- 3 Nisan 2019
- 1.806
- 3.789
- 133
- 34
- Konu Sahibi stsareseven
-
1. Ebe saglikci ve tecrubeli nerde nezaman ne yapmasi gerektiginde bilmeli. Bak bilmeli diyorum cunku her ebe ayni olmaz. Kimi kendi yerini acar ebeyim der kimi dogru yerlerde dogru tecrubeyi edinir.soruma yanıt alamadım "Sonucta yaninizda ebe olacak ve tecrubesi olacak mudahale edenilir" bu sizin cümleniz. hastanelerde ne işler dönüyor da sizin cümleniz. biz mi çarpıttık şimdi?
"bir cok kisi Turkiyedeki saglik sisteminin daha ilerde oldugunu soyluyor madem oyle korkunuz neden?" şunu da hiç anlamadım?! kim korkuyor, aksine biz diyoruz ki hastanede ve doktor eşliğinde olsun diye. korkumuz bu annenin sadece bir ebe ile doguma girecek olması. teknoloji ilerlemiş birçok imkan varken neden geriye gidiyoruz? bana mantıklı bir sebep sunun lütfen, ben cidden anlamıyorum bu ısrarı. daha birkaç dakika önce bir arkadas hastanede 2 yan odadaki dogumhaneye yetişemediginden bahsetti, bebek kanalda tıkanıp dakikalarca oksijensiz kaldıgında ebe nasıl bir müdahalede bulunacak, en yakın hastaneye gitmek en iyi ihtimalle 5 dk olsun ki o konumda bir anneyi arabaya bindirmek bile ne kadar zor olur. Türkiyede devlet evde dogumu desteklemiyor buna uygun bir sistem yok, oyuzden bilip bilmeden konu sahibine destek vermeniz sizi de vebal altına sokuyor
Ben de üşenmeyip attımkızlarrr merak etmeyin topu topu 43 mesajı var hepsine dislike yaptım üşenmeden -200 lerde kendisi :) :) :)
kimse benim anneliğime ve kk kadınlarına cahil diyemez onu doğru yola götürmeye çalışıyoruz kaç gündür şurda kendisi bilmiş bilmiş konuşup duruyo
Evde doğum denemiş ve çok riski bir durunun eşiğinden dönmüş biri olarak söylüyorum o instgam sayfalarındaki ebeler bişi olunca bebeğe ve size yüzünüze bakmazlar,sen istedin diye sıyrılıp giderler,hastane kapısına kanama ile bırakığ kaçan ebe duyduk kadınıbir konu vardı belki yazan olmuştur olmadıysa bile şimdi bulamadım bulduğumda linkini atacağım. Evde doğum yapıp evde doğumun komplikasyonları yüzünden bebeğini kaybeden bir arkadaşımız yazmıştı. Her Türlü imkanla donanımlı hastanelerde yapılan doğumlar anne-bebek ölümü riskini en aza indirmek için öneriliyor. Bütün bu riskleri göze alarak evde doğumu tercih ettim diyorsanız. Allah yardımcınız olsun dilerim süreç sizin için en güzel şekilde ilerler ve sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi.
Evde doğum denedim sölüyorum size anlatıyorum lütfen benim gibi pişmanlık yaşamayın diye,son anda olabilecek hiçbir şeyi ön göremiyor ebeler,mesela kendi olayımı sölüyorum,bebeğin suyu en başta temizdi,kese patladı su temiz bebek kaka yapmadı,ama sonra beklerken bebek kaka yapmış ben ıkınırken yada yolda,şansıma yutmamştı ama yutsa direk yoğun bakıma gidecekti,ama ebe bu bekleme yani ıkınmayı uzun tutunca bebeğin sterse girip kaka yapacagını ön göremedi,boynunda kordon varmış,baş seviyesi saatlerce aşağı inmedi,bunu anlamadı ön görmedi,kalp atışı elindeki tek veri,iyi diye beni ıkındırp durdu ama bebek o ıkınmalarda yorulduğu için mahvolmuştu,yorgundu stersten ayağını içine çekiyrdu,ve bana neden diye sordugumda sen istedin diyip sıyrıldı,halbuki en başta bizi sürükleyen oydu,bırakın siz o instagramdaki o ebe tayfasını birçoğunu n net yüzünü yakınan bu süreçte gördüm,siz evde doğum konforu sağlayacak hastane ve doktor bulun,çok derin yırtıklarım oldu ebe onları bile dikemz evde,bir sürü risk var,evet bunlar olmassa evde doğum sorunsz olursa çok güzel ama ya olmazsa o hastane yolu insanı mahvdeyr o kaos rezillik,gerçktn degmzEvimin hastaneye yakın olduğunu belirtmiştim direk hastaneye gecicez inşallah kontroller için. Tabi doğum bu sonuçta tüm olası olumsuzlukları değerlendiriyoruz ve aynı şekilde doğum esnasında ters giden Bi şeyler olunca da degerlendirecegimiz gibi. tüm detayları sizler gibi biz ebeveynleri başta düşünüyoruz zaten.
Geçmiş olsun ama boşuna yorum yapmışsınız. Konu sahibi bu tarz yorumlardan ders alabilecek, olgunlukla dinleyebilecek bir yapıda degil. Muhtemelen birazdan gelip size cemkirecek ve beğenmedim atacakEvde doğum denedim sölüyorum size anlatıyorum lütfen benim gibi pişmanlık yaşamayın diye,son anda olabilecek hiçbir şeyi ön göremiyor ebeler,mesela kendi olayımı sölüyorum,bebeğin suyu en başta temizdi,kese patladı su temiz bebek kaka yapmadı,ama sonra beklerken bebek kaka yapmış ben ıkınırken yada yolda,şansıma yutmamştı ama yutsa direk yoğun bakıma gidecekti,ama ebe bu bekleme yani ıkınmayı uzun tutunca bebeğin sterse girip kaka yapacagını ön göremedi,boynunda kordon varmış,baş seviyesi saatlerce aşağı inmedi,bunu anlamadı ön görmedi,kalp atışı elindeki tek veri,iyi diye beni ıkındırp durdu ama bebek o ıkınmalarda yorulduğu için mahvolmuştu,yorgundu stersten ayağını içine çekiyrdu,ve bana neden diye sordugumda sen istedin diyip sıyrıldı,halbuki en başta bizi sürükleyen oydu,bırakın siz o instagramdaki o ebe tayfasını birçoğunu n net yüzünü yakınan bu süreçte gördüm,siz evde doğum konforu sağlayacak hastane ve doktor bulun,çok derin yırtıklarım oldu ebe onları bile dikemz evde,bir sürü risk var,evet bunlar olmassa evde doğum sorunsz olursa çok güzel ama ya olmazsa o hastane yolu insanı mahvdeyr o kaos rezillik,gerçktn degmz
Konu bebek olunca bana ne diyomiyir insan. Ölen veya sakat kalan bir bebek hepimizi yaralıyor. Nasıl ailesinden kötü muamele giren bir bebek görünce sessiz kalmamalıysak bu konuda da sessiz kalmadık.İçimdekini tutamayacağım, hanımlar siz iyi misiniz?
Konu özelinde değil genel olarak yazıyorum hamile birinin hem kendisinin hem bebeğinin sağlığı kendisini ilgilendirir, isteyen hastanede doğurur, isteyen evinde doğurur, isteyen amuda kalkıp doğurur.
Aynı fikirde değilseniz ve bir süre yazıştıktan sonra karşılıklı fikirleriniz değişmiyorsa yorum yazmama hakkınızı kullanır topikten çıkarsınız, nedir bu karşılıklı inat?
Yorumlarda site kurallarına aykırı bir durum varsa şikayet et butonuna basarsınız, yöneticiler aktif olunca gerekli incelemeyi yapar.
Hem konu sahibesi hem de yorumcular için yazıyorum Beğen butonu oyuncak değil, intikam almak için, gıcık etmek için, kısas için Beğenmedim’e basılmaz.
Kendi otokontrolünüzü sağlayamadığınızdan konu bir süre yoruma kapalı olacak.
Yeni açılan konulara bir bakın .Bi arkadaş paylaşmış,Cavide ebe ile evde doğum yapmış ve başına neler gelmiş ,bebeği kaybedebilirmiş.Selam arkadaşlar. Güvenilir bir ebe desteğiyle birlikte evde doğum planlıyorum. Evim hastaneye yakın. Aklıma takılan bi kac soru sormak istiyorum sizlere1Doğum sürecinde yanımda sadece eşim ve ebemin olmasını istiyorum . Sizce yeterli mi? 2 .sorum sitede oturuyorum bazen diğer dairelerden sesler geliyor bu beni endişelendiriyor. Yani benimde sesim gecenin Bi vakti giderse ne oluyor diye kapıya gelmelerinden korkuyorum. Ebemle olası olumsuz durumları da konuştuk içim rahat gibi hayırlısı bakalım.
Edepsizliğe gerek yok . Olagan durumdan soz ettim . Dikkat li oku yazdığımı.Yazdıklarını kendine yakıştırıyorsun belliki
Sizin düşüncelerinize bir şey demiyorum lakin 27 sayfa yazıldı üyenin fikri değişti mi?Konu bebek olunca bana ne diyomiyir insan. Ölen veya sakat kalan bir bebek hepimizi yaralıyor. Nasıl ailesinden kötü muamele giren bir bebek görünce sessiz kalmamalıysak bu konuda da sessiz kalmadık.
Birde cahil diyecekGeçmiş olsun ama boşuna yorum yapmışsınız. Konu sahibi bu tarz yorumlardan ders alabilecek, olgunlukla dinleyebilecek bir yapıda degil. Muhtemelen birazdan gelip size cemkirecek ve beğenmedim atacak
Bebeğiniz yaşıyor değil mi?İkinci doğumumda, 2 yan odadaki doğumhaneye yetişememiş, doğum odasının ortasında kimse müdahale edemeden cart diye doğurmuş bir anne olarak söylüyorum ki, çevremdeki 5 6 kişi doktor dahil engelleyemedi bunu, tek yaptıkları bebeğimin yere düşmemesi için ellerini uzatmalarıydı.
Ve o güvendiğiniz ebeler zaten ‘daha var daha var’ diyerek kıvrandırdılar beni, kendi imkanımızla koridora çıkıp feryat figan bağırdık.
Ve bebeğim ağlamadı, ben müdahale için yerleşirken koltuğa, odada bir ağlama sesi yoktu.
Saniyeler günler oldu, ömrümden ömür gitti, maksimum 1 dk dır ama attığım çığlıkları neden ağlamıyor diye haykırışımı unutmuyorum, bir daha da doğurmam!
İlk defa bu kadar açık anlattım sanırım, travma çünkü bende.
Şimdi bunu evde yaşasam, tahayyül edemedim.
5 metreye yetiştiremedim ben çocuğumu, yakındaki hastaneye mi yetiştireceğim!
İlk doğumdan sonra ben de trvma oluştu resmen ben desteklerim ama bebek ve sizin için riskli olabilir bi kaç doktora danışmakta fayda var. Görüntüleme tekniklerinden faydalanamazsiniz doğum uzarsa bebek su yutabilir. Benim bebeğim doğar doğmaz oksijen almak zorundaydı. Ebenin tecrübesi de önemli. Ve ses on mahalle öteden duyulur.Selam arkadaşlar. Güvenilir bir ebe desteğiyle birlikte evde doğum planlıyorum. Evim hastaneye yakın. Aklıma takılan bi kac soru sormak istiyorum sizlere1Doğum sürecinde yanımda sadece eşim ve ebemin olmasını istiyorum . Sizce yeterli mi? 2 .sorum sitede oturuyorum bazen diğer dairelerden sesler geliyor bu beni endişelendiriyor. Yani benimde sesim gecenin Bi vakti giderse ne oluyor diye kapıya gelmelerinden korkuyorum. Ebemle olası olumsuz durumları da konuştuk içim rahat gibi hayırlısı bakalım.
maşallah turp gibiBebeğiniz yaşıyor değil mi?
Çok haklısınızmaşallah turp gibi
Sadece doğumun, anlara bağlı olan ve ne olacağı hiç öngörülemeyen bir durum olduğunu anlatmak istedim.
Hastane seçerken bile yenidoğan yoğunbakım ünitesi olanları tercih etmeli insan, sevki ulaşması Allah korusun bir aksilik esnasında aşırı zor süreçler.
Evde doğum yapmak yapabilmek eminim çok güzel bir şeydir nasip olabilene. Eskiler hep evde doğururmus ama eskiler. Ben de doğal şeyleri ve geleneksel şeyleri çok severim . Henüz bir evladım yok inşallah nasip olursa, değil evde doğum hastanede normal doğumdan sezeryandan bile korkuyorum. yapabilirseniz helal olsun diyorum.. şahsi düşüncem evde doğuma çok sıcak bakmıyorum. Çünkü biz eski kadınlar gibi değiliz yediğimiz içtiğimiz şeyler eski gıdalar gibi de değil. Yanınızda sadece ebeniz ve eşiniz olması yeterli olabilir .3 . Kişi olacaksa doktor olmalı zaten bence. Onların dışında birisi olsa da eğer ki anneniz pozitif düşünen evhamlanmayacak birisi ise olabilir. Ama bu evde doğum işini çok iyi düşünün bence.Selam arkadaşlar. Güvenilir bir ebe desteğiyle birlikte evde doğum planlıyorum. Evim hastaneye yakın. Aklıma takılan bi kac soru sormak istiyorum sizlere1Doğum sürecinde yanımda sadece eşim ve ebemin olmasını istiyorum . Sizce yeterli mi? 2 .sorum sitede oturuyorum bazen diğer dairelerden sesler geliyor bu beni endişelendiriyor. Yani benimde sesim gecenin Bi vakti giderse ne oluyor diye kapıya gelmelerinden korkuyorum. Ebemle olası olumsuz durumları da konuştuk içim rahat gibi hayırlısı bakalım.
Yok artık daha neler ya eşiniz de sabahları avlanıp eve av getiriyor mu? Şöyle salonun ortasında bir güzel ateş yakıp pişirin bari. Ateşi de bulmuşsunuzdur diye farz ediyorum tabiSelam arkadaşlar. Güvenilir bir ebe desteğiyle birlikte evde doğum planlıyorum. Evim hastaneye yakın. Aklıma takılan bi kac soru sormak istiyorum sizlere1Doğum sürecinde yanımda sadece eşim ve ebemin olmasını istiyorum . Sizce yeterli mi? 2 .sorum sitede oturuyorum bazen diğer dairelerden sesler geliyor bu beni endişelendiriyor. Yani benimde sesim gecenin Bi vakti giderse ne oluyor diye kapıya gelmelerinden korkuyorum. Ebemle olası olumsuz durumları da konuştuk içim rahat gibi hayırlısı bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?