- 28 Eylül 2009
- 3.547
- 5.592
- 683
- 41
- Konu Sahibi stsareseven
-
başka bir evde dogum hikayesi paylasıldı pek etkili olmadı maalesefKendi tecrübem , okumak istersiniz belki.
Sağlıkla hayırla kavuşun inşallah.
Doğuma Hazırlık - Evde Doğum, Suda/Suya Doğum İsteyenler/Deneyimi Olanlar
ÖNEMLİ: Herkese merhabalar. Evde doğum olarak planladığım doğumumu, doğuma son 2-3 hafta kala hastanede yapmaya karar vererek değiştirirdim. İşinin ehli bir ebeyle anlamıştım lakin, eşimle istişare ettik ve en ufak bir olumsuz durumda müdahale şansının az ya da yetersiz olması, ya da hastanede...www.kadinlarkulubu.com
aynen oyle ya ebe yapsın herşeyi hastaneye ve doktora gerek yok nasılsa.Hanımefendi sizin beyniniz mi eksik acaba da saçma sapan bahaneler bulup kendinizi kandırıyorsunuz ?
O doğacak bebek ev ortamında enfeksiyon kapabilir, kordon boynuna dolanabilir, kalbi durabilir, strese girebilir, oksijensizlik olabilir ve daha nicesi..
Cidden böyle önemli bir olayı sadece bir ebeye güvenerek mi gerçekleştireceksiniz??
Madem evde doğum istiyorsunuz hastanelere laf atıp duruyorsunuz e ne diye kontrollerinizi hastanede yaptırıyorsunuz?? O "işinin ehli ebeniz" gelsin sizi sürekli evde kontrol etsin, ikili taramanizi evde yapsın, kan alıp değerlerinize baksin, nstye baglasin bütün kontrollerinizi yapsın bakalım evde yapabiliyor mu?
Vallahi cahil cesaretiniz hayran kaldım şu an. Bir de komplikasyon olursa hastane evimize yakın diye kendinizi avutuyorsunuz.
Gerçekten gerek var mı ki böyle bir şeye, olası bir durumda hastaneye yetişmek yerine direkt hastanede yapın doğumu.
O çocuk her türlü olumsuzluğu yaşayabilir o esnada ama Ebe her şeyi yapamaz çünkü doktor değil.
Bebege bir şey olsa kendinizi ve ebeyi suçlayacaksiniz tabi muhatap bulabilirseniz.
Bu devirde böyle heyecan aramaya gerek yok gidin adam akıllı hastanede ortamında yapın dogumunuzu işini bilen doktorlariniza güvenin bir ebeye güvenmektense.
Kocanızı da anlamadım ikinizin beynine de oksijen gitmiyor herhalde karı koca
Allah korumuş resmenKendi tecrübem , okumak istersiniz belki.
Sağlıkla hayırla kavuşun inşallah.
Doğuma Hazırlık - Evde Doğum, Suda/Suya Doğum İsteyenler/Deneyimi Olanlar
ÖNEMLİ: Herkese merhabalar. Evde doğum olarak planladığım doğumumu, doğuma son 2-3 hafta kala hastanede yapmaya karar vererek değiştirirdim. İşinin ehli bir ebeyle anlamıştım lakin, eşimle istişare ettik ve en ufak bir olumsuz durumda müdahale şansının az ya da yetersiz olması, ya da hastanede...www.kadinlarkulubu.com
bu mu gerekçeniz? bu mu bebeginizi düşündüğünüz için evde dogum yapma sebebiniz? siz ya da ebeniz mi anlayacaksınız sarılık oldugunu evde? bebekte herhangi bir sıkıntı varsa hemen teşhis koyacaksınız, bravo vallaBak benim kuzenimden özel hastanede en lüks yerde doğum yaptı bende oradaydım. Ama sonraki günlerde çocuk çok uyuyormuş fark edememişler sarılıktan yoğun bakıma alındı. Ah cahil kuzenim özel hastanede yapmasaydı böyle olmuycaktisimdi yazdıklarınızı okuyup nasıl bir mantık iyi düşünün
İnşallah değişir. Bu evde doğum fikri doğumunu doğal isteyenler için o kadar sorunsuz sıkıntısız gösteriliyor ki, yüzdelerle sorunlar küçük gösteriliyor. Evet yüzdeler küçük ama neticede insan hayatı söz konusu .Yaşadığınız şu olay bile ders niteliğinde aslında,keşke okusada fikri değişse birazcık.
Çok sağolun inşallah daha iyi karar alır.başka bir evde dogum hikayesi paylasıldı pek etkili olmadı maalesefsize de cok geçmiş olsun cok üzüldüm
Çok ta tehlikeli ve riskleri çok fazla,hiç gerek yok bu kadar ekşın yapmaya.İnşallah değişir. Bu evde doğum fikri doğumunu doğal isteyenler için o kadar sorunsuz sıkıntısız gösteriliyor ki, yüzdelerle sorunlar küçük gösteriliyor. Evet yüzdeler küçük ama neticede insan hayatı söz konusu .
Çok sağolun inşallah daha iyi karar alır.
Kesinlikle o dislike gelecek:))Hayatında hiç doğurmayan ben doğum yapmayı tuvalete çıkmakla karıştırmıyorum. Şahıs hala öyle sanıyorTabii buna da dislike atıcak
Fark etmez karşılığımı veriyorum misliyleeeKesinlikle o dislike gelecek:))
Benim kızımda çok istemişti suda doğumu,hastanede ortam hazırlanacaktı kısmet olmadı sonra yetişmedi işlemler.Biz balık mıyız yoksa deniz kızı mı ? Neden suda doğuracağız onu da anlamıyorum
Aynen hak eden alıyor o karşılığı:))Fark etmez karşılığımı veriyorum misliyleee
Kesinlikle o dislike gelecek:))
kızlarrr merak etmeyin topu topu 43 mesajı var hepsine dislike yaptım üşenmeden -200 lerde kendisi :) :) :)Fark etmez karşılığımı veriyorum misliyleee
Tebrikler valla:))kızlarrr merak etmeyin topu topu 43 mesajı var hepsine dislike yaptım üşenmeden -200 lerde kendisi :) :) :)
kimse benim anneliğime ve kk kadınlarına cahil diyemez
hanımefendi hastanelerde nst ile bebegin kalp atışları kontrol ediliyor sancılar esnasında, bebegin kalp atımında bir sorun oldugu farkedilirse acil olarak sezaryene alıyor doktorlar. ebeniz evde muhtemelen basit bir cihazla kontrol edecek ve belki bunu farkedemeyecek, bebekle ilgili bir sürü komplikasyon olma ihtimali var. neden hastanede dogum yapılıyor asıl siz biraz araştırın isterseniz. takılmışsınız evde doguma, doktorunuzun onaylayıp onaylamaması bile umrunuzda degil. burda birçok arkadas kendi dogum tecrübesini paylastı, birini bile dikkate alıp okumadınız direkt saldırıya gectiniz fikrime saygı duymadınız diye. siz saygı duydunuz mu yazanlara? neyi düşündünüz de bu yola girdiniz mantıklı bir açıklaması yokNiye devlet hastanelerinde doktorlar mi dogurtuyor sanıyorsun? "Ebe "kavramı ne anlama geliyor? Biz düşünmeden mi yola çıkacağız?
Burdaki tek sorun baskasinin fikrine saygi duyulmamasi ve yorumlarda assagilayacak sekilde konusulmasi. Ben hastaneye karsi degilim hic bir zaman olmadimda gerektigindede gittigim bir yerdir.anonimbirbayan "Sonucta yaninizda ebe olacak ve tecrubesi olacak mudahale edenilir" bebek oksijensiz kalırsa ebe nasıl müdahale edecek bir açıklayabilirmisiniz size zahmet? bu durumda acil müdahale edilmediği takdirde sonucları hakkında bilginiz varmı? ya da anneye dikiş atılması gerekiyorsa? kanaması çok fazla olursa? buna karşı cıktıgımız için biz cahil oluyoruz ya buna inanamıyorum
soruma yanıt alamadım "Sonucta yaninizda ebe olacak ve tecrubesi olacak mudahale edenilir" bu sizin cümleniz. hastanelerde ne işler dönüyor da sizin cümleniz. biz mi çarpıttık şimdi?Burdaki tek sorun baskasinin fikrine saygi duyulmamasi ve yorumlarda assagilayacak sekilde konusulmasi. Ben hastaneye karsi degilim hic bir zaman olmadimda gerektigindede gittigim bir yerdir.
Konuyu cok carpitiyorsunuz. Evde dogum yapmak istemek hastaneye karsi oldugunuz icin degil oyle olsa kontrollere neden gidilsin. Peki madem evde doguracaksninz kontrole gitmeyin diyenlere sorayin. Kontrole gitmeden bebegin saglikli oldugunu ve bir risk olmadigini nerden bileceksinuz? Dedigim gibi konu cok carpitiliyor baska fikirlere saygi duyulmayip farkli dusunenler cahil, bilinciz oluyor ve kucumseniyor.
Benim dusuncem kim nerde nasil ve kiminle isterse oyle dogumunu yapar bunu dusunurken olabilecekleride dusunmustur ve nerde olursanolsun riskler vardir teknoloji ne kadar ilerlesede olmaya devam edecektir. Turkiyede ebeler belki sahsi calisiyordur ama burda devlete bagli bir kurum her turlu hakkinizi ararsiniz gerektiginde. Hastanedende ebe cagirilabilir ve sonucta ebe dedigimiz kiside saglikci. Kiyaslama yapmiyorsunuz diyorsunuzda ben tek degilim bir cok kisi Turkiyedeki saglik sisteminin daha ilerde oldugunu soyluyor madem oyle korkunuz neden?
Bu acil durumlarda ebe ne yapabilir diyorsunuz ya. Eve gelen ebenin cantasinda olan malzemeler:
- dikis seti
- kalp dinleme cihazi
- solunum cihazi
- ilk asilar icin gerekli malzeme
- tansiyon aleti
- asiri kanama olma riskine karsi gerekli malzemeler
Ve bir cok malzeme…
Bu siteyi ceviriciden cevirip kendiniz okuyun internetten yazinca binlerce sayfa cikiyor ordanda bakabilirsiniz.
Verlostas van de verloskundige - Vivre - Praktijk voor verloskunde en echoscopie
Wat heeft een verloskundige nu eigenlijk allemaal mee in haar verlostas. Als verloskundige zijn we opgeleid om veilig een thuisbevalling te begeleiden, maarwww.vivre-voorverloskunde.nl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?