Ev sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hala öyle olmasaydı böyle yapmasaydı diyorsunuz. Bunlar sizi haklı çıkarmaz. Geçeceksiniz bunları. Hata sizin, kabullenin.

Evden para kazanılmaz, geçin bunları. Öyle olsa hepimiz evimizde oturur sıcak sıcak çayımızı çorbamızı içerken bişeyler satardık oturduğumuz yerden.

Size ailemden bir örnek vermek istiyorum. Biz aile apartmanında yaşadık yıllarca. Dedem oturduğumuz ev için hep sizin dedi. Sonra ben mezun olup da benim masrafım bitip babam ekonomik olarak rahatlayınca eve tadilat yaptırmak istedi. Ama tapu hala dedemin üzerindeydi. Ben 24 yaşımda daha çocuk sayılan halimle ortalığı yıktım bu eve yatırım yapamazsın ve ben artık çekirdek aile ayrı bir eviniz olsun istiyorum diye. Sonuç olarak yeni ev alındı (biraz daha uzak bir yerden). Şu an 50li yaşlardaki annemle babam bana sürekli teşekkür ediyorlar bu cesareti verdiğim için. Resmen 25 yıllık evlilikten sonra özgürlüklerine kavuştular, üzerlerindeki gölge kalktı. Allah razı olsun kira ödemedik ama keşke daha önce böyle yapsaydık diyorlar.

ŞU saatten sonra aynı şeyi yapsak hata bile değil slaklık derim ama öncesi için diyemiyorum sadece niye güvendik pişmanlığı yaşıyorum. Biz bir düzene koyduk hayatımızı zaten sırasız yapmadık kira yok arabaya girdik borcu kolayladık çocuk konusu çıktı tedavi sürecini bilemezdik yine yoluna koyduk epey masraf kıstık ama yoluna koyduk hallediyoruz. Ben çalışamıyorum tedavi sürecindeyim diyorum siz çocuk fikrini tamamen iptal edin diyorsunuz şu an ama buna karar vermek kolay değil özellikle şu anki durumda. Aylardır takviyeler aldım sürekli tahliller yaptırıyorum birden vazgeçmek kolay değil özellikle bu kadar isterken. Kiralık ev bulacağız ve bundan sonra daha akıllı davranarak yolumuza bakacağız. Teşekkürler yorumunuz için

Konunun ilk halini tam okuyamadım ama dededin tek torunu eşiniz mi?
Bakın kayınpeder bile değil, dedenin verdiği eve bel bağlanıp hareket edilmez.
Benim etrafımda ilk etapta baba evinde oturan herkes kendine ev almaya çalıştı bu zamana kadar. Hele ki dede olacak bu kişi, nasılsa bizim gözüyle bakılması çok mantıklı değil.
Siz de bir yıllık evliliğe çocuk ve araba işini aynı anda sıkıştırmasaydınız keşke. Birinden birine öncelik verilmesi gerekirdi. İki kişi aktif çalışsanız mesela ödemeler daha çabuk biterdi. Borçsuz bir şekilde çocuk sahibi olma yoluna girerdiniz.
Artık bu meselede çok şey söylemeyin eşinize, aile onun, evler onların. Bir yerden sonra ters teper bazı şeyler, yine siz üzülürsünüz.

Konuşmuyoruz eşimle bu konuyu tamamen kapattık. İki kardeşi var eşimin.
Bu ailede söz sahibi dededir eşimin babasına hiç laf düştüğünü görmedim her şeye dede karar verir o ne derse olur. Zaten eşimin babasının bir şey söylemesine de gerek yok her şeyi yapılmış o yüzden sessiz kalır hayatına bakar karışmaz kayınvalidem biraz hırslı bu işi çeviren de o oldu. Biz de dedenin lafına güvendik böyle olacağını bilemezdik olan oldu önümüze bakacağız maddiyat illaki yerine gelir güven asla gelmeyecek.
Şunu da ekleyeyim eşim bebeklik ve çocukluk dönemini babaannesi dedesinin yanında geçirmiş babası tek çocuk olduğu için eşim ikinci çocuk olmuş onlara çünkü babaanne çok evlat kaybetmiş. Yani eşim de paşa gibi büyümüş önüne sermişler Her şeyi ama dede ve anne aynı mantıkta olmayınca evlendikten sonra her şey değişti. Dedeye kalsa yine bizi düşünüyor ama neyse artık olan oldu dedğim gibi yolumuza bakacağız

Ya birde şunu merak ediyorum. Bu dedenin kaç tane dairesi var. Diğerler torunlara ev verildi mi? Belki halalar,diğer kuzenler rahatsız oldu.

Siz bir senedir kira vermeden oturdunuz, satılan kadar belki bir sene daha geçecek iki sene kira vermeden oturmuş oldunuz bir hesaplayın bakalım ne kadar ediyor. Ayrıca belki evi satma fikri yeni gelişti. Şimdi ihtiyaç oldu. İnsanlar size yalan söylememis. Şartlar değişmiş.

Sizin olmayan mal üzerinden hesap yapamazsınız. Yapılan hoş değil ama sizin tepkiniz çok çirkin. Yazdıklarınızı okudukça kp babasının malının derdine düşmüş gibi gözüküyorsunuz.

Hayır öyle bir şey yok kimsenin malının derdinde değiliz kayınvaliden dedenin parasını çevirmeye çalışıyor biz sadece gösterilen yere geçtik bir şey talep etmedik şimdi de çıkıyoruz ben sadece olay yeni içimdekileri döktüm zaman geçince zaten düşüncelerim de oturacak yerine dünden bu yana yazılanları okudukça bile ilk olduğu kadar içerlemiyorum. Benim derdim yalan söylenilmesi ve kayınvalidem de biliyor yaptığını benim tepkimi ölçüyor acaba ne diyeceğim diye ama ben hiçbir şry demedim ve yüzümden belli etmedim buraya yazdıklarım sadece düşüncelerim. Eşimin babası tek çocuk hala amca yok dedenin daireleri varmış kaç tane bilmiyorum sadece eşimin babasına bıraktıkları binayı biliyorum iş yeri var bir de oturduğumuz daire. Orası onlarındı burası bizim bunu veren dede zaten kendi malı. Başka daireler varmış babaanne diyordu ama sormadım tabii ki ne var ne yok diye bana sadece söyleneni biliyorum aile içinde de eşime de sormadım çünkü beni alakadar etmez sadece verdikleri söz yüzünden o kadar daire içinden birini vermeye kıyamadılar dedim ama buna da artık aklımı yormayacağım. Mal de dedenin kayınvalidem kıyamayan ama nedense yorumlarda suçlu ben oldum çok garip.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…