Ev sahiplerine selam olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ev sahipleri bir dereceye kadar haklı ancak fırsatçılıkta var bunu da inkar edemeyiz. Ahır olsa hayvan durmayacak evlere akıllara zarar rakamlar isteniyor, herkesin evi bal börek değil. İki gün önce gazetede okudum, insanlar bu aşırı yüksek kiraları ödeyemiyor, bir çok ev sahibi kiracısıyla mahkemelik, mecburiyetten evleri tutuyorlar ama sonra ödeyemiyor kirayı insanlar. Ödenmeyecek bir rakam belirleyip arap kiracı bekliyor çoğu ama bu işin sonu kötü olacak, büyük şehirlerde tersine göç başladı, ev sahiplerinin kiram şu olsun inadından bir süre sonra büyük şehirler tamamen yabancılara kalacak. Kendisi zarar etmeyecek ama kiracının da ödeyebileceği bir rakamda karar kılmak lazım, biraz geleceği düşünmek lazım. Beylikdüzü Yakuplu da oturuyorum ben, burada kiralar 7.500-10.000 arası, sadece tek bir caddesi merkezi ve gelişmiş olan bir yer, bu caddeye bakıp kira bedeli belirliyor ev sahipleri, bir denge bulmak lazım, evet her şey arttı kabulüm ama bundan yararlanıp olmayacak işlere kalkışmanın sonu da kötü, toplum olarak birbirimizi kollamamız gereken bir zamandayız amaç sadece para değil, konu sadece enflasyon değil, bu anlamda ev sahiplerinin de biraz duyarlı davranması lazım
özellikle yabancıya kiraya vermesi risk içeriyor. tamam tc vatandaşı da elbette riskli ama yabancı daha riskli. araştırıyor mu ki yabancı kiracının bu ülkede oturma, yaşama izni var mı? geçici mi kalıcı mı? adam evi tutana kadar her parayı veriyor, tuttuktan 2-3 ay sonra ya kendisine fahiş fiyata ev kiralandığını farkedip kaçıyor ya da ödemek istemiyor kaçıyor, izini kaybettiriyor. daha geçenlerde turistik bir yerde böyle yapıldığına dair haber okudum. hele ki arapların medeniyet seviyesi ortada, onlara güvenip de ev kiralayan hem evini hem de kira gelirini ciddi anlamda riske atıyor bence.

Öncelikle şunu yazayim: Konu sahibine "seni ilgilendirmez, sanane" li cümleler kurmaya kimsenin hakkı yok,neyse.
Konuya gelecek olursam :
Selam yollanmasi gereken kişi ev sahibi mi acaba ? Enflasyonun durumu belli iken ev sahibine en fazla yüzde 25 zam yapacaksın dayatması doğru değil bence.Her şeye yüzde 25 mi geliyor ?
Bu arada benim ev sahibimin de benim kirama ihtiyacı yok ama kim bilir kaç olacak nefesimi tuttum bekliyorum 😶
100de 25 zam yaptim hic istemeyerek eski kiraci ve kiram zaten suanki kiralarin cok altinda kaldi birde bu 100de25 zaten 1830 dan 2700 e cikiyordu tefe tufeyle ama suan yasadan dolayi 2350 ha kiraci ciksa suan o sitede kiralar 6bin ama o bile bulunmuyo hemrn tutuluyo. Evi satmak mantikli geliyor suan bana.

Oturup adamın ve karısının aaaa biliyor musunuz şu kadar geliri var nerden buluyorlar bu paraları gibisinden dedikodusunu yapsa seni ilgilendirmez denebilir.Biraz daha insaflı olabilir anlamında o konulara değiniyor sadece.Reel de tanıdığımız konuştuğumuz insanlara nasılki "seni ilgilendirmez onların gelirleri " demiyorsak buradakilere de dememeliyiz,buradakiler de insan, onlara da ayıp oluyor.Bu sadece bu konu için geçerli değil.
Bu bir ticari ilişki. Herkes hakkını istiyor. Reelde de birisi milletin malı mülkü üzerinden kendine pay çıkarmaya çalışsa ona da seni ilgilendirmez derim. Bu konuda ev sahibi olur, diğer konuda kayınpeder. Herkesin bütçesi, geçimi kendine. İnsanlara zorla hayır yaptırılmaz.

herkesin kira gelirinin de gidecegi bir yer oluyor ben zannetmiyorum kira gelirini oldugu gibi biriktirenlerin cogunlukta oldugunu. ornegin benim babam kira gelirinin yarisiyla eski esinin nafakasini oduyor. diger yarisi da evdeki yardimcinin, kardesimin bakicisinin maaslari ve masraflarina gidiyor hemen hemen. fazladan cok az kaliyordur diye tahmin ediyorum basa bas yani. nafaka bu sene %60 civarinda artti mesela, calisanlarin maaslarina zam yapildi, giderleri artti. bu durumda babamin da kiralari arttirip onu dengelemek en buyuk hakki. evi kiraya verdik diye kiraciyi besleyecek degiliz.

ev sahipleri farkli bir turkiyede yasamiyor. herkesin kendi hayat sartlarina gore giderleri 2-3 katina cikti. sirf ekonomik durumlari daha kotu diye kimse kiracilara ekstra yardimci olmak zorunda degil. o ucreti karsilayamiyorsan cikip kendine uygun eve gecersin ev sahibinin sucu mal sahibi olmak mi? maaslara zam yapilinca kimse ses etmiyor, bu maaslara zammi kimse babasinin hayrina yapmiyor insanlarin giderleri artiyor cunku. ev sahibinin de gideri artiyorsa ac mi otursun yoksa kirayi mi arttirsin hayretsiniz valla.
Bir şeyi anlamamakta ısrar ediyorsunuz %100 artırım da yapsanız %50 de harcamanız ona göre olacak daha fazla harcayım derken açgözlü olacaksınız insanoğlunun doymak bilmediği mesele bu.. Ekonomi uzun yıllardır berbat.. Bundan fırsat elde edenler doların ve akaryakıt çıkmasında bunu faişledi ve artarak devam ediyor varil fiyatları düşse de hergün zam olacak..

Ve üzgünüm kusura bakmayın 300 bine aldığım daire 1 milyon olması ile gurur duymuyorum satsam yenisini yine alamam..

1950 den 3500 e çıktı kiramız. Ev sahibimizin 4 tane evi var. Kendisi yüksek bir kademede memur. Eşinin emekli maaşı var. Yani kira ile geçimini sağlamıyor. Birikim yapıyor. Gitti bizim üç beş kuruşluk maaş zammı

Ben sizi çok iyi anlıyorum. Burda sanırım çok kişi ev sahibi veya çok para kazanıyolar.

Asgari ücreti düşünürsek kiraya verilecek miktardan sonra boğaz tokluğuna çalışmış oluyoruz. Ev sahibine üzülenler bile olmuş. Bilmiyorum belki çok iyi niyetlidir ev sahipleri bilemem ama ben kendi ev sahibine 5 lira fazla vermek istemem. Öyle bi kadın. Kendi de 5 liranın hesabını yapar. Ben mesela şu anki evime girerken gayet iyi bi kira iken şu an çok düşük kaldı. Eee napıyım benim suçum mu? Vatandaş olarak her şeyin altında ben kalayım o zaman. 3 lira asgariye zam 5 lira kiralara zam, ev satışlarına zam. Elde avuçta yine bi şey yok. Bu sistemde sadece boğazın doysun, ekstra gezme yeme içime, sosyal bi aktiviten olmasın. Burada bunun savunulacak tarafı ne anlamadım .

Bu tarz konularda burada "ohhh cebine sağlık canımm ev sahibim. Tabi yapıcak. Hatta ben üzerine koyup fazlasını verdim, yarasın tosunuma. Ben aç kaldım ama olsun ondan değerli değil" yorumları geliyor 😂 Gülsem mi ağlasam mı 😂

Maalesef bu konuda herkes haklı. Dün Migros’tan alışveriş yaptık. İçinde büyük ihtiyaç malzemeleri yoktu ama çiğ kuruyemiş, yulaf unu, enginar, avakado gibi gıdalar bir şişe de şarap vardı.başka ne vardı şu an tam anımsamıyorum ama 1.500 küsür tuttu. Bunlar sadece bu haftalık idare eder bizi.

Bizim de İstanbul Göktürk’te evimiz var kiraya veriyoruz. 3+1 dairemiz 3.500 TL’ye oturuyor kiracımız. Kiracımızın kendisi aradı artış yapalım burada kiralar uçtu diye. Şimdilik zam yapmayalım seneye satış düşünüyoruz dedik.

2 sene önce bir konumda bahsetmiştim kimse inanmamıştı. Akdeniz kıyısında bir ilçede yaşıyorum şu an burada ev kiraları 1+1 500 dolardan başlıyor. 1,5 sene önce 360 bine aldığım 1+1 daire fiyatı şu an 1,5 milyon. Birkaç kişiyi yatırım için yönlendirmiştim inşallah sözümü kaale almışlardır. Demem o ki ev sahibi de bu zammı yapmakta haksız değil. Herşeyin fiyatı uçtu.

Sonuçta bir rayiç var ortada, kimse de kendi malını o ederin altında vermek zorunda değil. Piyasa kendi dengesini belirler. Ev sahiplerine söylendiğiniz kadar piyasayı bu hale getirenlere söylenseniz keşke.
Piyasa kendi dengesini nasıl kuracak biliyor musunuz o yüksek fiyatlı kirayı veremediği için boş kalacak evler inşallah 😂

Bir şeyi anlamamakta ısrar ediyorsunuz %100 artırım da yapsanız %50 de harcamanız ona göre olacak daha fazla harcayım derken açgözlü olacaksınız insanoğlunun doymak bilmediği mesele bu.. Ekonomi uzun yıllardır berbat.. Bundan fırsat elde edenler doların ve akaryakıt çıkmasında bunu faişledi ve artarak devam ediyor varil fiyatları düşse de hergün zam olacak..

Ve üzgünüm kusura bakmayın 300 bine aldığım daire 1 milyon olması ile gurur duymuyorum satsam yenisini yine alamam..
bence siz anlamamakta israr ediyorsunuz. yazdiklarinizin tamami size soylenenlerle alakasiz seyler. eger karsinizdaki insanlarin soylediklerine karsilik bir seyler soylemek yerine alakasi olmayan noktalardan yaklasacaksaniz bence alinti yapmayin.

Geçinmemenizin sebebi kiracı mı yahu bu nasıl bir mantık?! Bahçelievlerde 30 yıllık eski daireye 18 bin istemek gibi sizin mantık Ankara'dasınız bilirsiniz Ankara'da kim 18 bin doğru düzgün kazanıp köhne daireye kira verir Allasen..
Kiracı değil tabi ki herkes biliyor. Ama maaşla geçinemiyor artık büyük şehirdekiler. Bu yüzden evlerini verebilecekleri en Yüksek fiyata vermek istiyorlar. Aralarında elbette fırsatçılar var. Kendi evsahibim için asla fırsatçı demiyorum. Paranın değeri çok düştü hakkıydı istediği zam. Bazı semtlerde öyle oldu fiyatlar taşınacaktım biliyorum. 10 000 den başlıyor artık. İyi semtte ev kiralayıp çocuğu devlet okuluna verecektim kaliteli . Ama daha düşük semtte oturup koleje göndermek daha ucuza geldi. Bu durumlardayız maalesef. Gitme imkanım olsa bir dakika durmam büyükşehirde. Semt semt okul fiyatı bile değişiyor hatta il il. E bizim maaş değişiyor mu hayır. Durumumuz budur. Alıştık.

100de 25 zam yaptim hic istemeyerek eski kiraci ve kiram zaten suanki kiralarin cok altinda kaldi birde bu 100de25 zaten 1830 dan 2700 e cikiyordu tefe tufeyle ama suan yasadan dolayi 2350 ha kiraci ciksa suan o sitede kiralar 6bin ama o bile bulunmuyo hemrn tutuluyo. Evi satmak mantikli geliyor suan bana.
Dayım da sizin durumunuzda.Ya evi satacak ya oğlunu o evde ikamet ediyor gosterecekmis.Kirayi 950 den 1750 e çıkarmış kiracı yüzde 25 üstü yapamazsın deyince ihtar çekti 6 ayı dolunca ikisinden birini yapacak.

bence siz anlamamakta israr ediyorsunuz. yazdiklarinizin tamami size soylenenlerle alakasiz seyler. eger karsinizdaki insanlarin soylediklerine karsilik bir seyler soylemek yerine alakasi olmayan noktalardan yaklasacaksaniz bence alinti yapmayin.
Son cümlenize cevap veriyorum cımbızla kendine uyacak şeyleri çekeceksiniz okuyup geçin çünkü beni alıntılayan sizsiniz. .

1950 den 3500 e çıktı kiramız. Ev sahibimizin 4 tane evi var. Kendisi yüksek bir kademede memur. Eşinin emekli maaşı var. Yani kira ile geçimini sağlamıyor. Birikim yapıyor. Gitti bizim üç beş kuruşluk maaş zammı
Çok insaflıca

Bu bir ticari ilişki. Herkes hakkını istiyor. Reelde de birisi milletin malı mülkü üzerinden kendine pay çıkarmaya çalışsa ona da seni ilgilendirmez derim. Bu konuda ev sahibi olur, diğer konuda kayınpeder. Herkesin bütçesi, geçimi kendine. İnsanlara zorla hayır yaptırılmaz.
Himmm değişik

Kiracı değil tabi ki herkes biliyor. Ama maaşla geçinemiyor artık büyük şehirdekiler. Bu yüzden evlerini verebilecekleri en Yüksek fiyata vermek istiyorlar. Aralarında elbette fırsatçılar var. Kendi evsahibim için asla fırsatçı demiyorum. Paranın değeri çok düştü hakkıydı istediği zam. Bazı semtlerde öyle oldu fiyatlar taşınacaktım biliyorum. 10 000 den başlıyor artık. İyi semtte ev kiralayıp çocuğu devlet okuluna verecektim kaliteli . Ama daha düşük semtte oturup koleje göndermek daha ucuza geldi. Bu durumlardayız maalesef. Gitme imkanım olsa bir dakika durmam büyükşehirde. Semt semt okul fiyatı bile değişiyor hatta il il. E bizim maaş değişiyor mu hayır. Durumumuz budur. Alıştık.
Alışmamalıyız işte ben sadece ev sahibine söylemiyorum konu evden açılmış ona dert yandım ben de ev sahibiyim.. Ama kendi görmemişliğimi insana yüklediğimden kazancım ve hayrım ne olur (inatla söylüyorum faiş zam yapanlar için) Bunu yaşayan ülke insanım yaparsa devlet acır mı?!

Son düzenleme:
Kiracilar neden ev sahiplerini sucluyor anlamıyorum. Ülke sınırları açılmış gelen giden belli değil,oturulacak ev yok. Ekonomi alt üst. Herkesin kendine göre bir yasam standardı var,bu ekonomide hicbir şey yetişmiyor. Adamlar evinin ederi altında kiracı neden oturtsun,benim evimde 2 bine oturulacak ayni ev 8 binden kiraya verilecek,oldu. Bende insaflı ev sahibi olacağım 2 bin benim 1 haftalik mutfak masrafım,yetmiyor. Ev sahipleri değil,bizi bu hale sokanlara hesap sorun

Arkadaşlar gerçekten insafsızca yükselten bazı ev sahipleri var fakat bu ev sahibi gayet makul bir artış yapmış öyle bir eve…

Haberlerde gösterdi araştırın lütfen ev sahibide kiracida arabulucuya basvuracakmis ortak bir karar alinacakmis anlaşmazlık varsa mahkemeye başvurulacakmis ama arabulucuya gitmeyip mahkemeye basvuramiyacaklarmis

Vatandaş olarak her şeyin altında ben kalayım o zaman. 3 lira asgariye zam 5 lira kiralara zam, ev satışlarına zam.
siz vatandassiniz da ev sahibi degil mi? onun da 3 lira gidasina zam 5 lira yakitina zam 10 lira cocugunun okuluna zam. ne olacak peki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X