ev temizliğini sevmenin bir yolu var mı?

Temizlik yapmayı bende sevmem.Ama evde temizlik yaptıktan sonra evi son bir oda spreyiyle mis gibi kokutup sonra tertemiz ışıl ışıl bir evde kahvemi yapıp sigaramı yakıp keyif yapmak beni çok mutlu eder.Bu yüzden kahvenin tadının çıkması için yorulmaktan çekinmem.Bide dip köşe temizlik zaten her zaman yapılmaz bence yapılması hastalığa giriyo.Ama evi toplamak süpürüp viledayla silip toz almak işleri çok uzun süren işler bile değil.Gözünüzde büyütmeyin.Ama kapı eşikleri silmeceli banyoyu ovalamacalı günler için yorum yok :)))))))))

ev temizlemekten nefret ediyorum. kocamdan utanmasam evi çöp ev olana kadar ellemem sanırım.
annem hastalık derecesinde titiz bir kadındır. bekarken bundan bunaldımda mı bu kadar pis oldum yoksa yaşadığım bazı psikolojik rahatsızlıklardan sonra mı bilmiyorum. Depresyon ve okb tedavisi gördüm ve hala da iyileşebilmiş değilim ama bence bunlar bahane olmamalı zaten ülkenin yarısı depresyonda.
çalıştığım için çok vaktim olmuyor ama ben çalışmıyorken de böyleydim.
yani özetle TEMBEL ve PİS bir kadınım ya da o yolda ilerliyorum.
Benim gibi olupta sonrada değişenler var mı? nasıl başardınız?
bende oldum olası şu ev işlerini seven biri değilim ,,,,
çoçuğum olmasa bende hiç birşey yapasım yokk
bir çare bulursan ,bende sevaplanayım

ben yalnzca pazarları tam gün evdeyim o gün de dinlenmek istiyorum o kadar zor geliyor ki. gerçekten temiz ev insanın ruhuna bile iyi geliyor.

Cumartesi en azından yarım gün olsa o zaman yapabilirdin. Ben pazara bırakmadan o gün rahatça oturmak veya gezmek için cumartesi öğleden sonra yapıyorum. Ya da bu sıralar eşime yaptırıyorum. Cumartesi yoksam pazar yapmak çok zor geliyor gerçekten.

2 haftada bir yardımcı almak için eşini ikna etmelisin. Sen çalışırken ve ev işine yardım etmezken seni engellemeye hakkı yok.
Ben şu anda eşim yardım ediyor diye almıyorum ama çocuk olunca zor olacak o zaman alabilirim.

biz eşimle beraber yapıyoruz. ben mutfağı hallerken o süpürgeyi yapıyor. sonra viledaya geçiyor ben çamaşırları atıp toz alıyorum. cuma günleri çamaşırları hallediyoruz. cumartesi yarım gün çalışıyoruz ve o günü gezerek değerlendiriyoruz. pazar günün sadece banyoyu temizliyorum ve bitiyor, gerisi keyif. çalışan kadınların en büyük nimeti mükemmel bir eş bence :KK200:
kimi adam yardimci olmayi seviyor. esinizden yana sanslisinuz

Reklam vermek gibi olmasin ama biz bu topikte beraber basariyoruz. :KK70::KK70: ben cok fena bir bayandim ama biz burada biraraya geldik bir kac arkadas yarismaydi gaza getirmeydi hep birlikte hallediyoruz gelip bir kac gun bak istersen. Günlük maddeler yaiyoruz gun sonunda yaptim yapamadim diyoruz.http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kullerden-dogmak-vol-2.853679/page-1925
tam bizim sayfanın linkini verecektim vermissin :)

Konu Sahibi sen gel bizim sayfaya orda yardım ederiz sana:)

ev temizlemekten nefret ediyorum. kocamdan utanmasam evi çöp ev olana kadar ellemem sanırım.
annem hastalık derecesinde titiz bir kadındır. bekarken bundan bunaldımda mı bu kadar pis oldum yoksa yaşadığım bazı psikolojik rahatsızlıklardan sonra mı bilmiyorum. Depresyon ve okb tedavisi gördüm ve hala da iyileşebilmiş değilim ama bence bunlar bahane olmamalı zaten ülkenin yarısı depresyonda.

Bende sizin gibiyim

1-benim annemde hastalık derecesinde titizdi ve temizlikten tiksindirmişti ve birinci sebep bu

2-bende depresyon vs psikolojik tedavi gördüm..insanın psikolojisi karmakarısık olunca dıs dünyada da düzenli olamıyor. Ve ne yazik ki düsünmeye,cabalamaya enerji harcıyoruz fiziksel enerji kalmıyor..

Ben ne yapsam basaramıyorum 29 yasına geldim

kocamdan utanmasam evi çöp ev olana kadar ellemem sanırım.
Kocamdan utanmadım, evi çöp eve çevirdim. Yaptığımada pişman değildim ki, babam arayıp Queen Bee kızım sana geliyorum diyene kadar... Yaa Allah bismillah allahuekber deyip evi yarım saatte öyle bir temizlemişim ki.. 2 gün belimi doğrultamadım. Sağolsun kocamda yorgunsundur yapma deyip beni sıkboğaz etmediği için sonuna kadar suistimal ediyorum. Beraber el ele verip kendi pasağımızda ölmeyi bekliyoruz.

Ben 3 ay öncesine kadar haftada bir 60 tl verip kadın alıyodum
sabah 9 de gelip 1 buçukta gidiyodu abla.Her hafta süpürüp silip toz alıyodu max. 2saat sürüyodu Artan zamanda da duruma göre ya cam kapı sildiriyodum ya koltuk halı bidahaki hafta ütü yaptırıyodum mesela Evim 90 m2 olduğu için yarım günde tüm işleri bitiriyodu her hafta temiz oluyodu Şimdi taşındım ve tanıdığım güvenebileceğim bi kadın yok çok moralim bozuk mecbur eşimle cumartesileri yapıyoruz ama hiç cam koltuk falan silmedim üç aydır :cry::cry::cry:

Ben de temizlikten nefret ediyorum acıyorum temizlikle geçirdiğim dakikalara resmen ve eşimde ben de çok dağınığız. Bugün bütün günümü ayırsam temizliğe yarın sanki hiç yapmamışım gibi heryer darma duman oluyor, temizlikçi alıyordum öyle rutin değil ama işimi görecek sıklıkta kadın işe girdi başka kimseyi bulamadım, zor bela bulduk birini evi temizleteceğime bin pişman etti beni, eve geldikten sonra fiyatı 2 katına çıkardı kabul etmeyip çıkmasını söyledim çıkmadı da, bütün gün sinirden başım çatladığı yetmezmiş gibi sağda solda dedikodumu yaptığını duydum mutfağı yağ içinde idi falan diye konuşmuş gerizekalı! daha da temizlikçinin ağzını çekeceğime canım istediğinde istediğim kadar yaparım daha iyi.
Eşim yardım ediyor,etmediği 3 aylık dönemde elimi bir çöpe sürmedim çöp eve döndük en sonunda pes edip o etrafı toplayınca ben de temizledim:-)

kocama bu konuda laf anlatamıyorum. kendi ailesinde hiç görmemiş temizli için birnin alındığını o yüzden kabul etmiyor (kendi ailesinde çalışan kadın yok ama ) bende bırakıyorum pisliğinde boğulsun o zaman. akşam 6 ya kadar çalışıyorum haftada 6 gün. kocam benden az çalışıyor. haksız mıyım kızlar

Senin yapacak bir seyin yok.sanki kocaların her dediğini yapıyor muyuz ki :Dbunuda dinleme :Dbuş birini hem işte calısacaksın hem evde çok mantıksız zaten imkansıza yakın bir şey :-)
Çocuk varsa düzene temizliğe alıssın.

Şu an işten geldim ve 3 çeşit yemek yaptım
Terminatör sözü ilgilimi çekti haklısın ya
Ben çok yoruyorum sanki kendimi

Valla bugun 11 gibi kalktim.
Haftasonu isimiz vardi esimle temizlik yapamadik.
Sildim supurdum toz aldim, camasir katladim, banyoyu ustten temizledim. Mutfaga dair sadece bulasik mk calistirdim.
Nevresim bile degistirmedim hani oyle buyuuuuk temizlik de degil.
Ha bide cicek ektim, kuslarin kafeslerini temizledim.
Sonra esimi aradim, yemek isi sende bebegim cunku cok yoruldum dedim.

Ha gunu gelir sabah 6da kalkar esime kahvalti hazirlar, temizlik yapar, aksam yemege misafir de alirim ama anca senede iki uc falan.

Kesinlikle kendimi incitmiyorum. :D

SLIM YERI GELDIGINDE IS YAPIYOR, EVINI B.K GOTURMUYOR AMA MUKEMMEL DEGIL. SLIM ASLA KENDINI INCITMIYOR. SLIM GIBI OLUN. :D

Şahsen eşim yardım etmese elimi sürmem işe. Siz de öyle yapın. Bu nedir ya..sanki kadının görevi gibi yapışıp kalmış üzerimize. Çıkarıp atalım üstümüzden bu görevi. Bari çocuklarımız rahat etsin.

Kocanizda sizden utansın, o evde birlikte yaşıyorsunuz ve üstelik birlikte çalışıyorsunuz.. Iş bölümü yapın ya da yardımcı gelme imkanınız varsa düzenli bir şekilde gelsin.

Ev işini sevme sanatı yok bence. Öğrenmenin yolu yok. Çokta sevimli değil :)
Aldığınızı yerine bırakarak ve kendinize bir program ,iş bölümü yaparak belki biraz düzene girebilir

Eşyaları mumkun oldugunca sadelestirin ivir zivirlar falan etrafi cok dağınık gosteriyor .ne kadar az ve sade esya o kadar kolay temizlik saglar bence en azından dağınık görünmez .ayrıca yeni ve begenerek alinan esyalar da temizlik icin biraz heves saglayabilir.:KK39:

Bende hergün ev süpürrüm banyoyu yıkarım yollukları çırparım manyakmıyım neyim:KK53:
Temiz olmak harika bi duygu derli toplu ev insana huzur veriyo
Temizlik yapasın yoksa bile evin toplu olursa göze batmaz
Ama dağınık ev temizken bile kötü görünür
Kapı arkalarındaki yatak altlarındaki mayklar seni rahatsız etmiyomu acaba ben yerde bi kıl görsem bütün evi kaldırrım batıyo arkadaş
Şimdi iyice havalar ısınsa da cam kapı balkon girişsek eşimle diye bekliyorum sabırsızlıkla:21::21:

BİZİM EŞİMLE DÜŞÜNCEMİZİ AÇIKLAYAYIM SANA : EVE BİRİNİ ALSAM AYLIK YA DA HAFTALIK DİYELİM, BANA MALİYETİ EN AZ 200 TL OLCAK. BİZ DE EŞİMLE KRAR ALDIK. DİP KÖŞE, GENEL TEMİZLİKTE BİLE BANA YARDIM EDİYOR. ORAYA VERECEĞİMİZ PARAYI DA BİZ HAFTASONU KAÇAMAK TATİL OLARAK KULLANIYORUZ. KAFAMIZ NEREYE ESERSE. ÇATIR ÇATIR YİYORUZ:) HEM YORULMUYORUM HEM DE PARAM CEBİMİZDE KALIYOR. HEM DE AŞKIMIZ PEKİŞİYOR:)
HA BUNU YAPAMADINIZ DİYELİM, KOMŞULARIN YA DA KAYINVALİDENİZİN SİZİN ARKANIZDAN '' AAYYYYY NE PİS KADIN. HİÇ Mİ BAKMAZ BİR İNSAN EVİNE. NASIL YETİŞTİRMİŞLER BUNU '' DEDİKLERİNİ DÜŞÜNÜN.

9 aylık hamileyim, haftada bir kadın gelir, o cam yer vb ağır iş yapar, ben evdeki bütün incik boncuk toz alır ütü yapar, nevresim değişir dağınıklık toplarım. Tabiki asla yetmez, geri kalan haftanın bi gününde kendim toz alır, süpürür artık ne kadar gücüm yeterse evi viledalar WC'lere her akşam çamaşır suyu döker fırçalarım, evdeki o bingo sensitive kokusu yok mu ben de mutluluk hormonları salgılatıyor, evin 150 m2, o kendim yaptığım gün 2 saatimi alıyor en fazla ve üzerine içtiğim kahve kadar hiçbir şeyden keyif almıyorum yaşasın temiz evler :KK200:

Back
X