Peki birşey soracağım, herkes çok vicdanlı ev sahipleri vicdansızmış ya; çoğumuz çalışan insanlarız, çocuklarımıza bakıcılar bakıyor, evimize yardımcı alıyoruz. Memurlar sene başından beri en az%70 zam aldı. Burada ev sahibine saydıran arkadaşlardan kaç tanesi sene başından beri aldığı bakıcıya bu oranda zam yaptı kendi iradesi ile. Hani insaflı olmak , vatandaş olarak toplumu düşünmek falan lazımmış ya? Ya da hanginiz millet zor durumda vatandaş olarak taşın altına elimizi koyalım diye zam yapılmasın diye düşündü. Bir tanıdığım kızına ders aldırıyor matematikten geçen sene 200TL olan ders fiyatı bu sene 350TL olmuş. hoca ilerki aylarda bakarız diyormuş, iki ay sonra 500 TL de diyebilir. Öğretmen olarak neden taşın altına elini koymamışta zam yapmış ders ücrerine , anayasal hak değil mi eğitim. Büyük şehitlerde sınıf mevcutları malum, ya özel okul ya özel ders aldıracaksın ki çocuğun iyi bir üniversite ve gelecek hayali olsun. Bu kiralara enflasyonun altında zam diretmesinin sonucunu söyleyeyim. Türk vatandaşları birer birer ellerindeki evleri gelir getirmediği için satmaya başlayacaklar, yabancılar zaten üzerine atlıyorlar evlerin, üstelik sizin o gözünüzde büyüttüğünüz kiraları beğenmeyip kiraya bile vermiyorlar. Kiracılarla uğraşmamak için .Zira bir Avrupa Birliği ve arap devletlerinden gelenler için aman aman gelirler değil o kiralar. Adamlar resmen otel odası gibi kullanıyorlar aldıkları evleri. O zaman ne olacak. Bakın serbest piyasada herşeyin bir ederi var. Üstelik barınma hakkı için fedakarlık yapmak ev sahibinin görevide değil. Bugün memurlar toplamda en az %70 zam aldı, üstelik günlerdir ek gösterge zammı talep ediyorlar enflasyonun daha çok arttığını, yapılan artışın yetmediğini söylüyorlar. Şu yüzde 25 zam dayatması çıktığında kaç tane memur arkadaş tamam kanun %25 dedi ama benim maaşıma enflasyon yüzünden sene başından beri %70 zam yapıldı, ben kiramı %70 arttırıyorum dedi. Herkes nasılda sarıldı bu düzenlemeye, ev sahipleri mağdur olduğunu bile bile. Bizim milletçe empati yapamıyoruz. Herkes işine geldiği tarafa sarılıyor.