Doğuma Hazırlık Evde doğum düşünmek

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
1. Ebe saglikci ve tecrubeli nerde nezaman ne yapmasi gerektiginde bilmeli. Bak bilmeli diyorum cunku her ebe ayni olmaz. Kimi kendi yerini acar ebeyim der kimi dogru yerlerde dogru tecrubeyi edinir.
2. Hastanedede hersey 100% guzel gidiyor hersey dogru yapiliyor diye birsey yok. Bunu demek istedim. Hastanedede doktor yada hemsirenin umursamamasi yada ijmali yuzunden neler yasaniyor.
3. Turkiyedeki saglik sistemi dort dortluk diyenlere madem oyle hastaneden neden korkuyorsunuz demiyorum madem oyle ebeye de guvenin saglikci o da sonucta sistemde super guvenmeyecek bisey mi var?
4. Ben istedigime destekte veririm baska biseyde yaparim ben dusuncemi soyledim ve bu fikrimi sizin icin degistiremem. Sizler karsi cikanlar nasil destekliyorsaniz fikrinizi ve tersini dusunenlere nasil sert cevap verip laf edebiliyorsaniz benimde buna hakkim var.

Herkesin fikri birbirine uymak zorunda degil!!! Evde yada hastanede (devlet yada ozel) her an hersey olabilir. Evde dogumun 100% kotu sonuclanacagini soyleyio hastanede yapilanij 100% iyi gececegini desteklemekte vana sacma geliyor. Her ikisininde riski var biri daha cok biri daha az o ayri bir konu. Ama herkesin fikrine saygi duyulmali konu sahibi evde olmak istiyorsa evde olur isterse gemide dogurur isterse ucakta onun bilecegi bisey.

Ben de üşenmeyip attım

İçimdekini tutamayacağım, hanımlar siz iyi misiniz?
Konu özelinde değil genel olarak yazıyorum hamile birinin hem kendisinin hem bebeğinin sağlığı kendisini ilgilendirir, isteyen hastanede doğurur, isteyen evinde doğurur, isteyen amuda kalkıp doğurur.

Aynı fikirde değilseniz ve bir süre yazıştıktan sonra karşılıklı fikirleriniz değişmiyorsa yorum yazmama hakkınızı kullanır topikten çıkarsınız, nedir bu karşılıklı inat?

Yorumlarda site kurallarına aykırı bir durum varsa şikayet et butonuna basarsınız, yöneticiler aktif olunca gerekli incelemeyi yapar.

Hem konu sahibesi hem de yorumcular için yazıyorum Beğen butonu oyuncak değil, intikam almak için, gıcık etmek için, kısas için Beğenmedim’e basılmaz.

Kendi otokontrolünüzü sağlayamadığınızdan konu bir süre yoruma kapalı olacak.

Evde doğum denemiş ve çok riski bir durunun eşiğinden dönmüş biri olarak söylüyorum o instgam sayfalarındaki ebeler bişi olunca bebeğe ve size yüzünüze bakmazlar,sen istedin diye sıyrılıp giderler,hastane kapısına kanama ile bırakığ kaçan ebe duyduk kadını

Evde doğum denedim sölüyorum size anlatıyorum lütfen benim gibi pişmanlık yaşamayın diye,son anda olabilecek hiçbir şeyi ön göremiyor ebeler,mesela kendi olayımı sölüyorum,bebeğin suyu en başta temizdi,kese patladı su temiz bebek kaka yapmadı,ama sonra beklerken bebek kaka yapmış ben ıkınırken yada yolda,şansıma yutmamştı ama yutsa direk yoğun bakıma gidecekti,ama ebe bu bekleme yani ıkınmayı uzun tutunca bebeğin sterse girip kaka yapacagını ön göremedi,boynunda kordon varmış,baş seviyesi saatlerce aşağı inmedi,bunu anlamadı ön görmedi,kalp atışı elindeki tek veri,iyi diye beni ıkındırp durdu ama bebek o ıkınmalarda yorulduğu için mahvolmuştu,yorgundu stersten ayağını içine çekiyrdu,ve bana neden diye sordugumda sen istedin diyip sıyrıldı,halbuki en başta bizi sürükleyen oydu,bırakın siz o instagramdaki o ebe tayfasını birçoğunu n net yüzünü yakınan bu süreçte gördüm,siz evde doğum konforu sağlayacak hastane ve doktor bulun,çok derin yırtıklarım oldu ebe onları bile dikemz evde,bir sürü risk var,evet bunlar olmassa evde doğum sorunsz olursa çok güzel ama ya olmazsa o hastane yolu insanı mahvdeyr o kaos rezillik,gerçktn degmz

Geçmiş olsun ama boşuna yorum yapmışsınız. Konu sahibi bu tarz yorumlardan ders alabilecek, olgunlukla dinleyebilecek bir yapıda degil. Muhtemelen birazdan gelip size cemkirecek ve beğenmedim atacak

Konu bebek olunca bana ne diyomiyir insan. Ölen veya sakat kalan bir bebek hepimizi yaralıyor. Nasıl ailesinden kötü muamele giren bir bebek görünce sessiz kalmamalıysak bu konuda da sessiz kalmadık.

Evde doğum yapacaksanız insta ebesi bulmak olabilecek en saçma şey. Annem beni evde doğurmuş ilk çocuğuyum, kendisi 24 yaşında öğretmenken yapmış bunu kırk sene önce. Şehrimizin en ünlü tecrübeli ebesini getirmişler sabah evine gidip. Daha önce İstanbulda hastanede sezaryen doğum yapan teyzem dikişleri enfeksiyon kaptığı için bir ay hastanede yatmış. Bizimkiler de bunu görünce evi tercih etmişler. Ama bu dediğim gibi kırk yıl öncesi. Artık hastaneler arasından doktorlar arasından tercih şansınız var, böyle şeylere gerek yok

Yeni açılan konulara bir bakın .Bi arkadaş paylaşmış,Cavide ebe ile evde doğum yapmış ve başına neler gelmiş ,bebeği kaybedebilirmiş.

Konu bebek olunca bana ne diyomiyir insan. Ölen veya sakat kalan bir bebek hepimizi yaralıyor. Nasıl ailesinden kötü muamele giren bir bebek görünce sessiz kalmamalıysak bu konuda da sessiz kalmadık.
Sizin düşüncelerinize bir şey demiyorum lakin 27 sayfa yazıldı üyenin fikri değişti mi?
Konu içeriği evde mi doğum yapsam değil, evde doğum yapacağım yanımda sadece eşim ve ebe olması yeterli mi, diğer dairelere ses gider mi diye sormuş, her şeyi planlamış kararını da çoktan vermiş ve verdiği her cevapta da kararının arkasında durmuş, sizlerin yazdığı hiçbir yorum fikrinde farklılık yaratmamış, evde doğuracak olan benim, bebek de benim diyen birine ısrar etmenin bir anlamı yok.

Bu aralar yaygın bir sey ama ben cesaret edemezdim sanırım
Bu arada benim ilk dogumuma doktor gelmedj ebeler yaptırdı dogumumu ama ne bileyim hastane daha güven verici sanki olası bir aksilik durumunda
Ama her şey normal gelisirse ebe ve eşiniz yeter doğum için ebeler bu işi biliyor cidden

Geçmiş olsun ama boşuna yorum yapmışsınız. Konu sahibi bu tarz yorumlardan ders alabilecek, olgunlukla dinleyebilecek bir yapıda degil. Muhtemelen birazdan gelip size cemkirecek ve beğenmedim atacak
Birde cahil diyecek

Bebeğiniz yaşıyor değil mi?

İlk doğumdan sonra ben de trvma oluştu resmen ben desteklerim ama bebek ve sizin için riskli olabilir bi kaç doktora danışmakta fayda var. Görüntüleme tekniklerinden faydalanamazsiniz doğum uzarsa bebek su yutabilir. Benim bebeğim doğar doğmaz oksijen almak zorundaydı. Ebenin tecrübesi de önemli. Ve ses on mahalle öteden duyulur.

Bebeğiniz yaşıyor değil mi?
maşallah turp gibi
Sadece doğumun, anlara bağlı olan ve ne olacağı hiç öngörülemeyen bir durum olduğunu anlatmak istedim.
Hastane seçerken bile yenidoğan yoğunbakım ünitesi olanları tercih etmeli insan, sevki ulaşması Allah korusun bir aksilik esnasında aşırı zor süreçler.

Çok haklısınız
Maşaallah o kadar sevindim ki
Rabbim analı babalı sağlıkla huzurla büyütsün
Çekinerek sordum….Allah evlatlarımızla sınamasın
Öperim yavrunuzu

Evde doğum yapmak yapabilmek eminim çok güzel bir şeydir nasip olabilene. Eskiler hep evde doğururmus ama eskiler. Ben de doğal şeyleri ve geleneksel şeyleri çok severim . Henüz bir evladım yok inşallah nasip olursa, değil evde doğum hastanede normal doğumdan sezeryandan bile korkuyorum. yapabilirseniz helal olsun diyorum.. şahsi düşüncem evde doğuma çok sıcak bakmıyorum. Çünkü biz eski kadınlar gibi değiliz yediğimiz içtiğimiz şeyler eski gıdalar gibi de değil. Yanınızda sadece ebeniz ve eşiniz olması yeterli olabilir .3 . Kişi olacaksa doktor olmalı zaten bence. Onların dışında birisi olsa da eğer ki anneniz pozitif düşünen evhamlanmayacak birisi ise olabilir. Ama bu evde doğum işini çok iyi düşünün bence.

Yok artık daha neler ya eşiniz de sabahları avlanıp eve av getiriyor mu? Şöyle salonun ortasında bir güzel ateş yakıp pişirin bari. Ateşi de bulmuşsunuzdur diye farz ediyorum tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…