Ev tapusu ve eşlerin hakki ile ilgili yardim

Ladyblonde

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2015
340
184
103
Kizlar merak ettiğim için soruyorum ama dünya hali tabi belli olmaz allah korusunda.esimle ev aldik 3 sene önce fakat krediyi o ödediği içi n tapu onun üstüne oldu haliyle.benden habersiz devir edebilirmi? Yada evi satabilirmi öğrenmek istedim bu cevapkarinizi bekliyorum

Kizlar merak ettiğim için soruyorum ama dünya hali tabi belli olmaz allah korusunda.esimle ev aldik 3 sene önce fakat krediyi o ödediği içi n tapu onun üstüne oldu haliyle.benden habersiz devir edebilirmi? Yada evi satabilirmi öğrenmek istedim bu cevapkarinizi bekliyorum

Tapu onun ustune tabiki satabilir.erkek kendi gonul rizasiyla vermedigi surece mahkemeyle almak zor.

Satış olması halinde satışı bozdurabildiginizi okumuştum.

Not: garanti olsun diye aile konutu şerhi konulması gerekiyor.

Güvenmiyor musunuz eşinize?bana biraz tuhaf geldi bu.

Satamaz :kahve:. imzanız gerekir. Vekalet falan verme gafletinde bulunmamanız gerekir nereye niye imza attığınıza hep dikkat edin.

Arkadasim yaziyorsunuz ama bu konuda yeterincebilgin varmi?eger tapu musterekse o zaman imzasi gerekiyor.bu sartlarda sekilde satsa ruhu duymaz tabi once banka borcunu odeyip ipotegi kaldirmasi gerek.

Valla kafam karisti ben izin vermeden Nasil satacak ama 5 yol oldu evleneli yari yariya diye biliyorum

Satabiliyor olması gerek. Aile konutuna şerh koydurabiliyorsunuz haberinin olmasına bile gerek olmadan.

Senden habersiz satabilir ama bu ispat edilebilir bir şey. Evlilik içinde edinilen mallar ortaktır.
Bizim evin kredisini de eşim ödüyor ama tapu %50 ortak. Böyle bir şey de yapılabilirdi. İlla ki tek bir kişinin üstüne olması şart değil.

Satabilir ve sizin imzaniz gerekmez. Sizin rizaniz ile satabilme durumu ancak tapu kutugunde "aile konutu serhi" var ise aranir. Evlilik birligi sona erme durumunda ancak var olan malvarliginin yarisi diger esindir. Evlilik birligi devam ederken evin yarisi diger esin gibi bir durumdan bahsedilemez. Eger herhangi bir supheniz var ise tapu mudurlugune basvurun ve tapuya aile konutu serhi koydurun.

Arkadasim yaziyorsunuz ama bu konuda yeterincebilgin varmi?eger tapu musterekse o zaman imzasi gerekiyor.bu sartlarda sekilde satsa ruhu duymaz tabi once banka borcunu odeyip ipotegi kaldirmasi gerek.
Arkadaşımın eşi satamadı da ordan biliyorum eşini getir dediler. Evde ipotek yok ortak değil tapu.

Arkadaşımın eşi satamadı da ordan biliyorum eşini getir dediler. Evde ipotek yok ortak değil tapu.
Tapuda serh olabilir yahut baska istisnai bir durum olabilir. Arkadasinizin ne yasadigini tam olarak bilemezsiniz. Munferit tek olaydan yola cikarakk yanlis yonlendirme yapiyorsunuz. Edinilmis mallara katilma rejimi evlilik birligi sona ererken uygulanir yani o durumda eslerin malvarliklarina bakilir. Yoksa evlilik birligi devam ediyorken yarisi benim demek sadece lafta kalir. Lutfen yanlis yonlendidme yapmayin.

Aile konutu şerhi satıldıktan sonra da koydurulabiliyor.
Böyle bir haber çıkmıştı. Bir kadın yapmıştı eşi evi sattığı için.

Kardesim siz eger bosaniyorsaniz ortaklik o zaman devreye girer. Yani evet edinilen mallar ortak fakat evlilik biterken olur o. Simdi istedigi gibi satabilir.
Madem supheniz vardi o zaman keske musterek tapu isteseydiniz.
Mesela biz ev alirken bize evin beyi satti evi, hanimini hic gormedik. Gormemeyi birak evraklarda adi bile yoktu. Yani demek ki ev adamin ustuneymis.
Insallah kocan oyle bisey yapip seni uzmez.

Tapu memuruyum. Tapu eşinizin üstüne olduğu için satabilir. Eşlerin birlikte oturduğu sadece bir daire içinde Aile konutu şerhi koydurulabilir. Aile konutu şerhi koyduktan sonra eşe de bilgi yazısı gönderiyoruz konulduğuna dair, e devlette telefonu kayıtlıysa aynı anda telefona da mesaj gidiyor.

Back
X