- 15 Temmuz 2014
- 1.460
- 603
- 108
- Konu Sahibi redvelvetcake
-
banyo yapmayan insan ter kokar..aslında ter değil kokan..banyosuzluktan ötürü vücudun yağı..her insan terler bende terlerim yazları özellikle..her gün 1 kez banyo yaparım terlesemde kokmam..malum insan cesedi bile nasıl kokar tahmin edersiniz..canlılar içinde en pis kokuya sahip insandır..ölüsüde diriside..o yüzden insan oğlu parfümü bulmuş..kışın bile insan günde e hadi iki günde bir banyo yapmalı o vücudun yağını kirini terini sabunla köpük köpük yıkamalı..senin abla muhtemelen haftada 1 veya 10 günde 1 kez yıkanıyordur..su faturası fazlamı geliyor acep?..sabrın taşıp burnunun direği kırıldığında söyle o bayana yıkansın bi zahmet..ayıp yani..karşıdaki insan tiksinir be bu kokudan..Kızlar gunaydınnn... Size bir sey danışmak ıstıyorum. Bızım evde yardımcı bır abla var ama sorun su kı cok fena ter kokuyor. Coook sevıyorum gercekten asırı tatlı bir ınsan, pazar yok Cumartesi yarım dıger gunler bızde yeri gelir ben ona kahve yaparım abla gel otur bırlıkte ıcelım derim, eşi de bahçe işleriyle ugrasıyor cok guvenılırler cok memnunuz. Gel gör ki abla cok fena ter kokuyor. Daha önce ona torba verdiğimizde (kıyafet ayakkabı falan) icine parfüm, deodorant da koymustum abla bak dedım benım parfümüm gıbı sen beğeniyordum kokusunu sana da aldım dedım. Muhtemelen kızına verdi cunku fayda etmedine yapabilirim hic pis bir insan da değil sadece ter kokuyor. Söyleyemem de asla oyle bır sey. Ne yapsam bılemedım Annem de durumun farkında bana sen hallet dedi ama aklıma bir sey gelmiyor
Bebek tuzlanmadıysa kesinlikle kokar yabancılarda ondandır kokuları pisdir ve parfüm kullanmaları bundan dolayıdır , tuzlanmamış bebek yoktur diye düşünüyorum benim kızımıda kaynanayla eşim tuzlamış ben o vakit işyerindeydim ve 40 taş toplanıp suyun içine konur ve bu suyla yıkanır hayatta bedensel güçlü ve sağlıklı olması içinmiş benim kaynana çok bilmiş ,bebekkende kızımı arap rimeli sürerdi kaşları güzel olsun diye , birde ayakları eğri olmasın diye 1 ay bebeği bana sardırdı kız olunca (kendisinin kızı yok)
ne alaka çalışan insanların hepsi ter mi koksun o zaman öyle mi dolaşsınKadin sizin yapamadiginizi yani ev temizliği yaptigi için ter kokuyor oolabilir mi ? Muhtemelen gittiği tek kadinda siz değilsiniz ve muhtemelen yorgunluktan evde duş almaya hali kalmiyor. Benim annemde bizi ev isleriyle okuttu. Cok iyi bilirim ve kurban olurum ben o ter kokularina.. Konunuzu anlayistan çok uzakta ve üzücü buldum. Burnunuz emeğe yorgunluğa bu kadar hassassa ev işinizi kendiniz yapin. Hatta birkaç kişinin gidip evinin ttemizligini de yapin, bakalim siz nasil kokacaksiniz ?
ben tuzlanmayı yeni duydum,bizim ailede tuzlama falan yok
ama inanırmısın,öyle pis kokan biride yok
he yazın terleyince haliyle koltukaltı biraz kokar o kadar
mesela ben anneannemin bir kere koktuğunu görmedim
bence bunun tuzlamayla alakası yok.
Bende duymamanıza hayret ettim ve şaşırdım şöyle ki sıcak iklimde yaşadığımız için her daim terlediğimiz için buda blzim bulunduğumuz yörede adet olmuş burda kime sorsam tabiki tuzlandım diyor
Yani evet botoks cok etkili ama abla gel botoks yaptıralım diyemem:).
Ama hemen geçirir ter kokusunu.
bazı kadınların teni kokar,teri değil.
ve muhtemelen senden öncede ayıp olur diye uyaran olmadı.
baskalarınında onun hakkında bu sekilde düşünmesini istemiyorsanız ilk söyleyen siz olun.
1 gün utanırsınız kadın 1 ömür rahat eder.
açıkca söyle canım bunda utanılcacak bişey yok...
Ablacım kusura bakma ama biraz terin kokuyor bunun için bişey kullanıyor musun diye sor..
Benm de terim kokar o yüzden koltukaltıma roll on sürerim şu marka çok memnunum sen de kullanabilirsin de.. anlayan anlar...
bazı arkadaşlar dramatize etmiş temizlik yapan da yapmayanda ter kokabilir.. Dolayısıyla ewinizi temizletiosunuz ve evinizin güzel kokmasını istersiniz bu sizin en doğal hakkınız çünkü para weriyorsunuz bedava çalışmıyor yani.... o yüzden ewde ter kokması çok rahatsız eder insanı... söyle açık açık kırmadan... bazıları ne yapsanda anlamaz çnkü....
Sakın söylemeyin cok üzülür. Giydiklerinin kumaşindan da olabilir. Kendinize karbonat alın. Bunu da banyoya kayalim sunun icine vs. gibi dersiniz. Ter kokuduna iyi geliyormuş deniyeyim diyebilirdiniz. Ama burdaki yorumlari okumadim. Dolayli da olsa sürekli ter kokusundan konu açarsaniz daha çok üzülr. Temiz kadinmìş üstelik temizlige gelio. Ofis işi degil ki.
Ya belki de evinden kaynaklidir. Eski rutubetli bir evde oturuyorsa. Kokan bi evde oturuyorsaniz, o koku kiyafetleriniz dahil butun esyalariniza siniyor.
kadin kotu koktugunun farkinda degil bence. O yuzden caktirmadan, kendi uzerinizden ornek vererek bu konuyu cozemeyecekmissiniz gibi geliyor bana. Kirmadan acikca soylemek daha dogru olacaktir. Sizin yontemlerinizle anlamayacak o kadin.
Banyo yapmasını teklif et
'rahat rahat gel banyonun yap abla yoruldun' gibi..
deodorant parfm vermiş anlamamış ıslak mendil koymuş ortaya anlamamış.. demekki anlamıycak kendi kokusuna lışmış ve normal olduğunu düşünebilir. Dolayısyla açıkca söylemek en mantıklısı ama kırmadan tabi...
banyo yapmayan insan ter kokar..aslında ter değil kokan..banyosuzluktan ötürü vücudun yağı..her insan terler bende terlerim yazları özellikle..her gün 1 kez banyo yaparım terlesemde kokmam..malum insan cesedi bile nasıl kokar tahmin edersiniz..canlılar içinde en pis kokuya sahip insandır..ölüsüde diriside..o yüzden insan oğlu parfümü bulmuş..kışın bile insan günde e hadi iki günde bir banyo yapmalı o vücudun yağını kirini terini sabunla köpük köpük yıkamalı..senin abla muhtemelen haftada 1 veya 10 günde 1 kez yıkanıyordur..su faturası fazlamı geliyor acep?..sabrın taşıp burnunun direği kırıldığında söyle o bayana yıkansın bi zahmet..ayıp yani..karşıdaki insan tiksinir be bu kokudan..
Bu durumun açık açık konuşulması da, iması da kırıcı aslında.
Ama yapacak pek bir şey yok. Bir kırılma olur.
Ter kokusu yok olduğunda kendisi de mutlu hisseder, kırgınlık unutulur.
Bence abla koşturuyorsun, yoruluyorsun. ev temizliği zor iş haliyle çok terliyorsun.
Burda duş alabilirsin çekinme lütfen diyebilirsin.
Kişisel temizliğine dikkat etmeyen birinin,temizlik yaparken hijyene dikkat etmeyeceğini söyleyebilirim.
Bu sebeple,işten çıkarmanız en kesin çözüm olur.Zira açık açık "yıkanıp temiz giysilerle gel" diyemeyeceğiniz aşikar.
Bunun da başka çözümü yok maalesef.Günlük ter kokmaz,kalmış ter kokar.
Yıkanmaya vakti yoksa kolaltlarını sabunlayıp temiz giysiler giyebilir.Yıkanıp kirli giysiler giyen kişi yine kokar.
Kısacası temizlik alışkanlığı değişmedikçe parfümle filan önüne geçemezsiniz.
Şahsen gözlemlediğim için tekrar söylüyorum,kişisel temizliğine dikkat etmeyen birisi temiz olamaz..
Deotak olayını bilmiyordum. Karbonatı deneyecektim simdi ama önce onu deneyeyim o zaman son care karbonatDeodorant degil de deotak al ver bence.Ter kokusunu kesiyor o.Deodorantlar terle birlesince cok daha pis kokuyor bence.
Kızlar önerileriniz icin tesekkurler maalesef ıslak mendil koydum demiştim ama kullanmamış bugun baktım hala duruyor. Evet evimiz büyük o yüzden surekli bir aşağı bir yukarı bir oraya bir buraya cok kosturuyor ama söyle bir sey var geldigi zaman da öyle koku geliyor, yani eve o sekilde geliyor zaten. Sanırım bu bizim evde yaptıgı işlerle ilgili bir durum degilyani nasıl çözeceğiz düşünmüştüm bKarbonatı deneyeceğim simdi de abla ben cok terliyorum Karbonat kullanmayı dusunuyorum sen ne dersin falan diye teşvik edeyim diye dusunuyorum
Hımm, yanlış hatırlamıyorsam ilk geldiği zamanlar kokmuyor demistin bir yerde.O yuzden ten kokusu degildir diye dusunmustum ama geldiginde de kokuyor dedin o zaman buyuk ihtimal eve gittiginde de kendi ev isi yemek vs.ugrasiyor, cocuklar varsa bir de yorgunluktan banyo yapmayi erteliyor olabilir.O zaman onu fazla incitmeden bu konu hakkinda konusmalisiniz.Bana gelen bayan geldiginde gayet iyi gorunuyor.O yuzden ben gun icinde harekettendir diye dusunmustum basta.Ama nasil konusulur bilemedim, anneniz konussa olmaz mi acaba?
Evet evet yani bize ilk geldigi zaman koku olsa fark ederdik sonuçta ilk izlenim falan insan dikkat ediyor ve öyle bir sey olsa fark ederdim. Bugun anneme söyledim tekrar, sen konus direkt söyle o zaman dedi ama hayatta yapamam öyle bir sey. Yarın gidip parfüm deodorant set alacagım. Kendime aldım sana da aldım gecen seferkini beğenmedin galiba kullanmadın hiç bunu da kullanmazsan bozulurum ama falan diyeceğim. Yapabileceğim baska bir sey kalmadı kullanana kadar deodorant parfüm falan alacagım.
Üzgünüm ama yine anlamayacak çünkü daha önce denemissin. Ben olsam ne yapardım hımm?
Abla bak kendime alırken sana da aldım. Gün içinde haliyle terliyorum ee senin isinde yorucu kostur kostur bütün işimize yetişmeye çalışıyorsun. Iyi ki hızlı maharetlisin senide çok seviyorum ama sende is guc derkenyoyorulup terliyorsun dur diye ddüşündüm sana da aldım. Topu eşime atar devam ederdim.Gun içinde bazen unuttuğum oluyor ama xx in en nefret ettiği şey ter kokusu dur kim olursa olsun tahammül edemez o yuzden dikkat etsek iyi olur derdim galiba..yani hem direk söylemiş hemde direk söyleme mis olursun böylelikle. Zaten bu konuşmadan da anlamazsa bende bilmiyorum.ama sadece kendini katarsam yine anlamaz o yüzden onu da dahil etmelisin bence..
Deotak cok daha etkili canim.Kendide dene once istersen ter kokusu diye bir sey kalmiyor.Sonra dersin indirimdeydi ben hep kullanirim size de aldim kendime alirken malum calisiyorsunuz yoruluyorsunuz falan de bakalim belki care olur.
Evet evet ben hep bir sekilde kendimi katarak, kendim üzerinden örnek vererek onu teşvik etmeye calıstım. Abla ev cok sıcak ben cok terliyorum o yüzden yukarı ıslak mendil koydum istediğin zaman sen de kullan terlediginde falan dedim ama o ıslak mendile sadece elini sildiresmen umutsuz vaka durumundayım su an. Yarın yarım gun calısıyor o çıkmadan gidip deodorant ve parfüm seti alıp vereceğim. Insallah Pazartesi de aynı problemi yasamayız. Sinirim bozuldu biraz da. Tamam emek veriyor tabii ki saygı duyuyoruz zaten ben ona asla rencide edici bir davranışta bulunmam, anneme karşı da hep savunurum ama ne yalan söyleyeyim yukarıdaysa isi benim odama çıkasım gelmiyor. Bir de anlatır hep görümceleriyle hiç gecinemezmis sevmezlermis falan yani Allah bilir onlar bu durumu kötüye kullanıp arkasından atıp tutuyorlardır da kötü niyetli insanların diline düşme ihtimali de kötü
Evet cok dogruYok tatlım ben zaten senin rencide etmek istemediginin farkındayım yoksa çözüm üretmek için buraya konu acmazdin.sen soylediklerimi bir dusun bence ve bir an once cozum bul yoksa insan birine ya da herhangi birseye taktimi (zaman icinde farketmezsin bile) daha kotu olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?