• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde çocuk bakmak

• Konu Sahibi Konu Sahibi Leyls
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Leyls

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2019
1.075
En iyi cevaplar
1
402
123
25
Merhabalar bir konu hakkında bilgi almak istiyorum .ben çalışmak istiyorum ama eşim izin vermiyor iki kızım var biri 5 yaşında diğeri 1 yaşında. Bende düşündüm .dışarda çalışamıyorum bari evimde çocuk bakıcılığı yapayım. Ben tanidiklarima sordum sence nasıl fikir diye bana sen yapamazsın çocukların var önce kendi cocuclarina bak evinle ilgilenemezsin gibi fikirler söylediler. Bende olsa bakabilirim hem çocuklarıma hemde işimi gucumu hallederim üstesinden gelirim dedim. Ama çevremde böyle bakacağım çocuk yok. Sizce böyle bir işi nasıl yapabilirim .yada yapamam fikir verir misiniz.?

Merhabalar bir konu hakkında bilgi almak istiyorum .ben çalışmak istiyorum ama eşim izin vermiyor iki kızım var biri 5 yaşında diğeri 1 yaşında. Bende düşündüm .dışarda çalışamıyorum bari evimde çocuk bakıcılığı yapayım. Ben tanidiklarima sordum sence nasıl fikir diye bana sen yapamazsın çocukların var önce kendi cocuclarina bak evinle ilgilenemezsin gibi fikirler söylediler. Bende olsa bakabilirim hem çocuklarıma hemde işimi gucumu hallederim üstesinden gelirim dedim. Ama çevremde böyle bakacağım çocuk yok. Sizce böyle bir işi nasıl yapabilirim .yada yapamam fikir verir misiniz.?
Bu zamanda eğer anne baba çok zor durumda değilse genelde kendi evinde baktırmak ister. Çünkü hem çocuğun düzenini değiştirmek istemez hem de evde kamera olacağı için çocuğu ve sizi izlemek ister. Sizin evinizde bakma fikrinizi anca yakın bir tanıdık vs kabul edebilir ki bana gore bu bile olmamali.
Ayrıca kendi cocuklariniz cok küçük. Onların ilgi alakasindan kısıp başka bir cocuga nasıl ilgi vereceksiniz? Baktiran insan para veriyor. İster istemez özel bir ilgi alaka isteyecek. Daha doğrusu bir ücret verdiği için bunun karşılığını isteyecek çocuğuna bakım konusunda. İki küçük çocukla ben bunun zor olduğunu düşünüyorum. Sevkinizi kırmak istemem ama benim bakıcı tercihim arasında iki küçük çocuğu olan ve evinde bakmak isteyen biri en son sıraya gelirdi. Siz anca tanıdık vasitasi ile belki yarım gün veya birkaç saatlik devamlılığı olmayan bakıcılık işleri bulabilirsiniz.

Başkasının çocuğunun sorumluluğunu alacak durumda değilsiniz 1 yaş bebekle. Olmaz.

Doğru söylemişler. Evde zaten çocuğu olan birisine çocuğumu emanet etmem. Çocukların biri 1 yaşında zaten. Odak benim çocuğum olamaz. Çocuğumun zaten kendi evimde kamera gözetiminde bakılmasını isterim, başkasının evinde kim bilir başına ne gelecek.

Kimsenin çocuğunu evime emanet almam, dünyanın bin türlü hali var, sizde de iki çocuk var, dikkatiniz dağılır, bir şey olur Allah korusun bence vazgeçin bu fikirden

Hem 3 çocuğa bakıp hem de evin işini mi yapabileceğinizi mi sanıyorsunuz? 3 çocuk sizin olsa tamam olabilecek tüm kötü ihtimaller sadece sizi ilgilendirir ama emanet çocuğun parmağı sıkışsa kafasını vursa hesap vermek zorundasınız. Ayrıca 1 yaş çocuğunuzu öğlen uyuturken baktığınız çocuğu napcaksınız?

Biri bir yaşında 2 çocuğu olan bir kadına, kimse çocuğunu emanet etmek istemez. Ayrıca bunun için belli bir bilgi birikime de sahip olunması gerekli. Kendi çocuğunu düşünmekten diğer çocuklara odaklanacağinizi düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Mantık dışı hareket

Normal şartlar altında evinde 5 ve 1 yaşında çocuğu olan bir kadına kimse kendi çocuğunu baktırmaz.
Sizin evin işi gücü bir yana öyle birini bulamazsınız zaten.

ben çalışmak istiyorum ama eşim izin vermiyor
Böyle adama güvenip çocuk sorumluluğu mu alacaksınız? Çocuksuz olsanız bile sırf bu nedenle size çocuk emanet edilemez. Ya kocanız bir anda çocuğa bakmanıza da izin vermezse? 1 yaşındakinin ayrı, 5 yaşındakinin ayrı peşinde dolaşmak zorundayken başkasının çocuğuna nasıl bakacaksınız? Kim niye nasıl güvensin size?

Hiçbir şartta bakıcının kendi evinde bakmasını istemezdim bir de iki tane çocuklu kadına çocuğumu emanet etmeyi düşünmek dahi istemem. Bedava baksanız bile baktıracak kişi bulamazsınız

Back
X