canım öncelikle allahım sağlıklı büyütmeni nasıp eylesin inşallah bende içimden geleni söylemek istiyorum bakarsan önce hastanelermi vardı köylerimizde herkes evde doğum yaparmiş bunu bu kadar yargılamamak lazım benim akrabam 10 sene önce evde doğum yapmış komşusu ebemiş ve doğumunu yaptırmış ve internetten doğum vidolarını girdimiz zaman dikkat edersenız genellikle evde doğum yapıyo yabancılar görmüşünüzdür bunu bukadar abartmaya gerek yok sağlıklı büyüt canım
iç kanamadan kasıt ne?rahimse onada ewde müdahale edilebiliyo.evde doğurmayı savunmuyorm.ama çok istedm ve hamdolsun bi sorun olmdıoncelikle hayirli ugurlu olsun bebeginiz
ama bile bile evde dogum yapmayi istemek buyuk cahillik olarak dusunuyorum..hadi kendi sagliginizi dusunmediniz bebegi de mi dusunmediniz??? dogum aninda hersey olabilirdi
bi aksilik olsaydi ne yapacaktiniz anneniz sizi evde ameliyatmi edicekti
valla sok oldum bu devirde bu ne cesaret
annemin malzemesi var demissiniz ic kanama gecirseydiniz hangi malzemeyle mudahale edicekti acaba?
olmus bitmis artik ama ben evde dogumu savunmaniza kizdim.. mecburi bisey olur tamam
benim annemde ablami evde dogursmus ama 33 sene once...neden babannemin cahilliginden imkansizliklardan hastanelerin az olmasindan bi suru sebep varmis babannem de bi ebe cagirivermis eve
annem de ablamda nerdeyse oluyorlarmis
allah himmet etmis de kurtulmuslar
benim bunlari yazma amacim ikinci bebeginizi bu tehlikeye atmamaniz icin
rahimle alakasi yok canim... ikinirken damarlar catlayabiliyor allah korusun
seni allah korumus lutfen 2. dogumunda kendini ve bebegini riske atma
canım bn o gün deil retesi gün doğum yaptım. aşı meselesine gelince aşılarda var merak etmeyin:)kanamam olsaydı tekrar ediyorum annem ebe..rahimimi dışaruya tamamen çıkartıp dikebilecek bile tecdrübesi ve malzemesi vardı kim yavrusunu tehlikeye atar.bizim oralarda hala evde doğum vardır. annemmin memleketinde yani.
bu zamana kadarda hiç bi sorun olmadı.he bu arada 2 cm açıklık deil 2 parmak açıklığım vardı bu da 3,5-4 cm açıklığa gelio
her konuda yurtdışını örnek alıyoruzya(( işte artık onlar bile evde doğuma yönelmeye başlamışlar.yani bu kadar büyütülecek bişey yok bence keşke benimde böyle bir imkanım olsaydı bende evde doğum yapmak isterdim.annelerimiz bizi yani çoğumuzu nasıl dünyaya getirmişler hemde köy ebeleriyle.insan kaderi dışında bişey yaşamaz eğer anne yada bebekle ilgili bi sıkıntı olsaydı bu hastanedede olurdu çünkü sonuçta olanla ölenin önüne geçilmezmiş.kaldıki arkadaşın annesi tıbbi donanıma sahip bir ebe hastaneyede gitse annesinin yaptığı yapılmıycakmıydı.arkadaş yaşadığını bizlerle paylaşmak istemiş lütfen yorum yazarken biraz daha saygılı olalım.bebeğini güle güle büyüt kardeşim allah hayırlı uzun ömür versin
yurt disinda olunca yabanci olunca cahil olunmuyormu arkadaslar ya?
onlarin arasinda da var demek ki ilginc insanlar daha ne diyim :)
hala yukarida biri diyor ki olecekse kader evde de olur hastanede de olur.. tehlike aninda olecegini bile bile 40 adim kacmak sunnet.. tedbir almamak allah in bize verdigi bu cani korumamak allah in gucune gider ya
o zmn hic bi hastaligimizda doktora gitmeyelim benim kaderim belli deyip oturalim evde ...bu mantigi lutfen savunmayin
belli ki bu kiz cok cahil bu kiz daha kac cocuk dogurur evde ic kanama ne demek onu bilmiyor daha
lutfen akil verin arkadaslar ozendirmeyin evde doguma
hadi akil vermiyorsunuz bari biz gercekleri yaziyoruz diye bize ses cikarmayin...
bu kiz olebilirdi evde bebegi de olebilirdi bu cahilligin neresi savunulur allah askina
çok haklısın arkadaşım... Yurtdışıymış oymuş buymuş ne yanii yurtdışı diye her yaptıkları doğru mu... Bu kadar istisna şeyleri sürekli olan birşeymiş gibi örnek veriyorlar. Yurtdışında da geri kalmış bölgeler var... Şahsen ben hamile olsam gözümün içi gibi bakarım bebeğime hastanede bile bin tülü şey gelir aklıma doktorların demetimindeyken... Ayrıca kocamda asla böyle birşeye izin vermez. Bu bayanın kocası da bu bayanın ablasının kocası da cahiller ki demekki buna izin vermişler.. Benim eşim benden daha ayrıntılı düşünüyor herşeyi ben istesem evde doğurmayı o istemez. Ama arkadaşım ne desek boş ne desek o savunacak yaptığını...
yurt disinda olunca yabanci olunca cahil olunmuyormu arkadaslar ya?
onlarin arasinda da var demek ki ilginc insanlar daha ne diyim :)
hala yukarida biri diyor ki olecekse kader evde de olur hastanede de olur.. tehlike aninda olecegini bile bile 40 adim kacmak sunnet.. tedbir almamak allah in bize verdigi bu cani korumamak allah in gucune gider ya
o zmn hic bi hastaligimizda doktora gitmeyelim benim kaderim belli deyip oturalim evde ...bu mantigi lutfen savunmayin
belli ki bu kiz cok cahil bu kiz daha kac cocuk dogurur evde ic kanama ne demek onu bilmiyor daha
lutfen akil verin arkadaslar ozendirmeyin evde doguma
hadi akil vermiyorsunuz bari biz gercekleri yaziyoruz diye bize ses cikarmayin...
bu kiz olebilirdi evde bebegi de olebilirdi bu cahilligin neresi savunulur allah askina
deveye hendek atlatmak cahile laf anlatmakdan kolaymis
birak evi hastane secerken doktor secerken bile bin kisiye soruyoruz iyi hastanemi iyi doktormu diye.. gelmisler burda koy ebesini anlatiyorlar..
allah sana da istedigin zmn hayirli saglikli evlatlar nasib etsin insallah
suni sancıyı annenız nasıl başlattı onu anlamadım ben :S
bekarım ondan bilmıyorum sanırım ama hap fln mı veriyor sancı başlasın diye?
Allah analı babalı buyutsunn miniği :ecrin_bebek:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?