparsın.Bu arada her bebek doğduğu eve bereket ,uğur getirir bakarsın eşinin işi düzene gırer böyle çok örnek var yeterki sîz sırtsırta verın heşey yoluna gırer.Umarım dileklerin gerçekleşır.:16:

Bebeğime kendi annem bakacak zaten, oda yakın oturuyor.
Kesinlikle yapılması gereken yerlerde var, yapılmasada olur denilecek yerlerde.
Mesela kapıların çıtaları kırılmış, düşmüş, kapılarda kırıklar var. Kapılar değişmeli.
Ama mutfak dolaplarının kırığı döküğü yok, sadece eski model.

kazanmadığı halde kendi işi asla kapatmaz demişsin. bence sana güveniyor birşey yapacağı yok onun ev falan almak hayal. çık işinden otur evinde çocuğuna bak bukadar yıpratma kendini bence.

lola cım seni en çok iyi anlıyorum aynı şeyleri düşünüp yaşadım çünkü;
sevgililik döneminde hep evlenip ev alırız hayali kurardık,
rabbime şükürler olsun ki evimizi aldık ancak çok çok zor oldu,,
bebeğim yoktu evi aldığımızda 1,5 yıl sonra oldu kızım
ama inan bebek olunca masraflar ikiye katlıyor bunu düşünüp hareket etmelisin

bu evin kira değil ise hiç bir yere kıpırdama derim...Sıkıntı çekmek çok zor çünkü maddi imkansızlığa düşünce insan bir süre sonra bunalıyor.
Kv ile bi problemin yok dedin hem bebeğine bakar uzak olunca bebeğine bakacak insan aramak bulmak çok zor..

Allah kolaylık versin

kazanmadığı halde kendi işi asla kapatmaz demişsin. bence sana güveniyor birşey yapacağı yok onun ev falan almak hayal. çık işinden otur evinde çocuğuna bak bukadar yıpratma kendini bence.

Şuan bekleme sürecindeyim. Dükkan yeni diye izliyorum, hep bu şekilde gider vede kapatmazsa yapağım odur zaten.
Ama hakverirsiniz ki yeni kurulan bi iş pat diye paralar kazandırmıyor. En azından 1 yıl beklicem, baktım getirisi az ben çırpınıyorum bende çırpınmam ozaman.

Yeniyse birşey diyemem tabi. Hani benim demek istediğim sorumsuz bir erkek varsa karşında ve sen çabalıyorsan birşey olmuyor. Böyle örnekler gördüm çevrede çok fazla.

Yeniyse birşey diyemem tabi. Hani benim demek istediğim sorumsuz bir erkek varsa karşında ve sen çabalıyorsan birşey olmuyor. Böyle örnekler gördüm çevrede çok fazla.

Eşimin hakkını yiyemem. Sbah 8 de çıkıyor adam evden, akşam 11e kadar çalışıyor. Çabalıyor. Kesinlikle tembel bi adam değil. Ama kendi işini yapmakta ısrarcı. Eleman olarak çalışmıyor yani biyerde. Bende bekliyorum, 1 sene sonrada kazancı yeterli olmazda, hala aynı yerinde sayarsa ozaman külahları değişicez :)

diğer konularındaki evinin resimlerine de baktım hiç de kötü durmuyor şekerim bence hiç kıpırdama bi yere ayrıca mobilyaların çok hoş :34:

Evinizin resimlerine baktım da sizin içinize sinmesede kötü bir eviniz yok.

Maddi durumunuzda ortada, ben olsam bu evde yaşamaya devam eder, para biriktirirdi
m.

yani? :)

yaptır evi oturmu diyorsunuz

çok fazla masrafa girmeden ufak tefek değişiklikler mi yap diyorsnuz

yoksa ne diyorsunuz :) net bi yorum alsam:17:

Hemen çocuk diyosanız tadilat daha kestirme yol tabi
Ama yok birden ev alalım diyorsanız çocuğu ertelemeniz lazım diyorum

Tüm çabalarınıza rağmen eğer gelirinizi arttıramıyorsanız yerinizde olsam yaşınız kaç bilmiyorum ama çocuk düşüncesini biraz daha ertelerdim. İlerde ne olur bilinmez maddi durumunuz düzeldiğinde ev ve çocuk planlardım ben.
Sabredin ve çaba gösterin bence olmayacak şey yoktur.
İsteklerinizde aslında makul istekler zamana bırakın.

Yani eşiniziğn düzenli ve iyi bir geliri yoksa belki maaşlı bir ie girmesi uzun vadede çok daha avantajlıdır.

zaten ev alamayız. kredi ödeyecek bütçemiz yok. o bütçe nezaman olacak onuda bilmiyorum.

Ben senin yerinde olsam tadilat bile yapmam
Ev resmen sizin adınıza değil ? Yarın birgün çıkabilirsiniz veya kentsel dönüşüm mü ne olabilir.
O parayı biriktiririm, çocuk demek masraf demek hem bi de kötü gün var bi köşe de dursun isterim birikimim

Ben senin yerinde olsam tadilat bile yapmam
Ev resmen sizin adınıza değil ? Yarın birgün çıkabilirsiniz veya kentsel dönüşüm mü ne olabilir.
O parayı biriktiririm, çocuk demek masraf demek hem bi de kötü gün var bi köşe de dursun isterim birikimim

Evet sanırım bende öyle yapacağım.
Son kararım köklü değişiklikler değilde ufak tefek tadlatlar yapmak.

Şuan içimi dökmeye çok ihtiyacım var.
Bu konu sandığınızdan daha fazla beni üzüyor.
2-3-4 yıllık evli arkadaşlarım ve benimle birlikte evlenen arkadaşlarıma bakıyorumda hepsinin evi yepisyeni. Eski bir evse bile onlar girmeden önce herşeyi yenilendi.

Ben ne şanssızmışım ya. Ben prizleri sarkan parkeleri kabarmış bi eve girmek zorunda kaldım.
Gerçekten şöyle üstünkörü evli arkadaşlarımı aklımdan geçiriyorum hepsinin mi evi yeni olur arkadaş.
Hiçbişey yapamsamda kadersizliğimi kabul edip oturayım k.çımın üstüne :14:

Back
X