Merhaba hanımlar,
Son konumu okuyanlar bilir, eşimin ailesiyle sorunlar yaşamıştım. Okumayanlar için özet: Başka bir ülkede, ben iş bulana kadar eşimin annesi ve erkek kardeşiyle yaşıyoruz. Eşimin erkek kardeşi saçma sapan bir sebepten internetimi kesmişti. Eşim de aynı gün beni alıp ev bakmaya götürmüştü. Konuda bahsettiğim elektrik sobalı evi tuttuk. 3 Ocak'ta taşınıyoruz Allah nasip ederse.
Şimdi bundan sonrası için yardımınıza ihtiyacım var. Eşimin annesi ve kardeşiyle son konuşmamızda ikisinin de gerçek yüzlerini görmüş bulundum. Kardeşi özür dilemesine diledi ama hala düşmanca tavırlar içerisinde.
Annesiyse en büyük hayal kırıklığım oldu. Objektif, ara bulucu bir tavır takınmaktan ziyade eşimin kardeşiyle bir oldu ve o konuşma sırasında çok kırıcı şeyler söyledi. "Başkasının evinde yaşıyorsan bizim çamaşırımızı bulaşığımızı da yıkayacaksın, bütün gün evdesin." gibi. O noktaya kadar ilişkilerimiz iyiydi; çünkü ben önce eşimin annesi oluşuna sonra da yaşına hürmeten saygıda asla kusur etmeyip ev temizliği konusunda her şeyi yapıyordum. Ama iş, evi temizlemekle kalmayıp köle gibi onların temizliğini de görmeye gelince, çıldırdım. Öncelikle başkasının evinde değil eşimin kirasını ödediği evde yaşadığımı, ayrıca hizmetçi olarak buraya gelmediğimi ve bütün gün zaten iş arıyor olduğumu belirttim. Ama ipler bende bir kere koptu. Dediğim gibi, gerçek yüzlerini gördüm.
Şimdi sorum, biz bu eve geçtikten sonra -ki ev bu eve çok yakın- nasıl bir ilişki kurmalıyım onlarla? Düşünün, eşim korkudan ev tuttuğumuzu bile söyleyemedi son zamanlarımızı zehir etmesinler diye; çünkü o potansiyelde insanlar.
Arada düşmanlık, kötü niyet vs. olsun istemiyorum. Eşinin ailesiyle belirli sınırlar içerisinde görüşen hanımlar, sizce bu sınırı nasıl çizebilirim? Ne sıklıkta görüşmeliyim? Düşman olmadan nasıl arayı açarım?