- 2 Şubat 2025
- 1.170
- 3.965
- 48
- 27
Bakın bunu düşünsek sizce insa gururunu böyle gezdirir mi? Bir de kıt kanaat geçinen insanlar yok ki köyde koca bina var oradan da bize daire vereceklermiş bunu yine düğün öncesi herkese söylediler ama artık inanmıyorum kesin yalan. Bize düğün hediyesi olarak evi verdiler biz de içini yaptık karşımızda binaları başka yerlerde evleri olan insanlar var ben nerede ne var bilmiyorum söylenenleri söylüyorum oo çok ev var bu da sizin falan dendi biz de inandık. Başta kiraya çıksaydık araba borcuna girmezdik elimizde ne varsa ona gitti ve gidiyor doktor masrafı var şimdi kiraya çıkmak zorunda kalacağız o kadar zor olacak ki başta her şey doğru konuşulsaydı biz de ona göre hareket ederdik. Ben mi anlatamadım yoksa gerçekten para peşine düşüyor gibi mi anlattım bilmiyorum ama yorumların belirttiği tarzda bir şry yokİşte böyle de olsa konu kabul etmemeliydiniz. Aynı teklif bana yapılsa köyden sıkılır burası da benim evim der çok gelip kalırlar derdim yine kabul etmezdim.
Sizin başta bunu kabul etmeniz işi buraya taşımış.
Gayet var. Eş ailesinden beklentileriniz var. Olmamalı. Eş ailesinin maddi durumu onları ilgilendirir. Zenginlerse dahi sizin mevzunuz değil bu. Evladıyla onların arasında.Bakın bunu düşünsek sizce insa gururunu böyle gezdirir mi? Bir de kıt kanaat geçinen insanlar yok ki köyde koca bina var oradan da bize daire vereceklermiş bunu yine düğün öncesi herkese söylediler ama artık inanmıyorum kesin yalan. Bize düğün hediyesi olarak evi verdiler biz de içini yaptık karşımızda binaları başka yerlerde evleri olan insanlar var ben nerede ne var bilmiyorum söylenenleri söylüyorum oo çok ev var bu da sizin falan dendi biz de inandık. Başta kiraya çıksaydık araba borcuna girmezdik elimizde ne varsa ona gitti ve gidiyor doktor masrafı var şimdi kiraya çıkmak zorunda kalacağız o kadar zor olacak ki başta her şey doğru konuşulsaydı biz de ona göre hareket ederdik. Ben mi anlatamadım yoksa gerçekten para peşine düşüyor gibi mi anlattım bilmiyorum ama yorumların belirttiği tarzda bir şry yok
İnsanı bu konuma düşürdüler halbuki kimsenin bir şey istediği yoktu etrafa duyurmak için verdiler gösterdiler sonra sormadan etmeden satmaya karar verdiler. Neyse ben defalarca belirttim kimsenim parası üzerine konuşulmuyor şu an dede ne isterse onu yapıyor bize de kendi verdi istemedik ama sonra aklına girdiler bize verilen yeri tabiri yerindeyse yedirmediler. Başta söz verilmeseydi biz şu anki borca girmezdik daha onların kuruşuna tamam demem ağzım yandı hem gururumuzu hiçe saydılar mal için hem de borçların altında kaldık şu an. Herkes bir şekilde ders alıyor bu hayattan.Belki bu yazdığıma kızacaksın konu sahibi ama ben eşin yerinde olsam sana ciddi anlamda kızardım. Daha ölmemiş adamın mirasını ne diye konuşuyorsun diye?
Hiç hoş değil yaptıkların gerçekten kendinden uzaklaştırırsın. Bebek istemeni de çok iyi anlıyorum ama bu devirde tırnağın varsa başını kaşıyacaksın. Kimsenin malını konuşarak olmaz. Yaşlarınızın genç olduğunu düşünüyorum. Masraflar için para biriktirebilirsiniz.
Ben de bir sene sonrasında bu dedikleriniz doğru olduğunu anlamış bulunuyorum. Bir sene önce de hak verirdim ama şu an anlıyorum. Anne baba olunca insan güveniyor şu zamana kadar beklentimiz vardıysa artık yok zaten ama ben yine onlardan bahsedeceğim siz kızacaksınız. Şöyle ki gördüğümüz manzara bizim şu, dede sürekli oğluna yardım halinde eşimin anne babası sürekli maddi yardım ve mal alıyor onlardan biz de bize verilen daireyi çok görmedik neler yapıyorlar bununda bize bıraktılar normal dedik ama herkes aynı değilmiş dede isteyerek vermiş baba vermek istemiyor. Kızmaya hakkımız yokmuş ama aile içinde olunca bunları görünce insanın zoruna gidiyor. Neyse dediğim gibi zaten her şey değişti artık bize verilen yer dedenindi ama aklına girdiler şimdi yeni yer verilirse alıp kendi işimize bakacağız verilmezse kendimiz yapacağız. Bunlar baştan konuşulsaydı diyeceğim ama bile isteye yalan söylediler etraf kiraya çıktılar demesin için. Herkesin lafına güvenmemek gerekiyormuş anne baba bile olsa bunu da anlamış oldukGayet var. Eş ailesinden beklentileriniz var. Olmamalı. Eş ailesinin maddi durumu onları ilgilendirir. Zenginlerse dahi sizin mevzunuz değil bu. Evladıyla onların arasında.
Ben on senelik evliyim on senedir her çocuğa ev alacağız diye geziyorlar. Bırakın ev vermeyi araba alırken eşim annesinden borç istedi vermediler. Umrumda da değil. Çocuklarıyla onların arasında. Benlik bir durum yok. Sağlığında malını ne yapacağı onların işi. Veririm der vermez. Yapacak bir şey var mı? Yok.
Eşiniz ailesiyle ilgili olan konulara karışmayın. Kendi aile içlerinde halletsinler. Sizlik bir durum yok.
Dediğim gibi ben annemin evinde oturuyorum. Annem bugün çık dese sayesinde şu kadar sene kira ödemedim der çıkarım kocama da bunun hakkında söz hakkı tanımam bu benle ailem arasında bir sorun çünkü
Ara verdim bu sene de başlamadım çünkü doktor sürecindeyim çocuk tedavisi görüyorum kimyasallarım ve kürtajım oldu evde yatarak hamlleik geçirmem gerekiyor ben de evden e ticaret işi kurdum şimdi onu büyütmeye çalışıyorum uygulamalar üzerinden satış yapmaya da başladım artırmaya gayret ediyorum. Oyuncak falan ördüm Toka ördüm kıyafet aldım bu tarz şeyler
Hala dede veriyor onlar vermiyor diyorsunuz. Hala bakın bekliyorsunuz. Dedenin parası eşinizi ve sizi bağlamaz. Dedenin mirasçısı zaten kayınpederiniz. Kayınpeder ölmeden siz zaten o malların mirasçısı değilsiniz. Dolayısıyla orada da size düşen bir şey yok.Ben de bir sene sonrasında bu dedikleriniz doğru olduğunu anlamış bulunuyorum. Bir sene önce de hak verirdim ama şu an anlıyorum. Anne baba olunca insan güveniyor şu zamana kadar beklentimiz vardıysa artık yok zaten ama ben yine onlardan bahsedeceğim siz kızacaksınız. Şöyle ki gördüğümüz manzara bizim şu, dede sürekli oğluna yardım halinde eşimin anne babası sürekli maddi yardım ve mal alıyor onlardan biz de bize verilen daireyi çok görmedik neler yapıyorlar bununda bize bıraktılar normal dedik ama herkes aynı değilmiş dede isteyerek vermiş baba vermek istemiyor. Kızmaya hakkımız yokmuş ama aile içinde olunca bunları görünce insanın zoruna gidiyor. Neyse dediğim gibi zaten her şey değişti artık bize verilen yer dedenindi ama aklına girdiler şimdi yeni yer verilirse alıp kendi işimize bakacağız verilmezse kendimiz yapacağız. Bunlar baştan konuşulsaydı diyeceğim ama bile isteye yalan söylediler etraf kiraya çıktılar demesin için. Herkesin lafına güvenmemek gerekiyormuş anne baba bile olsa bunu da anlamış olduk
Ne kadar akıllı bir tavsiye kırk düşünsem aklıma gelmezdi teşekkür ederim. Yorum yaptığınız konuyu okumadığınızı varsayarak yine yazıyorum biz ilk evlenirken kiraya çıkacaktık ama bize en başından bu yana kayınvslidem annemle tanışmaya ilk geldiği zamandan bu yana söylediği ilk şey kirada oturtmayacağız olmuştu. Nişanlandık zaman geçti arada ne oldu bilmiyorum biz yine kiralık ev bakmaya başladık hatt bulduk ve tuttuk sonra hiç sormadan iptal ettirdiler olmaz kirada oturmayacaksınız ev vereceğiz dediler. Tuttuğumuz evi iptal ettiklerinde bana sormadan niye yaptınız dedim eşim bizimkiler kiraya karşılar çünkü çok ev var bu zamanda ev varken kira ödenir mi dediler dedi bana ben de ne diyim yok ben kira ödeyeceğim diye mi tutturayım. Evlendik araba borcuna girdik zaten takımız olmadı bizim benim ailem ne tsktıysa o var yani takılardan araba alamayacağız zaman da geçmesin çocuk yokken arabayı alalım dedik sonra ben kürtaj olmak zorunda kaldım doktor süreci bundan sonra başladı masraflar arttı bir yandan da arabaya girmiş bulunduk süreç böyle işledi slak değiliz hanımefendi biz de düşünebiliyoru bunları ama bazen planların dışında işliyor her şey şimdi de bu ev sorunu çıktı bir de kira vermemiz gerekecek bize söylenen şeylere dayanarak kirayı hiç düşünmemiştik planlarımızı ona göre yapmamıştık şu an çok sıkıştık. He slakmışız paraya çok değer veren insanlar olduğunu bildiğimiz halde sözlerine güvendik başta elalem ne der diye yalan vaadlerle bizi yerleştireveklerine dürüstçe kendiniz ödeyin deselerdi zaten bu noktaya gelmezdik.yani aslında pek de kendinizi kalkındırmayacak durumdasınız ve çocuk yapmayı planlıyorsunuz. ve halen oturmuş size laf düşmeyecek bir miras üzerinden evin sahipliğini tartışıyorsunuz. bir meslek sahibi olup kendi paranızı kazanmaya ve gidip bir ev kiralamaya ne dersiniz?
Çözüm basit.Ne kadar akıllı bir tavsiye kırk düşünsem aklıma gelmezdi teşekkür ederim. Yorum yaptığınız konuyu okumadığınızı varsayarak yine yazıyorum biz ilk evlenirken kiraya çıkacaktık ama bize en başından bu yana kayınvslidem annemle tanışmaya ilk geldiği zamandan bu yana söylediği ilk şey kirada oturtmayacağız olmuştu. Nişanlandık zaman geçti arada ne oldu bilmiyorum biz yine kiralık ev bakmaya başladık hatt bulduk ve tuttuk sonra hiç sormadan iptal ettirdiler olmaz kirada oturmayacaksınız ev vereceğiz dediler. Tuttuğumuz evi iptal ettiklerinde bana sormadan niye yaptınız dedim eşim bizimkiler kiraya karşılar çünkü çok ev var bu zamanda ev varken kira ödenir mi dediler dedi bana ben de ne diyim yok ben kira ödeyeceğim diye mi tutturayım. Evlendik araba borcuna girdik zaten takımız olmadı bizim benim ailem ne tsktıysa o var yani takılardan araba alamayacağız zaman da geçmesin çocuk yokken arabayı alalım dedik sonra ben kürtaj olmak zorunda kaldım doktor süreci bundan sonra başladı masraflar arttı bir yandan da arabaya girmiş bulunduk süreç böyle işledi slak değiliz hanımefendi biz de düşünebiliyoru bunları ama bazen planların dışında işliyor her şey şimdi de bu ev sorunu çıktı bir de kira vermemiz gerekecek bize söylenen şeylere dayanarak kirayı hiç düşünmemiştik planlarımızı ona göre yapmamıştık şu an çok sıkıştık. He slakmışız paraya çok değer veren insanlar olduğunu bildiğimiz halde sözlerine güvendik başta elalem ne der diye yalan vaadlerle bizi yerleştireveklerine dürüstçe kendiniz ödeyin deselerdi zaten bu noktaya gelmezdik.
Ne kadar akıllı bir tavsiye kırk düşünsem aklıma gelmezdi teşekkür ederim. Yorum yaptığınız konuyu okumadığınızı varsayarak yine yazıyorum biz ilk evlenirken kiraya çıkacaktık ama bize en başından bu yana kayınvslidem annemle tanışmaya ilk geldiği zamandan bu yana söylediği ilk şey kirada oturtmayacağız olmuştu. Nişanlandık zaman geçti arada ne oldu bilmiyorum biz yine kiralık ev bakmaya başladık hatt bulduk ve tuttuk sonra hiç sormadan iptal ettirdiler olmaz kirada oturmayacaksınız ev vereceğiz dediler. Tuttuğumuz evi iptal ettiklerinde bana sormadan niye yaptınız dedim eşim bizimkiler kiraya karşılar çünkü çok ev var bu zamanda ev varken kira ödenir mi dediler dedi bana ben de ne diyim yok ben kira ödeyeceğim diye mi tutturayım. Evlendik araba borcuna girdik zaten takımız olmadı bizim benim ailem ne tsktıysa o var yani takılardan araba alamayacağız zaman da geçmesin çocuk yokken arabayı alalım dedik sonra ben kürtaj olmak zorunda kaldım doktor süreci bundan sonra başladı masraflar arttı bir yandan da arabaya girmiş bulunduk süreç böyle işledi slak değiliz hanımefendi biz de düşünebiliyoru bunları ama bazen planların dışında işliyor her şey şimdi de bu ev sorunu çıktı bir de kira vermemiz gerekecek bize söylenen şeylere dayanarak kirayı hiç düşünmemiştik planlarımızı ona göre yapmamıştık şu an çok sıkıştık. He slakmışız paraya çok değer veren insanlar olduğunu bildiğimiz halde sözlerine güvendik başta elalem ne der diye yalan vaadlerle bizi yerleştireveklerine dürüstçe kendiniz ödeyin deselerdi zaten bu noktaya gelmezdik.
İyi de dede yaşıyor bu miras değil kendi malı kime vereceğine karar verme yetkisi kendisinde miras kalıp biz oturmadık ki sözlerine güvenmemiz niye yanlış oldu. Gayet sağlıklı yaşıyor ve bizi oturttu. Siz de annenizin evinde oturuyormuşunuz farkı ne bunun? Benim söylenmem diyeceksiniz biz yeni evlilik borca girdik başta doğrular konuşulsaydı borca girmez kira öderdik şimdi çok sıkıştık bunaldım bunun için söyleniyorum ben ama malım olmayan ev için nasıl direteceğim biz zaten kiraya çıkacağız. Büyüklerin bu kadar yalan söylemesi normal öyle mi ne diyeyim ki yaşadığım hayal kırıklığından bahsediyorum artık beklenti falan kalmadı bunu yaşadıktan sonra nasıl beklenti içinde olayım.Hala dede veriyor onlar vermiyor diyorsunuz. Hala bakın bekliyorsunuz. Dedenin parası eşinizi ve sizi bağlamaz. Dedenin mirasçısı zaten kayınpederiniz. Kayınpeder ölmeden siz zaten o malların mirasçısı değilsiniz. Dolayısıyla orada da size düşen bir şey yok.
Bakın kendi öz anneme her sene tarladan para gelir ne kadar geldiğiyle bile ilgilenmem. Benim şu an o mirasta hakkım yok. Dedemden anneme kalmış. Allah anneme uzun ömür versin.
Sizin hatanız hala dedenin babanın size yardım etmesini beklemeniz. Tırnağın varsa başını kaşıyacaksınız. Kendi bütçenize göre ev geçindireceksiniz. Anne baba dede size yardım etmek zorunda değil
Öyle yapacağız ama henüz 1,5 sene daha borcu ödenecek eminevim den aldık daha teslim bile almadık peşinat verdik aydan aya ödüyoruzÇözüm basit.
Arabayı satın borçları ödeyin :)
Ortada bir çıkmaz durum, bir mahvolmuşluk yok
Madem kira+ araba borcu agır geliyor satın arabanızı
Yahu ev verecekler hala hayallerim suya düştü tantanası niye yapıyorsun ?İyi de dede yaşıyor bu miras değil kendi malı kime vereceğine karar verme yetkisi kendisinde miras kalıp biz oturmadık ki sözlerine güvenmemiz niye yanlış oldu. Gayet sağlıklı yaşıyor ve bizi oturttu. Siz de annenizin evinde oturuyormuşunuz farkı ne bunun? Benim söylenmem diyeceksiniz biz yeni evlilik borca girdik başta doğrular konuşulsaydı borca girmez kira öderdik şimdi çok sıkıştık bunaldım bunun için söyleniyorum ben ama malım olmayan ev için nasıl direteceğim biz zaten kiraya çıkacağız. Büyüklerin bu kadar yalan söylemesi normal öyle mi ne diyeyim ki yaşadığım hayal kırıklığından bahsediyorum artık beklenti falan kalmadı bunu yaşadıktan sonra nasıl beklenti içinde olayım.
Çünkü benim kendi annemİyi de dede yaşıyor bu miras değil kendi malı kime vereceğine karar verme yetkisi kendisinde miras kalıp biz oturmadık ki sözlerine güvenmemiz niye yanlış oldu. Gayet sağlıklı yaşıyor ve bizi oturttu. Siz de annenizin evinde oturuyormuşunuz farkı ne bunun? Benim söylenmem diyeceksiniz biz yeni evlilik borca girdik başta doğrular konuşulsaydı borca girmez kira öderdik şimdi çok sıkıştık bunaldım bunun için söyleniyorum ben ama malım olmayan ev için nasıl direteceğim biz zaten kiraya çıkacağız. Büyüklerin bu kadar yalan söylemesi normal öyle mi ne diyeyim ki yaşadığım hayal kırıklığından bahsediyorum artık beklenti falan kalmadı bunu yaşadıktan sonra nasıl beklenti içinde olayım.
Bizde de çok farklı değil durum sadece kendi aramızda konuştuk insanlara gidip bir şey demedik tabii ki denir mi. Ama bu yalan söylemelerini haklı çıkarmaz. Eşimle konuştuk ve kapattık en büyük sorunumuz şu an borç ödüyor olmamız ve doktor masrafımızın olması. Ben melek değilim insanım tabii ki ne yapacağız eyvah moduna girdim ama sakince konuştuk yoluna koyacağız bundan sonra da eşimin ailesinin sözüne güvenmeyecğim çıkardığımız ders bu olduÇünkü benim kendi annemEşim annemle ilgili olan bu konularda ağzını açamaz. Eşimin ailesinin yapmadıklarına ben karışmıyorum. Oğlunun sorunu. Sizi de ilgilendirmez.
Annem emekliyim geçinemiyorum yavrum çıkın kiraya derse söz verdin anne demem çıkarım. Bu konuda eşim söz verdiler derse de hop orada dur bakalım derim.
Şimdi anladınız mı farkını?
Emin olun verecekleri eve de güvenmiyorum başta söyleyip tapu parası alıp vazgeçebilriler ve umurumda değil bizi şu an çok zora soktular bu da bir ömür kimseye güvenmemeyi öğrenmek için yeter de artar. Oğlan anaları ev versinler vermesinler kimseyi ilgilendirmez ama asla yalan söylemesinler. Çünkü yalan söylenilen kişi kendi çocuğun olunca karşıdaki inanıyor ona göre hayatını kuruyor başta ne yapacaksa onu söylesin sonra zaten kimseden sorun çıkmaz. Ben en başta çıkacaktım kiraya borca da girmeyecektim doktor masrafım sonradan çıktı üst üste geldi. Başta dürüst davranmaları gerekirdi zoruma giden de bu. Kiraya tuttuğum evi iptal ettirdiler şimdi düştüğümüz duruma bakın. Neyse sizin bakış açınız benden yan olmayacak tutrdunuz mal istiyor diye inanın kimsenin malını istemiyoruz eski samimiyet de asla olmayacakYahu ev verecekler hala hayallerim suya düştü tantanası niye yapıyorsun ?
Yeni evlerden birisini size verecekler hala vıdı vıdı vıdı
Oglan anaları aman kimseye yaşarken ev felan vermeyin.
Çalışsın ödesinler.
Bu ne be.
Çok borcunuz varsa satın arabanızı ödeyin.
Gerçekten hatalı düşündügünüzün farkında degilsiniz
Söz verdiler diyorsunuz da yine size ev verecekler anlamıyorum ne istiyorsunuz ?
İnsanlar başkalarının planları üzerine planlar yapmaz. Mesela araba borcunu bitirmeden çocuk yapmaya çalışmaz. Kenarda parası olmadan evlendi diye işten ayrılmaz. İşten ayrıldıysa araba borcuna girmez. Mantıklı insanlar hayatlarını bu şekilde sürdürüp ödeyebilecekleri kadar borcun altına girerler, çıkabilecek aksilikleri düşünüp ona göre planlama yaparlar, başkalarının malına mülküne güvenip hareket etmezler. Bu yaşadıklarınız sadece sizin suçunuz, boşuna öyle de dediler böyle de yaptılar diye suçlu yaratmaya çalışmayın.Ne kadar akıllı bir tavsiye kırk düşünsem aklıma gelmezdi teşekkür ederim. Yorum yaptığınız konuyu okumadığınızı varsayarak yine yazıyorum biz ilk evlenirken kiraya çıkacaktık ama bize en başından bu yana kayınvslidem annemle tanışmaya ilk geldiği zamandan bu yana söylediği ilk şey kirada oturtmayacağız olmuştu. Nişanlandık zaman geçti arada ne oldu bilmiyorum biz yine kiralık ev bakmaya başladık hatt bulduk ve tuttuk sonra hiç sormadan iptal ettirdiler olmaz kirada oturmayacaksınız ev vereceğiz dediler. Tuttuğumuz evi iptal ettiklerinde bana sormadan niye yaptınız dedim eşim bizimkiler kiraya karşılar çünkü çok ev var bu zamanda ev varken kira ödenir mi dediler dedi bana ben de ne diyim yok ben kira ödeyeceğim diye mi tutturayım. Evlendik araba borcuna girdik zaten takımız olmadı bizim benim ailem ne tsktıysa o var yani takılardan araba alamayacağız zaman da geçmesin çocuk yokken arabayı alalım dedik sonra ben kürtaj olmak zorunda kaldım doktor süreci bundan sonra başladı masraflar arttı bir yandan da arabaya girmiş bulunduk süreç böyle işledi slak değiliz hanımefendi biz de düşünebiliyoru bunları ama bazen planların dışında işliyor her şey şimdi de bu ev sorunu çıktı bir de kira vermemiz gerekecek bize söylenen şeylere dayanarak kirayı hiç düşünmemiştik planlarımızı ona göre yapmamıştık şu an çok sıkıştık. He slakmışız paraya çok değer veren insanlar olduğunu bildiğimiz halde sözlerine güvendik başta elalem ne der diye yalan vaadlerle bizi yerleştireveklerine dürüstçe kendiniz ödeyin deselerdi zaten bu noktaya gelmezdik.
Aynen budur kudra ya. Bak biz ilk arabayı almak istediğimizde 30 binimiz vardı ancak düz vites alınıyordu. Düz vites aldık. O dönem akıllı eşim annesinden borç istedi vermediler diye bu kadar öfke saçmadık. Kendi bütçemize göre aldık. İnsan kendi bütçesine göre kararlar alır.İnsanlar başkalarının planları üzerine planlar yapmaz. Mesela araba borcunu bitirmeden çocuk yapmaya çalışmaz. Kenarda parası olmadan evlendi diye işten ayrılmaz. İşten ayrıldıysa araba borcuna girmez. Mantıklı insanlar hayatlarını bu şekilde sürdürüp ödeyebilecekleri kadar borcun altına girerler, çıkabilecek aksilikleri düşünüp ona göre planlama yaparlar, başkalarının malına mülküne güvenip hareket etmezler. Bu yaşadıklarınız sadece sizin suçunuz, boşuna öyle de dediler böyle de yaptılar diye suçlu yaratmaya çalışmayın.
Başkaları dediğiniz kişiler anne baba olmasaydı biz de asla güvenmezdik bunu yaşamasaydık yine anne babaya güvenilmemesi gerektiğini düşünmezdik. Sözleri veren kişiler yüzünden gelinen nokta bu. Biz girdiğimiz borcu ödeyebiliyoruz ben de çocuktan ötürü çalışmıyorum doktor masrafı da sonradan çıktı. Borçları kolayladık çocuk istedik ama maalesef süreç iyi ilerlemedi. Planlar uymadı. Yine toparlamaya çalışıyoruz ama bu sefer ev olayı büyük bir masraf çıkardı. Emin olun bundan sonra anne baba dahil kimsenin sözlerine güvenmemeyi öğrendik bizim de hayattan alacağımız derd buymuş. İllaki bir yola koyulacak kira da borç da ödenecek ben evden iş yapmaya başladım maddiyat yerine gelecek ama güven gelmeyecek. Belki doğrusu buydu biz güvenmekle hata yaptık ama en başa dönsek bilemezdik Bn hiç böyle bir şry yaşayacağımızı düşünmezdimİnsanlar başkalarının planları üzerine planlar yapmaz. Mesela araba borcunu bitirmeden çocuk yapmaya çalışmaz. Kenarda parası olmadan evlendi diye işten ayrılmaz. İşten ayrıldıysa araba borcuna girmez. Mantıklı insanlar hayatlarını bu şekilde sürdürüp ödeyebilecekleri kadar borcun altına girerler, çıkabilecek aksilikleri düşünüp ona göre planlama yaparlar, başkalarının malına mülküne güvenip hareket etmezler. Bu yaşadıklarınız sadece sizin suçunuz, boşuna öyle de dediler böyle de yaptılar diye suçlu yaratmaya çalışmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?