• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi olmak konusunda

Evet sanırım bende öyle yapacağım.
Son kararım köklü değişiklikler değilde ufak tefek tadlatlar yapmak.

Şuan içimi dökmeye çok ihtiyacım var.
Bu konu sandığınızdan daha fazla beni üzüyor.
2-3-4 yıllık evli arkadaşlarım ve benimle birlikte evlenen arkadaşlarıma bakıyorumda hepsinin evi yepisyeni. Eski bir evse bile onlar girmeden önce herşeyi yenilendi.

Ben ne şanssızmışım ya. Ben prizleri sarkan parkeleri kabarmış bi eve girmek zorunda kaldım.
Gerçekten şöyle üstünkörü evli arkadaşlarımı aklımdan geçiriyorum hepsinin mi evi yeni olur arkadaş.
Hiçbişey yapamsamda kadersizliğimi kabul edip oturayım k.çımın üstüne :14:

Demek ki arkadaşlarının maddi imkanları iyi
Yoksa gecekondu da oturan insan da var, sizin ki gayet güzel bunları düşününce
Hep daha iyisine bakarsanız üzülürsünüz, daha kötülerini düşünüp şükretmekte fayda var
Babadan dededen kalmadıysa, kimse çok lüks bi evde oturamıyor
Ama zamanla birikim yapıp hayalinizdeki evi almanız mümkün, tabi iki kişi çalışarak ve krediyle ancak.

canım sen benim gelin geldiğim evi görsen ağlardın.öyle berbattıki tuttuğun yer elinde kalıyodu .seni kendime çok benzettim bende senin gibi obsesif biriyim ve bende kayınpederin evinde oturuyorum.hayatımızda ilk kez bişey sahibi olduk 30 bin kredi çektik ödemeye çalışıyoruz.Ama kredi ödemek öyle zorki insanın standardı düşünce bunalıma giriyor gerçekten.evde bazı şeyler yap tabiiki...bak canım artık herr kalitede her fiyatta malzemeler mevcut canını sıkma.atıyorum duvar kırma gibi balkonu içeri katma gibi büyük işlere girişme.ama mesela banyoya sevdiğin bir renkte fayans döşetebilirsin kırmadanda döşeniyor .küçük dolaplı bir lavabo alabilirsin duşakabin ve yeni banyo paspaslarıyla harika olur.mutfağına yeni dolap ve tezgah yaptırabilirsin en ucuzu suntalam dolapkbile 10 sene dayanır ALLAH KERİMDİR O ZAMANA kadar ...benim evimde halen bile sifonlar çalışmıyo çalışması iiin kırım gerekiyor bekliyoruz.laminantın kabardığını yazmışsın o da senin evine bin liradır ATIYORUM UCUZU...kapıları boyat demiştim sen istemiyosun koçtaşta amerikan kapılar var her fiyatta her kalitede...bunlar bir maliyettir AMA birikmişine dokunma bunları taksitle yaptır .başka türlü ruhun huzur bulmaz anlıyorum çünkü aynıyız obsesifiz :1:gerçekten birde eğer çok sevdiğin çok kıymetli insanlar değilse senin için kendi seviyende insanlarla görüş benden sana abla tavsiyesi

Ben senin yerinde olsam tadilat bile yapmam
Ev resmen sizin adınıza değil ? Yarın birgün çıkabilirsiniz veya kentsel dönüşüm mü ne olabilir.
O parayı biriktiririm, çocuk demek masraf demek hem bi de kötü gün var bi köşe de dursun isterim birikimim

Evet sanırım bende öyle yapacağım.
Son kararım köklü değişiklikler değilde ufak tefek tadlatlar yapmak.

Şuan içimi dökmeye çok ihtiyacım var.
Bu konu sandığınızdan daha fazla beni üzüyor.
2-3-4 yıllık evli arkadaşlarım ve benimle birlikte evlenen arkadaşlarıma bakıyorumda hepsinin evi yepisyeni. Eski bir evse bile onlar girmeden önce herşeyi yenilendi.

Ben ne şanssızmışım ya. Ben prizleri sarkan parkeleri kabarmış bi eve girmek zorunda kaldım.
Gerçekten şöyle üstünkörü evli arkadaşlarımı aklımdan geçiriyorum hepsinin mi evi yeni olur arkadaş.
Hiçbişey yapamsamda kadersizliğimi kabul edip oturayım k.çımın üstüne :14:

Kadersizim diye kendini şartlandırıp durma.
Oturacağımız ev maddi imkanlarla orantılı sonuçta.
Şanslısınız ki kira vermiyorsun.
Bir arkadaş ta değinmiş aileden gelen bir miras-varlık yoksa öyle lüks bir evde oturma çoğumuza hayal malesef.
Arkadaşlarınla kendini kıyaslaman doğru değil,sonuçta şartlarınız eşit deği.
Senin içinde bulunduğun maddi şartlarda yine de iyi durunmda olduğunun farkına var.
Ben kredi çekerek bir ev aldım,işyerinde arkadaşım babadan kalan malları satarak ev aldı bi kuruş katkısı yok,eşine de araba aldı ,eşi çalışmıyor.Bankaya da parasını attı.Resmen herşey ayaklarının altına serildi hiç çabasız.
Ama onun şartları bu.Benim ise aileden kalan varlığım olmadığı için kendi tırnaklarımla kazıyarak bir ev sahibi olacağım Allah nasip eder de ödeyip bitirirsek.
Üstelik iyi eğitimli bir kamu personeliyim ,eşim de öyle.
Ama bak işte tırmalıyoruz resmen kredimizi öderken.
Yani kıyaslama yapmak doğru değil,daha çok üzer seni.
Evinde ufak tefek tadilatları yap otur,geleceğiniz için para biriktir.
Kredi ödemek sandığın kadar kolay bir iş değil.
Hem kredi,hem çocuk inan çok zor.Hele maaşlar da düşükse başarılabilmesi kolay değil.

2005 yılında evlendim. eşim yabancı uyruklu, ailesinden evlenirken hiç destek almadık. bende o da yeni mezun işimiz yoktu. sınır dışı olmasın diye nikahtan evlendik. evlenip gelin gittiğim ev sobalı ve 7.kat olmasına rağmen karanlıktı. bi çok eşyam elden düşme.
gelinlik Mahmutpaşa ayakkabılar kardeşten vs... nişan resimlerimizi bile 2 yıl sonra zorla arşivden tab ettirdik.
2007 de eşim memlekete askere gidince var olan eşyamı annemin bir odasına toplayıp onlarla yaşamaya başladım! aaa çok iyi demeyin. annemle babamla hep çatışırız...
sonra babam evimizin üst katı boştu kaba inşaat orayı yaptı o yukarı çıktı bizde alta yerleştik.
ev 20 yıllık banyo wc mutfak parke vs. yok rutubet o biçim ama mecbur. benden başka 4 kardeşim olduğu için ederi kadar kira da ödüyorum.
ama aileme yaranamıyorum. özel hayatıma saygı yok. evimde 30 yaşımda olamama rağmen şort tayt giyemiyorum. çocuğum zırlasa sanki dayaktan öldürmüşüm! eşime kocam diyemiyomayıpmış düşünün. evi tadilat yapayım kiradan düş deyince babam kükrüyorrr ev sallanıyor konuşmuyor benle.
kredi ile ev alsak 150 milyardan aşağı ev yok. istanbulda...
birde sen taşınıcan torunumuzu götürcen anneyi babayı bırakcan diye bana sömürü yapıyolar.
hergün kavga patırtı. eşim sabırlı ben onun ailesi böyle olsa ya kaçardım ordan ya boşanırdım.
çıkmazdayım
şükür edin bence kötüde olsa bi ev neticede kitle kapını benim de otur.

ben anahtarı içeri alınca bile zillerim susmaz.

2005 yılında evlendim. eşim yabancı uyruklu, ailesinden evlenirken hiç destek almadık. bende o da yeni mezun işimiz yoktu. sınır dışı olmasın diye nikahtan evlendik. evlenip gelin gittiğim ev sobalı ve 7.kat olmasına rağmen karanlıktı. bi çok eşyam elden düşme.
gelinlik Mahmutpaşa ayakkabılar kardeşten vs... nişan resimlerimizi bile 2 yıl sonra zorla arşivden tab ettirdik.
2007 de eşim memlekete askere gidince var olan eşyamı annemin bir odasına toplayıp onlarla yaşamaya başladım! aaa çok iyi demeyin. annemle babamla hep çatışırız...
sonra babam evimizin üst katı boştu kaba inşaat orayı yaptı o yukarı çıktı bizde alta yerleştik.
ev 20 yıllık banyo wc mutfak parke vs. yok rutubet o biçim ama mecbur. benden başka 4 kardeşim olduğu için ederi kadar kira da ödüyorum.
ama aileme yaranamıyorum. özel hayatıma saygı yok. evimde 30 yaşımda olamama rağmen şort tayt giyemiyorum. çocuğum zırlasa sanki dayaktan öldürmüşüm! eşime kocam diyemiyomayıpmış düşünün. evi tadilat yapayım kiradan düş deyince babam kükrüyorrr ev sallanıyor konuşmuyor benle.
kredi ile ev alsak 150 milyardan aşağı ev yok. istanbulda...
birde sen taşınıcan torunumuzu götürcen anneyi babayı bırakcan diye bana sömürü yapıyolar.
hergün kavga patırtı. eşim sabırlı ben onun ailesi böyle olsa ya kaçardım ordan ya boşanırdım.
çıkmazdayım
şükür edin bence kötüde olsa bi ev neticede kitle kapını benim de otur.

ben anahtarı içeri alınca bile zillerim susmaz.

Ve bunu size yapan kendi aileniz.
Allah yardımcınız olsun, diyecek başka bişey bulamadım:50:

Ve bunu size yapan kendi aileniz.
Allah yardımcınız olsun, diyecek başka bişey bulamadım:50:

maesef. 70 yaşındalar. allah canlarına sağlık versin ama dayanamıyorum...
rabbim aratmasın ve kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
yeri geliyor kızımı okul servisine verdiklerini de bana kullanıyolar. begenmiyosan kendin ver diyolar ben erken çıkıyorum sabah çocuk geç gidiyo okula. o da bana karşı bi koz.

Back
X