Doğuma Hazırlık Evde doğum düşünmek

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
başka bir evde dogum hikayesi paylasıldı pek etkili olmadı maalesef size de cok geçmiş olsun cok üzüldüm

aynen oyle ya ebe yapsın herşeyi hastaneye ve doktora gerek yok nasılsa.
bir sorun olsa ebe yi ara ki bulasın. dava açsan suçlayamazsın çünkü süreci sen kabul etmişsin ve ortada bir belge yok, eşin dışında bir şahidin yok. Allah akıl fikir versin ne desek boş

Evde doğum önemli bir karar.
İlk doğumlarda önerilmiyor, kaldı ki suda doğum dahi ilk gebelikte güzel sonuçlanan bir süreç değil.
İlk doğum değilse, ebe ve ‘doktor’ eşliğinde evinizde gerçekleştirebilirsiniz, bunun belirli kıstasları var.
Her türlü acil techizat, solunum desteği vb birçok malzeme evde olduktan sonra ancak güvenli olabiliyor.
Diğer türlü hastane yakın algısı çok yanlış, 2 dk oksijensiz kalan bir bebeğin vebalini veremezsiniz, hayatı boyunca hasarlı kalacak çünkü.

Son düzenleme:
Allah korumuş resmen

bu mu gerekçeniz? bu mu bebeginizi düşündüğünüz için evde dogum yapma sebebiniz? siz ya da ebeniz mi anlayacaksınız sarılık oldugunu evde? bebekte herhangi bir sıkıntı varsa hemen teşhis koyacaksınız, bravo valla
bunun dogumla da bir alakası yok üstelik, dogum sonrası süreç. evde dogum yapsanız da yaşayabileceğiniz bir durum. yani Allah korusun bebek kanalda tıkansa oksijensiz kalsa ebeniz nasıl müdahale edecek buna bir açıklamanız varmı?

Yaşadığınız şu olay bile ders niteliğinde aslında,keşke okusada fikri değişse birazcık.
İnşallah değişir. Bu evde doğum fikri doğumunu doğal isteyenler için o kadar sorunsuz sıkıntısız gösteriliyor ki, yüzdelerle sorunlar küçük gösteriliyor. Evet yüzdeler küçük ama neticede insan hayatı söz konusu .
başka bir evde dogum hikayesi paylasıldı pek etkili olmadı maalesef size de cok geçmiş olsun cok üzüldüm
Çok sağolun inşallah daha iyi karar alır.

Çok ta tehlikeli ve riskleri çok fazla,hiç gerek yok bu kadar ekşın yapmaya.
Bir aksilik olsa nasıl müdahale edilecek ki o anda.

İkinci doğumumda, 2 yan odadaki doğumhaneye yetişememiş, doğum odasının ortasında kimse müdahale edemeden cart diye doğurmuş bir anne olarak söylüyorum ki, çevremdeki 5 6 kişi doktor dahil engelleyemedi bunu, tek yaptıkları bebeğimin yere düşmemesi için ellerini uzatmalarıydı.
Ve o güvendiğiniz ebeler zaten ‘daha var daha var’ diyerek kıvrandırdılar beni, kendi imkanımızla koridora çıkıp feryat figan bağırdık.
Ve bebeğim ağlamadı, ben müdahale için yerleşirken koltuğa, odada bir ağlama sesi yoktu.
Saniyeler günler oldu, ömrümden ömür gitti, maksimum 1 dk dır ama attığım çığlıkları neden ağlamıyor diye haykırışımı unutmuyorum, bir daha da doğurmam!

İlk defa bu kadar açık anlattım sanırım, travma çünkü bende.
Şimdi bunu evde yaşasam, tahayyül edemedim.
5 metreye yetiştiremedim ben çocuğumu, yakındaki hastaneye mi yetiştireceğim!

Kesinlikle o dislike gelecek:))

Fark etmez karşılığımı veriyorum misliyleee
kızlarrr merak etmeyin topu topu 43 mesajı var hepsine dislike yaptım üşenmeden -200 lerde kendisi :) :) :)
kimse benim anneliğime ve kk kadınlarına cahil diyemez onu doğru yola götürmeye çalışıyoruz kaç gündür şurda kendisi bilmiş bilmiş konuşup duruyo

Niye devlet hastanelerinde doktorlar mi dogurtuyor sanıyorsun? "Ebe "kavramı ne anlama geliyor? Biz düşünmeden mi yola çıkacağız?
hanımefendi hastanelerde nst ile bebegin kalp atışları kontrol ediliyor sancılar esnasında, bebegin kalp atımında bir sorun oldugu farkedilirse acil olarak sezaryene alıyor doktorlar. ebeniz evde muhtemelen basit bir cihazla kontrol edecek ve belki bunu farkedemeyecek, bebekle ilgili bir sürü komplikasyon olma ihtimali var. neden hastanede dogum yapılıyor asıl siz biraz araştırın isterseniz. takılmışsınız evde doguma, doktorunuzun onaylayıp onaylamaması bile umrunuzda degil. burda birçok arkadas kendi dogum tecrübesini paylastı, birini bile dikkate alıp okumadınız direkt saldırıya gectiniz fikrime saygı duymadınız diye. siz saygı duydunuz mu yazanlara? neyi düşündünüz de bu yola girdiniz mantıklı bir açıklaması yok

Burdaki tek sorun baskasinin fikrine saygi duyulmamasi ve yorumlarda assagilayacak sekilde konusulmasi. Ben hastaneye karsi degilim hic bir zaman olmadimda gerektigindede gittigim bir yerdir.
Konuyu cok carpitiyorsunuz. Evde dogum yapmak istemek hastaneye karsi oldugunuz icin degil oyle olsa kontrollere neden gidilsin. Peki madem evde doguracaksninz kontrole gitmeyin diyenlere sorayin. Kontrole gitmeden bebegin saglikli oldugunu ve bir risk olmadigini nerden bileceksinuz? Dedigim gibi konu cok carpitiliyor baska fikirlere saygi duyulmayip farkli dusunenler cahil, bilinciz oluyor ve kucumseniyor.

Benim dusuncem kim nerde nasil ve kiminle isterse oyle dogumunu yapar bunu dusunurken olabilecekleride dusunmustur ve nerde olursanolsun riskler vardir teknoloji ne kadar ilerlesede olmaya devam edecektir. Turkiyede ebeler belki sahsi calisiyordur ama burda devlete bagli bir kurum her turlu hakkinizi ararsiniz gerektiginde. Hastanedende ebe cagirilabilir ve sonucta ebe dedigimiz kiside saglikci. Kiyaslama yapmiyorsunuz diyorsunuzda ben tek degilim bir cok kisi Turkiyedeki saglik sisteminin daha ilerde oldugunu soyluyor madem oyle korkunuz neden?

Bu acil durumlarda ebe ne yapabilir diyorsunuz ya. Eve gelen ebenin cantasinda olan malzemeler:
- dikis seti
- kalp dinleme cihazi
- solunum cihazi
- ilk asilar icin gerekli malzeme
- tansiyon aleti
- asiri kanama olma riskine karsi gerekli malzemeler
Ve bir cok malzeme…

Bu siteyi ceviriciden cevirip kendiniz okuyun internetten yazinca binlerce sayfa cikiyor ordanda bakabilirsiniz.

soruma yanıt alamadım "Sonucta yaninizda ebe olacak ve tecrubesi olacak mudahale edenilir" bu sizin cümleniz. hastanelerde ne işler dönüyor da sizin cümleniz. biz mi çarpıttık şimdi?
"bir cok kisi Turkiyedeki saglik sisteminin daha ilerde oldugunu soyluyor madem oyle korkunuz neden?" şunu da hiç anlamadım?! kim korkuyor, aksine biz diyoruz ki hastanede ve doktor eşliğinde olsun diye. korkumuz bu annenin sadece bir ebe ile doguma girecek olması. teknoloji ilerlemiş birçok imkan varken neden geriye gidiyoruz? bana mantıklı bir sebep sunun lütfen, ben cidden anlamıyorum bu ısrarı. daha birkaç dakika önce bir arkadas hastanede 2 yan odadaki dogumhaneye yetişemediginden bahsetti, bebek kanalda tıkanıp dakikalarca oksijensiz kaldıgında ebe nasıl bir müdahalede bulunacak, en yakın hastaneye gitmek en iyi ihtimalle 5 dk olsun ki o konumda bir anneyi arabaya bindirmek bile ne kadar zor olur. o bebegin hayatını kaybetmesi ya da ömür boyu engelli kalacak olması bu cesarete değer mi? Türkiyede devlet evde dogumu desteklemiyor buna uygun bir sistem yok, oyuzden bilip bilmeden konu sahibine destek vermeniz sizi de vebal altına sokuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…