evde geçim düzenini nasıl sağlıyorsunuz...

teşekkür ediyorum evet şartlara bakılırsa borç ve kira derdimiz olmaycak ve bu yönden şanslıyım.
bende sizin gibi pazar günleri akşam büyük marketten alışverişimi yapmak istiyorum yani şöyle bunu daha doğrusu büyük marketten kastım eşimle birlikte el ele :)öyle heves ediyorum şuan belki bundandır.
ayrıca hafta içi lazım olan ihtiyaçlarımızıda evimin altında bim olacak ordan almayı düşünüyorum.
su vs gibi şeyleri.
arabamız var canım ama eşim işe servisle gidiyor .arabayı gezmek için kullanıcaz çünkü ailem anadolu yakasında bense avrupayakasındayım.
sürekli git gel olacak sanırım:)
kendi kıyafet kuaför vs paramıda ayırdımmı birazda eşim alır ve ya bankayada yada eşim altın yapmak istiyor paraları öyle bi yatırım yapabiliriz.teşekkürler:)
aklımda herkesin yardımıyla bi tablo oluştu.düzeni sağlıycaz gibi inşallah

Merhaba canım benim kendime ait gelirim maaş+ ekders 2000 tl yi geçik( 12 yıllık öğretmenim)
Eşim işletme sahibi ( tekstil işletmemiz var) bordosu yok ama ortalama aylık geliri en az 3000- 4000 tl civarındadır .
benim eve en ufak bir katkım yok desem yeridir. maaşımla ben önceden kooperatif dairesi borcu ödüyordum.
2011 yılının yaz başına kadar 2 adet devremülk taksidi ödüyordum toplam 720 tl bir tanesinin borcunu tamamen kapattım .
şu an diğerinin 370 tl ödemesini yapıyorum o da önümüzdeki ağustosa kadar sürecek.
sadece kendi cep tel , ev tel ve adsl yi , arabamın kaskosunu ve benzinini ödüyorum o kadar.
bir de kendi kredi kartım ile kendime yaptığım giysi alışverişleri olursa.
yani ayda ortalama olarak maaşımdan kendim için 1000-1500 tl arası birikim yapmaya çalışıyorum.( günlerim var ,gram altın alıyorum .)
eşime yıktım kendi cep telini , elektriği, suyu mutfak masraflarını, çocukların masraflarını.bana da hediyeler vs alır
kendi arabasının mazotu kaskosu doğal olarak ona ait
eşim çok masraflıdır benim içkisi sigarası yoktur .
ama kuruyemiş ve tatlı düşkünüdür.( aylık çerez-tatlı parası 150-200 tl yi rahat buluyordur.)
geçtiğimiz ekim ayından bu yana eşim mutfak masrafı için bana para veriyor harcamaları ben yapıyorum. ilk başta 400 tl ile başladık yılbaşı gelince zam yapmasını istedim %5 ten 20 tl zam aldım komik değil mi?onun için 420tl oldu.
dışarıda yediğimiz yemeklerin parası elbette eşimden.ayda en azından 3-4 kez dışarıda yesek ortalama 60tl den 240 tl eder.
her hafta temizlikçi kadın alıyorum tanıdık diye 30 tl. ütümü filan yapar . tabiki bunların ödemesi hepsi eşime ait.
evimiz kira değil aile apartmanındayız kayınpedere ait.( 10 yıldır aynı evde oturuyoruz.)
ayrıca kayınvalidem -kayınpederimin etrafı geniş biz ilçedeyiz. etrafında köyde yaşayan insan çok.
ve de öyle süte sebze meyveye yaz geldi mi neredeyse para vermeye gerek kalmaz bana taşır dururlar sağolsunlar.
kışlık bakliyatım( nohut-fasulye- bulgur),tarhanam hep kayınvalideden gelir, annem turşumu kurar,yaptığı reçellerden vermek ister verir de ben gerek duymam bile.
evimin ekmeğini bile kayınvalidem alır hergün.( tabi ben bu kayınvalideyi eğitene kadar biraz zamanımı alsa da sonuca değdi.)
normalde bizim evin mutfak masrafı için 600 tl gider bütün herşeyi iğneden ipliğe almış olsam ama dediğim gibi küçük yerde yaşamanın avantajı bana çok.
bir örnek verecek olursam cumartesi günleri balığımı dahi alır ,temizler ve getirir.
kayınpeder kasaptan kendilerine ne alıyorsa bize de alır getirir arada.
çocukların markete dair ihtiyaçlarını ayda birkaç kez görürler.( süt, çikolata, pizza, tavuk şinitzel tarzı şeyler aldırıyorlar genellikle. en azından 50-60 tl gidiyor bir markete gidişleri)
kısacası oldukça şanslıyım bunu biliyorum ve bu şansımın tüm dostlarımın ve dost niyetlilerimin başına olmasını diliyorum.
Biraz uzunca bir yazı oldu ama özetle şu an
bankada 50000-60000 tl değerinde gram altınım ( bana ait)
bir başka bankada da 90 gr altınım var.kadınlar kulübüyle tanıştıktan sonra yaptığım birikimim yani geçtiğimiz nisan ayından bu yana.
1 arabam( bana ait)
1 devremülküm ( bana ait)
kullandığım takılarım var.onların da değeri 10000-11000 tl civarında .

Son düzenleme:

teşekkür ediyorum.
açıköğretimden okuyorum şuanda eğer okulu bitirip ufak çaplıda olsa güzel biyerde çalışabilirsem evet çok istiyorum çalışmayı ayaklarımın üzerinde durmayı.
nişanlım çok çok istemiyor ancak okul biterse diyor,birazda eve güveniyoruz sanırım .ama dediğiniz gibi çocuk olduktan sora masraflar ikiye katlanıyor.
nekadar biriktirdik şimdi okadar kar.
bu arada eşimde öğretmen :)
yorumunuz için teşekkürler.sevgiler

Ne mi yapıcaksınız? tabiki de birikim yapıcaksınız canım.. yazdıklarınızı okudum anlattıklarına göre aylık rahat 500-1000tl arası biriktirme şansın olucak.. gençken bu tarz fırsatları iyi değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Çocuk olduğunda belki 500 anca koyabiliceksin kenara belkide onu bile koyamıycaksın zaman gelicek. Doğumuydu kıyafetiydi beziydi ıslak mendiliydi oyuncağıydı doktoruydu gıdasıydı derken bi çok masraf olucak haliyle. Baştan sıkı tutmalısın işi. Aylık ENAZ 500tl kenara atabilsen bile 5 sene 30.000 tl yapar.. 10 sene boyunca birikim yapsanız ileride daire alıp kiraya verirsin ek gelirin olur. (Çocuğunuz erkek olursa onunda bi dairesi olmuş olur hem) gelecek için yatırım yapmak şart.. tutumlu olmak her zaman iyidir. İleri de keşke demek yerine iyi ki demek istiyosan hesabını iyi yap canım. Ne çiftler biliyorum 10senelik evliliğini doldurmuş ama hala kirada karı-koca çalıştıkları halde. 10 sene önce şunu yapsaydık şimdiye evimiz olmuştu pişmanlığını yaşayan.. Senin kira derdin yok ama yine de bi daire alabilirsiniz uzun vaadede ek gelir olmasının hiç kimseye bi zararı olmaz değil mi?

canım balık çekti :):)bende çok severimde nişanlımda çok sever.
gerçekten çok canım çekti saklıyamadım yani ne yapayım.
evli olsam aşeriyorum diyeceğim...
kesinlikle çocuk olunca çok farklı oluyor oyuncağı ilaçları maması bezi gezmesi giyisisi.
çocuk yapmayı 2-3 yıl düşünmüyorum çok istesemde biraz evliliğe alışmalıyım .biraz olgunlaşmalıyım .çünkü onu büyütmek kolay değil riske atamam kendimi ve bebeğimi.
doğana kadar birikim yapmak şart en azından onun için.

havan batsın :)

rica ederim canım
önemli olan para kazanmak kadar birikim yapmaya hevesli olup karar alıp uygulayabilmektir.
ne paralar kazanır kimi insan ama gününü gün etmekten , ya da hiç düşünmemiştir 5-10 sene sonrasını ama yıllar göz açıp kapayıncaya kadar geçmiştir. bu sefer de başlar pişmanlıklar....
ben öncelikle pekçok yaşça büyüklerin bile akıl edemediği bir konuyu gündeme getirdiğin için tebrik ederim.

Allah daha çok versın dıycem se vermesın azucuk da bize versın:)9

Maşallah çok özendım hayatınıza

kesinlikle bi zararı olmaz,çok güzel yazmışsınız.
teşekkür ediyorum değerli yorumlarınız için...insanlarla konuşmayı çok seviyorum birşeyler sormayı ve anlatmayı.
paylaşılarak çoğalır herşey...
herşeye fazla fazla para ayırsam bile rahat 500tl gibi bi para kalıyor biriktirmek için.ilerisi için bize büyük katkısı olur ve düğün paralarınıda eklersek içine 5 sene 30.000tl den daha fazla bi para olur.o bi köşede kalır .nişanlım arsa almak istiyorum,çünkü onun babaları ve dedelerinin çok arsası var istanbulun bazı bölgelerinde arsa var vede oda onların izinden gitmek istiyor.ben pek bilmiyorum arsa işlerini benim babamlarında yalova taraflarında fındık bahçelerimiz arsalarımız var belki ilerde işe yarar diye aldı babamlar ama bilmiyorumki ev almak daha mantıklı gibi değilmi sizcede?

çoook teşekkür ederim hocam yüreğinize sağlık

Allah daha çok versın dıycem se vermesın azucuk da bize versın:)9

Maşallah çok özendım hayatınıza

Allah razı olsun bitanem darısı sizlerin başına
Allah bizlere hayırlı yollarda kazanmayı ve harcamayı nasip etsin
sağlık ve huzur başka da birşey istemem

hay maşallahhhhhhhhh.......en önemli avantajınız eve kira vermemeniz... sizde pek anasının gözüymüşsünüz mutfağı bile eşinize yıkmışsınız...allah güle güle harcamayı nasip etsin arkadaşımm...

havan batsın :)

buraya yazacağım diye kitap önümde güyaa ders çalışacaktım sabahtan beri :):)harıl harıl klavye tuşlarına basıyorum

Arsa almak parayı katlamak demek canım fikrimce neden diycek olursan sana hemen bi ufak örnek veriyim. Dedem vefat edince arsa çocuklarına miras kalmış. Onlarda hiç para vermeden arsayı müteahhite kat karşılığı verip bina yaptırdılar.. kişi başına bi daire düştü müteahhite de teras katı ve dükkan. Sadece bi kişiye ait olmuş olsaydı arsa 6 daire var diyelim 1 tanesini kendine alsan 5 tanesini kiraya versen kolay kolay sırtın yere gelmez bi daha

buraya yazacağım diye kitap önümde güyaa ders çalışacaktım sabahtan beri :):)harıl harıl klavye tuşlarına basıyorum
valla benim de çok zevk aldığım bi sohbet ortamı oldu.. sanki işte değilim de ya da siz sanal değilsiniz de vede gün yaparken oturoyormuşuz gibi oldu

canım şimdi yeter gibi gözüksede ooo rakam yetmez :)) çünkü kim ne derse desin aldığın gelir yükseldikçe sen farkında olmasanda giderin artar...

Eğer kredi kartı kullanıyorsanız bunu bir taneye indirin ..

İki kişisiniz evinize yiyecek vs sürekli taze almaya çalışın canım .. Çünkü bol bol aldığınızda emin ol genelde israfa kaçıyor özellikle en başta çünkü yeni evli ıolacaksınız ve herkes yemeğe vs çağıracak ..
Faturalar artacak :)) yollarını gözleyeceksiniz. Bizim senelik ortalama 100 150 lirası arası değişiyor gelen fatura ortalamamız.

Mutlaka cüzdanın bir köşesinde 100 tl ayır canım unut o parayı eğer kenara atma şansınız varsa ayda ayırabileceğin ne olursa ayırın ufak ufak birikie o rakamlar.. Bide kavonoz koy evin bir köşesine bozuklarını muhakak içine at :))) çok işe yarar..

Bide alışveriş sırasında hepimiz artık yaşam standartlarımız gereği ucuza kaçmaya çalışıyoruz.. Özellikle canım deterjanda kaçma ucuz alıp ucuz yaşamanın anlamı yok.. Daha sağlıklı yaşamak gerek bunuda unutmamalı ...

Birbirinizi sıkmadan keyifli şekilde para biriktirebilirsiniz .. emin ol çok şanslı gruptansınız borçsuz evlenecek olmanız açısından :)))

zenginin parası bi anda nasıl hepimizin ağzını yordu gordunuzmu. bu atasozunun doğruluğunu kanıtladık. :)

Çok teşekkür ederim canım .

bu anasının gözü olmam daki fikrine sonuna kadar katılıyorum ama şundan kaynaklanıyor böyle olmasam şu ana kadar elimde avucumda eminim hiçbirşeyim olmazdı .
insanları içerisinde bulundukları şartlar , insanlar, çevresel etkiler bir şekilde etkiliyor ve ona göre hayata karşı tedbir tavır almasına neden oluyor.
bir de %90 -95 gördüğüm erkek kadın ilişkilerinde kadın erkeğe verse verse hep verse erkekler daha yok mu diyecek neredeyse her halikurda erkeklere göre bu kadınlar hep savruk hep aklı ermez vs ya ben olumsuz örneklere denk geldim hep ya da gerçekten durum bu bilemem ama sonuçta bana farkında olmadan hayattan kazık yemeden hayatı öğrettiler sağolsunlar

nişanlımda öyle söylüyor .onların babalarıda öyle arsa almış ayrıca kendilerine inşaat falan işleri var ev yapmışlar.bizede bitane daire verdiler işte.sanırım arsa dediğiniz gibi mantıklı ilerisi için .
valla benim de çok zevk aldığım bi sohbet ortamı oldu.. sanki işte değilim de ya da siz sanal değilsiniz de vede gün yaparken oturoyormuşuz gibi oldu
evet bende öyle hissediyorum şuanda :) biyandan acıktım mantı yapıcam kendime buyrun gelin diycem ama mantı hazır :):)

kesinlikle para nekadar çoksa okadar harcanır ...nişanlım bana tavşanlı kumbara almıştı porselenden ona bozukları atmayı düşünüyorum:)
yani siz diyorsunuzki az yiyeceğiniz kadar sebze falan alın hem taze olur hemde israf olmaz evet bunuda kafam yazdım çok şey öğrendim bugün.
teşekkürlerr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…