Ev sahibiyle tek başına kavgam

jasemin34

Bir sevdadır İstanbul..
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2019
1.124
1.699
83
Merhaba arkadaşlar, yalnız bir kadın olarak şirret ev sahibiyle tek başıma kavga ediyorum. Ben eve ağustos 2021’de girmiştim, şimdi de evden çıkıyorum. Bana diyor ki yazın kira ödeyeceksin. Neden diyorum ağustosta girdiğim içinmiş. Yazın ev boş kalıyormuş zarardaymış, yoksa beni dava edermiş. Daha önce de eski komşularımı dava etmiş. Bu adamın böyle bir hakkı var mı Allah aşkına? Zaten yalnızım tek başıma mücadele ediyorum zaten boşanma davam da var. Hem anahtar teslim edip hem de kira ödemek istemiyorum. İftira atmasın diye evdeki elektronik eşyalar çalışırken videoya aldım. Ne diyorsunuz ne yapmalıyım..

Merhaba arkadaşlar, yalnız bir kadın olarak şirret ev sahibiyle tek başıma kavga ediyorum. Ben eve ağustos 2021’de girmiştim, şimdi de evden çıkıyorum. Bana diyor ki yazın kira ödeyeceksin. Neden diyorum ağustosta girdiğim içinmiş. Yazın ev boş kalıyormuş zarardaymış, yoksa beni dava edermiş. Daha önce de eski komşularımı dava etmiş. Bu adamın böyle bir hakkı var mı Allah aşkına? Zaten yalnızım tek başıma mücadele ediyorum zaten boşanma davam da var. Hem anahtar teslim edip hem de kira ödemek istemiyorum. İftira atmasın diye evdeki elektronik eşyalar çalışırken videoya aldım. Ne diyorsunuz ne yapmalıyım..

Yanlız olmanızla konunun alakası ne?
Sözleşmede ne yazıyorsa herkes için kural odur.
Mutlaka fesihle alakalı birşeyler yazıyordur.

Sözleşmede 1 yıl yazıyor.

Ozaman ev sahibiniz haklı.
Siz çıkmak istemeseydiniz adam sizi zorla çıkarmaya çalışsaydı bir sene dolmadan ozamanda olmazdı.
Bu arada çıkmak istediğinizi yazılı beyan edin.
Yoksa bir sene geçince otomatik bir sene daha aynı koşullarla devam eder.

Ozaman ev sahibiniz haklı.
Siz çıkmak istemeseydiniz adam sizi zorla çıkarmaya çalışsaydı bir sene dolmadan ozamanda olmazdı.
Bu arada çıkmak istediğinizi yazılı beyan edin.
Yoksa bir sene geçince otomatik bir sene daha aynı koşullarla devam eder.
1 yıl yazıyor ama 3 yıldır oturuyorum

Emlakçıya ev sahibi yerine ilan açtırıp kiracı bulunca çıkabilirsiniz belki. Yasal olarak yaptığı doğru mu yanlış mı bilmiyorum çünkü çıkıcam diyip ev bulamayan 1 2 ay daha kalan kiracılar da oluyor sizinki tam tersi olmuş. Ne kadar süre önce haber verdiniz.

Emlakçıya ev sahibi yerine ilan açtırıp kiracı bulunca çıkabilirsiniz belki. Yasal olarak yaptığı doğru mu yanlış mı bilmiyorum çünkü çıkıcam diyip ev bulamayan 1 2 ay daha kalan kiracılar da oluyor sizinki tam tersi olmuş. Ne kadar süre önce haber verdiniz.
Geçen haftadan beri haberi var. Çık sıkıntı yok ama kirayı öde dedi

tam olarak bilmiyorum ama ev sahibiniz haklı olabilir bu konuda. yeni sözleşme de yapmış olsanız yine bir sene sözleşmeniz olacaktı. yapmayınca da aynı haklarla devam etmiş olabilir. ekstra bir ay önceden çıkacağını haber verme vs. maddeleri yoksa o sözleşmeye göre bakabilirler olaya

Ben 3 yıldır aynı evde oturuyorum

Fark etmiyor maalesef. Geçen sene ağustosa bir ay kala yazılı beyan edecektiniz. Eğer sözleşme senesinin dolmasına bir ay kala yazılı beyan etmessen bir sene daha aynı koşullarla uzuyor sözleşme. Ağustosa kadar yazıyorsa maalesef o zamana kadar oturmanız gerekir veya en azından kira ödemeniz.

Back
X