- Emoji Skoru
- 283.279
- Puanlar
- 598
Kayınaileniz sırf siz oturun diye muhtemelen yıllardır oturdukları geniş evden sizin yüzünüzden dede tarafından çıkarılınca sesinizi çıkarmamışsınız. Olur mu öyle şey dedeciğim, annemin babamın düzenini bozmayalım, biz küçük eve geçelim zaten yeni evliyiz yeter bize dememişsiniz. Şimdi insanlar yeni yatırımlar yapmak isteyince vay beni evimden(!) çıkarıyolla. Lahanayı yerken kırt kırt sapına gelince meee…Biz evlenirken kiraya çıkacaktık eşimin babası bize daire vermedi dede zengin bizi kirada oturmak istemedi şu an oturduğumuz daireyi verdi bir sene sonra eski binayı yıkacağız diye bize söz verilen yeri satmaya karar vermişler. Biz zaten araba borcumuza falan girdik ailesinden bir beklentmiz yok başta eve yerleştirildik şimdi sormadan satıyorlar sorun bu. Madem böyle yapacaklardı niye yerleştirdiler diyeceğim ama dedeye bir şey diyemediler sonra ikna ettiler bize bir şey demeden satmaya karar verdiler
Hakli olduğunuzu dusundugunuz icin yaziyorum (ki degilsiniz, kimse kimseye ev vermek zorunda degil) esiniz sesini cikartip ya bu evi bana verdiniz dokunamazsiniz diyemiyorsa size tek bir laf etmek dusmuyor uzgunum.Alınan şeyleri eşim aldı zaten onlar geçtikleri daireyi yenilediler ben de kendi tarafındaki harcamalarda varım ne kadar birikimim varsa. Biz arabamızı da alıyoruz zaten şu an ona borçlandık şu an konu dededen kalan yeri satmaya çalışmaları. Evlilik hediyesiydi
o adamın malından kâr etmek için bize yakıştıramıyor. Ya içinde olunca sürekli menfaat gözetmeleri hep kâr düşünmeleri çok çirkin buraya yazınca farklı anlaşıldı ama değil bize ne onların malından zaten bir tane halısını bırakmadı bende daireyi almaya çalışmalarına şaşmamalı.
Aynı şeye çok şaşırıyorum burada. Boşanma durumunda hakkının olmadığı bir miras hakkında bu kadar öfkelenmek normal değil.Ben sizi anlayamadım konu sahibi. Herhalde düşünce yapımız çok farklı.
Biz evlenirken ne eşim ne ben ailelerimizden bir beklentiyle yola çıkmadık.
Düğüne yakın eşimin annesi strese girdi altın yüzünden. "Biz alır sana veririz düğünde takmak istediğin altını sen mutluluğumuza ortak ol" dedik.
Size kayınvalideniz iki bilezik yapmış üzerine ev vermiş ve "bir şey yapmadı" diyorsunuz.
Geçiverin daha küçük bir eve, ne olacak? Ev yine sizin değil mi?
Mirasçı yine eşiniz değil mi? O yapılan binadaki evler günün sonunda yine size kalmayacak mı?
Yıllardır kira ödeyen, geçinmeye çalışan insanlarız. Şu an ailemizin on tane evi olsa ama bize küçük bir konteyner verse, buna ancak mutlu oluruz.
Bazı şeylerin kıymetini bilmek gerekir.
Bence ne kadar şanslı olduğunuzu yadsımayın.
Daha oğlum çok küçük ama bazen düşünüyorum evlenmeden evini, arabasını yapayım hayata 1 0 önde başlasın diye. Sonra böyle gelinleri okuyunca acaba diyorum evlendiği insan kuytuda köşede oğluma huzursuzluk yapar mı annen niye büyük ev almadı ? Niye şu model araba almadı ? diye sonra vazgeçiyorum.Konu sahibi böyle mallarım hakkında konuşan bir gelin olsa küçük diye burun kıvırdığı evi bile göremez. Eş ailesinin mirası sizlik bir durum değil. Dedenin oğluna veya torununa neyi vereceği pala keyiflerine bakar. Sizi hiç ilgilendirmez. Siz o mirasın mirasçısı değilsiniz.
Ben de öyle diyordum. Artık karar verdim ben ölene kadar asla tapu vermeyeceğim. Gelinler çünkü evlenir evlenmez mirası kendi mirasları olarak görüyorlar. Kendi ailesinden yardım beklemezken erkeğin ailesinin gelirine göz dikiyorlar. Kızım olsa başka düşünürdüm ama oğluma sağlığımda tapu vermeyeceğim. Ben ölünce alır. Kira vermeden otursun ama tapuyu vermem. Çünkü bazı gelinler cidden iyi niyetli değil. Allah razı olsun ev verdi demiyorlar da yine bir kulp buluyorlar. Ev küçük diye sattırıp yeni ev aldırırım boşanırken ben de para alırım falan gibi düşüncelere giriyorlar. Direkt eve barka göz dikiyorlar Eş ailesinin mirasını kocalarından çok sahipleniyorlar.Daha oğlum çok küçük ama bazen düşünüyorum evlenmeden evini, arabasını yapayım hayata 1 0 önde başlasın diye. Sonra böyle gelinleri okuyunca acaba diyorum evlendiği insan kuytuda köşede oğluma huzursuzluk yapar mı annen niye büyük ev almadı ? Niye şu model araba almadı ? diye sonra vazgeçiyorum.
Size ne ? Kendi mallarını diledikleri gibi kullanır satar hatta hepsini satıp çar çur edip harcarlar kime ne ?Uzaklaşınca konu bu şekilde ben de yazarken böyle düşüneceğinizi düşündüm benim söylemek istediğim bu insanlar almaya alışmış ama artık kendileri kayın baba kayınvalide oldular insan diyor ki onlar da sonrakileri düşünsün. Aslında bu da değil başta bir söz söylendi sonra niye o kendi menfaatine çevrilmeye çalışılıyor. Bir sene yeni geçti sürekli orayı kiraya verelim orayı satalım diyorlar sizin bir sürü malınız eviniz var neden bunu yapıyorsunuz size yapılırken sorun yok siz neden bırakamıyorsunuz. Beni alakadar etmediğini söylüyorsunuz belki evet ama büyükler çocuğuna yapmış helal olsun bunlar istemezse yapmasın helal olsun mu oluyor bu. İnsanlar bencilliğe alışırsa öyle devam eder. Bu arada bahsi geçen daireler kendilerinin değil büyüklerin malı üzerine konuşuluyor dede zaten torunlara bırakıyor ama onlar bize bırakılan şeyi almak istiyorlar. Daireyi de bize dede bıraktı onlara binayı bıraktığı gibi ama şu an aklına girip bize hiçbir şey söylemeden satıyorlar. İçinde olunca bizim açımızdan sıkıntılı bir süreç
Yoo kayınvalidem kendi oturduğu evi bana bırakıp çıkmak istese istemem. Kadın kendi düzenini evini bozup çıkarken rahatsız olmamış şimdi kendi düzeni bozulunca kızıyor.bence konu sahibi kendisini yanlış ifade ediyor. ben de daha bir sene önce oturduğum evden “hadi çık biz vazgeçtik satacağız burayı” diye çıkartılsam benim de sinirim bozulurdu.
ama daha önce de söylenmiş. bu konuda yapacak bir şeyiniz yok. mal onların malı. başkasına güvenip de adım atmasaydınız keşke. size söz düşmüyor maalesef. ister satarlar, ister yıkıp karşısında keyif yaparlar.
üzülmekte ve sinirlenmekte haklısınız. eşinizin ailesinin malı hakkında bu kadar yorum yapıp müdahil olmaya çalışmakta ise haksızsınız.
konu böyle mi gelişmiş bilemedim. belki de ben eksik okudum. o zaman bana da baştan böyle söylense yok istemem kendim ev tutarım derim. değil kayınvalide kendi annem söylese de kabul etmezdim. kimseye gebe kalmaya gerek yok.Yoo kayınvalidem kendi oturduğu evi bana bırakıp çıkmak istese istemem. Kadın kendi düzenini evini bozup çıkarken rahatsız olmamış şimdi kendi düzeni bozulunca kızıyor.
Herkes kabul etmez böyle bir şeyi. Bana evlenirken böyle bir teklif gelse ne münasebet evinizi bozuyorsunuz anne derim ya kiraya çıkarım yada kayınvalidenin çıktığı ufak eve ben çıkarım.
Ara verdim bu sene de başlamadım çünkü doktor sürecindeyim çocuk tedavisi görüyorum kimyasallarım ve kürtajım oldu evde yatarak hamlleik geçirmem gerekiyor ben de evden e ticaret işi kurdum şimdi onu büyütmeye çalışıyorum uygulamalar üzerinden satış yapmaya da başladım artırmaya gayret ediyorum. Oyuncak falan ördüm Toka ördüm kıyafet aldım bu tarz şeylerçalışıyor musunuz?
İşte böyle de olsa konu kabul etmemeliydiniz. Aynı teklif bana yapılsa köyden sıkılır burası da benim evim der çok gelip kalırlar derdim yine kabul etmezdim.Arkadaşlar kimse evinden zorla çıkarılmadı biz ilk kirada ev baktık zaten ilk mesajı da düzenledim ben mi yarım anlattım ya da detay vereceğim derken detaylardan konu başka yere çekildi. Eşimin ailesi köye taşınacak hatta geçen sene gideceklerdi biz de tekrar taşınma olmasın eşyalar zarara görmesin diye o eve girdik tamamen kendi fikirleri herkese biz kiralarını vereceğiz dediler etrafa duyurdular sonra yok evi veriyoruz direk dediler bunların evleri var o yüzde çevreye oğlunu kiraya çıkarttı dedirtmek istemediler ben öyle anladım. Biz de haliyle güvendik nereden bilelim sadece çevreye duyuruluyormuş bunlar bir sene geçti siz kiraya geçin demeye başladılar ya kadar rahat yalan konuşmak normal mi? Bir senede herkes geldi evi gördü tamam iş bitti peki bizi insan yerine koyup bir şey dememelerini siz gerçekten normal buluyorsanız hal hatır için yapılacak ilk işte size de aynısı yapılsa ses çıkarmayacaksınız öyleyse. Bize gelip böyle böyle yapalım diye konuşsalar zate böyle zorumuza gitmeyecek biz güvendik ona göre yerleştik ettik çocuk istiyoruz oda ayarladık falan hiçbir şey söylenmeden sagılacağını duyduk buna rağmen bir kelime etmedik kendi malları diye yalan söylediler onların ayıbı olsun biz tapusuz evi sahiplenemeyecğiz diye sustuk bu arsızlığı kim yapar. Ben buraya içimdekileri yazayım en azından rahatlarım diye konu açtım kimse kimsenin malının peşine düşmüyor merak etmeyin.