- 30 Aralık 2009
- 24.025
- 97.052
- 1.123
- Konu Sahibi muzdaripgelin
-
İyi de ben de evimi oturmak için aldıgımda kiracı çıktı ve 2 ay boyunca tadilat ettirmeden bekledim.böyle bir şeye hakları olduğunu düşünmüyorum, ihtiyaç sebebiyle bizi çıkardılar çünkü
ailevi durumu derken? kanunlardan haberiniz var mı bilmiyorum fakat benim konuyu buraya yazmam da ki sebep belki bir avukata denk gelir veya başına gelmiştir birilerinin fikir alırım diyeydi.Hak derken?
İnsanların ailevi durumunu nereden bileceksiniz ki?
Dava yolu ile tasindiysaniz tazminat davası açabilirsiniz. Sanırım dört aylık kira bedeli kadar tazminat kazaniyordunuzuzun bir aradan sonra herkese merhaba :)
sizin güzel fikirlerinize tavsiyelerinize ihiyacım var.
6 yıldır kiracı olduğumuz ev sahibimiz kızım oturacak diyerek bizi evden çıkardı. kirayı arttırmayı vs teklif ettik fakat kabul etmedi, bizde dava açmasını söyledik. arabulucu ile resmiyete döküldü ve net bir şekilde kızım oturacağı için evi boşaltmamızı istediğini bildirdi. bir süre verdi ve sürenin sonunda avukatları bize sürekli mesaj attı ne zaman boşaltıyorsunuz evi diye. buraya kadar bir sorun yok.
fakat biz taşınalı 2 ay olmasına rağmen eve ne oturan var ne tadilat var ne bir hareketlilik var. biz bu durumda bir şey yapabilir miyiz?
Tamam beş ay sonra tadilat yaptırıp, 8 ay sonra taşınacakmış, uygun mudur?ailevi durumu derken? kanunlardan haberiniz var mı bilmiyorum fakat benim konuyu buraya yazmam da ki sebep belki bir avukata denk gelir veya başına gelmiştir birilerinin fikir alırım diyeydi.
ama size açıklayayım hayatınızın bir bölümünde lazım olur, arabulucuya gitmelerini istememizin sebebi zaten işi resmileştirmek eğer kızları oturmayacaksa beni çıkarmaya hakları yok. her ay kiraları düzenli bir şekilde ödeniyor, evlerinde hiç bir hasar yok, kiraya her yıl %100 zam yapılıyor. yani beni çıkarmaları için ellerinde bir sebep yok ama çıkarıyorlarsa da kızım oturacak diyerek kızlarının oturması gerekiyor.
yalan söylediklerini bilmiyorsunuz ama işte, yalan kadar ön yargı da kötü bir davranış biçimi, ayrıca bu mantıkla ömür boyu ev kiralamak gerekiyor bu da mümkün olmadığına göre yapılacak çok bir şey yok, kiracılık diye bir kavram var ne yazık ki keşke herkes ev sahibi olabilse kimsenin düzeni bozulmasa ama aksi durumda neden bedelini ev sahibi ödüyor, niye ev sahibi düşünmek zorunda sizin servisinizi mesela?tek tek yazmak yerine bir başka kullanıcıya yazdığımı kopyaladım. yalancılığı bu kadar normalleştirmeniz beni bir tık üzdü.
sırf ev sahibi oldukları için insanların düzenlerini bu kadar kolay bozamamalılar. çocuğumuzun okulunu, iş yerlerimizin servis güzergahlarını, hayatımızın bir çok akışını herkes gibi biz de oturduğumuz eve göre ayarlıyoruz. yalan söylemek kötü bir şey bu konuda hemfikiriz değil mi? kimse de yalanla dolanla evinden olmak istemez bu konuda da hemfikir olacağımızı düşünüyorum.
yalana ve sahtekarlığa karşı koymazsak bu hayatta hiç bir şey düzene girmez, sonra o sahtekarlığı size yaparlar başka bir yerde, çocuğunuzun karşısına çıkar bu sahtekarlıklarla insanlar.
eğer her kötü şeye gözümüzü kulağımızı kapatırsak kandırılmaya mahkum oluruz.
çıkın deyince zaten çıkılmaz hiç mi bilmiyorsunuz anlamadım ki :) bir sebep gösterirler ve bu sebep noter yoluyla veya mahkeme yoluyla resmileştirilmelidir.Çıkın deyince çıkmamışlar mahkemeye verin demişler.
Arabulucuya gidilmiş ?
Yalan sebep oldugunu nereden biliyorsunuz, ev sahibinin komşusu mu, akrabası mısın ?
Başkasına kiraya verilmemiş, neyin davasını açacak, tadilat yapılacak usta belliyoruz, kredi çekip yaptırıcaz bank bekliyoruz dese ne diyebilir?Dava yolu ile tasindiysaniz tazminat davası açabilirsiniz. Sanırım dört aylık kira bedeli kadar tazminat kazaniyordunuz
Ben size yazmadım yalnız.çıkın deyince zaten çıkılmaz hiç mi bilmiyorsunuz anlamadım ki :) bir sebep gösterirler ve bu sebep noter yoluyla veya mahkeme yoluyla resmileştirilmelidir.
Usta bulmak kolay degil gerçektenBaşkasına kiraya verilmemiş, neyin davasını açacak, tadilat yapılacak usta belliyoruz, kredi çekip yaptırıcaz bank bekliyoruz dese ne diyebilir?
Ben de kiracıyım geçen sene çıkmayı düşünüyordum cidden üst katımda akıl sağlığından şüphe ettiğim bir aile oturuyor gece gündüz gürültüleri,tacizleri hiç bitmiyor ona rağmen nakliye parası,eşya toplama,okul güzergahı,evi boyatma tadilatı vs derken vazgeçtim bu verilmesi zor bir karar ama ev adamın mülk sahibi o sonuçta,başkasının kendi kazancıyla aldığı bir mal varlığını ısrarla onun iradesi dışında kontrol etme hakkımız yok,kendi kızına verebilir,satabilir,kendisi oturabilir,kızı vazgeçmiştir başka kiracı bulabilir sırf kiraya verdi diye canınız istediği kadar oturamazsınızki,ben sizi anlıyorum inanılmaz zor birşey taşınmak ama karşılıklı olarak haklısınız ev de adamın sonuçta,başka ülkelerde genellikle kiralık evler şahıslara ait olmuyor kiraya bir emlak şirketi veriyor,emlakçılık gibi işleyen bir sistem var isterseniz ömür boyu oturabiliyorsunuz ama bizde evler şahıslara ait özel mülkler sonuçta.Niye yapayım hemen açıklayayım size;
sırf ev sahibi oldukları için insanların düzenlerini bu kadar kolay bozamamalılar. çocuğumuzun okulunu, iş yerlerimizin servis güzergahlarını, hayatımızın bir çok akışını herkes gibi biz de oturduğumuz eve göre ayarlıyoruz. yalan söylemek kötü bir şey bu konuda hemfikiriz değil mi? kimse de yalanla dolanla evinden olmak istemez bu konuda da hemfikir olacağımızı düşünüyorum.
yalana ve sahtekarlığa karşı koymazsak bu hayatta hiç bir şey düzene girmez, sonra o sahtekarlığı size yaparlar başka bir yerde, çocuğunuzun karşısına çıkar bu sahtekarlıklarla insanlar.
Sanırım 6 ay yada 3 ay olması lazım. Ben olsam uğraşır mahkemeye verirdim. Kiraya verirse oda ayrı tabiuzun bir aradan sonra herkese merhaba :)
sizin güzel fikirlerinize tavsiyelerinize ihiyacım var.
6 yıldır kiracı olduğumuz ev sahibimiz kızım oturacak diyerek bizi evden çıkardı. kirayı arttırmayı vs teklif ettik fakat kabul etmedi, bizde dava açmasını söyledik. arabulucu ile resmiyete döküldü ve net bir şekilde kızım oturacağı için evi boşaltmamızı istediğini bildirdi. bir süre verdi ve sürenin sonunda avukatları bize sürekli mesaj attı ne zaman boşaltıyorsunuz evi diye. buraya kadar bir sorun yok.
fakat biz taşınalı 2 ay olmasına rağmen eve ne oturan var ne tadilat var ne bir hareketlilik var. biz bu durumda bir şey yapabilir miyiz?
eğer kızım oturacak denildiyse ve oturmuyorsa bu yalandır. kızım oturacak deyip biz çıktıktan sonra kızı otursaydı zaten kimsenin sesi çıkmazdı ama ortada yalan var.yalan söylediklerini bilmiyorsunuz ama işte, yalan kadar ön yargı da kötü bir davranış biçimi, ayrıca bu mantıkla ömür boyu ev kiralamak gerekiyor bu da mümkün olmadığına göre yapılacak çok bir şey yok, kiracılık diye bir kavram var ne yazık ki keşke herkes ev sahibi olabilse kimsenin düzeni bozulmasa ama aksi durumda neden bedelini ev sahibi ödüyor, niye ev sahibi düşünmek zorunda sizin servisinizi mesela?
sizin mantığınıza göre sizin kirada oturduğunuz her ev sahibi sizi 1 yıl sonra çıkarsın. çok yanlış düşünceler.Belki 6 ay belki 1 sene sonra oturacak. Belki içine tadilat yaptıracak para toparlıyor. Ev onun evi farkında mısınız?
Kızlarının 2 ay içerisinde oturacağı konusunda yazılı beyan verdilerse demek :) teşekkürler size de sağlıklı günler :))eğer kızım oturacak denildiyse ve oturmuyorsa bu yalandır. kızım oturacak deyip biz çıktıktan sonra kızı otursaydı zaten kimsenin sesi çıkmazdı ama ortada yalan var.
kimse kimsenin hiçbir şeyini düşünmek zorunda değil fakat yalan söyleyerek kimsenin düzenini bozmalarını uygun bulmuyorum.
ben konuyla ilgili bilgi almak için yazdım kimseyle aynı fikirde olmak zorunda değiliz :) umarım yaşadığımı yaşamazsınız. sağlıklı günler dilerim
Siz yine iyi oturnuşsunuz, biz altı senede üç ev değiştirdik. Göçebe gibi oldum resmen.Niye yapayım hemen açıklayayım size;
İnanın bir bilgim yok.ailevi durumu derken? kanunlardan haberiniz var mı bilmiyorum fakat benim konuyu buraya yazmam da ki sebep belki bir avukata denk gelir veya başına gelmiştir birilerinin fikir alırım diyeydi.
ama size açıklayayım hayatınızın bir bölümünde lazım olur, arabulucuya gitmelerini istememizin sebebi zaten işi resmileştirmek eğer kızları oturmayacaksa beni çıkarmaya hakları yok. her ay kiraları düzenli bir şekilde ödeniyor, evlerinde hiç bir hasar yok, kiraya her yıl %100 zam yapılıyor. yani beni çıkarmaları için ellerinde bir sebep yok ama çıkarıyorlarsa da kızım oturacak diyerek kızlarının oturması gerekiyor.
iyi de evi başkasına kiraya vermemişler demek ki bildikleri bişey varNiye yapayım hemen açıklayayım size;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?