- 17 Kasım 2016
- 8.474
- En iyi cevaplar
- 1
- 28.701
- 548
- 42
- Konu Sahibi stsareseven
-
Eskiden her ailede ölen bebekler varmış, aynı zamanda doğumda ölen de çokmuş. Neden yani, ne gerek var ? Bazen bazı hastaneler bile yetersiz kalırken, neden böyle bir risk alsın ki insan?Ben Hollandada yasiyorum ve burda evde dogum cok normal bisey bu devirde olurmu diyenleri anlayamiyorum. Hastanede dogurupta basina nenisler gelenlerde var yani. Sonucta yaninizda ebe olacak ve tecrubesi olacak mudahale edenilir ve en ufak seyde hastaneye gidebilirsiniz. Riskiniz varsa zaten kontrollerde soyler doktor ona gore olup olmayacagina karar verirsiniz.
Bende evde dogumu cok istiyordum ama kilomdan dolayi maalesef hastanede dogum yapmak zorundayim. Eskiden dogum yapanlar nasil yapmissa bizde yapabiliriz dogamizda var bu sonucta. Bence nasil rahat ediyorsaniz oyle yapin. Ses konusuna gelince komsulariniza haber verin onceden evde dogum yapicam diye ses duyunca gelmezler ozaman.
Evde dogum bir risk degildir ve hamilelik/dogumda bir hastalik degildir dogal biseydir. Bence arastirmanizi yapin.. ben hastanede dogum olmaz yanlistir demiyorum ama anne ve bebek icin hic bir risk gorunmuyorsa evde dogum yapmak gayet normal bisey diyorum. Sonucta ebelerimizde okumus ogrenmis tecrube edinmis neyi nasil yapacaklarini cok iyi biliyorlar. Burda medikal bir durum olmadikca hastanedede dogumda iki tane ebe dogumu yaptiriyor hic bir doktor mudahale etmiyor.Eskiden her ailede ölen bebekler varmış, aynı zamanda doğumda ölen de çokmuş. Neden yani, ne gerek var ? Bazen bazı hastaneler bile yetersiz kalırken, neden böyle bir risk alsın ki insan?
Hastanede doktor var diyoruz ama bazi doktorlarin hic bir bilgisi yok yada umursamiyor olabilir.
Doktorlarin tavsiye etmesinin sebebi 99% maddiyattan geciyor Turkiyede hastaneler para odakli calistigi icin…
Ben çocukken bi komşumuz evde dogum yapti yıllar oldu çığlıkları kulağımda hala.Türkiye'de çok tercih edilmese bile yurtdışında pekçok insan bu yolu seçiyor artık. Kuzenim (Almanya’da) evde doğum yaptı.
Evet ebe ve eşiniz yeterli. Ancak öncesinde mutlaka gerekli tüm kontrolleri yaptırmış olun. Bebeğin pozisyonu, kordon, suyu, çatı muayenesi vb.. Doğum anı ve sonrası için oluşabilecek komplikasyonlar için alternatiflerinizi detaylı bir şekilde planlayın. Hangi aşamada hastahane aranacak, ne kadar sürede hastahaneye yetişebiliyorsunuz gibi detayları gözden geçirin.
Diğer sorunuza gelecek olursak o çığlık çığlığa doğum sahnesi filmlerde oluyorZaten eğer o şekilde bağırırsanız rahat bir şekilde doğumu tamamlamanız mümkün değil. Düzenli bir şekilde nefes alıp verdiğiniz sürece de komşuları rahatsız edecek bir ses olmayacaktır.
Yine de yırtılmanızın ve kanamanızın olması, bebekte oluşabilecek herhangi bir sorunda hastahaneye geç kalınması gibi ihtimaller olduğunu unutmayın
Turkiyedeki doktorlar tamam iyiler ama yurt disinda ki doktorlarda bilgisiz yada kotuler anlamina gelmiyor sonucta onlarda yardimci oluyor hastanelere. Hollandada mesela doktorlar herseyde serum yada ilac vermezler cok cok gerekmedikce. Turkiyede doktora gidince hemen ameliyat, ilac yok serum takalim diyorlar.. bu dogru birsey mi sizce? Once sebebi bulmak gerekmez mi?Ben de yurtdisinda yasiyorum, ayrica baska ülkelerde de doktor ve hastane tecrübem oldu ancak bizim doktorlarimizin eline su bile dökemezler.
Ayrica özel hastaneler evet belki ama Devlet Hastaneleri nasil para odakli calisabilir Allah askina?
Evet ablacım ama pişman oldum sürem dolunca eski nicke geri dönmek istiyorum mümkün olursa teşekkür ediyorumBu tarz düşünceleri hiç anlamıyorum,akıl vermek bedava nasılsa.
Nickin değişmiş bu arada öyle tanıdım seni:))
OffffDaha geçtiğimiz günlerde okudum burada, bu sitede, okurken benim gözlerim doldu. Bulsun okusun o konuyu kadın vicdan azabından kıvranıyor nasıl yaptım böyle bir hata diye. Çocuk son saniye
yetişmiş hastaneye. Bebekte olabilecekleri geçtim kendi kanaması durmazsa napıcaklar bez tıkayıp durmasını bekleyecek herhalde hastaneye gidene kadar kan kaybından şoka girmezse.
Selam arkadaşlar. Güvenilir bir ebe desteğiyle birlikte evde doğum planlıyorum. Evim hastaneye yakın. Aklıma takılan bi kac soru sormak istiyorum sizlere1Doğum sürecinde yanımda sadece eşim ve ebemin olmasını istiyorum . Sizce yeterli mi? 2 .sorum sitede oturuyorum bazen diğer dairelerden sesler geliyor bu beni endişelendiriyor. Yani benimde sesim gecenin Bi vakti giderse ne oluyor diye kapıya gelmelerinden korkuyorum. Ebemle olası olumsuz durumları da konuştuk içim rahat gibi hayırlısı bakalım.
Alıntı yaptırdığım konuyu okuyup bu mantıksız düşünceden vazgeçmenizi öneririm dogum çok riskli bişey evde olması demek herşeye hazır olmak demek bebek yada siz ölebilirsiniz hastane dururken neden? Evde dogum olmazsa kötü bişey mi yapmış oluyorsunuzEvde doğum düşünüyorsanız lütfen bunu okuyun.6 ay önceydi,anadolu yakasında oturuyorum avrupa yakasında bi doktor ve ebe ile anlaştım,ebeyi instagramdan bulmuştum,tanınan biri.kendisi ile 16.haftada anlaştık ve doğum için beraber karar verdiğimiz bi doktora gitmeye başladım.asla ev doğumu aklımda yoktu,arada videolar izliyordum fakat panik biri olduğun için asla evde doğum planlamadım,doğumn olacağı gün sancılarım başlayınca ebeye haber verdim,geldiğinde 3 cm açıklığım vardı,beni evde takip edecekti ordan avrupa yakasındaki hastaneye gidecektik,eve geldiğinde sohbet ederken ev doğumlarından konu açıldı ve eşim bizimki evde olurmu acaba deyince ebenin resmen gözleri parladı,zaten hastane çok uzak 2.doğum kolay olur diye ev doğumuna yönlendirdi bizi,kendisine bebeğe bişi olursa kendimi affermem dediğim halde, ev doğumu tevekkül işi herkes yapamaz bişi olcak olsa hastanedede olur gibi,beni sanki kabul etmessem tevekkül etmeyecekmişim gibi bir duruma soktu.bu esnada eşimde ona güvendi ben on yıldır bu işi yapıyorum,bisürü doğum yaptırdım diye resmen ikna edip inandırdı.ev doğumuna birini ikna etmek ne kadar doğru ,ve bu ikna ediş tam doğumun olacagı gün oluyor ben o esnada acı içinde açılma yaşıyorum.açılmam okadar hızlı olduki bunlar konuşulurken ben hızlıca 9 cm olmuşum ve evde kalındı,güvendim teslim oldum ki zaten eşimde o da sürecin çok hızlı ilerlemesinden herşeyin biranda olacağını düşündüler,kendisi bize evde doğumun hiç riskli olmadığını,bişi olursa ben anlarım hastane yakın dedi,ama nehir hocada ev doğumunu tavsiye edemem ben doktorum dedi diyince de o doktor tabiki öle söyler ama ev doğumu olunca bana yönlendirir hastaları deyince ben zaten artık bişi diyemedim,beni ve eşimi resmen manupule etti,bi şekilde doğum evde başladı.suya girdim önce herşey iyiydi ama bi türlü bebek gelmedi,sürekli bana az ıkınıyorsun olmuyor dedi,sorun bende diye düşündüm ve daha çok ugraştım bebek gelsin diye başka bi sorun olduğu aklıma bile gelmedi.bebeğin kafası kesinlikle aşağı inmedi,her pozisyonda denedik,asla olmuyordu,çok çaresz ve yetersz hissettim,beceremeyen ben gibiydim,yanımda eşim vardı,destek oldu ama bi sorun olduğu kesindi,hasteneye gitsek bölemi olcaktı dedik evet bu aşamalarda yine beraber olacaktık dedi.olmuyor gidelim epidural alayım dedim bu aşamada epidural vermezler sadece suni sancı verirler dedi,suni sancı almak istemdiğimi biliyordu,çünkü 1.doğum da bu beni çok yormuş ve korktmştu.suni sancıyı duyunca daha çok ıkındım çabaladım ama asla olmadı ve hastaneye gidersek daha kötü olacagını düşündürdüüğü için kalmak istedim ve tekrara denedim ,okadr yoruldumki artık acıdan saçımı başımı yolmaya başladım tam böyle 5 saat geçmiş,10 cm açıklıkta tam 5 saat.korkunçtu,artık ben delirince eşim olaya müdahale etti burda olmayack dedi ve beni hastaneye götürdüler,yakında bi hasteneye şansıma daha önce tanıdığım bi doktordu ama doğum için düşünmemiştim hiç.hastenye giderkn yol inanılmz zordu,eşim çok hızlı kullandı ve bi setin üzerindn geçrkn çok canım yandı bebk orda arabanın hareketinden aşağıya indi,sonra arabada kafasını elimle dokunarak hissttm,korkunçtu o acı o his.hastenye girdik bebek bi kaç ıkınma ile doğdu.doğdu ama ölü gibi hareketsz ve kakalı.stresten kakasını yapmış ve okadar yorulmşki.ağlamıyordu.çok korktum.bebebğim bebeğim diye bağırdıgımı hatırlıyorum.apar topar kucagımdan alıp götürdüler burnuna hortum sokup müdahele ettiler,sonra tekarr getirdiler biraz iyiydi ama tekrar aldılar.aylardır planladığımız o ten teması kavuşma anı yalan oldu.yalvr yakar getirtip emzirdim.iyiydi ama bu tip hastanelerde malesef hep böyle.oyüzdn asla burda doğurmayı planlamadım.ve avrupa yakasına gittim geldim aylarca.sonra bebeği getirip emzirdim ve kavuştum.çok şükür crp si düşüktü ama o doğumdaki hali korkunçtu.meğer boynuna kordon ile doğmuş ve kafası kanala yan girmiş.ıkınmayan ben değilmişim yani.çok ciddi kötü şeyler olabilirdi.asla ev doğumu denemeyin.sonra ebeye nedn böle oldu dediğimde bana sitem etti evde doğumda bebeğe bişi olur diye korktun bırakmadın sanırım dedi, ne kordonu ne kafanıj yan girdiğini bana söylmedi.stersten kaka yaptıgını ben sormasam asla kabul etmiyordu.suyu evde temizdi diyor.madem evde rahat olmadığımı anladın neden hastane ye erken götrmedin dedim sen kalmak istedin diyor.bebek ölseydi de sen yaptın derdi.asla hiçbişiyi kabul etmedi.üstüne sen ıkınamadın diye beni suçladı.doğum da hastanede bile bacağıma dokunup evde şöle ıkınmadın diye sitem etti.bu psikolojk baskı ve yetersiz hissiyatı yaratmaktan başka ne işe yarar.birde bebeği götürdüklerinde gidip bebeğe bakarmsn dedim bana aynen şu cevabu verdi banane o benim işim değil babası yanında.sanki bebek onuj yüzünden o halde değildi.oğlu mu bana allah bağışladı.hayatımın en büyük hatasıydı.doğumumu bu hale getiren kesinlikle oydu.tek derdi yol gitmemekti ve ertesi gün bu yakada bi kongresi vardı amacı ona yetişebilmek ve hiç tekrar avrupa yakasından bu tarafa gelmekle uğraşmamaktı.ilk eve geldiğinde de bunu söyledi acaba kim doğuracak yetişebilckmym diye düşüyordum dedi.ben 3cm ken evine gitti 6cm ken geldi.o sürçte de yalnızdık.ben doğumd sürekli onu düşünüp seni yormuyorum dimi dedim iyi niyetle meger eziyet edilen benmişim.ayrıca bu kadın kazandığı para için vergi vermiyor yasal iş yapmıyor.kendisini bakanlığa şikyt ettim,ambulansı arayıp doğum spontane olmuş gibi doğum evrağı düzenletiyormş,ebe olduğumu söylemiyoruz dedi.kendisi ile ilgili suç duyursunda bulunacağım.bu işleri çok koly yapıyorlar sorun oluncada hasır altı ediyorlar malesef.adını açık açık yazdım çünkü zaten şikayetlerim de açık ve net bakanlıkta.doğum kafasında asla anlayamıyorsunuz size yapılanı.bebeğime bişi olsaydı nolurdu diye tim lohusalıpım çöp oldu
Bebeğin pozisyonu sancıyla doğum anında da değişiyor bilginize..Türkiye'de çok tercih edilmese bile yurtdışında pekçok insan bu yolu seçiyor artık. Kuzenim (Almanya’da) evde doğum yaptı.
Evet ebe ve eşiniz yeterli. Ancak öncesinde mutlaka gerekli tüm kontrolleri yaptırmış olun. Bebeğin pozisyonu, kordon, suyu, çatı muayenesi vb.. Doğum anı ve sonrası için oluşabilecek komplikasyonlar için alternatiflerinizi detaylı bir şekilde planlayın. Hangi aşamada hastahane aranacak, ne kadar sürede hastahaneye yetişebiliyorsunuz gibi detayları gözden geçirin.
Diğer sorunuza gelecek olursak o çığlık çığlığa doğum sahnesi filmlerde oluyorZaten eğer o şekilde bağırırsanız rahat bir şekilde doğumu tamamlamanız mümkün değil. Düzenli bir şekilde nefes alıp verdiğiniz sürece de komşuları rahatsız edecek bir ses olmayacaktır.
Yine de yırtılmanızın ve kanamanızın olması, bebekte oluşabilecek herhangi bir sorunda hastahaneye geç kalınması gibi ihtimaller olduğunu unutmayın
Böyle cahil bir düşünce sistemine yorum yazamayacağım gerçekten boşuna çenemi yoramam sadece şunu söylemek lazım ki önlemleri almak takdiri Allah’a bırakmak lazım . Tarlada doğum yapıp ölen insanlar var hangi çağda yaşıyorsunuz ? Arkadaşım 10 cm açılma ile normal doğum masasından sezeryana gitti apar topar konu sahibinin de böyle olmayacağı belli mi garantiniz var mı ?Peki cocuga dunyaya gelmek istedigini sordunuz mu.
Cok sacma bir yorum olmus. Eger bir risk varsa hastanede 100tane doktorda olsa yaninda yine olur. Sakat kalacak bi durumu yok kontrolleri duzgunse bir riski yoksa sokaktada dogabilir, agirdada, tarladada istedigi yerde dogum yapabilir bir kadin. Dogamizda normal dogum var simdi ki bayanlar cok nazli ve rahatina duskun oldugu icin farkli bir sekilde dogum yapmayi tercih ediyor.
Türkiye hiç öyle detaylı bakılıp görülmüyor 2. Dogumda bebegimin boynuna 2 tur olacak şekilde kordon dolanmıştı ultrason da vs görünmedi 1 hafta önce kontroldeyken yurtdışı sistem nasıl bilmiyorum ev ortamı dhaa rahat evet ama bu dogum evde olsun demek için yeterli değilTürkiye'de çok tercih edilmese bile yurtdışında pekçok insan bu yolu seçiyor artık. Kuzenim (Almanya’da) evde doğum yaptı.
Geçen gün burada evde doğum deneyen ve neredeyse bebeğini kaybedecek duruma gelen bir bayan yazmıştı. O konudan sonra asla cesaret edilecek birşey gibi gelmiyor bana .Selam arkadaşlar. Güvenilir bir ebe desteğiyle birlikte evde doğum planlıyorum. Evim hastaneye yakın. Aklıma takılan bi kac soru sormak istiyorum sizlere1Doğum sürecinde yanımda sadece eşim ve ebemin olmasını istiyorum . Sizce yeterli mi? 2 .sorum sitede oturuyorum bazen diğer dairelerden sesler geliyor bu beni endişelendiriyor. Yani benimde sesim gecenin Bi vakti giderse ne oluyor diye kapıya gelmelerinden korkuyorum. Ebemle olası olumsuz durumları da konuştuk içim rahat gibi hayırlısı bakalım.
Konuyu bulamadım ben acaba link verebilir misinizGeçen gün burada evde doğum deneyen ve neredeyse bebeğini kaybedecek duruma gelen bir bayan yazmıştı. O konudan sonra asla cesaret edilecek birşey gibi gelmiyor bana .
Neyse ki cenenizi degilde parmaklarinizi yoruyorsunuz..Böyle cahil bir düşünce sistemine yorum yazamayacağım gerçekten boşuna çenemi yoramam sadece şunu söylemek lazım ki önlemleri almak takdiri Allah’a bırakmak lazım . Tarlada doğum yapıp ölen insanlar var hangi çağda yaşıyorsunuz ? Arkadaşım 10 cm açılma ile normal doğum masasından sezeryana gitti apar topar konu sahibinin de böyle olmayacağı belli mi garantiniz var mı ?
Ben Hollandada yasiyorum ve burda evde dogum cok normal bisey bu devirde olurmu diyenleri anlayamiyorum. Hastanede dogurupta basina nenisler gelenlerde var yani. Sonucta yaninizda ebe olacak ve tecrubesi olacak mudahale edenilir ve en ufak seyde hastaneye gidebilirsiniz. Riskiniz varsa zaten kontrollerde soyler doktor ona gore olup olmayacagina karar verirsiniz.
Bende evde dogumu cok istiyordum ama kilomdan dolayi maalesef hastanede dogum yapmak zorundayim. Eskiden dogum yapanlar nasil yapmissa bizde yapabiliriz dogamizda var bu sonucta. Bence nasil rahat ediyorsaniz oyle yapin. Ses konusuna gelince komsulariniza haber verin onceden evde dogum yapicam diye ses duyunca gelmezler ozaman.
Türklerin asimile edilme şekli 1. Bilimsel olmasa da Avrupadaki örnekler 2. Ünlülerdeki örnekler.. İkinci zaten birincinin sonucuBöyle cahil bir düşünce sistemine yorum yazamayacağım gerçekten boşuna çenemi yoramam sadece şunu söylemek lazım ki önlemleri almak takdiri Allah’a bırakmak lazım . Tarlada doğum yapıp ölen insanlar var hangi çağda yaşıyorsunuz ? Arkadaşım 10 cm açılma ile normal doğum masasından sezeryana gitti apar topar konu sahibinin de böyle olmayacağı belli mi garantiniz var mı ?
Nasıl bir hazırlık bi anlatır mısınız ? Ayrıca da yukarı da yazdım önlemi alıyoruz takdiri Allah’a bırakıyoruz kader diye bir şey var hastahanede fe olabilir kimse olmaz demiyor zaten .Neyse ki cenenizi degilde parmaklarinizi yoruyorsunuz..
Peki bana hastanede basina bisey gelmeyeceginin garantisini verebilecekmisiniz? Hastanede dogum yapipda olen olmuyor mu? Evde dogum pat diye olmayacak ona gore hazirliklar yapiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?