Uzaklaşınca konu bu şekilde ben de yazarken böyle düşüneceğinizi düşündüm benim söylemek istediğim bu insanlar almaya alışmış ama artık kendileri kayın baba kayınvalide oldular insan diyor ki onlar da sonrakileri düşünsün. Aslında bu da değil başta bir söz söylendi sonra niye o kendi menfaatine çevrilmeye çalışılıyor. Bir sene yeni geçti sürekli orayı kiraya verelim orayı satalım diyorlar sizin bir sürü malınız eviniz var neden bunu yapıyorsunuz size yapılırken sorun yok siz neden bırakamıyorsunuz. Beni alakadar etmediğini söylüyorsunuz belki evet ama büyükler çocuğuna yapmış helal olsun bunlar istemezse yapmasın helal olsun mu oluyor bu. İnsanlar bencilliğe alışırsa öyle devam eder. Bu arada bahsi geçen daireler kendilerinin değil büyüklerin malı üzerine konuşuluyor dede zaten torunlara bırakıyor ama onlar bize bırakılan şeyi almak istiyorlar. Daireyi de bize dede bıraktı onlara binayı bıraktığı gibi ama şu an aklına girip bize hiçbir şey söylemeden satıyorlar. İçinde olunca bizim açımızdan sıkıntılı bir süreçKpin annesi babası onlara ev de araba da poşet poşet altın da verir ve sizi hiç ilgilendirmez. Bunları değil buraya yazmaya düşünmeye bile hakkınız yok. Size ne adam arabasını nasıl almış, işini nasıl kurmuş.
Evini de istediği gibi yaptırır, size sormak zorunda değil.
Tek haklı olduğunuz nokta madem evi satacaklardı niye sizin taşınmanızı istediler dalga geçer gibi.
Ne kadar üzüldüğünüzü hissediyorum ama tapu sizin olmadığı sürece söz hakkınız yok maalesef. Ölüm hak miras helal, şu an için hiç kimseyle didişmenin faydası olmayacak. Kendi imkanlariniza razı olun. Mal onların yapacak bir şey yok. Baştan dürüst davranmamislar o da onların ayıbı.Uzaklaşınca konu bu şekilde ben de yazarken böyle düşüneceğinizi düşündüm benim söylemek istediğim bu insanlar almaya alışmış ama artık kendileri kayın baba kayınvalide oldular insan diyor ki onlar da sonrakileri düşünsün. Aslında bu da değil başta bir söz söylendi sonra niye o kendi menfaatine çevrilmeye çalışılıyor. Bir sene yeni geçti sürekli orayı kiraya verelim orayı satalım diyorlar sizin bir sürü malınız eviniz var neden bunu yapıyorsunuz size yapılırken sorun yok siz neden bırakamıyorsunuz. Beni alakadar etmediğini söylüyorsunuz belki evet ama büyükler çocuğuna yapmış helal olsun bunlar istemezse yapmasın helal olsun mu oluyor bu. İnsanlar bencilliğe alışırsa öyle devam eder. Bu arada bahsi geçen daireler kendilerinin değil büyüklerin malı üzerine konuşuluyor dede zaten torunlara bırakıyor ama onlar bize bırakılan şeyi almak istiyorlar. Daireyi de bize dede bıraktı onlara binayı bıraktığı gibi ama şu an aklına girip bize hiçbir şey söylemeden satıyorlar. İçinde olunca bizim açımızdan sıkıntılı bir süreç
Bu yorumu çok ön yargılı yapmışsınız çünkü ben bir senedir bunları dinliyorum yazdıysam dinlediklerimi yazdım ve sürekli dedenin cimriliği söylerler bu da hoşuma gitmez eşimin anne ve babası asla doymuyor. Onlar o kadar almaya alışmışken bize evlilik hediyesi olarak yere de bir anda sahip olmaları sormadan sarmaları zorumuza gitti konu asıl bu.Size ne ki eşinizin babasına kalan mallardan vs ne çok hesap tutmuşsunuz.
Yok evlenirken büyük eve evet demişsiniz falan.
Kim paragöz burda anlamadım.
Eş ailesi de siz de aynıymışsınız ama mallar onun olunca istediğini yapar.
Eşime kalır ordan bana gelir demişsiniz sanırım ama belli ki onların tasarrufunda olacağı için daha beklemeniz lazım.
Dedenin mallarına,babaannenin altınlarına kadar hesap tutmanız da takdire şayan, ben hiç bilmem ilgilenmedim dedesinin mallarına kadar eşimin
Alınan şeyleri eşim aldı zaten onlar geçtikleri daireyi yenilediler ben de kendi tarafındaki harcamalarda varım ne kadar birikimim varsa. Biz arabamızı da alıyoruz zaten şu an ona borçlandık şu an konu dededen kalan yeri satmaya çalışmaları. Evlilik hediyesiydiYani ev verecegiz diyerek size birsey yapmadilar ve simdi evden cikin diyorlar?
Sanirim sikintinizin temel noktasi bu, iste bu sebeple kimseye gebe kalmadan kendi ayaklarimizin uzerinde durabildigimizde evlenmemiz gerekiyor
Anladigim su esyalar sizin aileden, ev onlardan olmus adaletli dagitim yapilmis, ee siz bu evliligin neresinde harcama yaptiniz?
arti olarak dede mirasta torununa mal birakmazBu arada bahsi geçen daireler kendilerinin değil büyüklerin malı üzerine konuşuluyor dede zaten torunlara bırakıyor ama onlar bize bırakılan şeyi almak istiyorlar. Daireyi de bize dede bıraktı onlara binayı bıraktığı gibi ama şu an aklına girip bize hiçbir şey söylemeden satıyorlar.
İnsanın zoruna giden bu zaten ve köye falan gittik hep eşimden beklediler harcamaları. Ben beklentili görünmüşüm ama asıl onlar öyle. Teşekkür ederim yorumunuz içinNe kadar üzüldüğünüzü hissediyorum ama tapu sizin olmadığı sürece söz hakkınız yok maalesef. Ölüm hak miras helal, şu an için hiç kimseyle didişmenin faydası olmayacak. Kendi imkanlariniza razı olun. Mal onların yapacak bir şey yok. Baştan dürüst davranmamislar o da onların ayıbı.
Ben konu sahibini şöyle anlıyorum, yaşadıkları kültürde erkek tarafı birçok masrafı üstleniyor muhtemelen. Kayın aile de diğer şeyleri yapmayıp ev vermiş. Sonradan vazgeçip oradan çıkın evi müteahhite vereceğiz deyince hem düğün zamanı yapmaları gereken şeyleri (benim karşı olduğum bir sistem) yapmamışlar hem de ev konusunda söz hakkı onlarda olunca gelin hanım isyan ediyor. Haklı değil ama kayın ailenin yaptığı da biraz çakallık olmuş.İyi de evi satıp yerine yine fazla daire alıp size tapu vereceklermis? Demek ki böylesi onlara karlı gelmiş. Siz büyük evden küçük eve geçeceksiniz diye mi dert ettiniz yoksa ev yapilirken baska eve geçmek zorunda olduğunuz için mi? Kandırılma kısmı neresi? Belli ki sonradan ortaya çıkan bir durum bu eve birisi talip olmuştur vs. Evi size vermişler ama tapuyu üzerinize yapmadıkları icin söz haklari var tabii ki