- 17 Şubat 2014
- 6.349
- 11.571
- 298
- Konu Sahibi redvelvetcake
-
Yine bir fakir edebiyatı başlamış.
Konu sahibi anlattığı kadarıyla yardımcı kadına hiçbir şekilde kırıcı ya da kaba davranmıyor, burada hakkında atıp tutmuyor, rahatsız olduğu bir konuda kırmadan nasıl söyleyebilirim diye fikir istiyor. “Kadın bütün gün sizin yapmadığınız işi yapıyor!!!” diye çıkışanlar bunun mutualist bir iş ilişkisi olduğunu düşünemiyorlar sanırım. Kadın yaptığı temizlik karşılığında parasını alıyor, iki taraf da bir fayda sağlıyor. Kaldı ki hareket ediyor tabii ter kokar diye bir şey yok, insanlar spor salonlarında yüzlerce kalori harcayıp su içinde kalıyor ve ter kokmuyor. Bu roll-on kullanımı, duş alma alışkanlığı, kirli kıyafetleri üst üste giymeme ile alakalı –sağlık problemlerini konu dışında tutuyorum-
Kibarca uyarmak, bir şekilde önlem almasını sağlamaya çalışmak saygısızlık değil aksine iyi ve olumlu bir davranış. Şu maddi durumunun çok iyi olmadığını düşündüğünüz insanlara karşı geliştirdiğiniz anlamsız demogojiyi bir bırakın, rica ederim.
Kızlar gunaydınnn... Size bir sey danışmak ıstıyorum. Bızım evde yardımcı bır abla var ama sorun su kı cok fena ter kokuyor. Coook sevıyorum gercekten asırı tatlı bir ınsan, pazar yok Cumartesi yarım dıger gunler bızde yeri gelir ben ona kahve yaparım abla gel otur bırlıkte ıcelım derim, eşi de bahçe işleriyle ugrasıyor cok guvenılırler cok memnunuz. Gel gör ki abla cok fena ter kokuyor. Daha önce ona torba verdiğimizde (kıyafet ayakkabı falan) icine parfüm, deodorant da koymustum abla bak dedım benım parfümüm gıbı sen beğeniyordum kokusunu sana da aldım dedım. Muhtemelen kızına verdi cunku fayda etmedine yapabilirim hic pis bir insan da değil sadece ter kokuyor. Söyleyemem de asla oyle bır sey. Ne yapsam bılemedım Annem de durumun farkında bana sen hallet dedi ama aklıma bir sey gelmiyor
Her işin kendince zorluğu farklıdır. Güneşin altında yapılan pek çok meslek var, çevremde nerdeyse her meslek erbabı vardır. Ama anacığımdanda çok iyi bilirimki ev işinin zorluğu her meslekten çok çok daha farklı. Sadece bir eve değil pek çok eve gidiliyor. Ki çoğunuz kendi evinizi bir gün içinde rahat rahat temizleyemeyen insanlarsınız- insanlarız, bu insanlar ise belli saat içinde kocaman evleri temizliyor, geliyor kendi evini temizliyor. Ertesi gün başka eve gidiyor. Ertesi gün başka eve.. Bana inanmıyorsanız size sadece bir hafta denemenizi tavsiye ederim, bakalım hala güzel kokacakmısınız. Yada övündüğünüz duş almayı bırakın banyoya gidip elinizi yıkamaya haliniz kalacak mı.. Mesajımı alıntılayıp söylediklerinizden ne birşey anladım ne mantık çerçevesinde buldum. Olası tekrar alıntılamanıza yeni bir cevap vermeyeceğim. Bu anlayıştan uzak mesajınıza tek söyleyeceğim şey şudur ki; kınamayın, kınadığınızı yaşamadan ölmezsiniz..her ev temizleyen insan ter mi kokuyor?
''yorgunluktan duş almaya hali kalmıyor.'' ne güzel bir cümle bu böyle.
bir duş almak, deodorant sürmek insanın 15 dakikasını alır.
ve işi ''temizlik'' üzerine olan bir insanın kendi bedeninin temizliğini ihmal etmesi anlayışla filan karşılanamaz kusura bakmayın.
ben de yaz güneşi tepeme vururken günlerce ağır beden işçiliği yaptığımı bilirim ama buram buram ter koktuğumu hatırlamam.
Zordur söylemek elbet fakat hiç canına tak etmiyor mu? Benim kv nin teri cookkkkk pis kokar bir soylemedim iki soylemedim baktim olmuyor. Cok pis kokuyorsun artik yikan dedim simdi arada kokuyor yikanmayi sıklaştrdi..
Senin bahsettigin terin kokusunu tahmin ettim iyi miden kaldiriyor
Ahh bu konuda bende çok takıntılıyım işywrinde karşı odamdaki abla çok kokuyo ve kapının önünden geçerken bile alıyorum kokuyu ama bende söyleyemem kii
Roll-on değil de stick şeklinde olanlar kesin çözüm
Arkadaşlar bir çok öneride bulunmuş zaten..
Ben sadece şöyle bir şey eklemek istiyorum.
Parfümleri teninize sıkmayın kıyafetlerinizin üstüne sıkın :)
bazılarında ter sorunu rahatsızlıktan kaynaklanıyor aynı sorun benim annemde de var ama insanın canından olunca ter falan vız geliyor.
Deodorantlarin icinde kimyasallar varmis abla ve cogu isede yaramiyor zaten.. bundan sonra karbonat kullanacam
sanada tavsiye ederim.. Allah korusun meme kanseri felan yapiyormus bu deodorantlar diyebilirsin
dogru da yani
uzun süre 2-3 gün aynı kıyafet'i giyiyorsa , iç çamasır'larını degistirmiyorsa
vücut ve ter kokusu oluşması çok normal , hergün duş alsada o koku gitmez .
Hem vücut hem de kıyafet temizligi cok önemli.
Kadın temiz diyorsun o vakit ev islerini yetiştirmek için hızlı hızlı yapıyordur, bir de yemekleri de o yapıyorsa tamam zaten ne yaparsan yap o ter kokusuna engel olamazsın. Çünkü anladigim kadari ile eviniz de büyük.
Yani ev işi deyip geçmeyin kadın aldığı paranın hakkını vermek iiçin bayagi yoruyor kendini demek ki.Bana yardimci bayan geliyorve o da oöyle ter kokuyor çünkü eli hızlı derler ya öyle hızlı hızlı yapıyor ama ben hiç takilmadim bu konuya sonuçta sizinle saatlerce oturmuyordur o yüzden sizde fazla takilmayin. Ya da kendini fazla yorma abla hızlı hızlı değil yavaş yavaş yap artık olduğu kadar deyin.
Bu tür şeylerin ciddiyetle söylendiği zaman çok rencide edeceğini düşünürüm. O yüzden hep samimiyetle ve şakayla karışık söylenmesini uygun buluyorum. Şimdi yaşıtın arkadaşın olsa çok daha kolay olurdu. Ama kendinden büyük biri olunca zor. Benim için işin püf noktası bu ter meselesinin öyle çok ciddi, büyük ve rahatsız eden bir sorun değilmiş de insanlık haliymiş gibi aksettirilmesi.
Karşındaki kişi alıngan değilse yine şakaya vurup söyleyebilirsin aslında.
Ama bir de şu var. Eğer iş sonrası kokuyorsa çalışmaktandır, anlayışla karşılanabilir. Ama geldiğinde de ve hep öyleyse yanlış. Sürekli kokmanın bahanesi olmaz. Su, sabun, deodorant, olmadı kokuya karşı karbonat bulunması zor şeyler değil.
her ev temizleyen insan ter mi kokuyor?
''yorgunluktan duş almaya hali kalmıyor.'' ne güzel bir cümle bu böyle.
bir duş almak, deodorant sürmek insanın 15 dakikasını alır.
ve işi ''temizlik'' üzerine olan bir insanın kendi bedeninin temizliğini ihmal etmesi anlayışla filan karşılanamaz kusura bakmayın.
ben de yaz güneşi tepeme vururken günlerce ağır beden işçiliği yaptığımı bilirim ama buram buram ter koktuğumu hatırlamam.
Bazı insanların teni kokar. Duşta alsa , bi şişe parfümü üstüne boca etse kokar. Çalıştığım iş yerinde bi kız acayip kokuyor böyle soğan gibi yanına yaklaşmak istemiyor çoğu insan.
Kendilerini farketmiyorlar mı merak ediyorum . Bu kızla aynı iş yerinde çalışıyoruz ve aynı işi yapıyoruz. Bana mis gibi kokuyosun hangi duş jelini , parfümü kullanıyosun diye soruyor herkes .
Kısacası bunun yapılan işle , terlemekle vs alakası yok .
Hahahah o biraz sıkıntı olabilir :)Koltuk altlarına Botox yaptirin
Her olayı dramatize etmeye öyle meraklıyız ki.
Temizliğin ne ilgisi var yorgunlukla şunla bunla? Elbette terlersin insansın ev işi de zor. Günde birkaç eve de gidebilirsin ama bu üstünü değiştirmeye engel değil. Yanına 3 tane tişört al yani ne olur? Bir evden diğerine giderken değiştir. Lavaboda koltukaltını hiç değilse sabunlu peçeteyle sil. Hiç anlam veremiyorum temizlikle yokluk bağlantısına. Para ve emek istemiyor temizlik.
Yıllar önce kullandığım açık parfüm mantar yapmıştı koltuk altıma da terim çok ağır kokmaya başlamıştı.
Her gün duş alsam ne fayda erkek gibi kokuyordum terleyince. Sonra krem kullandım geçti.
Belki ablanın öyle bir sıkıntısı vardır farkında değildir. Ha bir de konuyu okuyunca aklıma geldi.
Eski ev arkadaşım koltuk altı tüylerini almazdı pek. fuyyy nasıl bir kokuydu anlatamam.
Kız bütün gün evde otursa bile sanki sabahtan akşama kadar inşaatta çalışmış gibi ağır kokardı.
Söylediğim uyardığım halde fayda etmedi. Sen çok titizsin dedi bana çıktı işin içinden.
çok terlemekten kötü bir koku oluyor
ben rolon çok nadir kullanırdım,uzun zaman öncede tamamen kestim
deride tıkanıklık yapıyor,çok zararlı, sevmiyorumda kullanmayı
tekrar aynı yere sürüyorsun,bana pis geliyor
karbonotlu su sürüyorum,2 gün duş almasanızda kesinlikle koku olmuyor
gerektiği zamanda koltuk altımı sabunla yıkarım,ıslak mendille silerim.
ama kadına ne söylersiniz orasını bilemicem,ben kırmadan güzel bi dille izah ederdim
kendim rahatsız olduğum için değil,başkaları onun hakkında yanlış düşünmesin diye
onun iyiliği için söylerdim.
çok yerinde bir yorum olmuş.
evet ne yazık ki denmez çok yakınlarıma derim ben kardeşim annem vs gibi ama baska kimseye asla diyemem. benimde bir iş arkadaşım var yaz kış buram buram ter kokuyor teri de çok berbat afedersiniz apış arası gibi kokuyor bayan bide. yani temiz birine benziyor ama demekki duş almıyor .. parfüm kullandığını söylüyor en pahalılarından ama hiç onu güzel kokarken görmedim
berbat bi durum yani. yapabileceğiniz ne var ki
belki müsait bir zaman abla burda duş alabilirsin diyebili,rsiniz bunu yanlış anlamaz bence
Burda kadının işinden dolayı küçümsemek olduğunu sanmıyorum. Hani temzilikci terliyor diye küçümsenmiyor bir çok kişi bir çok işte , herkes terliyor ve bunun için bir şeyler yapıyor bu bakımla alakalıdır yani bir wcde suyla silmek bile bir nebze giderir..
Aynı şeyi kocanız söylese çalışıyorum kokuyorum yahuu mu diyeceksiniz acaba :)
oooooffffff bende olsam boğulsamda söyleyemem...
ama çok rahatsız edici bi durum gerçekten...
parfüm konusunda ısrarcı ol bence..
.Hahahah o biraz sıkıntı olabilir :)
Kızlar gunaydınnn... Size bir sey danışmak ıstıyorum. Bızım evde yardımcı bır abla var ama sorun su kı cok fena ter kokuyor. Coook sevıyorum gercekten asırı tatlı bir ınsan, pazar yok Cumartesi yarım dıger gunler bızde yeri gelir ben ona kahve yaparım abla gel otur bırlıkte ıcelım derim, eşi de bahçe işleriyle ugrasıyor cok guvenılırler cok memnunuz. Gel gör ki abla cok fena ter kokuyor. Daha önce ona torba verdiğimizde (kıyafet ayakkabı falan) icine parfüm, deodorant da koymustum abla bak dedım benım parfümüm gıbı sen beğeniyordum kokusunu sana da aldım dedım. Muhtemelen kızına verdi cunku fayda etmedine yapabilirim hic pis bir insan da değil sadece ter kokuyor. Söyleyemem de asla oyle bır sey. Ne yapsam bılemedım Annem de durumun farkında bana sen hallet dedi ama aklıma bir sey gelmiyor
açıkca söyle canım bunda utanılcacak bişey yok...
Ablacım kusura bakma ama biraz terin kokuyor bunun için bişey kullanıyor musun diye sor..
Benm de terim kokar o yüzden koltukaltıma roll on sürerim şu marka çok memnunum sen de kullanabilirsin de.. anlayan anlar...
bazı arkadaşlar dramatize etmiş temizlik yapan da yapmayanda ter kokabilir.. Dolayısıyla ewinizi temizletiosunuz ve evinizin güzel kokmasını istersiniz bu sizin en doğal hakkınız çünkü para weriyorsunuz bedava çalışmıyor yani.... o yüzden ewde ter kokması çok rahatsız eder insanı... söyle açık açık kırmadan... bazıları ne yapsanda anlamaz çnkü....
yorumunuzu şimfi okudum. Üzülür diye düsünmüstüm konu sahibi direkt söylerse. Ama uslup önemli tabi. Kimi insan imadan hoşlsnmiyor. Hakli olabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?