Doğuma Hazırlık Evde doğum düşünmek

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Eskiden her ailede ölen bebekler varmış, aynı zamanda doğumda ölen de çokmuş. Neden yani, ne gerek var ? Bazen bazı hastaneler bile yetersiz kalırken, neden böyle bir risk alsın ki insan?

Eskiden her ailede ölen bebekler varmış, aynı zamanda doğumda ölen de çokmuş. Neden yani, ne gerek var ? Bazen bazı hastaneler bile yetersiz kalırken, neden böyle bir risk alsın ki insan?
Evde dogum bir risk degildir ve hamilelik/dogumda bir hastalik degildir dogal biseydir. Bence arastirmanizi yapin.. ben hastanede dogum olmaz yanlistir demiyorum ama anne ve bebek icin hic bir risk gorunmuyorsa evde dogum yapmak gayet normal bisey diyorum. Sonucta ebelerimizde okumus ogrenmis tecrube edinmis neyi nasil yapacaklarini cok iyi biliyorlar. Burda medikal bir durum olmadikca hastanedede dogumda iki tane ebe dogumu yaptiriyor hic bir doktor mudahale etmiyor.

Hastanede doktor var diyoruz ama bazi doktorlarin hic bir bilgisi yok yada umursamiyor olabilir.

Doktorlarin tavsiye etmesinin sebebi 99% maddiyattan geciyor Turkiyede hastaneler para odakli calistigi icin…

Ben de yurtdisinda yasiyorum, ayrica baska ülkelerde de doktor ve hastane tecrübem oldu ancak bizim doktorlarimizin eline su bile dökemezler.

Ayrica özel hastaneler evet belki ama Devlet Hastaneleri nasil para odakli calisabilir Allah askina?

Ben çocukken bi komşumuz evde dogum yapti yıllar oldu çığlıkları kulağımda hala.

Turkiyedeki doktorlar tamam iyiler ama yurt disinda ki doktorlarda bilgisiz yada kotuler anlamina gelmiyor sonucta onlarda yardimci oluyor hastanelere. Hollandada mesela doktorlar herseyde serum yada ilac vermezler cok cok gerekmedikce. Turkiyede doktora gidince hemen ameliyat, ilac yok serum takalim diyorlar.. bu dogru birsey mi sizce? Once sebebi bulmak gerekmez mi?

Devlet hastanelerine sozum yok ama bizim insanimizda ozel hastane daha iyimis gibi bir algi var ki bende katilmiyorum buna. Devlet hastanesinin tek sorunu uzun bekleme surecleri ama ordada demezler riskiniz yok bence evde dogum yapin. Sonucta onlarda ona gore parasini aliyorlar az yada cok bizden yada devletten.

Bu tarz düşünceleri hiç anlamıyorum,akıl vermek bedava nasılsa.
Nickin değişmiş bu arada öyle tanıdım seni:))
Evet ablacım ama pişman oldum sürem dolunca eski nicke geri dönmek istiyorum mümkün olursa teşekkür ediyorum

Offff

Alıntı yaptırdığım konuyu okuyup bu mantıksız düşünceden vazgeçmenizi öneririm dogum çok riskli bişey evde olması demek herşeye hazır olmak demek bebek yada siz ölebilirsiniz hastane dururken neden? Evde dogum olmazsa kötü bişey mi yapmış oluyorsunuz

Bebeğin pozisyonu sancıyla doğum anında da değişiyor bilginize..

Böyle cahil bir düşünce sistemine yorum yazamayacağım gerçekten boşuna çenemi yoramam sadece şunu söylemek lazım ki önlemleri almak takdiri Allah’a bırakmak lazım . Tarlada doğum yapıp ölen insanlar var hangi çağda yaşıyorsunuz ? Arkadaşım 10 cm açılma ile normal doğum masasından sezeryana gitti apar topar konu sahibinin de böyle olmayacağı belli mi garantiniz var mı ?

Türkiye hiç öyle detaylı bakılıp görülmüyor 2. Dogumda bebegimin boynuna 2 tur olacak şekilde kordon dolanmıştı ultrason da vs görünmedi 1 hafta önce kontroldeyken yurtdışı sistem nasıl bilmiyorum ev ortamı dhaa rahat evet ama bu dogum evde olsun demek için yeterli değil

Geçen gün burada evde doğum deneyen ve neredeyse bebeğini kaybedecek duruma gelen bir bayan yazmıştı. O konudan sonra asla cesaret edilecek birşey gibi gelmiyor bana .

Neyse ki cenenizi degilde parmaklarinizi yoruyorsunuz..
Peki bana hastanede basina bisey gelmeyeceginin garantisini verebilecekmisiniz? Hastanede dogum yapipda olen olmuyor mu? Evde dogum pat diye olmayacak ona gore hazirliklar yapiliyor.

Eskiden kilolu olanlar da evde doguruyormus. Neden kendinizi ve bebeginizi riske atmayip hastanede doguracakken; baskasinin bebeginin vebalini almaya hazirsiniz?

Türklerin asimile edilme şekli 1. Bilimsel olmasa da Avrupadaki örnekler 2. Ünlülerdeki örnekler.. İkinci zaten birincinin sonucu Özeneceksiniz madem biraz bilimsel şeylere özenip asimile olun

Neyse ki cenenizi degilde parmaklarinizi yoruyorsunuz..
Peki bana hastanede basina bisey gelmeyeceginin garantisini verebilecekmisiniz? Hastanede dogum yapipda olen olmuyor mu? Evde dogum pat diye olmayacak ona gore hazirliklar yapiliyor.
Nasıl bir hazırlık bi anlatır mısınız ? Ayrıca da yukarı da yazdım önlemi alıyoruz takdiri Allah’a bırakıyoruz kader diye bir şey var hastahanede fe olabilir kimse olmaz demiyor zaten .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…