ev sahibinin evden çıkarması

böyle bir şeye hakları olduğunu düşünmüyorum, ihtiyaç sebebiyle bizi çıkardılar çünkü
İyi de ben de evimi oturmak için aldıgımda kiracı çıktı ve 2 ay boyunca tadilat ettirmeden bekledim.
ne yani hemen ertesi gün evi tadilata sokma gibi bir zorunluluğum mu var ?
Yalan beyan oldugunu nereden biliyorsunuz ?

Hak derken?
İnsanların ailevi durumunu nereden bileceksiniz ki?
ailevi durumu derken? kanunlardan haberiniz var mı bilmiyorum fakat benim konuyu buraya yazmam da ki sebep belki bir avukata denk gelir veya başına gelmiştir birilerinin fikir alırım diyeydi.

ama size açıklayayım hayatınızın bir bölümünde lazım olur, arabulucuya gitmelerini istememizin sebebi zaten işi resmileştirmek eğer kızları oturmayacaksa beni çıkarmaya hakları yok. her ay kiraları düzenli bir şekilde ödeniyor, evlerinde hiç bir hasar yok, kiraya her yıl %100 zam yapılıyor. yani beni çıkarmaları için ellerinde bir sebep yok ama çıkarıyorlarsa da kızım oturacak diyerek kızlarının oturması gerekiyor.

Dava yolu ile tasindiysaniz tazminat davası açabilirsiniz. Sanırım dört aylık kira bedeli kadar tazminat kazaniyordunuz

Tamam beş ay sonra tadilat yaptırıp, 8 ay sonra taşınacakmış, uygun mudur?

yalan söylediklerini bilmiyorsunuz ama işte, yalan kadar ön yargı da kötü bir davranış biçimi, ayrıca bu mantıkla ömür boyu ev kiralamak gerekiyor bu da mümkün olmadığına göre yapılacak çok bir şey yok, kiracılık diye bir kavram var ne yazık ki keşke herkes ev sahibi olabilse kimsenin düzeni bozulmasa ama aksi durumda neden bedelini ev sahibi ödüyor, niye ev sahibi düşünmek zorunda sizin servisinizi mesela?

Çıkın deyince çıkmamışlar mahkemeye verin demişler.
Arabulucuya gidilmiş ?
Yalan sebep oldugunu nereden biliyorsunuz, ev sahibinin komşusu mu, akrabası mısın ?
çıkın deyince zaten çıkılmaz hiç mi bilmiyorsunuz anlamadım ki :) bir sebep gösterirler ve bu sebep noter yoluyla veya mahkeme yoluyla resmileştirilmelidir.

Dava yolu ile tasindiysaniz tazminat davası açabilirsiniz. Sanırım dört aylık kira bedeli kadar tazminat kazaniyordunuz
Başkasına kiraya verilmemiş, neyin davasını açacak, tadilat yapılacak usta belliyoruz, kredi çekip yaptırıcaz bank bekliyoruz dese ne diyebilir?

çıkın deyince zaten çıkılmaz hiç mi bilmiyorsunuz anlamadım ki :) bir sebep gösterirler ve bu sebep noter yoluyla veya mahkeme yoluyla resmileştirilmelidir.
Ben size yazmadım yalnız.
Çık deyince çıkmışlar işte diyene yazdım.
Hiç mi okudugunuzu anlamıyorsunuz anlamadım ki ? :)

Başkasına kiraya verilmemiş, neyin davasını açacak, tadilat yapılacak usta belliyoruz, kredi çekip yaptırıcaz bank bekliyoruz dese ne diyebilir?
Usta bulmak kolay degil gerçekten
Banyoyu değiştirecegim usta ekime kadar gelemem gelemem doluyum dedi :)

Ben de kiracıyım geçen sene çıkmayı düşünüyordum cidden üst katımda akıl sağlığından şüphe ettiğim bir aile oturuyor gece gündüz gürültüleri,tacizleri hiç bitmiyor ona rağmen nakliye parası,eşya toplama,okul güzergahı,evi boyatma tadilatı vs derken vazgeçtim bu verilmesi zor bir karar ama ev adamın mülk sahibi o sonuçta,başkasının kendi kazancıyla aldığı bir mal varlığını ısrarla onun iradesi dışında kontrol etme hakkımız yok,kendi kızına verebilir,satabilir,kendisi oturabilir,kızı vazgeçmiştir başka kiracı bulabilir sırf kiraya verdi diye canınız istediği kadar oturamazsınızki,ben sizi anlıyorum inanılmaz zor birşey taşınmak ama karşılıklı olarak haklısınız ev de adamın sonuçta,başka ülkelerde genellikle kiralık evler şahıslara ait olmuyor kiraya bir emlak şirketi veriyor,emlakçılık gibi işleyen bir sistem var isterseniz ömür boyu oturabiliyorsunuz ama bizde evler şahıslara ait özel mülkler sonuçta.

Sanırım 6 ay yada 3 ay olması lazım. Ben olsam uğraşır mahkemeye verirdim. Kiraya verirse oda ayrı tabi

eğer kızım oturacak denildiyse ve oturmuyorsa bu yalandır. kızım oturacak deyip biz çıktıktan sonra kızı otursaydı zaten kimsenin sesi çıkmazdı ama ortada yalan var.
kimse kimsenin hiçbir şeyini düşünmek zorunda değil fakat yalan söyleyerek kimsenin düzenini bozmalarını uygun bulmuyorum.
ben konuyla ilgili bilgi almak için yazdım kimseyle aynı fikirde olmak zorunda değiliz :) umarım yaşadığımı yaşamazsınız. sağlıklı günler dilerim

Kızlarının 2 ay içerisinde oturacağı konusunda yazılı beyan verdilerse demek :) teşekkürler size de sağlıklı günler :))

Kiracımız haziranda evden çıktı, evde büyük yıkıntı bırakarak çıktı. Evi toparlayıp halen kiraya veremedik. Eve gidince sinirlenip çıkıyoruz kendi çıktı bu arada. Ev site 2+0, site de 2+1 3+1 4+1 ler de var. Çalışan ağırlıklı.

kızının düğünü belki kış ayında, yada okul iş ayarlıyorlar, tadilat için para ayarlıyorlar, yaz ayı usta bulmak zor, hepsi büyük iş peşinde… bir sürü olasılık. Misal biz Kiracılarımızı hiç yalanla çıkarmadık.

Benim evimden çıkan kiracıda beni böyle alttan tehdit etmişti. Gelmezseniz dava açıcam diye. Gelip gelemeyeceğim net belli değildi ama eşyalarımı koyacak 1 sene kadar ailemin evinde yaşayacaktım , mecburdum. Piyasanın çok çok altında oturuyordu depozito vs almamıştım ve gerçekten oturacaktım ama eşimin tayini çıkmadığı için bir kaç ay boş kaldı sonra işe gidip gelecek arabam olmadığı için eşyalarımla birlikte boş kaldı. Olabilir böyle şeyler. Bana eşyalarımı depoya koymayı teklif ettiler hatta Kendi evim varken eşyalarım depoda ne olacak bilinmezdi. Bazen evleri fazla sahiplenebiliyor insanlar . Salın bence taşınmışsınız bitmiş gitmiş artık. Kimin hayatında ne olacağı belli olmaz. Planları yada hayatları değişmiş olabilir. Bundan sonra sizi ilgilendiren birşey olduğunu düşünmüyorum.

Siz yine iyi oturnuşsunuz, biz altı senede üç ev değiştirdik. Göçebe gibi oldum resmen.

İnanın bir bilgim yok.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

iyi de evi başkasına kiraya vermemişler demek ki bildikleri bişey var
6 yıl oturmuşsunuz işte adam kendi evi çıkarmak istemiş sizi yapacak bişey var mı?
hadi itiraf edin eski kirazcı da olduğunuz için kiranız çok da değildi şimdiki çok zorunuza gitti :)

şimdiki ev sahipleri kira taahhütnamesi imzalatıyor valla 2 yıl sonra çıkarma hakkım var diye çünkü böyle uzun yıllar kalıp çıkmak istemeyenlerden dolayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…