Ev sorunu

Bizim sülalede böyle ayrımcılıklar yok. Siz bu konuda rahat olun.
Benim rahmetli dedem tek oğlu altı kızı olduğu halde vefat etmeden önce oğlu dahil hepsini toplayıp hepiniz evinizi düzeninizi kurdunuz işiniz var. Ablanız yaşadığı sürece ev ve tarla geliri onun hakkıdır o ölmeden miras paylaşmayın diye vasiyet etmiş. Tüm kardeşler de buna seve seve katıldı. En büyük ablaları da 50 yaşından sonra artık tarla gelirini eşit paylaşmak istedi. On senedir yine mahkemelik olmadan bir gün kavga etmeden eşit paylaşım yapıyorlar. Bizim ailede böyle sana verdim ay aldım durumu da olmaz. Erkek çocuk ayrımcılığı da olmaz. Kırgınlık da olmadan senelerdir böyle devam ediyoruz.
Erkek çocuk ayrımcılığına karşıyım bu nedenle bugün bana yapılsa susup da yemeye devam etmek istemem.
Ayrıca tekrar söylüyorum benim kendi ailemden gelenler beni ilgilendirir. Eşimin ailesinin malını mülkünü konuşmam. Bu konuda sitemim kızgınlığım da olmaz.
Siz kendi ailenizin malı mülkünü konuşmak yerine mirasçısı olmayacağınız bir evi bilmem neyi konuşuyoruz. O evde kardeşlerin hakkı var sizin yok. Size laf düşmez.
Keşke siz de anne babanızın malını konuşsanız yani size düşmeyen konuları konuşmak yerine.
Kız diye kardeşleri yok sayan sizsiniz

Size son kez yazıyorum çünkü anlamamakta ısrarcısınız ve başta ortaya attığınız fikri devam ettirmek pahasına her şeyi görmezden geliyorsunuz laf anlamıyorsunuz. Bu bahsettiğiniz aile benim değil eşimin ve herkesin malı mülkü var siz birilerinin malının üstüne oturulduğunu nereden çıkardınız? Erkeklere ev geçindirecek diye ev iş mutlaka ayarlanır ama kızların da hepsi var ev verilmiş sadece çalışmıyorlar genelde çocuktan sonra hepsi işi bırakmış. Bir tane halanın kızı iyi kariyer yapmış diğerleri evde. Hepsi de okutulmuş kimsenin bir şikayeti yok benim demek istediğim kimse mağdur edilmedi sadece eşimin babasının aç gözlülüğünde sebep sülalede tek böyle olan biziz. Halanın çocuklarına dede ev vermiş tapu kimindir bilemem muhtemelen halanındır çünkü bizde de babanındı ama baba kıyamadı dairesine. Demek ki hala maldan önce evlat demiş vermiş onlarda bir sorun çıkmamış. Bize de başta karışmasalardı eşim zaten babasının açgözlülüğünü bildiği için demek ki direk kiralık tutmuştuk ama yukarıda da bahsettim bizi oturmadılar o sülaleye torunu kirada oturtmak yakışmaz çünkü. Egeye tarafına gidelim diyorum eşime orada yazlık vardı anahtarı kimdeydi bir öğreneyim diyor her yerde malları var esirgenecek bir durum değil. Sizin annenizin malıysa benim de eşimin babasının malı eşimin düşünceleri bu şekilde aynısını yazdım ben. Bu arada ailem de zengindir babamdan bana daire düşüyor merak etmeyin ama kız babasının dairesine oturursak eşim rezil olurmuş. Aile kuralları farklı yoksa benim babam fakir ben zengin yere gittim mal derdine düştüm değil babam hepsini cebinden çıkarır her şeyiyle.

Kusura bakmayın da iki taraf da bu kadar zenginse siz nasıl bir evin peşine bu kadar düşüyorsunuz?
Dediğiniz gibi babanız size ev veriyorsa kimin ne dediğinin ne önemi var?
Eş ailesi bana böyle gelse dinlemeyiz. Bizim kirada yada ailemin vereceği evde oturacağımıza kimse karar veremez.
Veriyorsa da o aileye maddi anlamda bağımlıdır.
Siz o eve muhtaç olmasanız böyle dert edinmezdiniz ailesine ben ailemin evimde oturacağım der geçerdiniz.
Bu kadar eş ailesinin kuklası olacak kadar akılsız mısınız karı koca? Evi tutmayım diyorlar tamam.Gel diyorlar tamam. Git diyorlar tamam. Ailenin vereceği eve oturma tamam. Yani bu kadar her denilene tamamsanız dediğiniz maddi güç yoktur aksine o ailenin vereceği maddi refaha ihtiyacınız vardır.
Çelişmeyin kendinize.

Evin peşine falan DÜŞMÜYORUZ. Başta ailedeki herkes gibi bir yere yerleştirildik sonra çıkarıldık buna da öfkelendik. Her torunun hakkı varsa bizim de var ama vermediler konu bu. Benim babamın dairesi hiç konuşulmamıştı bile ama durum böyle olunca babam da teklif etti ben de eşime söyledim istemedi. Küçük düşerim dedi
Sülale baskısı görünürde yok ama itibar olarak böyle düşünüyor eşim. nasıl ısrar edebilirim? Babamın malını miras olarak alırmışız diğer türlü yemek istemezmiş. Durumumuz kötü demedim zaten iyi olduğu için borca girdik yeni evliyiz hemen birikimle bir şry yapamadık ama borca girdik altından da kalkıyoruz zaten son dakika kira olayımız çıktı biz burada sıkıştık. Ve sülalede şu an maddiyat olarak en zor durumda biziz eşimin babası yüzünden o da ona çok kızıyor. Bu kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…