Ev sorunu

Kayınaileniz sırf siz oturun diye muhtemelen yıllardır oturdukları geniş evden sizin yüzünüzden dede tarafından çıkarılınca sesinizi çıkarmamışsınız. Olur mu öyle şey dedeciğim, annemin babamın düzenini bozmayalım, biz küçük eve geçelim zaten yeni evliyiz yeter bize dememişsiniz. Şimdi insanlar yeni yatırımlar yapmak isteyince vay beni evimden(!) çıkarıyolla. Lahanayı yerken kırt kırt sapına gelince meee…

Bak daha elalemin malının üstünde söz hakkın varmış gibi davranmana girmedik bile…

Baştan güvendirip 1 sene sonra çık demeleri hoş olmamış. Böyle bir niyetleri olduğunu bilseydiniz başka aksiyonlar alırdınız. Kayınaile bu konuda haksız. 1 sene sonra taşınmak insanın zoruna gider ev bulup taşımak çok zor. En başından kabul etmeseydiniz keşke, kiraya çıksaydınız. Mirassa yine miras ama şimdilik kimseye eyvallahınız olmazdı. Mal adamların malı söz hakkınız yok maalesef bu size ders olsun. Kendi işlerinizi kendiniz halledin.

Hakli olduğunuzu dusundugunuz icin yaziyorum (ki degilsiniz, kimse kimseye ev vermek zorunda degil) esiniz sesini cikartip ya bu evi bana verdiniz dokunamazsiniz diyemiyorsa size tek bir laf etmek dusmuyor uzgunum.

Ha tabi su kisim hos olmamis, ev verdim diye hicbir altin takma vb eyleme girismeyip ondan sonra verdigi evide ilk firsatta almalari hos degil ama sadece hos degil, haklari mi haklari, o kisma karisamazsiniz, siz bu duruma duseceginizi dusunmeli ve ev yerine beklentiniz olan altin vb ziyneti istemeliydiniz ki onuda yine esinizden istemeliydiniz.

Sizin su kosulda karisabileceginiz hicbir konu yok, bunu kabullenmeniz gerekiyor.

Sizi yerleştirip bir sene sonra evi satmak istemeleri hoş değil. Ev dedeninse eşiniz dede ile konuşsun. Bir iki sene idare etsin.

Onun dışında iki tane 10 gram bilezik az mı, yada bir odayı yapmak az mı ? Bunları sanki sakız parasıymış gibi anlatıyorsunuz. Eşimin ailesi bana çeyrek bile takmadı.

İnsanlar ev vermiş bir senelik kira parasının ( bizim oturuyorduğunuz yerde 4+1 evler 50 den fazla)

hatalı olduğu yerler var ama bence siz fazla beklenti içindesiniz. Yanlış yoldasınız. Size ait olan eşinizin kazandığı para. KV evi, evlerin küçüklüğü sizi ilgilendirmez. Yok kira gelsin diye küçük ev istediler,yok benim yanımda konuşmuyorlar, eşinize ben yoksam sen varsın akıllı ol demek ne demek ,yahu küçük evi satıp, büyük ev almak için borca gireceğiz diye dertlendmek nedir? Arabaya yardım etmediler nedir? Acaba sizin tavırlarınızdan mı rahatsız oldular?

Kusura bakmayın ama iki tane oğlum var şu sözleri eden gelin gitsin kirada otursun, yada kendi babası ev versin.

Valla bu işlerin sonu hep böyle olur. Daha siz tanımadığınız etmediğiniz aileden eşya, altın, ev her beklentiye girmişsiniz. Dedenin malı da kayınpederin malı da sizi hiç ilgilendirmez. Ama madem sizi böyle mağdur(!) ettiler 1 sene de sizin babanız karşılayıversin kirayı. Ha yok olmaz diyorsanız o zaman bu kadarına teşekkür edip yolunuza bakacaksınız.
Ben sizin yerinizde olsam daha yeni evlenirken bu kadar maddi yardımı asla kabul etmezdim. Nitekim evlenirken evime bir çöp bile aldırmadım. Maddi değeri yüksek hediyeler ya da yardım kabul etmiyordum. Çünkü daha aileyi uzaktan tanıyordum, bilmiyordum. Ha şimdi 6 yıl geçti ben onları onlar beni tanıdık. Şimdi torunlarına isterlerse istedikleri şeyi alıyorlar, teşekkür edip geçiyorum. Eşinizin ailesinden beklentiye girmeyi bırakırsanız daha mutlu ve sizin olduğunu hissettiğiniz bir belki 4+1 ev değil ama 2+1 yuvanız olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…