Evcil hayvan korkusu

Blackopium

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2015
224
133
103
Merhabalar,
Sorunum özetle; küçüklükten gelen köpek fobisine sahibim oturdugumuz sitede yonetim planinda kopek beslenmesi serbest ve haliyle pek cok hayvan sahibi var isin kotusu bulundugum apartmanda en az 5 dairede mevcut..
İsin benim acimdan sorun kismi ise ne zaman asansore binmek durumunda kalsam kopekle karsilasacagim korkusu beni sariyor daire aralari alani kucuk,apartman 15 katli(oturdugum kattan oturu surekli merdiven kullanamam surekli) asansorde kucuk.. Ve asansore hayvanla binildigi takdirde hayvanlarin surekli bir kapi acildiginda disariya atilmasiyla karsilasiyorum bazilari tasmasiz bile oluyor takmayi unutanlar cok(site yonetimine bu konuda uyarida bulundum ilan astilar ama bizim toplumumuz pek aldiris etmiyor malesef) yani evinizde besliyorsunuz ne guzel ama disariyida dusunmek lazim degil mi huzurla yasayamiyorum eve girmemde cikmamda sorun haline geldi uyar uyar nereye kadar..

Alisin diyeceksiniz inanin kopekten korkmayan bir insan bile dalginlikla,asansorden pat diye uzerine firlayan bir varlik karsisinda sasirir korkar.. İnsanlar cok dikkatsiz ben cok tedirgin.. Bu konuda ne yapabilirim sizce?

(Not:hayvan sahiplenmeyi dusunmuyorum bahceli bir evde yasamadikca zaten bu fobiyle olsa bile o da zor, tasinmam suan sartlar dolayisiyla mumkun degil)

Fobiniz olduğundan dolayı bu hissettikleriniz normal.. Yine öyle bir asansör olayında sahipleriyle konuşmayı denediniz mi ? Fobinizin olduğunu, en azından tasma takmalarının sizin için daha rahat olacağını tatlı dille anlatın.. Belki onlar da daha özenli davranırlar..

İnanin kac defa soyledim zaten uzerinize atlama durumu olmasa belki benimde boyle bir sıkıntım gelismeyecekti ama malesef insanlar empatiden yoksunlar..

İşte öyle olmuyor bunu biliyorsun zaten ama yanına yaklaşınca elin ayağın tutmuyor korkudan Bayılacak gibi oluyorum mesela ben
Aynen oyle bende biliyorum fakat o an bambaska bir psikoloji yasaniyor ki ben uysal hayvanlara dokunabilende biriyim,beklenilmeyen anda karsi karsiya kalmak,uzaklasacak alanin olmamasi ve insanlarin bunu anlamamasi cok sıkıntılı bir durum

fobiniz için tedavi görmeyi düşündünüz mü?köpekler doğanın bir parçası şimdi olmasa sokakta karşılaşacaksınız hayatınızı kolaylaştırmaya çalışın bence.

Aynen oyle bende biliyorum fakat o an bambaska bir psikoloji yasaniyor ki ben uysal hayvanlara dokunabilende biriyim,beklenilmeyen anda karsi karsiya kalmak,uzaklasacak alanin olmamasi ve insanlarin bunu anlamamasi cok sıkıntılı bir durum
Ben dokunamiyorum bile ki çok severim uzaktan yani onlar yokken yemek bırakıp içeri kaçarim ama yanımda olunca aynısı olmuyor bir anda görünce kafayı yiyecek gibi oluyorum korkudan koşarak kaçtığım çok oldu ağladığım falan keşke korkumu yenebilsem.

fobiniz için tedavi görmeyi düşündünüz mü?köpekler doğanın bir parçası şimdi olmasa sokakta karşılaşacaksınız hayatınızı kolaylaştırmaya çalışın bence.
Sokakta karsilastigim bir kopekten yolumu degistirerek uzaklasabiliyorum ama sorun yasadigim yerde uzerime atilan (!) kiminin sevgi ibaresi olarak gordugu hareketler.. Bunun icin baskalarinin yasamina saygi gosteren insanlar lazim tedavi benlik birsey degil keza uysal hayvanlarla samimi olmasada bag kurabiliyorum..

Keske.. Zaman zaman samimi olmasada ilgilenebiliyorum hayvanlarla hic biride bile isteye zarar gorsun istemem hayvanlara kesinlikle merhamet,sevgi gosterilmeli.. herkes illa hayvanlarla yalasip opusecek diye bir kaidede yok yasam alanimda huzursuzum

Eskiden köpek beslemiş olmama, hiçbir hayvandan korkmamama rağmen seni anlıyorum.

Sonuç olarak millet besliyor, seviyor diye sen korkmaktan vazgeçmezsin. Keşke öyle kolay olsa.

Tasmasız gördüğünü belediyeye şikayet etmekle tehdit et. Tasma kullansınlar, zorunlu zaten bu.

Zaten köpeğini yeterince seven, düşünen biri tasmasız dolaştırmaz.

Tasmalılardan da korkuyorsan valla ona yapacak bir şey yok görmezden gel :)

Tesekkur ederim anladigin icin :) bu elimde olan birsey degil.. Hadi sokakta olsa disarida olsa olan yere gitmem yolumu degistiririm ama bu evim ya kendi kapima ulasmak icin tedirginlik yasiyorum hic hos degil.. Tasmali haliyle (evcil dostuna) diyeyim sahip ciksalar sorun olmayacakta iste belki burdan bir iki benim gibi insan sorun yasamis cozum bulmussa en azindan ogrenmis olurum

En mantıklısı belediyeye şikayet ederim demek. Gerekirse de et. Zaten bir yaptırımı yok anca göz korkutur.
Ben dostumu bağlayamam bıdı bıdı eden olursa da kedi görüp de araç geçen yola fırlaması, başka saldırgan ve aşısız bir hayvanla kavga etmesi, bulduğu bozuk bir gıdayı yemesi durumunda ne yapacağını sorarsın.

apartmanınızda çok daire var mı? acaba şey mi yapsan. Tatlı tatlı kapı kapı dolaşıp, korktuğunu söylesen. en azından apartman içinde tasma takmalarını rica etsen
benim de köpeğim var,
Yukarımıza yeni bir aile taşındı. Kadın, elinde köpeğim için ödül kemiğini kurdelaya sarmış getirdi. Köpekten korktuğunu anlattı. apartmanda çığlık atarsa üstümüze alınmamızı söyledi. Benim çok hoşuma gitmişti, şikayet etmesinden daha zarif bulmuştum.

ben de mesela, bir ara bizimkine bir haller olmuştu. Gece uykusundan kalkıp, yarım saat durmadan havlıyordu. Ne yapsam susturamadım. Bütün dairelere kurabiye götürüp, özür dilemiştim. Bir kaçı hatta akıl vermişti sebebiyle ilgili. Çoğunu da tanımıyordum bile... Hatta yan tarafımızda oturanlar her gece deprem olacak zannediyorlarmış havlamayı duyunca, ne yapsak şikayet mi etsek diye kara kara düşünüyorlarmış. Hemen tatlıya bağlandı. bu tip sorunları tatlı dille, güzellikle, inatlaşmadan halletmek en güzeli bence..

Neresi acaba o site, biz de taşınalım

Yönetici ile olacak iş değil, uyarıyı okuyup geçerler. Dairelere gidin ve yüz yüze yenmek istediğiniz ama yenemediğiniz bir korkunuz olduğunu, tasmasız olmaları durumunda yaşadığınız sıkıntıları tatlı dille anlatın. Biraz da süsleyin cümlelerinizi, mesela evcil beslenen bir yerde oturmaktan çok mutlu olduğunuzu, korkunuzu küçük bir ihtimal olsa da yenme umudu doğduğunu vs söyleyin. İletişim için birazcık yıkama yağlama lazım kaba tabirle.

Emin olun tasmasız gezen o hayvanlar sizin "belediyeye şikayet etmekle tehtid et" cümleniz kadar tehlikeli değiller. Bilginiz olsun diye söylüyorum ne belediye ne polis aşılı ve kayıtlı hiçbir hayvana tasmasız diye bir şey yapamaz hayvan sahipleri olarak bu söylemlere gülüyoruz. Öte yandan tasmasız veya sahipsiz diye ihbar edilip toplanılan hayvanların gittiği yerlerin durumunu umarım bilmiyorsunuzdur çünkü bildiğiniz halde bunu söyleyebiliyorsanız ben sizden korkarım.

sarılmak bence de sevgi gösterisi.korkuyor olabilirsiniz ama fobi derecesiyse sağlıklı değilsiniz demektir.tedavi görün,burası köpeklerin de dünyası sadece bize ait değil.

maalesef benim de böyle bir fobim var. bunu evcil hayvan sahipleri asla anlamıyorlar. bu konuda terapi de aldım ancak hiç bir ilerleme kaydedemedik. doktorumun en son söylediği şey evcil hayvanlardan mümkün olduğunca uzak durmam oldu. sırf bu nedenle yaşadığım yeri, apartmanı filan seçer oldum.

bu şekilde yaşamak oldukça zor. hayvan sahiplerinin bir de bu açıdan bakmalarını isterim. yoksa bizler asla o masum yavrulara bir şey olmasından yana değiliz. bu durum elimizde olmadan geliştirdiğimiz bir korku. tüm vücudu bir anda etkiliyor, terleme, panik atak benzeri şikayetler. ben sonrasında 1-2 saat boyunca titrediğimi biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…