Evcil hayvan korkusu

pekingese benimki. Zaten bir avuç bişi. Büyük köpekleri apartmanlara tıkıştırılmasına çok üzülüyorum. Konu sahibine ayrıca; Korkuyu anlıyorum. ben de böcekten korkuyorum mesela. Gördüğüm an yeri göğü inletiyorum. Çığlık çığlığa. Eşim, minnacık hamam böceği dediği zaman yüzünü tırnaklarımla yolasım geliyor.
beni de mesela şey rahatsız ediyor, köpek bakmayanların 'evde köpekle yaşanmaz, bunun pisliği, yok kokar bu, çocuk olunca atın bunu' bunları duyunca hiç saygı duyasım gelmiyor karşı tarafa. O kadar çok insan var ki inanın böyle düşünen, köpeğe olumsuz yaklaşım olunca istemsizce savunmaya geçiyorsun. O yüzden kedi köpek sahipleri sevgiyi biraz fanatizm boyutunda yaşıyor. Hala bir çok kişi için evcil hayvan günah, pis ve gereksiz geliyor. Ufacık bir tepkide karşı tarafı böyle düşünen biri olarak görüyorsun.
O yüzden birbirimizi anlamak için güzel yaklaşmak lazım sanırım. Ben daha tatlışko bir tutumun zararını görmedim. size tepkili olanlar da sizi anlamamıştır diye düşünüyorum :)

siz mor renk seviyorsunuz diye ben sevmek zorunda degilim ama dunyada bir mor renk gercegide var degil mi? Sirf mor renk sevmiyorum diye tedavi mi olmaliyim? Sadece mor renk giyenlerle yakinlasmasam yada bana yaklasmalari konusunda biraz daha dikkatli olmalarini soylesem buda beni anormal yapmaz insan yapar.. Ben tutupta daire sahiplerinden kopeklerinizi daga goturun gibi bir talepte bulunmuyorum ki heyecanlanan kopeklerine sahip olmalarini ve bunun bazi insanlari rahatsiz ettiginin artik farkina varmalarini istiyorum.

O kadarda degil bunu alternatif olarak soyledim hani sokakta olsa ve rahatsizlik duydugumda yolumu degistiririm ama ev degistirmek asansor degistirmek oyle kolay bir alternatif degil.. Korkum heyecanli kopeklerin asansor cikisinda uzerime atilmasi

gerçek bir hayvansever olduğunuzu düşünerek ve son derece iyi niyetimle soruyorum: tedavisinin olduğuna tam olarak nasıl inandınız? bu konuda elinizde bilimsel veriler var mı?
Köpeklere çok düşkün bir çocuktum ama dediğim gibi çocuktum ve bir köpeğin dilini şu çekince uzayan metreler var ya onlar gibi hayal edip bir şekilde tutarak çekmiştim şuan nasıl yaptığımı anlayamıyorum o kaygan dili nasıl kavradım bir fikrim yok. Neyse sonuç olarak köpek benim yüzümü ısırdı ve bir hayli zarar verdi. Ben olaydan yaklaşık bir saat sonra artık köpek sevmeme izin vermeyecekler diye ağlamaya başladım ve zamanla yaramın iyileşen hali beni korkuttu ve fobi oluştu ailemde ilgi duyduğum bir şeyden mahrum kalmamamı istedikleri için bana terapi desteğini uygun gördüler ve 2 3 görüşmeden sonra çocuk aklımla bunh aşabilmiştim

konu sahibinden müsaade isteyerek bu soruya kendi açımdan da yanıt vermek isterim ki fobinin boyutları ile ilgili belki ışık yakabilirim.

şu an yaşadığımız ev yeşillikler içinde, şehre nispeten uzak, huzurlu bir site. hemen yanımızda büyük bir park var ve içinde site sakinlerinin beslediği 6 adet sokak köpeği var. böyle uygun bir yer olunca sitede de çokça köpek besleyen site sakini var. yüzde 80 i de tasma kullanmıyor. nasılsa çevrede evcil hayvan çok diye.

ben ailemin yanına taşındığımdan beri yaklaşık 1 yıl boyunca inanılmaz korkularla, kimi zaman ağlayarak kimi zaman geride inip taksilerle eve gelerek bu süreyi geçirdim. tedavileri çok eskiden denemiştim, diğer yöntemleri de. bende başarılı olamadı. daha da kötüye gittim hatta. son olarak ailemle karar aldık, borca girdim ve araba aldım. yaklaşık 600 metrelik bir mesafe için. çünkü köpekler ilginç bir şekilde beni çok seviyorlardı sanırım? belki de meraktan sürekli peşimdelerdi :) bilimsel sebepleri de var elbette, kokuyu, korkuyu hissedebiliyorlar. salgıladığın hormonları, ter kokusunu...

bunun dışında yakınlarda bir ev alma planım var, mümkün olduğunca şehrin göbeğinde, evcil hayvan beslemeye müsait olmayan, sokak köpeklerinin nispeten az olabileceği bir yerde bakarım sanırım. çünkü yaşadığımız blokta köpeğini tasmasız gezdiren bir hanım var ve sürekli karşılaşıyoruz. köpeği çok hareketli ve mutlaka beni gördüğünde koşarak üstüme atlamak, oynamak istiyor. ilk başlarda anlatmaya çalıştım fobimi ama başarılı olamadım. misal, sabah karşılaşsak ben artık uyuyana dek kalp atışlarımı dindiremiyorum. bunu bir köpek sahibine anlatmak çok zor. ben giriş çıkışlarımda kapı dinliyorum artık. dışardan geleceksem temkinli ve yavaş adımlarla, sesleri dinleyerek siteye, apartmana giriyorum.

gerçekten zor :)

dünyayı paylaştığımız canlılar onlar. bunun ppsikolojik sorun olduğunu okumuştum tedavi olabilirsiniz.

Ne güzel dediniz siz moru sevmeseniz de mor renk gerçeği var. Kimse size moru sevmelisiniz diyemez demiyor da zaten. Ama moru seven insanları da anlamanız gerekiyor onlar da mordan vaz geçemezler ki. Benim de tek demek istediğim köpek sahiplerinin sizi rahatsız edecek şeyler konusunda diken üzerinde olmasını beklemeyin ve bunu kendinize mutlak hak görmeyin. İyi okursanız iyi bir dille ortak yol bulunur demiştim hala da aynı şeyi söylüyorum yani size kalıp da kusura bakmayın bu böyle alışın demiyorum sadece sizden ortak yol bulma konusunda yapıcı bir üslup kullanmanızı rica ettim kendi yaşadıklarımı düşünerek.

Sürekli size gelmelerinin nedeni telaşınızı hissediyor oluşları. Kediler mesela, köpek gördükleri an donup kalırlar. Çünkü hareket ettikleri zaman köpek hemen arkasından koşturur. aslında zararsız olduğunu göstermek için geliyorlar yanınıza.

ben de çocukken artık nereden duyduysam, 'regl kokusunu köpekler hissedip saldırır' diye aklımda kalmış. ikinci regl olduğumda okula gidememiştim, köpekler tarafından parçalanacağım diye.

Ozgur olmali demissiniz de benim kuzum koynumda uyuyor. Krese goturuyorum on kopegin icinde koca bahcede kosucak olmasina ragmen arkamdan agliyor. Kopekler sahipleri icin yasar. Insan gibi evin icine kapama yeaa gibi dusuncelerden uzaklar. Ben 24 saat evden cikmiyim ve cis yapacak bir yeri olsun o da cikmak istemez aramaz bile ama biz tabii magara insani olmadigimiz icin hem temiz olsun hem koklasin zihni gelissin hem de aktivite olsun diye cokartiyoruz disari.
Tasmasiz gezdirilmesine ben de karsiyim ama ben baska sebepten karsiyim cunku bu kopek seviyorum ama sokakta yemek verip gerisini umursamiyorumcular yuzunden kopegimi site icinde bile gezdiremiyorum. Sokak kopegi nufusu insan nufusunu gecti gececek. Ve yanlarindan gecince saldirmaya hazir bekliyorlar.
Korkunuzu anliyorum ama inatla gidip yardim almak yerine burda akil aramaniza anlam veremiyorum. Bariz sorununuz var demek ki bu kadar rahatsizsaniz. Apartman icinde tasmali gezdirmelerini istemek hakkiniz tabii ama nasil kopek sahibi olup komsulari rahat vermeyene deniyor ben de ayni minvalde tavsiyeyi vereyim muhafazakar bir semte tasinin kimsenin kopegi yoktur oralarda. Gul gibi gecer hayat.

Diken uzerinde oturan taraf oldugumu dusunurseniz pozitif bir ayrimcilik yapilabilir bu konuda cunku bende yasamasinlar gitsinler degil bu hassasiyetime diyelim insanlarinda hayvan sahiplenmenin bilincinde yaklasmasini bekliyorum emin olun cok yapici bir uslupla yaklasmaya calisiyorum genelde insanlar dikkatsiz onemsemiyorlar boyle seyleri mesela bugun burada bunu konustuk belki sizde olumsuz etkilenen tarafi biraz daha anlamissinizdir..

Ko
korkumu anlamiyorsunuz.. Yazdiklarimi tamamiyle takip edip okuyun sonra gelin tedavilik kismini tartisalim akil aramam danismam fikir paylasiminda bulunmam cok normal bu ortam bunun icin var.. Muhafazakar ailelerin kopek yada kedi beslemedigini dusunuyorsaniz cok yaniliyorsunuz apartmanda oyle insanlarda var nacizhane tavsiyem daha genis perspektifte degerlendirin mesela empati yapin hayatta korktugunuz birsey uzerinden bunun kontrolude baskalarinin elindeyken..

Bende tsnimadigim köpeklerden korkuyorum. Ve disarida bir köpek mesela üstüme dogru gelse uzaklasiyorum cünkü korkuyorum ama sahibleri sonra hep diyorki iste benim köpegim isirmiyor oynamak istiyor sadece. Evet olabilir ama ben korkuyorum ve üstüme dogru kosmasindan rahatsiz oluyorum. Ama bazi köpek sahiblero bunu anlamiyor. Benimde köpegim vardi hayvan düsmani degilim yanlis anlasilmasin ama köpek sahibleri gercekten dikkat etmeli bu konuda. Sizde sahipleri ile konusun karsilastiginizda en iyisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…