- 5 Mayıs 2015
- 224
- 133
- 103
- Konu Sahibi Blackopium
-
Evet baya bir daire var inanin cok nazik bir dilde ben onlarin sevgilerine saygi gostererek izah etmeye calisiyorum bir kac gune unutuluyor yada yuzume uzayli gormus gibi bakiyorlar :) kendimi yeterince ifade etmeme ragmen boyle.. Nazik onerinizi aklimda tutacagim uygun zamanda denemeyede calisirim tesekkurler..apartmanınızda çok daire var mı? acaba şey mi yapsan. Tatlı tatlı kapı kapı dolaşıp, korktuğunu söylesen. en azından apartman içinde tasma takmalarını rica etsen
benim de köpeğim var,
Yukarımıza yeni bir aile taşındı. Kadın, elinde köpeğim için ödül kemiğini kurdelaya sarmış getirdi. Köpekten korktuğunu anlattı. apartmanda çığlık atarsa üstümüze alınmamızı söyledi. Benim çok hoşuma gitmişti, şikayet etmesinden daha zarif bulmuştum.
Mesajlari okursaniz eger tedaviyle bile korkumun gecmemesi ihtimali var ki bence tedavilik bir boyut yok cunku tum dunyadaki kopekler olsun gibi sakat bir dusuncede degilim toplu yasam alaninda bir kopege sahip olan kisilerin buna dikkat etmemesiyle ilgili sıkıntilarim var.sarılmak bence de sevgi gösterisi.korkuyor olabilirsiniz ama fobi derecesiyse sağlıklı değilsiniz demektir.tedavi görün,burası köpeklerin de dünyası sadece bize ait değil.
Kopeklerden ziyade bu durumu israrla anlamayan insanlarla yasamak cok zor.. Size kesinlikle katiliyorummaalesef benim de böyle bir fobim var. bunu evcil hayvan sahipleri asla anlamıyorlar. bu konuda terapi de aldım ancak hiç bir ilerleme kaydedemedik. doktorumun en son söylediği şey evcil hayvanlardan mümkün olduğunca uzak durmam oldu. sırf bu nedenle yaşadığım yeri, apartmanı filan seçer oldum.
bu şekilde yaşamak oldukça zor. hayvan sahiplerinin bir de bu açıdan bakmalarını isterim. yoksa bizler asla o masum yavrulara bir şey olmasından yana değiliz. bu durum elimizde olmadan geliştirdiğimiz bir korku. tüm vücudu bir anda etkiliyor, terleme, panik atak benzeri şikayetler. ben sonrasında 1-2 saat boyunca titrediğimi biliyorum.
korkuyor olmanız normal titreyecek ya da panik atak geçirecek kadar kötüyseniz tedavi görmeniz gerekir diyorum.tedavi olup iyileşmiyorsanız eğer doktorda ve tedavide sorun vardır.karanlık çağda yaşamıyoruz her şeyin bir çözümü var.Mesajlari okursaniz eger tedaviyle bile korkumun gecmemesi ihtimali var ki bence tedavilik bir boyut yok cunku tum dunyadaki kopekler olsun gibi sakat bir dusuncede degilim toplu yasam alaninda bir kopege sahip olan kisilerin buna dikkat etmemesiyle ilgili sıkıntilarim var.
Henuz oyle birsey yasamadim tedirgin oluyor ve korkuyorum.. Soz konusu insan psikolojisi olunca bu cagda bile cozumu olmayan konular soz konusu.. Mesajlari takip ederseniz sokaktaki kopekle evin icerisindeki kopekle degil derdim kendi yasam alanima direkt mudahaleye rahatsiz oluyorum yinede tesekkurlerkorkuyor olmanız normal titreyecek ya da panik atak geçirecek kadar kötüyseniz tedavi görmeniz gerekir diyorum.tedavi olup iyileşmiyorsanız eğer doktorda ve tedavide sorun vardır.karanlık çağda yaşamıyoruz her şeyin bir çözümü var.
Eskiden köpek beslemiş olmama, hiçbir hayvandan korkmamama rağmen seni anlıyorum.
Sonuç olarak millet besliyor, seviyor diye sen korkmaktan vazgeçmezsin. Keşke öyle kolay olsa.
Tasmasız gördüğünü belediyeye şikayet etmekle tehdit et. Tasma kullansınlar, zorunlu zaten bu.
Zaten köpeğini yeterince seven, düşünen biri tasmasız dolaştırmaz.
Tasmalılardan da korkuyorsan valla ona yapacak bir şey yok görmezden gel :)
Emin olun tasmasız gezen o hayvanlar sizin "belediyeye şikayet etmekle tehtid et" cümleniz kadar tehlikeli değiller. Bilginiz olsun diye söylüyorum ne belediye ne polis aşılı ve kayıtlı hiçbir hayvana tasmasız diye bir şey yapamaz hayvan sahipleri olarak bu söylemlere gülüyoruz. Öte yandan tasmasız veya sahipsiz diye ihbar edilip toplanılan hayvanların gittiği yerlerin durumunu umarım bilmiyorsunuzdur çünkü bildiğiniz halde bunu söyleyebiliyorsanız ben sizden korkarım.
bence böyle bir yöntem denemeniz antipatik durur.
Belediyeye şikayet çünkü korkutucu ve çirkin bir süreç.
Kimsenin aklına 'yaptırımı yok' gelmiyor. 'Benim evladımı barınağa göndermek istiyor' geliyor.
Tehdit sizi daha çıkmaza sürekler. Karşı tarafı da fitiller. Dünyaya bir kere geliyoruz, güzelce yaşamak varken neden zora sokalım.
Bu arada söylemeden edemeyeceğim, -özür dileyerek- hayatımda ilk defa köpek bakmış birinden böyle kelimeler duyuyorum.
Belediyeye şikayet halinde bir şey olmayacağını zaten yazdım. Atladığınız nokta şu, bu ota çöpe şikayet edenlere değil de diğerlerine saygı duymak zorundasınız. Köpek apartmandan çıkarken heyecanlanıyorsa sahibi yeterince ilgilenmiyordur ve dışarı çıkması hayvan için olağanüstü bir durumdur. Bu tarz sahiplerin saygı duymamayı benimsemesi çok doğal. Hatta başka mesajınızda tasma ile yaratılmamışlar gibi bir söyleminizi gördüğüm için ciddiye alıp devam edemicem kusura bakmayın.
Kedi de besledim, köpek de. Hiçbir zaman evime biri gelince hayvanımı kapatmadım ama. Onun alanı tamam orası da, apartman boşluğu köpeğin alanı değil. Dikkatli olmak zorundayız. Bugün hiçbir korkum olmadığı halde asansörden heyecanlı köpek fırlasa boşluğuma gelir bi zıplarım yani. Tasma eğitimi veremeyecek, köpeğine layıkıyla bakamayacak olan sahiplenmesin zaten. Eski yaşadığım yerde köpekle asansöre binmek yasaktı. (Hakikaten komşunun köpeği işiyordu çünkü hayvan patlayana kadar evden çıkarmıyordu salak sahibi) kalkıp buna diretmedim. Konu sahibinin karşısındaki insanlar kural tanımıyor. İnsan gibi konuşsa "amaan korkma" diyecekler.
Köpeklerimi çok büyük bir bahçede besliyorum her sabah ve akşam bir iki saat gezdiriyoruz yaz kış demeden çoğunlukla yorulup onlar bizi eve sürüklerler ama buna rağmen bahçeden çıkarken çok heyecanlanıyorlar ve bu benim onlarla ilgilenmediğim anlamına gelmez. Devam etmemekte haklısınız anlayamadığımız şeyleri ciddiye alarak yaşadığımızda kendimizi yeterli hissedendeyiz Mutlu olamayız. Ama sizin gibi anlayanlar için diyorum oradaki söylemim tasmayla doğmadılar ki tasmayla gezdirelim tarzı bir şey değil hangisinin daha normal olduğunu konusuna dikkat çekmekti.Belediyeye şikayet halinde bir şey olmayacağını zaten yazdım. Atladığınız nokta şu, bu ota çöpe şikayet edenlere değil de diğerlerine saygı duymak zorundasınız. Köpek apartmandan çıkarken heyecanlanıyorsa sahibi yeterince ilgilenmiyordur ve dışarı çıkması hayvan için olağanüstü bir durumdur. Bu tarz sahiplerin saygı duymamayı benimsemesi çok doğal. Hatta başka mesajınızda tasma ile yaratılmamışlar gibi bir söyleminizi gördüğüm için ciddiye alıp devam edemicem kusura bakmayın.
Kedi de besledim, köpek de. Hiçbir zaman evime biri gelince hayvanımı kapatmadım ama. Onun alanı tamam orası da, apartman boşluğu köpeğin alanı değil. Dikkatli olmak zorundayız. Bugün hiçbir korkum olmadığı halde asansörden heyecanlı köpek fırlasa boşluğuma gelir bi zıplarım yani. Tasma eğitimi veremeyecek, köpeğine layıkıyla bakamayacak olan sahiplenmesin zaten. Eski yaşadığım yerde köpekle asansöre binmek yasaktı. (Hakikaten komşunun köpeği işiyordu çünkü hayvan patlayana kadar evden çıkarmıyordu salak sahibi) kalkıp buna diretmedim. Konu sahibinin karşısındaki insanlar kural tanımıyor. İnsan gibi konuşsa "amaan korkma" diyecekler.
"Köpek apartmandan çıkarken heyecanlanıyorsa sahibi yeterince ilgilenmiyordur ve dışarı çıkması hayvan için olağanüstü bir durumdur."
Kopekten korkmak bir anormallik belirtisiyse evet siz gercekten meseleyi hic anlamamissiniz bu konuyu uzatacak ama madem ki oyle binalardada kopek bulundurulmamali hayvanlar tek bir noktaya tikilmamali ozgur olmali o hayvanin ne zaman idrarini yapacagini bile siz belirliyorsunuz o zaman buda ona eziyet ben kendi yasam alanimdayim apartman dairesinde ve burada huzurla yasamak istiyorum boyle dusuncelere ne kadar tatli dille yaklasirsam yaklasayim bisey yapmaz ki yeaaaa ne korkuyorsunuz duymaktan oteye gidemiyorum malesefKöpeklerimi çok büyük bir bahçede besliyorum her sabah ve akşam bir iki saat gezdiriyoruz yaz kış demeden çoğunlukla yorulup onlar bizi eve sürüklerler ama buna rağmen bahçeden çıkarken çok heyecanlanıyorlar ve bu benim onlarla ilgilenmediğim anlamına gelmez. Devam etmemekte haklısınız anlayamadığımız şeyleri ciddiye alarak yaşadığımızda kendimizi yeterli hissedendeyiz Mutlu olamayız. Ama sizin gibi anlayanlar için diyorum oradaki söylemim tasmayla doğmadılar ki tasmayla gezdirelim tarzı bir şey değil hangisinin daha normal olduğunu konusuna dikkat çekmekti.
hayvanlarınıza ne oldu peki?
evim bahçeli. Köpeğimi sabah ve akşam her gün düzenli parka çıkartırım. evde de 24 saat koyun koyunayız. yine de kapıdan dışarı çıkarken sanki hayatında ilk kez çıkıyormuş gibi heyecanlanır. Bunun ilgiyle alakası olduğunu zannetmiyorum.
Yine de dediğim gibi, 'belediyeye şikayet ederim' gibi bir tehdit çözüm değil. Bu ve benzeri tehditler yüzünden zaten o sizin söylediğiniz aksi tutum oluşuyor. Ne olursa olsun ben bütün sorunları tatlı dille çözmekten yanayım.
Bina da köpek beslemeyi haklı bulduğumu kim söyledi? Sırf köpek beslemek için şehrin bilmem kaç kilometre dışında bahçeli eve geçtik. Ama bir şu gerçek var ki bir noktaya tıkılmak olarak adlandırdığınız köpeklerin sahipleri tarafından ilgi ve sevgi gördüğü apartman dairelerinden daha kötü bir şey daha var malesef barınaklar. Ve neden var biliyor musunuz ? İnsanlar köpeklerle yaşamaya alışamayıp onlardan korktukları için. Bir gün gidin ve uzaktan ziyaret edin köpekten korkmayı neden anormal bulduğumu anlarsınız daha güzeli kısa bir süre bakımını üstlenin o zaman siz de anormal bulursunuz. Ayrıca tedavisi olduğunu düşünürsek çok da normal olmasa gerekKopekten korkmak bir anormallik belirtisiyse evet siz gercekten meseleyi hic anlamamissiniz bu konuyu uzatacak ama madem ki oyle binalardada kopek bulundurulmamali hayvanlar tek bir noktaya tikilmamali ozgur olmali o hayvanin ne zaman idrarini yapacagini bile siz belirliyorsunuz o zaman buda ona eziyet ben kendi yasam alanimdayim apartman dairesinde ve burada huzurla yasamak istiyorum boyle dusuncelere ne kadar tatli dille yaklasirsam yaklasayim bisey yapmaz ki yeaaaa ne korkuyorsunuz duymaktan oteye gidemiyorum malesef
gerçek bir hayvansever olduğunuzu düşünerek ve son derece iyi niyetimle soruyorum: tedavisinin olduğuna tam olarak nasıl inandınız? bu konuda elinizde bilimsel veriler var mı?Bina da köpek beslemeyi haklı bulduğumu kim söyledi? Sırf köpek beslemek için şehrin bilmem kaç kilometre dışında bahçeli eve geçtik. Ama bir şu gerçek var ki bir noktaya tıkılmak olarak adlandırdığınız köpeklerin sahipleri tarafından ilgi ve sevgi gördüğü apartman dairelerinden daha kötü bir şey daha var malesef barınaklar. Ve neden var biliyor musunuz ? İnsanlar köpeklerle yaşamaya alışamayıp onlardan korktukları için. Bir gün gidin ve uzaktan ziyaret edin köpekten korkmayı neden anormal bulduğumu anlarsınız daha güzeli kısa bir süre bakımını üstlenin o zaman siz de anormal bulursunuz. Ayrıca tedavisi olduğunu düşünürsek çok da normal olmasa gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?